Epidural Sezeryan Olanlar

5 ay önce epidural sezeryan oldum. serumla 6 saat sancı çektim ancak normal doğum için yeterli açılma olmadı. iğne canını hiç acıtmıyor. sonrası zaten kestiğini hiç hissetmiyorsun. bi ara mide bulantısı oldu. bebeği o arada çıkarmıştı doktorum ağlaması dünyalara değişilmez bir duygu. sonrasında sanırım dikerken uyuttular. 10 dk kadar uyudum. doğumhaneye girip tekrar odama geri dönmem 40dk gibi bir süre aldı. allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin. korkulacak birşey değil.normal doğum sancısı gerçekten zor ama. allah sabır güç kuvvet versin.

bende 3 haftalık hamileyim ilk bebeğim olacak allah nasip ederse ama doğum korkusu şimdiden uykularımı kaçırdı hem bel hem boyun fıtığım var normal doğum yapabilir miyim sizce

bence sezaryann snrası toparlanmak zor tabi bünyeye göre de degişir ben 34 gün önce dogum yaptm ancak ii hissedyrm kendimi yeni yeni ama bebeğini ilk senin görmen de tabiki avantaj ömrümün en güzel anıydı o .:)

iğneyi ne ara görmüş de kocaman olduğunu farketmiş :) hiç ama hiç korkulacak birşey değil yapılan iğne acıtmıyor ki çok hafif sinek ısırığı bile değil hissetmiyorsun hiçbir şekilde. 5 dakika içinde belaltın uyuşuyor ve ameliyata hazır hale geliyorsun sonra bebek çıkarılıyor. sonrası da problemli olmuyor ilaçlarını düzgün kullanırsan. Allah bu epidurali geliştirenden razı olsun diyorum hep.

18 martta spinal sezeryanla doğum yaptım.çok güleryüzlü kişiler tarafından amaliyathane karşılandım.gerçekten çok ilgilerdi.anestezi uzmanı harika bi doktordu.beni çok rahatlattı.doğum bitene kadar sürekli başımın kenarında bi kız elimi yüzümü okşadı beni rahatlattı.hastane çalışanları da çok güleryüzlü ve ilgililer.doğumdan sonra odama geldiğimde hemşireler ,ebeler, çok ilgililendiler.doğumdan sonra 2,5 saat kadar sancı çektim. bağcılar tekden hastanesini ve mucize hanımı tavsiye ediyorum . benimki zorunlu sezeryandı normal doğumu bilmiyorum ama tabikide doğum her halükarda kolay değil.Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etisn.

Ya kizlar simdi ben sirt üstü yatamiyorum nefesim daraliyor carpintim basliyor yan yatabiliyorum epidural sezaryen olanlar sirt ustu nerdeyse 1 saate yakin yatacagimi ve kalkamayacagimi bilmek beni simdiden geriyor kasiyor strese girdim uyku arasinda bile sirt ustu yatinca uyaniyorum acaba sezaryen sirasinda doktorum uyuturum dedi ama sanki uyku sirasinda bile daralacamda kalkamicam gibi hissediyorum cokmu abartili düsünüyorum deneyimi olanlar ne hissettiniz???

Doktorunuzun uyutması sizin normal uykunuzla bir mi genel anestezi ilede sezeryan olsanız kombine anesteziylede sezeryan olsanız 1 saat civarı sırt üstü yatacaksınız. Üstelik bunalıp kalkacak bi durum yok hissetmediğiniz bişeyden bunalamazsınız ki

Son düzenleme:
Arkadaslar,ben ilk dogumumu bundan 6 sene once genel anestezi ile olmustum,bugun doktorum dogumu epidural anestezi ile yapacagini soyledi,benim panik bozuklugum var ve cok korkuyorum..genel anestezide neler olup bittigini gormuyorsun ama bunda bilinclisin..kollarin bagli..ne biliyim korkuyorum iste hem oncesinde yapilan igneden hemde ya uyusmazsam onlar neredenbilecekki? Gibi dusunceler kafamda ve panik haldeyim (

genel anestezi için koldan olduğun iğne inan epudral iğnesinden çok daha acıtan bişey. Epudralı hissetmiyorsun bile
genel anestezide damar yoluna verdikleri anestezi maddesinin koluna geçisini hissediyorsun.
Ayrıca uyuşmazsam nerden bilecekler nasıl bir yaklaşım ağzını dilini bağlamıyorlar ki zaten uyuşma testi yapılıyor
sonra başlanıyor ameliyata kaldıki kendini kötü hissettiğin an anestezist bağlı olduğun monitörlerden ve senin beyanından anlıyor
ve hemen hafif bir sedasyon vererek uyumanı sağlıyor

bende 2 buçuk ay önce epidural sezeryan oldum 42. haftamdaydım 40 hafta 10 günlüktü bebeğim acil aldılar sezeryandan bi gün önce bişe yememek falan gerekiyormuş ben sabah kahvaltımı yapmıştım öğlen gitt,m hastaneye nst ye girecem diye çıkolata su falan içtim saat 2 dede acil diye aldılar işte beni hiç ne sancım ne su nede başka bi belirtim yoktu girddim ameliyata belimden bi iğne yaptılar hissetmedim bile sonra bi yeşil örtü önüme başladılar uğraşmayla görüyorum ama hissetmiyorum bişey ayağın karıncalanırda dokunursun ya aynen o his karnımda gıdıklar gibi ama bende bi titreme başladı korkudan karnımı kestiklerini bebeğin çıkacağını düşündükçe titremekten her yeri sallıyordum miden bulanıyormu diye sordular sürekli sakinleştirmek için konuştular ama faydasız bebeğimi gösterdiler iş bitmiş ama b defa ben dikişi hissedicem acıcak diye ağlamaya başlamıştım :)) ama çok basit bi ameliyat oldu benim bünyem zayıf olduğu için 3 5 gün sonra boğaz ağrısı grip öksürük hepsine yakalandım en zoruda göğüs uçlarım çatladı daha hala iyileşmedi ama ameliyattan korkacak tek bi durum yok bi dahakine inşallah çok rahat olurum hiç korkuya gerek yok gayet rahat olabilirsiniz...

