- Konu Sahibi hidennisko
-
kızlar benim dogumum sezeryanla olacak.ben bebegimin dogudugu anı gormek vedaha sonra daha cabuk kendime gelebilmek icin epidural istiyorum.ama doktorum sen dogum yapacagın gun vazgecersin dedi,neden diye soramadım bile
Bu deneyimi yaşayanlara bir kaç sorum olacak
epidural ignesinde canı cok mu yanıyor insanın
kesildigini falan hissediyormussun ama acı yokmus dogru mu?
olanlar tavsiye eder mi?
simdiden tesekkür ederim a.s.
Mutlaka herkesin bünyesi farklı olduğundan doğum hikayesi de farklı olacaktır fakat ben yine de epidural sezaryen olanlara sormak istiyorum. Acı hissedilmiyor, tamam fakat bilincin yerinde olması sayesinde yapılan işlemin farkında olmak nasıl kaldırılabiliyor? Bence bir yere kadar acı duyulması çok mühim değil ama yapılanların farkında olmak travmatik bir durum olsa gerek. Ben de avantajları için epidural sezaryen istiyorum ama bu gerçeği kaldırabilir miyim bilmiyorum. İki kez total anestezi ile ameliyat oldum. Biri sezaryendi. acı verici olduğu doğru ama bir şekilde katlanılıyor. Canım pek tatlı değildir yani. Buna rağmen mesela kan bağışında bulunamıyorum. Kanımın dışarıda bir yerde biriktirildiğini düşününce aniden tansiyonum düşüyor ve bayılıyorum. Kaç kere denedim, kan veremedim. Kısacası ben acıdan değil, yapılacak işlemden korkuyorum. Özet olarak sorum, benim kadar yüreksiz olup da epidural sezryen ile doğum yapan var mı? Varsa nasıl atlattınız? Bir de sakinleştirici veriyorlar mı? Verilirse sanırım daha kolay üstesinden gelinir bunun.
evet ben karnımda yapılan işlemleri hissetmiştim tuhaf bir duygu şimdi hatırlamıyorum bilre nasıl bir histi o anda 2,5 ay oldu. ama zaten ameliyat sırasında hemşireler dokorlar seni konuşturuyorlar çok da dikkatini veremiyorsun karnının içinde gezinen ellere :)Mutlaka herkesin bünyesi farklı olduğundan doğum hikayesi de farklı olacaktır fakat ben yine de epidural sezaryen olanlara sormak istiyorum. Acı hissedilmiyor, tamam fakat bilincin yerinde olması sayesinde yapılan işlemin farkında olmak nasıl kaldırılabiliyor? Bence bir yere kadar acı duyulması çok mühim değil ama yapılanların farkında olmak travmatik bir durum olsa gerek. Ben de avantajları için epidural sezaryen istiyorum ama bu gerçeği kaldırabilir miyim bilmiyorum. İki kez total anestezi ile ameliyat oldum. Biri sezaryendi. acı verici olduğu doğru ama bir şekilde katlanılıyor. Canım pek tatlı değildir yani. Buna rağmen mesela kan bağışında bulunamıyorum. Kanımın dışarıda bir yerde biriktirildiğini düşününce aniden tansiyonum düşüyor ve bayılıyorum. Kaç kere denedim, kan veremedim. Kısacası ben acıdan değil, yapılacak işlemden korkuyorum. Özet olarak sorum, benim kadar yüreksiz olup da epidural sezryen ile doğum yapan var mı? Varsa nasıl atlattınız? Bir de sakinleştirici veriyorlar mı? Verilirse sanırım daha kolay üstesinden gelinir bunun.
ben de epidural sezeryan oldum hiç istemememe rağmen. normal doğum istiyodum. sancım başladı 12 saat sancı çektim ama hiç açılmam olmadığı için sezeryan oldum ama şimdi o güne dönme şansım olsa biraz daha sıkar dişimi normal doğum yapardım.
sezeryan rahat ama sonrası zor bir de herşeyin en güzeli normali,ahhh keşke ben de normal yapabilmiş olsaydım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?