Epidural Sezeryanla Doğum Yapan Varmı?

arkadaşlar kimi insanın ağrı eşeği düşük olurmuş yani aşırı acıyı hissetme.doktor demişti aklım almıyor ogün kalkıp yatmayanlara.ya bende sorun var yada diğerlerinde.doktorum epidural yaparız senide ilaçla uyuturuz dedi.inşallah uyanınca ağrım şiddetli olmaz.birde gazımı çıkaramadım oda çok çektirdi.biri bana cesaret versin lütfennnnnnnnnnnnnn

arkadaşım seni epidural yapacaklar ama sezeryan esnasında da uyutacaklar mı?neden?
ben de spinal olacağım ama çok korkak biriyim...naniknanik

arkadaşım epidural olucam ama ayık olmak istemiyorum korkuyorum panik olup fenalaşırım diye uyuturuz dedi doktorum.neyi anlayamadın sen gibi korkuyorum işte şimdi anlatabildimmi canım

okadar korkup panik yapıyorumki daha şimdiden elim ayağıma dolaşıp kalbim çarpıyor nasıl olucak bilmiyorum.allah hepimizin yardımcısı olsunnnnnnnnnn.o an bebeği görmek güzel falan diyorlar inanın gözüm hiçbirşeyi görmez istemem.o an tabi sonrası güzel bir duygu ama oan asla şimdiden tüylerim diken diken oluyor.

genel oldumya tek tesellim epidural belki onda çok acı çekmem epiduraldede ayık olmak çok kötü onuda uyuturuz dediler narkoz değil tabi sakinleştirici haaaa birde biliyormusunuz bebeği aldıktan sonrada dikişatıp kapatırlarken anneyi oan uyutuyorlarmış niye acaba bilen varmı???epidural olan çoğu kişi söylüyor bunu bebekten sonra uyudum oanı hatırlamıyorum diyorlar ?????

genel oldumya tek tesellim epidural belki onda çok acı çekmem epiduraldede ayık olmak çok kötü onuda uyuturuz dediler narkoz değil tabi sakinleştirici haaaa birde biliyormusunuz bebeği aldıktan sonrada dikişatıp kapatırlarken anneyi oan uyutuyorlarmış niye acaba bilen varmı???epidural olan çoğu kişi söylüyor bunu bebekten sonra uyudum oanı hatırlamıyorum diyorlar ?????

ayyyyyyyyy tam aynı durumdayız.aşırı korkuyorum.ama benim vaktim daha var .sen nekadarlıksın ve doğum ne zaman olcak inşallah.kolaylıklar bbir de bizi haberdar et.:1hug:

arkadaşım henüz hamile değilim olmak üzereyim.bu hafta testte öğreneceğim ama inan daha şimdiden korkuyorum birde son ayımda ne yaparım bilemiyorummmm.hangi doktor bana tahammül eder bilemiyorum o masaya nasıl yatıracaklar bilemiyorum sen hamilesin benden önce olucakya betül sen bana yardım yaz ama epidural ol kesinlikle doktorunla anlaş uyutsunlar.zaten panik yapınca hemen uyutuyorlarmış betüll

aaaaaaaaaaaaaaa ben burayı niye görememişim yaw,bende epidural sezeryanla dogum yaptım ve çok rahattı,eger yine hamiş kalırsam yine epidural yaptırcemsositosositosositososito

bende pazartesı gunu sezeryan olucam.genel ve epidural doktor bana bıraktı.valla acıkcası en basından berı epidural ıstıodum ama artık cesaretım kalmadı ve genel ıstedıgıme karar verdım.artık agrı kesıcıleerle falan hallederım dogum sonrası agrıyı..ama benkı o kadar cesaretlıydm amelıyat esnasında uyanık olmayı gozum yemedı.

benim sezeryanim biraz acil oldu dr belden asagisini uyusturup yapicam dedi ama ben korktum uyutun dedim genel anestezi ile oldu hic de pisman deiglim.cunku uyandigimda agrim flaan yoktu cok rahattim zaten sonraki gunler de oyle asiri agrim olmadi hafif sizladi agri kesici almadim hic.zaten ameliyat yerim hep uyusuk kaldi hissetmedim..pek sorun olmadi..

çok rahat bi doğum şekli bence benim mecburi sezeryandı zaten çok güzel geçti ilk gün hiç ağrı sızı olmadı 2. ayaktaydım zaten hiç yatmadım sadece oturup kalkarken acıdı biraz o kadar. hiç korkulacak yanı yok biraz cesaret yeter

ağrı bünyeden bünyeye değişiyor demekki

ben gaz sancısından gece 04.00 sıralarında ölecem sandım

15 günde de kendimi zor toparladım
yaşlanmışım galiba!!!!!!!!!!!!!!

ben ikbuçuk ay önce yaptım epidural yöntemle
ama benimkisis epidural normal doğumdu (ağrısız doğumdu ) ama normal doğum olduğu için kordon dolandı ve acil epidural sezaryene alındım ben de çok korkak biriyim epidural sezaryeni yapamazdım ama hiç korkmadım sonuna kadar uyanıkktım doktorların ne dedğini bebeğin çıkşını herşeyi gördüm korkulacak bi durum yok yani

bende iki buçuk ay önce spinal sezeryanla doğum yaptım bebeğimi ilk ben göreyim istedim çok ta iyi oldu.uyuşmaya başladaıktan sonra biraz kendini tuhaf hissediyorsun ama anestezi uzmanı hep başında zaten beni biraz uyuttu ama herşeyi duyuyor ve görüyordum.yarım saat sonra odama çıktım ayık olmak kendimi daha iyi hissetirdi bana. ilk gün yatak başını hep yüksek tutmamı söylediler yoksa çok başağrısı yaparmış.hiç ağrımadı başım.. ilk gün çok sancılandım ama hiç gaz sorunu yaşamadım.uyuyor yada uyanık olmaz çok farketmiyo bana göre sezeryan olmak eğer şartlar gerektirmiyosa iyi bişiy değil.doğum sonunda bebeğini rahat kucağına alamıyorsun,emzirmek hele bir işkence olmuştu.doğrusu çektiğim acılardan sancılardan çok buna kahrolmuştum....illada sezeryan olucaksa spinal sezeryan tavsiye ederim

