Epiduralsiz/ Ilacsiz Normal Dogum

Arkadaslar ben 33 haftalik hamileyim. Ilk bebegim olacak. hicbir destek olmadan, ilacsiz epiduralsiz normal dogum yapmayi planliyorum. var mi aranizda bu sekilde dogum yapan?

kaydirigubbakcemile2

evet yaptım...allah kolaylıgını verıyor...en dogrusu bu zatten..doktor baska bır dogum olu onermıyorsa tabı...
bebek kılosu normal se ,senın çatında bebegın geçebılmesı ıçın uygunsa normal dogum en dogrusu olur..

Sağol canım cevapların için.Bende normal doğum istiyorum tabi herhangi bi sıkıntı olmazsa.Çünkü apandist ameliyatı oldum 10 yıl önce daha 2-3 yıldır yerinde acı yok.O yüzden istemiyorum.Bende normal olması için çabalıyorum.Bide benim bebeğim küçük artık kilo alamamaya başladı.Plesentam beslemiyo.Bende dışarıda daha çk kilo alacağını düşünüyorum ama hayırlısı umarım sağlıklı şekilde gelir ve senin gibi sıkıntısız doğum yaparım canım.Ben hurmada yiyorum iyi geldiğini duydum bakalım göreceğiz.

hurma doguma ıyı gelıyormus demı..bırde ahududu duymustum..recelını ye..tazesını bulursan onuda yee..:hulya:

merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum bende 31+5 hamileyim Allah nasip ederse kızım olucak bende normal doğum istiyordum ama çok korkuyordum sizlerin yazılarını okuyunca o kadar korkulacak bir şey olmadığını anladım ben devlet hastanesinde doğum yapıcam doktorum orada çünkü özeli de yok epiduralsiz normal yapıcam acı eşiğim düşüktür ama bu yazıları okuyunca neden ben yapamıyayım dedim içimden bir an inşallah Rabbim hepimize kolay doğumlar nasip eder

merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum bende 31+5 hamileyim Allah nasip ederse kızım olucak bende normal doğum istiyordum ama çok korkuyordum sizlerin yazılarını okuyunca o kadar korkulacak bir şey olmadığını anladım ben devlet hastanesinde doğum yapıcam doktorum orada çünkü özeli de yok epiduralsiz normal yapıcam acı eşiğim düşüktür ama bu yazıları okuyunca neden ben yapamıyayım dedim içimden bir an inşallah Rabbim hepimize kolay doğumlar nasip eder

Canım bende özelde inşallah doğumumu yapacam.Epuduralde var ama drum pek önermiyor ıkınma hissini azalttığı için.Hayırlısı bakalım sancıyı çekicez doğuracaz oda bebişler için değer.zemuszemus

ben de normal yaptım.çok güzel bir duygu. bebeğinin doğduğu anı biliyosun onu görüyosun, öpüyorsun.imkanınız varsa normal doğum derim kesinlikle.epidurale falan hiç gerek yok. ben 8 cm açılma ile gittim hastaneye.hemen yaptım sonrasında. evde çektim sancıyı. tuvalete de çıkmıştım lağman bile yapmadılar.sürekli ayık olman çok güzel herşeyden haberdarsın.yeri geliyo dr ile ebe ile şakalaşıyosun.acayip bi huzur ve güven geliyo insana.sezeryanlara göre hemen kalkmadım ayağı ama sezeryanlar olanlar sonradan çekiyo. normal doğum yapmış birisi olarak tavsiyem kesinlikle ilişkiye girin korkmayın. ben cumartesi akşamı bilerek girdim yaklaştığının farkındaydım. pazar gecesi de doğuma gittim.bol hareket edin. en güzeli normal yani.hiç özenmeyin sezeryana.normalin de keyfine varın. benim kırkım yeni çıktı valla her işi yapıyom. sezeryan olanlar 9 ay oldu hala çekenler var. benden söylemesi.
allah herkese sağlıklı hayırlı doğumlar versin.

canım çok güzel anlatmışsın,bizlere çok güzel örnek oluyorsunuz,teşekkür ederim.
geçmiş olsun sana,güle güle büyüt bebişini.

hurma doguma ıyı gelıyormus demı..bırde ahududu duymustum..recelını ye..tazesını bulursan onuda yee..:hulya:

evet iyi geliyormuş normal doğum için,ben de 37.haftama girdim günde 2 tane falan yiyorum.
kaç tane yemem gerekiyo acaba bilen varmı?
yada yiyen arkadaşlar kaçar tane yiyorlar günde,bilgi verirlerse çok sevinirim.

