Ergen görümce

evlenmezse ölecek hastalığına mı yakalanmıştın 21 yaşında gittin insanların evine yerleştin, bi de kızlarına diş biliyorsun?
orası onun evi istediğini yapar, o evde yaşadığın sürece de uyum sağlamak zorundasın, kızı yavaş yavaş arsenikle zehirleyecek değilsin ya, ay çok sinir oldum keşke eşin ve kayınvaliden bu konuyu okusalar da evlerinde nasıl bir insan barındırdıklarını görseler, 13 yaşında çocuktan böyle nefretle bahsedilemez ya...

bir de kaynana diyormuş ya işte bıktım, o evde daha yokken mutluyum vs. konu sahibi zannediyor ki annesi kızdan nefret ediyor, gitmesini istiyor
kadın sadece öylesine söylüyordur onları emin ol. benim annem de bazen der "bıktım senden bir huzur ver" falan diye, dışarı çıksam hemen arar sıkılıyorum ne zaman geleceksin diye. bu işler böyledir yani. her ne olursa olsun o onun kızı bence kaynananın bu sözlerine güvenip kıza diş bileme

13 yasinda ki bu cocugu kim büyüttü acaba kim ona sınırlarını öğretti,saygiyi öğrettin
Yarisi ergenlikse yarisi yetiştirilme tarzi diyorum.
Tabi bu durumda sizlik bir sey yok. Kv nin eseri ortada.

Yazik 13 yasindaki bir cocuga yardim etmek yerine evde yokken mutlu olan bir annesi var.

Sizin yapabileceginiz pek bir sey yok.

Yazık, kıza üzüldüm belki evde sevilmediğini istenmediğini hissediyor ve bundan dolayı hırçınlaşıyordur. Sevgiyle iyi niyetle konuşmayı denediniz mi hiç?

2-3 sene ayni evde yasamaya mecburuz evimiz daha yapim aşamasında ben sadece onu daha fazla nasil uyumlu edebilirim nasil katlanabilirim onun pesindeyim

o geldğinde kapını kapatıp odan da oturarak

hem bu tavrın aileye de evi hemen bitirin mesajı olarak gider

ayrıca koca site mi yapılıyor 2-3 sene ?

ergenlik dönemlerimde beraber yaşadığım anneannem, annem ve büyükanneanneme kan kustururdum. rahmetli büyükanneannem benden çok çekmiştir o dönemlerde öyle oluyor. hele ki sen yabancısın onun için. tüm aile bireyleri anlaışlı olmalı, ama sınırlar çizmeli. sınırlara uymadığı anda hiçbir istediği yapılmamalı ergenin. kuralları herkes aynı şekilde uygulamalı yoksa başa çıkamazsınız.

2-3 sene ayni evde yasamaya mecburuz evimiz daha yapim aşamasında ben sadece onu daha fazla nasil uyumlu edebilirim nasil katlanabilirim onun pesindeyim
Ergenliğe çözüm yok malesef kimisi böyle aşırı uçlarda geçiriyor. Biraz dayanın geçer.

Konu sahibi 20 yaşında evlenmiş koca kaçıyormuş gibi kendisi zaten ergen 13 yaşında çocuğu ciddiye alıyor kin besliyor. Çalışmıyor, etmiyr kocasının ayrı ev açacak durumu yok sevgilisi olsa da kurtulsam diyor ona göre küçük yaşta sevgilisi olması çok normal. Kaldı ki kaynana evinde bir de çocuk yapmayı düşünüyormuş hanımefendi daha kendi evi bile yok bir konusunda hamile kalmak istiyorum demiş acaba neye güvenerek? ben olsam o kızın yerinde bende evim düzenim işgal edildiği için sinirlenirim. Bir de vuracaksın iki tane diyenlere Allah razı olsun diyor kim oluyorsa sığıntı resmen o evde nasıl geçineceğiz demeden evleniyor dert yanıyor ama çalışayım da paramı kazanayım demez. Ekmek elden su gölden.

Kendi kardesim 14 yasinda ben bile dayanamiyorum nefret ettiriyor cogu zaman. Hele gorumce olsa hic cekemezdim ama muhattap olmayin. Oyle bir mesafe koyun ki ne size nazi gecsin ne agzini acabilsin

yetistirmeyle alakalı sanırım biraz da ya tamam bazı cocukların karakter yapısı boyle ama 13 yasında annem bir bakısla sustururdu bizi biraz disiplin lazım cocuklara sımarık yetistirdilerse boyle olmustur anne babaya gorev dusuyor bu durumda

13 yaşında bir çocuktan bahsediliyor burada, sevgilisi olsun, ağzına çakın gibi şeyler yazdığınıza inanamıyorum, o çocuk neden hırçın diye oturup hiç konuştunuz mu?
Bazı çocuklar müstesna o yaşlarda olupta ergenliğe giren hırçın ve tahammülsüz olan çocukların evde aile içi sıkıntıları olabiliyor, hiç başını okşayıp ablacım bana her sorununu derdini anlatabilirsin dediniz mi? Ya da annesi kucağına yatırıp sevdi mi?

Bağırıp çağırmayla, nefret edip evde görmek istememekle olmuyor bu işler, sizlerde annesiniz veya anne adayısınız, kendi çocuklarınıza göstereceğiniz sonsuz sabrın onda birini gösterin görümce, kayın, yeğen, kuzenlerinize.

Okudukça inanasım gelmiyor, 13 yaşındaki çocuk için sevgili, yarın öbürgün o çocuk olmadık birinin tuzağına düşerse de taşlarsınız.

Çocukları anlamaya çalışın, sıkıntısı nedir, neden böyle yapıyor diye, ağzına çakınca o çocuk evden kaçar sizlerde tvlerde kanal kanal gezip biz seni seviyoruz dön yuvana diye ağlarsınız.

Kusura bakmayın tepkilerim biraz abartı kaçmış olabilir ama görümce diye dertlenilen kızın 13 yaşında çocuk olduğunu okuyunca yapılan yorumlara şaşırdım, 13 yaş çocuktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…