mrb öyle bir ihtimal yok inan en güzel doğum şekli elbette sonra ağrıların oluyor ama doğum anına şahit olmak pah biçilemez herşeye değer...allah kurtarsın

selam kızlar . yaklaşık 4 haftadır hamileyim ama şimdiden doğum yapma stresi sardı beni . normal doğum yapamam diye düşünüyorum. sezaryen konusunda da epidural mı genel anestesi mi karar veremiyorum . tecrübesi olanlar paylaşabilir mi ?

arkadaslar merhaba ben aranıza yenikatilanlardanim ikinci oğluma 26 haftalik hamileyim ilk dogumumu net 100 kilo olarak ne bır ağrı kesici nede baska her hangi bir ilaç almadan hani çatır çatır derler ya aynen öyle yaptım, sezeryandan korkmuyor değilim ama yazdığınız yorumlari okuyunca rahatladım gerçekten, yanlız birşey var kafama takılan ben kişilik olarak kendine pek dikkat etmeyen biriyim yani kışın atlet patik falan asla giymem pek sıcağa gelemem ve kışın bile dolaptan şu içerim, sezeryandan sonra özellikle kis aylarında kişinin kendisini sicak tutmasi ve koruması gerekiyormuş ben böyle duydum bu doğrumu cidden??

Yok tatlim valla benim sezaryenden sonraki ikinci kışım valla yaka bagir açık kizimla 40gunlukten beri yollara düşüp işe gidiyorum, , hiç korumam kendimi zaten o kadar telaşla çıkıyoruz ki evden paltomu yolda giyiyorum bazen Ankarayi bilirsen fena olur ayazi epidural sezayen oldum. Hic bir olumsuz yanı yok. Hiç de can acıtan bir şey değil. Icin rahat olsun. İğnesi bırak acitmayi hissetmiyorsun bile. Sonrasinda da 2gunde dipcik gibi oldum ben çok şükür:) Sen zaten normal dogum yapmissin ya alnının akıyla epidural sezaryen sana vız gelir tırıs gider
Allah bebegine sağlıkla kavuştursun inşallah; )

Canim öncelikle Allah sağlıkla bebegine kavuştursun inşallah.
Bence şimdi doğum konusunda kafanı yorup strese girme. Cunku cok erken ve dogumunun nasil olacagini malesef sen degil bebegin belirleyecek
Kilosu 4kgden fazla olursa normal dogum yapamazsin. Ben kesinlikle normal dogum istiyordum ama yuzde üç olan ters gelme durumu bana denk gelince epidural sezaryen oldum. Normal doguma giriyorsun bazen açılma olmuyor sezaryene alıyorlar. Ya da her sey yolunda gidiyor kolayca normal doğum yapıyorsun.Diyorum ya dogum nasil olacak diye dusunmene daha cok var, hele bir 36 haftalık ol o zamanki şartlara gorw doktorun doğum şeklini belirler. Bence hersey iyi olacak diye dusun. Epidural genel anesteziye gore cok rahat cunku sadece bel altin uyusuk olduğu için bebeğinin dogumunu görüyorsun. Ancak devlet odemiyor ve ozel hastaneler de ayri ucret talep ediyor. Normal de sezayen de yerine gore gerekli. Ikisinin de artıları ve eksileri var ama ikisinde de iki gunde dipcik gibi olursun
Bolca dua et. Doğum gecip gidiyor bak ben daha dun hamileyken kızım 15 aylik olacak 2gun sonra . Canını hiçbir şeye sıkma. Hepsi geçecek,:)

Arkadaşlar merhaba

Bende Allah nasip ederse ikinci bebeğime 21 haftalık hamileyim. Hisar hastanesine gidiyorum ve doktorum bugün kontrolümde epidural sezeryanı önerdi. Ilk doğumum da genel anestezi ile sezeryan olmuştum ama bunu epidural yapmak istiyorum ancak korkuyorum ya birşey hissedersem panik olursam diye ama o ilk anı da yaşamak istiyorum off en çok merak ettiğim bu sondayı ne zaman takıyorlar ve kötü birşeyler yaşayan oldu mu ?

ben de normal doğumdan çokk korkanlardanım Allah izin verirse 1 ay sonra epidural sezeryan olucam.. yazılarınız çok rahatlattı benide teşekürler kızlar
Merhaba yazali bayaa olmus gerci ama epidural sezaryen olarak mi yaptin dogumunu benimde haftaya cuma dogumum var sezaryen olacak korkuyorumda ..

epiduralle oldm iğnesi çok az acıtıyor sadece kasılıyosun sonra bacaklarına bi sıcaklık iniyo ilk başta tentirdüyot sürdüğünü hissettim sonrasını hissetmedim.ameliyattan sonra da bi kaç gün zor oturup kalkmak ama on günden sonra eski haline yakın oluyosun.evladımı gördüm canlı canlı çok güzeldi.yine olsun yine yaparım :)

İğneyi de hissetmedim kesildiğimide
masaya yattım kalktım sadece mide bulantısı başka tık yok harika bir duyguydu
hatta ameliyatın korkunç bir şey olmadığını anladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…