Son düzenleme:
bende iki buçuk ay önce spinal sezeryanla doğum yaptım bebeğimi ilk ben göreyim istedim çok ta iyi oldu.uyuşmaya başladaıktan sonra biraz kendini tuhaf hissediyorsun ama anestezi uzmanı hep başında zaten beni biraz uyuttu ama herşeyi duyuyor ve görüyordum.yarım saat sonra odama çıktım ayık olmak kendimi daha iyi hissetirdi bana.hiç ilk gün yatak başını hep yüksek tutmamı söylediler yoksa çok başağrısı yaparmış.hiç ağrımadı başım.. ilk gün çok sancılandım ama hiç gaz sorunu yaşamadım.uyuyor yada uyanık olmaz çok farketmiyo bana göre sezeryan olmak eğer şartlar gerektirmiyosa iyi bişiy değil.doğum sonunda bebeğini rahat kucağına alamıyorsun,emzirmek hele bir işkence olmuştu.doğrusu çektiğim acılardan sancılardan çok buna kahrolmuştum....illada sezeryan olucaksa spinal sezeryan tavsiye ederim

hayırlı olsun bebişin.beni biraz uyuttu ama herşeyi duyuyor ve görüyordum demişsin.uyurken nasıl hissettin?birde bebiş çıktıktan sonra mı uyuttu ne kadar uyuttu.:1hug:

hayırlı olsun bebişin.beni biraz uyuttu ama herşeyi duyuyor ve görüyordum demişsin.uyurken nasıl hissettin?birde bebiş çıktıktan sonra mı uyuttu ne kadar uyuttu.:1hug:

teşekkürler betül19.tam olarak bilmiyorum ama anestezi uzmanı bana nasıl olduğumu sordu belden iğneyi vurduktan sonra bende yan yatmak istediğimi söyledim olmaz dedi tabiki:)biraz uyutalımmı seni dedi tamam dedim ama uyumuyordum:)dr. ne zaman geldi ameliyat ne zaman başladı hiç bişey hissetmedim bebeği çıkardıklarında ağlama sesini duydum hiç bişey hissetmiyordum sadece.acıklayıcı olmuştur umarım

teşekkürler betül19.tam olarak bilmiyorum ama anestezi uzmanı bana nasıl olduğumu sordu belden iğneyi vurduktan sonra bende yan yatmak istediğimi söyledim olmaz dedi tabiki:)biraz uyutalımmı seni dedi tamam dedim ama uyumuyordum:)dr. ne zaman geldi ameliyat ne zaman başladı hiç bişey hissetmedim bebeği çıkardıklarında ağlama sesini duydum hiç bişey hissetmiyordum sadece.acıklayıcı olmuştur umarım

teşekkürler.peki ne zaman bilincin tam olarak açıldı?bebek çıktığınd asana gösterdiler mi?:1hug:

arkadaslar bende mayısda doğum yapcam inş sezeryan olcak epidural istermiyim bilmiyorum şuan genel düşünüyorum ama size bi sorum olcak sezeryandan sonra ayılınca yürütüyorlarmış sanırım peki canınınzı yakmadan yatakdan nasıl kalktınız yan dönerekmi şuan ben sol yanıma dönerek tutunarak rahat kalkıyorum mesela ameliyat sonrası da mı öyle kalkılması lazım?

teşekkürler.peki ne zaman bilincin tam olarak açıldı?bebek çıktığınd asana gösterdiler mi?:1hug:[/QU
bilincim hep açıktı,soru sordukları zaman cevap veriyordum.bebeği giydirdikten sonra yanıma getirdi hemşire öptüm sıcacıktı:)sonra bebeği odaya götürdü.dikişler 20dk. falan sürdü hemen odama çıkardılar..serum şişesini kucağımda tutarak bilincim hep açıktı yanii ama ne oldu bitti hiç bişey anlamadım.:lepi:

arkadaslar bende mayısda doğum yapcam inş sezeryan olcak epidural istermiyim bilmiyorum şuan genel düşünüyorum ama size bi sorum olcak sezeryandan sonra ayılınca yürütüyorlarmış sanırım peki canınınzı yakmadan yatakdan nasıl kalktınız yan dönerekmi şuan ben sol yanıma dönerek tutunarak rahat kalkıyorum mesela ameliyat sonrası da mı öyle kalkılması lazım?

canım öncelikle sağlıklı bi şekilde bebeğini kucaklamanı dilerim:teselli:sezeryandan 12 saat sonra ayağa kaldırıyolar,ayılır ayılmaz değil.iki hemşire yardım ediyo ayağa kalkmana.ameliyattan sonra en korktuğum şeydi nasıl kalkacağım diye ama o kadarda zor değil, korkma dikişlerim açılcak diye hiç bişey olmuyo.tavsiyem ayağa her kalktığında iki elinle dikişlerini tutman..çok rahat edersin.yoksa çok zonkluyo ,ben bunu biraz geç anladım:çok üzgünüm:

kesınlıkle tavsıye ederım bende 2.5 ay once epıdural anestesıyle sezeryan oldum kendı ıstegımle cok memmun kaldım bas agrısı falanda olmadı

Back
X