EPİLEPSİ HASTASI OLUP GEBE KALANLAR VAR MI?

Maveradmt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2025
16
4
1
30
Merhabalar🌸 ben 30 yaşındayım 23 yıldır epilepsi hastasıyım ilaç kullanmaya devam ediyorum uzun yıllardır nöbet geçirmedim ama çalıştığım için riske atıp ilaç bırakmaya gidemedim hiçbir zaman… 3 yıldır da evliyim hep korunduk şimdi çocuk düşünüyoruz sabah akşam tegratol cr 400 içiyorum lütfen ama lütfen tegratolle hamile kalan var mı süreciniz nasıldı ? Lamictal ve kepra en güvenilir ilaçmış tegratol onlara göre bir tık daha riskliymiş doktorum seçimi bana bıraktı ve ben öyle korkuyorum ki bu ilacı içip sağlıklı gebelik geçirenler var mı ?

Dudak damak yarığına sebep oluyor diye biliyorum o ilacı değiştiriyorlar

Merhabalar🌸 ben 30 yaşındayım 23 yıldır epilepsi hastasıyım ilaç kullanmaya devam ediyorum uzun yıllardır nöbet geçirmedim ama çalıştığım için riske atıp ilaç bırakmaya gidemedim hiçbir zaman… 3 yıldır da evliyim hep korunduk şimdi çocuk düşünüyoruz sabah akşam tegratol cr 400 içiyorum lütfen ama lütfen tegratolle hamile kalan var mı süreciniz nasıldı ? Lamictal ve kepra en güvenilir ilaçmış tegratol onlara göre bir tık daha riskliymiş doktorum seçimi bana bıraktı ve ben öyle korkuyorum ki bu ilacı içip sağlıklı gebelik geçirenler var mı ?
Merhaba hamile misiniz şuan?

Merhabalar, bence hamile kalmadan önce ilacı kendiniz bi deneyimleyin. Doktor kontrolünde en uygununu seçersiniz.
Epilepsi olupta çocuk sahibi olan bi yakınım var. Ama hangi ilaçla devam ettiğini malesef bilmiyorum. Zaten kişiye göre çok değişir ona iyi gelen size gelmeyebilir vb.
Damak dudak yarığı riski evet hepsinde var ama artık erken tespit edilebiliyor. Ultrasonda deneyimli doktor anlayabiliyor yani maksillası daha önde oluyor bebeğin::(
Tabi istenmeyen bir durum (zaten riski de öyle aşırı aşırı fazla değil) ama artık tedavi seçenekleri o kadar arttı ki erken müdahale ediliyor, estetik ve fonksiyonel olarak en iyi şekilde atlatabiliyor bebişler.
Bunu kafanıza çok da takmadan kendiniz açısından en sağlıklı olan ilacı seçmeye çalışın:)

Yeğenim epilepsi hastası . Epix kullanıyor gebeliğinde de doktor kontrolünde ilaca devam etti bebekte herhangi bir sorun olmadı. Sakın gebelikte ilacınızı bırakmayın , şuan ilacınız uygun değilse gebeliğe uygun ilaca geçiş yapar doktorunuz. Yeğenim kafasına göre bıraktı ilacı 3 saatte 2 nöbet geçirdi.

Yeğenim epilepsi hastası . Epix kullanıyor gebeliğinde de doktor kontrolünde ilaca devam etti bebekte herhangi bir sorun olmadı. Sakın gebelikte ilacınızı bırakmayın , şuan ilacınız uygun değilse gebeliğe uygun ilaca geçiş yapar doktorunuz. Yeğenim kafasına göre bıraktı ilacı 3 saatte 2 nöbet geçirdi.
Yok asla öyle bişey yapmam teşekkür ederm

Hanımefendi tam olarak amacınız nedir ? Evet sizin dediğiniz gibi 2 kat olsu

Bu farka %2'lik değil de 2 kat fark demek daha doğru. Kaç kat artış olduğu dikkate alınır
Ben doktorlarımın söylediğini ilettim birebir normal sağlıklı kadınlarda da bu riskler mevcut anlamadım yok 2 kat yok yüzde 2 sizinle matematik mi tartışacağım

Ben doktorlarımın söylediğini ilettim birebir normal sağlıklı kadınlarda da bu riskler mevcut anlamadım yok 2 kat yok yüzde 2 sizinle matematik mi tartışacağım
Buraya tecrübesi olanlardan yorum okumak için konu açtım sizin merakınızı gidermek için değil

merhaba. ben 2 aylık gebeyim eşim epilepsi hastası çocuk düşündüğümüz zaman doktora danışmıştık baba kullanması problem mi diye o zaman hayır demişti anne için kullanımını bilmiyorum. konu ile bilgim yok ama başlığı görünce size yazıp güzel dileklerde bulunmak istedim umarım herşey gönlünüzce olur güzel bir anne olursunuz 🌸

merhaba. ben 2 aylık gebeyim eşim epilepsi hastası çocuk düşündüğümüz zaman doktora danışmıştık baba kullanması problem mi diye o zaman hayır demişti anne için kullanımını bilmiyorum. konu ile bilgim yok ama başlığı görünce size yazıp güzel dileklerde bulunmak istedim umarım herşey gönlünüzce olur güzel bir anne olursunuz 🌸
Yaaa rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı büyütmeyi nasip etsin çok ama çok teşekkür ederim🫶

Back
X