Epidural Sezeryanla Doğum Yapan Varmı?

Ayxsxenur Amine Su

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2008
967
8
96
Ankara
bu hafta sonu sezeryanım var

dr a epidural olmasını istediğimi söyledim
baş ağrısının çok olduğunu söyledi

ama genel anestezili sezeryana göre ağrısı az olmalı

lütfen yaşadıklarınızı paylaşırmısınız?

spinal sezeryan oldum 2ay önce..
kesinlikle tavsiye ediyorum..
hastanedeki hemşirelerin anlattıklarına göre,
genel anestezi olanların cığlık cığlığa geçirdikleri aşamalarda sen daha uyuşmuş vaziyette olduğun için sıfır acıyla atlatıyorsun..
ne bileyim mesela,ameliyettan dönüşte,yatağına yatırılma anında..
ben o sırada dikişlerimi hissettiğimi düşünemiyorum bile:bbo:

epidural normal ya da epidural sezeryan istiyorum ben de... anestezist bir arkadaşımla konuştum bu baş ağrısını sordum, tamamen ekibe bağlı oldupunu söyledi, anesteziyi verdikten sonra başın yüksekte tutulması gerekiyormuş, yavaş yavaş kaldırıyoruz biz zaten başı dedi böylece ağrı olmuyormuş. iyice araştırmak lazım tabi. ama benim de tercihim bu olacak.

Bende epidural sezeryanla doğum yaptım Ankara da, belin biraz üzerinden iğne yaparak uyuşturuyorlar, 1dk içerisinde belden aşağını hissetmiyorsun, 10dk. içinde de doğum bitiyor bence genel anesteziden çok daha iyi çünkü bebeğini doğduğu an görüyosun, sen başında duran hemşireyle sohbet ederken iş bitiyor ve bebeğinin ilk ağlamasını duyuyorsun, bende baş ağrısı ve bulantı olmuştu ağrı kesici verdiler geçti ama değer normal doğum yapmaktansa:1no2:

bu hafta sonu sezeryanım var

dr a epidural olmasını istediğimi söyledim
baş ağrısının çok olduğunu söyledi

ama genel anestezili sezeryana göre ağrısı az olmalı

lütfen yaşadıklarınızı paylaşırmısınız?

selam..ben 3 doğum yaptım..üçüde farklı...ilki normal,2.si sezeryan genel anestezi ile, 3. Sü de epidural sezeryan...tavsiyem kesinlikle epidural sezeryan..baş ağrısı anestezi uzmanına bağlı ,iyi bir anestezi uzmanı asla buna izin vermez..ben sırf bu yüzden hastanemi değiştirdim..ama epidıral çoookk iyi...genel anestezide ayılman,ayıldıktan sonra acı çekmek çok daha zor..

Evet arkadaşların çoğununda dediği gibi epidural anestezi gerçekten çok rahat,ben de epidural oldum çok rahattı,doğum sonrasında başın yüksekte olacak,bolllca sıvı tüketeceksin,allahımın izniyle çok rahat bir şekilde geçireceksin.Haa bir de çok çabuk ayağa kalkıyorsun epiduralde..Hayırlı doğumlar olsunn.

merhaba kardeş şimdiden hayırlı doğumlar dilerim sana, ağrıyı sızıyı geçtim.. bebişini görmek inan herşeye değer o an tarif edilemez..doğunca yanına getiriyolar ameliyat sırasında ve ağlayan bebek seni koklayınca susuyo düşünebiliyomusun.. daha doğduğu an seni yanında istiyoo onu sensiz bırakmaa nolur.. bayılıcaksın o ana.. bende epidural sezeryan oldum ve muhteşemdii.. bende hiç yan etki yapmadı başağrısı bilmemne.. anestezi uzmanı ile görüş ameliyattan önce için rahatlasın.. epiduralin etkisi geçince 2 saat ağrı çektimm sadece.. belkide gaz sancısıydı bilemiyorum ama genel ile onu bütün gün çekmeye hiç gerek yok. genel anestezidede ağrı kesici veriyolar ama yinede baya acı çekiyomussun yani epidural nimet bence.. bebişinin tadını çıkarırsın İnşallah ağrısız sancısız.. sağlık dilerim :))

