Epilepsi mi?

Çekecek olan tekniker de söyledi uyanmamalı,uyanırsa riskli diye. Öyle diyince vazgectik

Eeg’de kafaya kablolar takılır, kişi hissetmez bile ne olduğunu. Sadece elektromanyetik ölçüm yapılır. Hemşire orada hastanın kımıldamaması gerektiğini, yoksa çekemeyeceklerini belirtmek istemiştir. Siz yanlış anlamışsınızdır.

Çekecek olan tekniker de söyledi uyanmamalı,uyanırsa riskli diye. Öyle diyince vazgectik
Uyanırsa tekrar çekmek zorunda kalırlar diye demiştir. Allah şifa versin. Epilepsi ilaçla tedavi edilebilir. Hacettepe iyi bir hastane bu alanda. Korkmayın hayırlı sonuçlar alırsınız inşallah.
Yalnız, çocuğun üzülüp sinirlenmemesine dikkat edin, tetikleyici olabiliyor

Ilk defa duyuyorum valla cok garip geldi.. ee bayiltsinlar madem cocugu uyanmamasi gerekiyosa..

Birde ben cektrmesem neyse ama aynisini yaptrdm yani
valla bana da çok saçma geldi bir tehlikesi olsa zaten herkese bayıltıp yaparlar ki uyanmasın kimse diye.teknikeri yanlış anlamış olmayasınız? keşke bu kadar ertelemek yerine başka yerlerle görüşseydiniz.

Çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Bir yakınımizin başına geldi nöbet geçirdiğini anlamamislar bebek 3-4 aylıkti henüz. Bu sürede birden fazla nöbet geçirmiş doktora götürünce gazı var diyip yollamış. En son bilinçli bir doktora denk geldiler beyin incelendi ve epilepsi nöbeti geçirdiği anlaşıldı . İlaç tedavisi ile artık nöbet geçirmiyor. Kesinlikle işin ehli bir doktora götürün erken teşhis ile hicbirsey olmaz Allah'ın izniyle

Benim kızım iki kere geçirdi. Üstelik 20 dakika sürdü. Biz ilk seferde nörolojiye gittik.uzun sürdügu için. Toplamda üç eeg bir de mr çekildi.hepsi temiz çıktı.binlerce Şükür.

Bize de epilepsi olma ihtimali yüksek dediler. Ama sadece havale çıktı. Sayısız yerli yabancı makale okuduk esimle..

48 saat içinde tekrarlayan havalelerde direkt nörolojiye sevk ediyorlar zaten.

Sadece ateşli havaledir Umarım korkmayın.
Doktorlar her zaman En kötüsünü söylüyorlar öyle olmak zorunda Çünkü her ihtimali değerlendirir ler.

Canım Rabbim şifa versin.

Benim kızım şu an 3.5 yaşında. 19 aylıkken soğuk havale geçirdi yani atessiz havale ateşli havaleden daha tehlikeli :/

Hiç birşeyi yoktu sabah 8.30 civarı birden yere yığıldı gözlerinin bebeği gitti bembeyaz oldu gözleri ağzı kitlendi apartopar acile gittik öldü diye orada ilk müdahale yapıldı sonra eğitim araştırmaya sevk edildik o gün 5 defa daha nöbet geçirdi Rabbim kimseye yaşatmasın kızım nöbet geçirdikce ben de bayılmışım 2 gün yoğun bakımda yattı 5 gün normal serviste. Her türlü tomografi mr eeg çekildi bir sürü kan idrar tahlili yapıldı hepsi tertemiz çıktı. 1 sene luminaletten isimli epilepsi ilacı kullandık tekrar tahlilleri yaptırdık temiz çıkınca doktor kontrolünde ilacı bıraktık. Mayıs ayında 1 yıl olacak ilacı keseli çok şükür o gün dışında hiç nöbet geçirmedi.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki neler hissettiğini bol bol dua et ve doktorun dediğini dinleyip nöroloji doktoruna gidin inşaAllah kolay atlatırsınız.

Biz de nöbet ırsi canım çünkü Babam küçükken geçirmiş ben de küçükken bebekken yani geçirmişim sonra da kızım geçirdi.

Son düzenleme:
Ilk defa duyuyorum valla cok garip geldi.. ee bayiltsinlar madem cocugu uyanmamasi gerekiyosa..

Birde ben cektrmesem neyse ama aynisini yaptrdm yani
Ben de çok şaşırdım bize hiç öyle birşey söylenmedi benim kızım aynı gün defalarca nöbet geçirdi soğuk havale yani biz de eeg çektirdik.

Bizim çektirdiğim yerde ki tekniker bebeğin uyuması lazım uyanırsan test bozuk çıkar tekrar cektirmemiz lazım demişti ben de sabah erken kaldırıp öğlen uykusunu uyutmamıştım hastane de uyuttum kızımı öyle çekilmişti.

Çok teşekkür ederim allah kimseyi evladıyla sınamasın. Size de çok geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın.

