canım, evet..drenler biraz can sıkıcı.. ama inan o kadar da kötü değil..
çok büyük ihtimalle drenlerle gideceksin eve.bunun senin iyiliğine olduğunu da anlatacak zaten doktor..
izleri görünce verilen tepkiyi ben tamamen kişiye bağlıyorum.ben mesela öyle kandan, yaradan vs korkmayan biriyim. izimi de gördüm, gayet incecik dikmiş, bundan bir kat iyisi da artık izsiz yapmak, o da mümkün bir şey değil zaten...
ilk günler bandajın var ayrıca, öyle izlerini her saniye görmüyorsun, sadece doktor pansuman yaparken...
tesekkurler whiterabbit:) bende yaradan kandan ızden korkmuorumda ya cok acı çekersem dıye tırsıyorum.egık kalırımda doğrulamazsam naaparım dıe aklıma gelıo bazenheralde sezeryan ızının bıraz uzunu gıbı olacak,o da cok bişi diiil.
kızlarrrrrr!!!! karın germeden sonra şişlik oluyormus ,eski pantolonlara bıle gırılemıomus.normalde gıydıgımden daha buyuk pantalon mu almam gerekıo :)) ben okudukça sıyırcam sanırım :))) buyuk beden pantolon alma fıkrı canımı sıktı sımdı
ercan bey gördüğüm örnekler kadarıyla çok iyi bir doktor -ki kendi sonucumu da görüp paylaşacağım- ama -bence en az o kadar önemli- mükemmel bir insan.. bunu söylemem gerekiyordu, söyledim; içimde kalmadı...
Eşofman al ben ilk günler öyle gidip geldim sonra baktım vücut şekillenmeye başladı kim begenir eşofmanıtayt aldım bol bol artık pantolon giyesimde kalmadı :) benimde izlerimi görünce hiç canım sıkılmadı incecik ve oldukça düzgündü ne istediğimi ve sonrasını çok iyi biliyordum karnım belim sırtım düzelmeliydi ve bu izsiz olmayacaktı :) size güveniyorum dr um dedim o kadar
ewet haklısın bentoprak. aksam yemegını 6 gıbı yemeye calısıorum zaten ondan sonrada 9 gıbı acıkıorum 1 mandalına yıyıorum baska bısı yok :)) ama ınsan yemedıkce yemıor.ınsanında yedıkce yıyesı gelıor. bunyem yememeye alıstı sanırım :))) krıze gırmıorum en azından :))
Geçen hafta hastanede gözkapaklarını yaptırmış birini gördüm bantlar vardı birazda şişlik ama korkunç falan görünmüyordu :) bizim dr un hastası hiç aklıma gelmedi o anda gelse 2 laflardım birdaha görürsem sorayım süreci nasıl işlemiş
kızlarrrrrr!!!! karın germeden sonra şişlik oluyormus ,eski pantolonlara bıle gırılemıomus.normalde gıydıgımden daha buyuk pantalon mu almam gerekıo :)) ben okudukça sıyırcam sanırım :))) buyuk beden pantolon alma fıkrı canımı sıktı sımdı
Burcu merhaba ben Meltem tanışmak buraya nasipmiş:)Hem meslektaşız hem de ameliyat tarihlerimiz çok yakın.Ben bu hafta cumartesi gideceğim muayeneye Ercan Bey'e telefonda karar verdik ameliyat tarihine.Şimdiden baya heyecanlıyım.Kilo vermek mi gerekiyor ameliyat için?Ben biraz okudum ama konunun tam başını okuyacak vaktim de olmadığı için anlayamadım.Ben 1.68 boyundayım kilomda 68 göğüs ölçüm 100 sadece gögüslerimden şikayetçiyim.Bakalım Ercan Bey ne diyecek.Cumartesiyi sabırsızla bekliyorum.Muayene ücreti almıyormuş galiba değil mi?
çok sagol bentoprak:) kafamda netlestı en azından yasayacaklarım.doktoruma cok guwenıorum.sızlerın tecrubelerıde ıcıme su serpıyor.sızlerı okumasam ben bu topıklerde okuduklarımla kesın wazgecerdım.ınsanların baslarına neler neler gelmıs yaMerhaba Burcu sorularına toptan cevap vermeye çalışayım Ercan Beye karın yaptıran biri olarak.Herkesin ağrı eşiği, vücudun kaldırma oranı ve derisi farklı.Benim ağrı eşiğim geçirdiğim ufak bir operasyondan sonra değişti.Her şeyden acı çekecekmişim gibi tepki veriyorum anlayacağın canım çok tatlı.Benim ameliyat sonrası ağrım olmadı.Hastane çıkışından sonrada hiç ağrı kesici kullanmadım.İlk günler yanımda biri varsa destek alarak kalktım ayağa.
3. gün yan dönüp dikişlerimi tutup diğer elimle komidinden destek alarak kendim kalktım.Tuvalet,sofrada yemek yemek,sofra hazırlamak evde ufak tefek toparlamalar yapmak dışında yattım.Ağır kaldırma vs. kesinlikle yapmadım.Vücudunun izin verdiği eğikliktesin.Sen istesende karın izin vermiyor dik yürümene.Buda bir haftayı buluyor.Yavaş yavaş yürüyerek kasları açıyorsun.