Ben genel anestezyle yaptim. Dogumhaneden cikinca yatagima yatirilana karar cok canim yandi. Ama pisman degilim cunku dogumhaneye gidince o ortami gorunce hemen uyumak istedim. Dogum suresince kendimde oldugumu dusunemiyorum, sanirim dayanamazdim. Panik atak olurdum :1shok:

Ben genel anestezyle yaptim. Dogumhaneden cikinca yatagima yatirilana karar cok canim yandi. Ama pisman degilim cunku dogumhaneye gidince o ortami gorunce hemen uyumak istedim. Dogum suresince kendimde oldugumu dusunemiyorum, sanirim dayanamazdim. Panik atak olurdum :1shok:

tabi işin o boyutuda var ameliyat ortamını hiç bilmediğim için bebeğimin heyecanıyla onu sorun etmem diye düşünüyorum..eğer uygun bi hast bulursam epidural sezeryan istiyorum

canım öncelikle hayırlı doğum olsun canım
ben 2 tane doğum yaptım ilki genel anestezi oldu ikinciside epidural sezeryan oldu
ikisinide yAŞAMIŞ BİRİ OLARAK EPİDURALLİ TERCİH EDERİM CANIM HARİKA BİR DUYGU bebeğinin doğduğu anı dünyaya sana merhaba dediği anı yaşamak kadar güzel bişey olamaz
bende az başağrısı yaptı ama çok kötü olmuyo bitanem keşke ilk bebeğimde de dr um epidural yapsaydı ama o zamanki şartlar öyleydi canım
mutlu sağlıklı günler diliyorum canım rabbim hayırlısıyla sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin

Ben de epidural yaptım. Bebeğin çıktığı anı ilk çığlıklarını duyabiliyorsun, düşün ameliyat yapıyorlar ama hiç bir şey hissetmiyorsun, anestezist eşim ve ben sohbet halindeydik. Genel anesteziden uyanınca çok ağrı olduğunu biiyorum, ben hiç bir şey hissetmedim. Hiç baş ağrım olmadı. Kızım gittikten sonra anestezist seruma birşey kattı ve biraz bulantın olabilir dedi. Gerçekten bulantım oldu, tansiyonum düştü, kustum biraz, o an kötüydü azıcık. Kızımı görünce de heyecanlandım galiba. Anestezist müdahale etti. Sonra uyumuşum. Uyandırdılar odaya götürdüler, kızımı emzirdim sonra yine uyumuşum :) Nedense çok yorgundum (9 ayın yorgunluğu herhalde) ve bir gece önceden de heyecandan uyuyamamıştım, 2 gün iyi dinlendim hastanede.
Kesinlikle tavsiye ederim. Hayırlı doğumlar dilerim.

Ben de epidural yaptım. Bebeğin çıktığı anı ilk çığlıklarını duyabiliyorsun, düşün ameliyat yapıyorlar ama hiç bir şey hissetmiyorsun, anestezist eşim ve ben sohbet halindeydik. Genel anesteziden uyanınca çok ağrı olduğunu biiyorum, ben hiç bir şey hissetmedim. Hiç baş ağrım olmadı. Kızım gittikten sonra anestezist seruma birşey kattı ve biraz bulantın olabilir dedi. Gerçekten bulantım oldu, tansiyonum düştü, kustum biraz, o an kötüydü azıcık. Kızımı görünce de heyecanlandım galiba. Anestezist müdahale etti. Sonra uyumuşum. Uyandırdılar odaya götürdüler, kızımı emzirdim sonra yine uyumuşum :) Nedense çok yorgundum (9 ayın yorgunluğu herhalde) ve bir gece önceden de heyecandan uyuyamamıştım, 2 gün iyi dinlendim hastanede.
Kesinlikle tavsiye ederim. Hayırlı doğumlar dilerim.

cesaret veriyo yazdıkların..erken doğum riskim var şuan 35 haftamdayım ama 30haftamda hast yattığım zaman bana bi serum taktılar ilaçlı serum nabzım 200e çıktı acaba epiduralde de böyle olurmuyum?

