ben hıç nst ye gırmedım. gcen hfta gıttım ultrasonda baktı normal herşey dedı 36.hftada gel dedı. arasıda cok
cnm ben gebelerde catı muayenesının 2 parmakla yapıldığını duydum.otekı turlu olacağını sanmam.ben 2 parmaktan bıle korkuyorum
şuan kaç haftalıksın
bazı dr lar 36.haftadan başlıyor nst ye her hafta sokuyor benim isteğim üzerine çok kasılmam var deyince dr nst çekelim dedi ama o an hiç kasılmam olmadı.
2 parmakla yapılan muayeneden hiç korkma anlamıcaksın bile yatcaksın 10 sn sonra tamam kalk dicek dr hepsi bu göz açıp kapayıncaya kadar bakmış olacak drun.
kızlar o kasılmalar bende 5 haftadır oluyor ne 4ü ne 5i günde 20 yi buluyor valla ama düzensiz zamanlarda geliyor sabah akşam öğlen ara ara ard arda geliyor nst ye de girdim o an hiç kasılmam olmadı.
doktoruma söyledim bazen saatlerce sürüyor dedim normal dedi bazen sancılıda oluyor dedim yine normal dedi doğuma hazırlanıyor rahim ne kadar çok kasılma o kadar rahat normal doğum dedi inş öyle olur.
ben hıç nst ye gırmedım. gcen hfta gıttım ultrasonda baktı normal herşey dedı 36.hftada gel dedı. arasıda cok
cnm ben gebelerde catı muayenesının 2 parmakla yapıldığını duydum.otekı turlu olacağını sanmam.ben 2 parmaktan bıle korkuyorum
cnm sen kısmen riski atlatmışsın doktorum eğer 34.haftanda olsaydın oluruna bırakırdım ama 28 çok erken dedi..
Cnm doktordan geldim kasılmalar hafiflemiş ciddi bişey çıkmamış nts de ama gene de ilaca ve yatmaya devammış...bayramda yat kalkma misafir alma dedi doktorum akıntı artması kasılmadan olur aşırı değilse korkma takip et rengini kıvamını dedi..ev umrumda değil cnm bi görsen berbat durmda..umrumda da değil..peki sen de yatıyomusun yemek vs.ihtiyacında kim destek oluyo
eğer 35 haftanın üstündeysen bunu demesi normal canım ben 28.haftamdayım ve erken ..erken doğuma hazırlıyor bu kasılmalar..ama gene de doktorunun boşver demesini anlamadım açıkçası bu bir risk neticede suyu patlayıp 6.7.ayında bu nedenlerle doğum yapanlar var...aman dikkat başka bir doktora da danış derim..ben şuan yatıyorum ve kalkmam yasak ilaç alıyorum her hafta da nts ye giriyorum son girişimde bişi çıkmadı ama kasılma risk olduğundan gene de yatıcaksın dedi doktorum
en iyisini yapıyosun canım oh oh bişey çıkmadıya ona sevindim gerçekten bende çook daha iyim ama gece hiç yatamadım belimin ağrısındanşimdide çatı bölgemde müthiş bi baskı var ara ara ağrıyordu orası ama bugün yürürken falan çok acı çekiyorum en iyisi hiç kalkmamak gerçekten...
canım bana malesef destek çıkan kimse yok etrafımdayurtdışından gelin geldim Istanbula kimseyi tanımıyorum burda annemler ablalarım Sivasta bi tek eşimin anne babası var burda ama onlarda yaşlı zaten, bi tanede uzakta oturan görümcem var anliyacağın bi tek eşimin yardımıyla geçiriyorum günleri yemek yapabiliyorum bir tek okadar...oda mecbur kalmasam yine yapmam ama insan acıkınca herşeyi yapabiliyor
kızlar çatı muayene ne zaman acı verir biliyomusunuz eğer doktor afedersiniz tabiri caizse HANZOnun önde gideni ise ve jel kullanmadan latex eldiveniyle nerdeyse komple elini muayenede kullanırsa...ozaman gerçekten canınız yanar onun haricinde bir parmak veya iki parmak nerdeyse hissetmiyorsunuz bile bi saniyede bitiyor çünkü bende hiç acı çekmedim korkmadımda hiç doktorum çok nazik mükemmel biri ama Acilde başka hastanede rastladım bir afedersiniz HANZOya bi zaman sızladı ağrıdı hala sayıyorum o doktora içimden...
