epidural sezeryan mı genel anestezi mi?yardımm

evet ben de onu merak ediyorum arkadaşlar..
ilk kızımı genel anestezi sezreyan şeklinde dünyaya getirdim.şimdi ise epidural sezeryan düşünüyorum..
sütümün ne zaman geldiğini unutmuşum.ancak mama verdiğimizi hatırlıyorum..ilk gün..
yeni epidural sezeryan olanlar sütünüz hemen mi geldi?

...ve ayrıca epidural sezeryan istiyorum diyorum ama bir yandan da korkuyorum..
anestezi doktoruyla konuşucam kesin.bence kendi doktorumuz kadar önemli...

Arkadaslar selamlar,
Epidural anestezide sezeryan olurken kesikleri hissetme ihtimali var mi acaba???

C
Ben de 8 ay önce spinal anestezi ile sezeryan doğum yaşadım. Çok ama çok memnunum. Hep kendimdeydim, bebeğimi ilk ben gördüm, doğar doğmaz onu öptüm, kokladım :) Bacaklarımın uyuşukluğu 4 saat kadar kısa bir sürede geçti. Ağrılarım anestezi tamamen geçince başladı, şu anda ağrıların derecesini hatırlamıyorum bile. Bebeğiniz yanınızdayken pek te hissetmiyorsunuz bunları :)

Ben panik atak hastası olduğum için anestezi uzmanı ile epey pazarlık yaptım. Genel anestezi ile kendimde olmadan yaşayacağım bir doğum istiyordum. Anestezi uzmanı, genel anestezinin riskli olduğunu, işlemlerin çok daha can sıkıcı olduğunu, korkulacak birşey olmadığını söyleyerek beni ikna etti. Ameliyat esnasında bana düşük dozda sakinleştirici de yaptı sanırım, bulutların üstünde uçuyordum çünkü :p Doktorum da son derece sempatik bir bayan olduğu için gırgır şamata yaparak doğumu atlattım. Ne içimde bir korku vardı, ne bir endişe, ne de ameliyathane düşündüğüm gibi değildi.

Soran herkese başımdan geçen bu tatlı tecrübeyi anlatıyorum ve kesinlikle genel anesteziyi düşünmeyin diyorum. Çünkü en yakınım olan 2 kişi bu şekilde doğum yaşadılar ve uzun süre kendilerine gelemediler. Çok daha duygusallardı. Ben doğumdan sadece yarım saat sonra tebrik telefonlarına cevap bile veriyordum..

Ben de sonda takılmıyor sanıyordum ama ameliyat esnasında be ameliyattan sonraki sürede sonda takılması en mantıklısı. Çünkü ameliyattan sonra 3 tane serum takıyorlar ve çok sık tuvaletiniz geliyor. Ayağa kalkamadığınız için tuvalete gitmeniz imkansız. Gözümde çok büyütmüşüm, sonda denen şey çok kısa süren bir işlem. Takılırken çok az bir acı hissediyorsunuz ki benim ağrı eşiğim düşüktür normalde, ondan çok az diyorum :) Sonrasında ise hiçbir şey hissetmiyorsunuz..

En hayırlı şekilde atlatırsınız umarım doğumunuzu, doktorunuz bence en iyisini bilir..[/QUOTEcanım merhaba merak ettım dogumunu nerde yaptın bende panık atak hastasıyım ve anelıyatı kafamda cok buyutuyorum sakınlestırıcı verıldıgını solemıssın ameliyat baslarkenmı verdıler acaba hatırlıyomusun bıraz anlatırsan cok sevınırım

Back
X