Canım bu durumda anestezist çok önemli, epidural işi onda bitiyor çünkü. Bence doktorunla ve anestezistle konuş, doğum yapacağın hastaneyi bilmiyorum ama iyi bir anestezist ile çalışmak çok önemli. Herhangi bir durum olduğunda müdahale eder hiç merak etme kendini ona bırak. Heyecan vs. durumunda genele çevirebiliyorlar zaten.

Hepinize teşekkür ediyorum
yarın sezeryanım var
çok heyecanlıyım, bu gün uyuyabilecekmiyim bilmiyorum,

ameliyathaneden korkuyorum
çünkü ilk sezeryanımda çok kötü bir ameliyathane tecrübem oldu
kaç dakika veya saat sürdü bilmiyorum ama çırılçıplak masada dr un gelmesini bekledim

görevlilere üzerime birşey örtmelerini istedim ama örtmediler
bir yandan utanç bir yandan soğuk anlatamam

çırılçıplak elin ayağın bağlı işkence aletine yatırır gibi
ve bu hastane Konya nın Selçuklu Üniversitesi hastanesi
şartları en iyi hastanesi

ama bu kez özel hastaneye gidiyorum
Rabbim yardımcım olsun hem benim hem bebeğimin İnşallah

tekrar hepinize teşekkür ediyorum

hayırlı doğumlar olsun canım
bu başlığı şimdi gördüm. ben epidural oldum. banada çok başağrısı olur demişlerdi ama hiç başağrım olmadı.
ilk ameliyatında neden öyle yapmışlar hiç anlamadım. hadi dr geç gelmiş olsa bile üzerini neden açmışlarki, dr gelene kadar açmamışlardı benimkini.
neyse o geçmişte kaldı, şimdiki öyle olmayacaktır eminim. hayırlısıyla bebişini alırsın kollarına inşallah canım.

cesaret veriyo yazdıkların..erken doğum riskim var şuan 35 haftamdayım ama 30haftamda hast yattığım zaman bana bi serum taktılar ilaçlı serum nabzım 200e çıktı acaba epiduralde de böyle olurmuyum?

tatlım bende epedural sez. ile doğum yaptım 2 aralıkta, baş ağrısı felan hiç bişey yaşamadım, tek yaşayacağın ağrı ilk yataktan kalkarken olacak o da kalkıncaya kadar.. ama inan bana bebeğinin ilk doğduğunda ona verdiğin o öpücük ve onun o sesi dünyalara bedel, benim ilk doğumum ben gülerek girdim ve gülerek çıktım doğumdan, emin ol benim kadar korkamazdın doğumdan.
benim tansiyonum çok düşüktü hamileliğim boyunca, doğumda da tansiyonum 5 e düştü, düşünsene ben ayıkım ve doktorlar tansiyon düştü die konuşup monitöre bakarlarken ben bişi hissetmedim hiç, ama merak etme hemen müdahale ediyolar ve zaten sırf tansiyon ölçümüyle görevli uzman var doğumda.. sen herşeyi hekimlere bırak canım biz bi defa doğuruyoruz o an ama onların ogün bile kimbilir kaçıncı doğumları:))):emir_bebek:

Hepinize teşekkür ediyorum
yarın sezeryanım var
çok heyecanlıyım, bu gün uyuyabilecekmiyim bilmiyorum,

canım büyük ihtimalle şu saatlerde bebişini kucağına almışsındır hayırlısıyla diye tahmin ediyorum.
umarım sağlıklı bi şekilde dönersiniz aramıza. bebişinin resimlerini bekliyoruz canım. a.s.

ben medical park bahçelievlerde oldum. tertemiz ve çok ilgililer.. ayrıca ameliyat sırasında çok heycanlanırsanız ya genel anesteziye dönüp bayıltırlar yada tansiyon falan düşerse heyecandan serumla normale döndürüyolar.. yani korkarsanız yine genel anesteziye dönme şansınız var o andada.. çünkü acı hissetmesenizde ameliyatı size dokunmaları hissediyosunuz ama doktorlar sohbet ediyo şenşakrak oluyo sakin tutmaya çalışıolar sizi.. korkulcak bişi olmuo. bebeği gördüğünüz an herşeye değer. hayırlısı olsun sizin ve bebeğiniz için.

Back
X