senin çok az kalmış :) 35.haftamda olsam umrumda olmaz...bu arada herkeste oluyo ama bazısında çok fazla oluyo cnmheee anladım canım ben riskli dönemi aşmışım o yüzden doktorum normal diyor 35+5 oldum artık 31.hafta gibi başladı az az şimdi sıklaşmaya başladı zaten netten de baktım sıklaşması gerekiyormuş
acaba bu kasılmalar bütün gebelerde oluyor mudur?
canım benimki erken başladı 27.haftada..ondan panikledi doktorumsen genede dikkatli ol cnm yorma kendini bu arada sivaslımısın?
senin çok az kalmış :) 35.haftamda olsam umrumda olmaz...bu arada herkeste oluyo ama bazısında çok fazla oluyo cnm
canım benimki erken başladı 27.haftada..ondan panikledi doktorumsen genede dikkatli ol cnm yorma kendini bu arada sivaslımısın?
senin çok az kalmış :) 35.haftamda olsam umrumda olmaz...bu arada herkeste oluyo ama bazısında çok fazla oluyo cnm
evet canım Sivaslıyız ailece :) yazdan yaza hep oraya giderdik şimdide kesin dönüş yaptı annemler orda oturuyor artık
bende sivaslıyım canım :)
oo hemşehrim benimbiraz ismindeki 58 den şüphelenmiştim zaten benim eşim koyu sıvaslı telefon numaralarımızın hepsi mutlaka 58 le bitiyor çok seviyoruz ya
canım benim eşim bitlis ahlatlı ben sivaslıyım ve koyu sivaslıyım :))) akrabalarım hep orda ama ben ailemle antalyadayım maalesef :/
canım hemşehrim geç yazdığım için kusura bakma biraz sorunlarım vardı belki okumuşundur... sadece eşimin ailesi ve ben Istanbuldayız diğer bütün ailem ya Sıvasta yada almanyada malesef...tek olan bi tek benim şu koca şehirde
bu yılda gidemedik Sivasa küçük bi yer ama nasılda seviyoruzseneye inşallah miniğimle acısını çıkartmayı düşünüyoruz eşimle bol bol gezicez Inşallah hayırlısıyla bi kurtulsam bebişime kavuşsam gerisi çok kolay gibi geliyor bana hala doğumu nerde yapacağıma karar veremedim...epidural anesteziyi her hastane beceremiyor Anestezist uzmanları çok iyi olması lazım nede olsa omurdan yapılan tehlikeli bir iğne biraz korkmuyor değilim yani:18:
rica ederim cnm..nasıl oldun kasılmalar nasıl oldu..ben hala yatıştayım((doğum yerim bellide şekli belli değil cnm..omurdan yapılan iğneyi düşünme..spinal sezeryan ondan daha derine giriyor...anestezi uzmanını iyi bulman lazım cnm...
benim kasılmalar baya geçti canım inşallah seninde öyle olur sürekli yatıyorum bende ya netteyim yada evin hafif işlerini görüyorum kendimi hiç yormuyorum geçen bayram gezmesinde yine baya kötü oldum ama evde çok rahatım hatta derin temizliğe dalasım geliyor zor tutuyorum kendimişu bi kaç haftayı atlatsak sende baya rahatlarsın 34 haftadan sonra bebğin gelişimi tamamlanmış oluyor yani solunum problemi azalıyor ondan sonraki haftalarda sadece kilo alıyor bebiş
arkadaşımdan duydum bazı sanatçılar bebği o yüzden erkenden doğuruyorlarmış karınları fazla büyüyüp çatlak oluşmasın diye.... vücutları o yüzden bukadar çabuk toparlanıyormuş...
biz içerde kalmaları için uğraşıyoruz hamfendilere bak...
sevindim canım benim de eskisi kadar değil ama yatmaktan kasıklarım bacaklarım ağrıyor..aman haa..geçmişken yeniden başlatma kasılmaları otur oturduğun yerdeevet doktorum da 34 haftayı atlatmalıyız dedi ben daha bugün 30+3teyim cnm..benim daha 1 ayım var nolcak bilmiyorum Allah evlat vermiş onlar erken pırtlatma derdinde tövbe tövbe..
haklısın canım yok gerçekten dikkat ediyorum tam bir miskine döndüm zaten :126:
az kaldı canım sabret bende diyordum 3 haftayı nasıl geçireceğim ama zaman çok çabuk geçiyor bi baktım 34 deyim şükür sende öyle olursun inşallah yatarken biraz bacak egzersizi yapmayı denesen bisiklet sürer gibi havada belki iyi gelir canım tabi doktorun izin veriyorsa
pazartesi randevum var bakalım doğum şeklini konuşacağız çok istiyorum normal olmasını ama bakalım kısmet nasıl olur.....
minik şu an çoştu içerdenasıl oynuyor yazarken sıpaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?