Ben de anlamadim bu işte bir terslik var. Ben araştırmada gittim 2 ay sonraya randevu verdi,tekniklere özel çektirelim dedim hatta 300 lira istedi tamam dedim. Uyanırsa tehlikeli dedi. Hatta bir de ozel hastaneye gittim anestezist ile konuştum. Onun yanından çıkarken bir kadın geldi sakin yaptırma ben yaptirdim sonra engelli kaldı çocuğum dedi. Hatta yere düşüp bayılacaktım o kadar fena oldum. Eşime dedim ben yaptırmam bunu, bir daha olursa yaptırırım demistim

Bu mevsimde havale oldukça yaygınlaştı hastaneye her gelen havale geçirmiş olarak geliyor bu günlerde. Havadan mı mevsimden mi bilinmiyor . Cogusu rota virüs oluyor biz de olduk atlattik şükür. Bize de epilepsi olabilir diyen doktor oldu çok aglamistim şükür hépsi geride kaldi.
Bugünler geçecek üzülme güçlü dur ki bebeğin de senden güç alsın .

Şoka girdim resmen yok artık yani ya eeg çektirdik 2 defa kızım sakat filan kalmadı keşke internetten bir araştırma yapsaydın 1 sene geç kalmazdın canım olan olmuş artık korkma 3 günlük bebeklere bile eeg çekiliyor birşey olmuyor. Daha fazla geç kalmayın.

Gecen ay 1.5 yasimda ki kizima epilepsi suphesiyle eeg cekildi
Tekniker uyanirsa dogru sonuç alamamaktan bahsetmistir belki
Hicbir saglik acisindan problem olmayan bi teknik oldugunu biliyorum
1 saat surdü bizim eeg ve son dk uyandi problemde olmadi.geceden erken uyandirmistim.ilk siraya da bizi aldilar ve hemen eeg cekildi

Ayrica cok cok gecmis olsun Allah acil sifalar versin insaAllah hic biseyi yoktur kuzucugun

Cok gecmis olsun, epilepsi bildigim kadariyla genellikle soguk havale oluyor. Sizinkinin atesten olma ihtimali yuksek.

Yalniz cok ozur dileyerek hepinize birsey danisicam, hep korkarjm bende havale gecirirse ve anlamazsam diye, anlamamak mumkun mudur havaleyi?

Öncelikle geçmiş olsun.
Size söylenen şeye çok şaşırdım. Benim çocuğumda çektiler ve eeg bitmeden uyandı. Tekniker biraz daha uyuşa iyi olurdu dedi. Ben ilk defa duyuyorum böyle bir şeyi.
Ayrıca hafif bir sakinleştirici verebiliyorlar böylece çocuk uyuyor ve kolay çekim yapılıyor.
EEG de Kafaya kablolar bağlanıyor ve beyin aktiviteleri görüntüleniyor. Yani kalp EKG si gibi bir şey.
Bence ihmal etmeyin. Ayrıca doktor doğru söylemiş. 24 saat geçmeden geçirilen ikinci havalenin araştırılMası gerekir.
Benim oğlum 3 kez kızıma 1 kez geçirdi. Bu konud çok doktor dolaştım.
Ateşli havale tehlikeli değil o yüzden rahat olun ama tedbiri bırakmayın.

Allah şifa versin.

Benim eşimde mayıs ayında bronşit olmuştu ve o hafta hep ateşlendi hastaneyede gittik serum verip gönderdiler ve bir hafta sonrasında uykuda nöbet geçirdi 1 buçuk ay yoğun bakımda kaldı ve ambulans ile hastaneye gittik orada da 2 nöbet daha geçirdi. Epilepsi dediler siz hiç anlamamışsınız hep varmış dediler dediler de dediler ama bize hiç samimi gelmediler araştırdık meğer beynine sızan enfeksiyondan dolayı Status Epilepticus (epilepsi çeşidi) olmuş. Yoğun bakımda da ilaç dozunu ayarlayana kadar sürekli nöbetler geçirdi. Şimdi çok şükür enfeksiyonu antibiyotik ile kuruttu doktorumuz şuan epilepsi ilacı kullanıyor ama en az 3 en fazla 5 yıl kullanır sonrasında birşeyi kalmaz dedi doktorumuz. Beynine hasar veren bi durumda olmadı. Çok şükür işine gücünü döndü çok iyi şimdi. Korkmayın endişelenmeyin ve lütfen internetten okuduklarınızla beyninizi bulandırmayın ben o hataya düştüm 4 aylık evli iken çok kötü şeyler yaşadım o yoğun bakımda ben yoğun bakım kapısında yattım. Korkmayın iyi olacaktır ama doktor seçimi çok önemli biz bir kaç doktor gezdikten sonra tatmin olduk yoğun bakımda yatarken bile farklı nörologlar ile iletişime geçip getirip yakından ilgilendirdik. Çok çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…