aynen canım ben de devlet hastanesinde yapıcam,nasip olursa buca kadın doğumda.
sen hangi devlet hastanesinde yapıcaksın?

ben de öyle burdaki yazan arkadaşları okuyunca korkularımı biraz yendim çok şükür.
biz de yaparız diyelim,Allah yardım edecektir mutlaka.
Allah hepimizi kurtarsın,sağ salim kucaklayalım meleklerimizi inş.

evet iyi geliyormuş normal doğum için,ben de 37.haftama girdim günde 2 tane falan yiyorum.
kaç tane yemem gerekiyo acaba bilen varmı?
yada yiyen arkadaşlar kaçar tane yiyorlar günde,bilgi verirlerse çok sevinirim.

yemedım ama gunde 3-4-5 tane yeterlı gelır..

canlar ben 2 bebeğimide epiduralsiz normal doğumla dünyaya getirdi..ilki tabi biraz zordu...ama dayanılmayacak bir acı değil...allah kuvvet veriyo...dayanılmaz bi acı olsaydı ikinciyi de aynı yoldan düşünmezdim....o anı yaşamak ve gururlanmak hiçbirşeye değişilmez.şimdi soranlara gururla normal doğum diyorum.........2 ay önce 2.meleğimi kucağıma aldım..ikinci doğum hele çok çok kolaydı ve çok kısa sürdü inanamadım..........doğumdan sonraki gün ayaktasınız.herşeye değer bence

ben de normal yaptım.çok güzel bir duygu. bebeğinin doğduğu anı biliyosun onu görüyosun, öpüyorsun.imkanınız varsa normal doğum derim kesinlikle.epidurale falan hiç gerek yok. ben 8 cm açılma ile gittim hastaneye.hemen yaptım sonrasında. evde çektim sancıyı. tuvalete de çıkmıştım lağman bile yapmadılar.sürekli ayık olman çok güzel herşeyden haberdarsın.yeri geliyo dr ile ebe ile şakalaşıyosun.acayip bi huzur ve güven geliyo insana.sezeryanlara göre hemen kalkmadım ayağı ama sezeryanlar olanlar sonradan çekiyo. normal doğum yapmış birisi olarak tavsiyem kesinlikle ilişkiye girin korkmayın. ben cumartesi akşamı bilerek girdim yaklaştığının farkındaydım. pazar gecesi de doğuma gittim.bol hareket edin. en güzeli normal yani.hiç özenmeyin sezeryana.normalin de keyfine varın. benim kırkım yeni çıktı valla her işi yapıyom. sezeryan olanlar 9 ay oldu hala çekenler var. benden söylemesi.
allah herkese sağlıklı hayırlı doğumlar versin.

ay çok şaşrdım ya ilişkiye grmekten bahsettın dimi normal doğumla lakası varmıymış yanii kafamçokkarıştı bnde hamılelığım boyunca nerdeyse 3 kez anca grdım 37 haftalığım:)) eğer ilişkıyle alakası varsa bnde greyım yaa:))))
belkı çatr çatr doğururumkaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
canlar ben 2 bebeğimide epiduralsiz normal doğumla dünyaya getirdi..ilki tabi biraz zordu...ama dayanılmayacak bir acı değil...allah kuvvet veriyo...dayanılmaz bi acı olsaydı ikinciyi de aynı yoldan düşünmezdim....o anı yaşamak ve gururlanmak hiçbirşeye değişilmez.şimdi soranlara gururla normal doğum diyorum.........2 ay önce 2.meleğimi kucağıma aldım..ikinci doğum hele çok çok kolaydı ve çok kısa sürdü inanamadım..........doğumdan sonraki gün ayaktasınız.herşeye değer bence

ne mutlu sana yaa iki evlat,ikisi de normal doğum bravo cidden.
Allah sağlıklı uzun ömürler versin bebişlerine
umarım bizler de senin gibi doğum yaparız
Allah ım kimseyi oyalamasın o yolda

ay çok şaşrdım ya ilişkiye grmekten bahsettın dimi normal doğumla lakası varmıymış yanii kafamçokkarıştı bnde hamılelığım boyunca nerdeyse 3 kez anca grdım 37 haftalığım:)) eğer ilişkıyle alakası varsa bnde greyım yaa:))))
belkı çatr çatr doğururumkaydirigubbakcemile3

ceydacım ne alem kızsın sen yaa,güldürdün beni ilahi :))
hamileliğin boyunca 3 kez mi girdin,nedenki bi tehlike mi vardı ondan mı?

ben de hep duyuyorum son ana kadar ilişkisini yaşayan,işini gücünü hep kendisi gören,
yürüyüşünü yapan,kısacası bol hareket edenlerin doğumları hep kolay olmuş.

inşallah bizlerin de öyle olur.
sen bence tam gaz devam et arkadaşımm:tomato:

biz 37.haftaya kadr ilişkiye girmiştik eşimle aslında daha da girebilirdik ama zor oluyordu o karınla:) bir de kendimizi kötü hissediyorduk... ama son haftalarda dr lar da önermiyorlar ilişkiyi cnm evet doğumu başlatabiliyor ama fazla hareket doğumu başlatır ben ne yaptım bi gün önce çamaşır astım ütü yaptım bunlar da hep harekt.