Direnler korkulacak bir şey değil ama çıkınca daha rahat tabiki.Nede olsa korkuyor insan hareketlerini sanki kısıtlıyor sanki çıkacakmış gibi geliyor ama kolay çıkmıyor merak etme.Ben cumartesi ameliyat oldum salı drenlerin çıktı.Derin bir nefes aldım nefesi verirken drenlerde çıkmıştı.
Şişliğe gelince evet ödem oluyor.Ercan bey ödem için bir ot karışımı tavsiye ediyor.Mutlaka yap çok faydası var.Ben hergün sabah ve akşam içtim.Ödem konusunda zorluk çekmedim.Çok çabuk geçti.
Giyim konusuna gelince ben kendi rahatım için eşortman giydim.Pantalonlarım oldu.Ama bel kemerleri beni rahatsız etti.Biraz rahatıma düşkün ve spor giyimi tercih ettiğimden eşortman beni zorlamadı.
İnşallah yardımcı olmuşumdur.Doktoruna güveniyorsan gerisi teferruat inan.
çok sagol bentoprak:) kafamda netlestı en azından yasayacaklarım.doktoruma cok guwenıorum.sızlerın tecrubelerıde ıcıme su serpıyor.sızlerı okumasam ben bu topıklerde okuduklarımla kesın wazgecerdım.ınsanların baslarına neler neler gelmıs ya( neyse guzel dusunııımkı guzel olııımm hihihii:)))
Ay evet bestecim ya çok iyi olur inşallah karşılaşırsın. Ercan beye gittiğimde yakın zamanda olan varsa görmek isterim diye söylemeyi unutuyorum.Benim birtek göz kapağı değil kaşlarında kaldırılması gerekiyormuş.Eğer bir tek göz kapaklarını alırsa olmuyormuş.Biliyorsun Ercan beyi ne gerekiyorsa onu söylüyor eksik oldumu beklentinin altında olur bir işe yaramaz gibi görüyor.Göz altı içinde birşeyler söyledi.En fazla bir hafta diyor.4-5 gün dikişler alınır şişlik bir haftada normele dönmeye başlar dedi.
Topiği okuyunca canım sıkıldı.Şu ünlü doktorlardan biri 2 yılda anca oturur demiş galiba.Simetrik olmayanmı dersin,şaşı bakanmı,gözde çukurluğu oluşan mı.İnsan 2 yıl şaşı bakarmı yada yamuk smetri bir şekilde dolanırmı.Yüz bu hep açıkta.
Dediyse kaş kalkacak :) o kaş kalkacakbiliyosun kurtuluş yok gözüne takıldımı takılıyor gördüğüm kişide kaşda işlem yoktu sanırım çünkü dikkat çekici bant şişlik morluk v.s yoktu gözler bantlıydı görürsem onu ve başkasını kesin sorarım bu kez aklımda aslına bakarsan kötü sonuçlara takılma hatta hiç düşünme okuma bence iyi düşünelim iyi olsun sonuçta karında da memede yada burundada bir sürü sorunlu örnek var ama ne oldu biz kafamıza koymuştuk gittik yaptırdık :) hele hele meşhurdu ünlüydü diye dr sonuçlarıyla hiç canını sıkma ne zaman meşhur ünlü lafını duysam bir tuhaf oluyorum :) zaten okudugun sonuçlarda kötüymüş :)
Güzel düşün güzel olsun haklısın bende olumlu düşünmeye çalışıyorum.Göz kapağı aldırma topiğini okudum tırstım valla.Nerdeyse on yorumdan dokuzu olumsuz.Ercan beye güvendiğim halde yinede canlı örnek görme isteğim var.Karında canlı örnek görememiştim sonrasında kendim canlı örnek oldum.İnsan kendi yaşayınca başkalarına daha verici oluyor.Burdaki arkadaşlıkların doğuş şekli aslında canlı örnekler görmek.Sonrası kaynaşma ısınma ve doğru insanlar olduğunu görüyorsunuz.İyiki burdaki arkadaşlıkları kurmuşum diyorum.Birbirinden değerli insanlar bu nezih topluluğu oluşturdu.Hepsine sayende bir teşekkür edeyim, öpüyorum kızlar sizi.
Bende senin gibi sorular sormuşum.Akşam şöyle bir dolandım karın germe topiğinde nostalji yaptım.Bazılarını okurken gözlerim doldu inan.Doktor arama evresi,doktor görüşmeleri karar vermem ameliyat ve sonrası sürecimi paylaşmışım.Sekiz ay bitti dile kolay.
ay ne guzellll sımdı heralde hıcbıseyın kalmamaıstır 8 ay olmus.fıstık gıbısındır.goremıorum hıcbırınızı su msj sayısı zımbırtısından doılayı:)) darısı basıma ıns. ewet arkadaslıklarınız cok guzel ve sıcak bende kıyıdan kıyıdan pişşttt dıorum sıze heheh heheh :)))
ay ne guzellll sımdı heralde hıcbıseyın kalmamaıstır 8 ay olmus.fıstık gıbısındır.goremıorum hıcbırınızı su msj sayısı zımbırtısından doılayı:)) darısı basıma ıns. ewet arkadaslıklarınız cok guzel ve sıcak bende kıyıdan kıyıdan pişşttt dıorum sıze heheh heheh :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?