Kızlaarr dün doktora gittim normal doğum yapan bir bayan vardı kontrole gelmiş sanki doğumu yapan o değil öyle rahattı ki.Yaaa inşallah bende normal doğuruurm.Şu ilişkiye girme meselesine gelince ben çok merak ediyorum böyle ardından doğumu olan olmuşmu?Bide bende evimin bütün işini yapıyorum sırf kolay doğum olsun diye annem yanımda ona ellettrimiyorum kaydirigubbakcemile3

Ayrıca kızlaar ben hurma yiyordum günde 2kez bıraktım kaşıntım oldu.Yemek stiyorum ama kaşıntı olmasa

nmde butun hamılelığım boyunca hıç oturmadım bebeğimn butun ıhtıyaçlarını hep kendım tek başıma gdıp aldım haftanın ıkı uç gunu dışarıdaydım almasamda bakınıyodum ayrıca hep ev işi falan kendım yaptım bebek odasını bıle geldı kendım temzleyıp yerleştrdım hareketlıydım hep yanı ama ılışkıden korktum ne bılımm ya bışey olursa falan dıee:))
benım adamda saolsun ustumegelmedı hıç saolsun acısını cıkarır nasılsa:)))))kaydirigubbakcemile3

Kızlaarr dün doktora gittim normal doğum yapan bir bayan vardı kontrole gelmiş sanki doğumu yapan o değil öyle rahattı ki.Yaaa inşallah bende normal doğuruurm.Şu ilişkiye girme meselesine gelince ben çok merak ediyorum böyle ardından doğumu olan olmuşmu?Bide bende evimin bütün işini yapıyorum sırf kolay doğum olsun diye annem yanımda ona ellettrimiyorum kaydirigubbakcemile3

Ayrıca kızlaar ben hurma yiyordum günde 2kez bıraktım kaşıntım oldu.Yemek stiyorum ama kaşıntı olmasa

ayy bnde delı gbı ıstıyorum normal doğumu inşallah şu kıreçlenme sorun yaratmazda sağlıklı bı normal doğum geçiririm:) tabıı herşeyın hayrlısı bebişlerimz sağlıklı olsundaa ben herrbişeye razıyım yaniia.s

biz 37.haftaya kadr ilişkiye girmiştik eşimle aslında daha da girebilirdik ama zor oluyordu o karınla:) bir de kendimizi kötü hissediyorduk... ama son haftalarda dr lar da önermiyorlar ilişkiyi cnm evet doğumu başlatabiliyor ama fazla hareket doğumu başlatır ben ne yaptım bi gün önce çamaşır astım ütü yaptım bunlar da hep harekt.

tabii mutlaka hareket canım,iyi de yapmışsın.
ne bileyim benim arkadaşlarda okadar çok varki son ana kadar ilişki yaşayan
hepsi de kolay yaptılar.ama hareket de çok önemliymiş dediğin gibi
valla ben de öyleyim Allah a şükür her işimi kendim görüyorum hala.
hiç öyle yan gelip yatmam,kendimi yorgun ve kötü hissetmedikçe.

evet hep öyle deniyorum canım,hep hareket hareket...
benim bi arkadaş yaptı öyle ilişkiye girdi gece yarısına doğum,okadar da rahat bir doğumu olduki anlatamam.artık yapımı yoksa ilişkinin mi etkisi oldu bilemicem.

ben de günde 2-3 ad.yiyorum hurma.sen de öyle dene bakalım bi.1 kez ye sadece günde o da 2 ad.olsun,belki dokunmaz.
bide sancılarımız başladığı zaman çok çok yiyelim bence,ben suresinin Türkçesini okudum
orda yazıyordu.galiba asıl o vakit çabuk açılma sağlanacak ve Allah tarafından güç gelecek bizlere.

bu arada dikkat ettim de kahorihama sen ben ceyda arka arka doğum yapcaz inş.
galiba önce sen yapıcaksın.38 haftalıksın sanırım,biz de 37 deyiz :))
hangimiz yaparsak burda paylaşalım olurmu,unutmayalım bu günleri :))

Back
X