ergen psikolojisinden anlayanlar beri gelsin :)

ahlatagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
231
392
103
Arkadaslar merhaba. Benimki dert degil aslinda ama olayi kimseyi kirmadan nasil hallederim bilemedim. Ben ve erkek arkadasim birlikte bir butik dershane actik. Ogrencilerimizde ilkogretimden liseye her yas mevcut. Benim sorunum su ki; ogrencilerden bir tane ufaklik ergenligin dibine vurmus durumda. Oyle ki erkek arkadasima gece gunduz msjlar atar oldu. Ustelik onun dersine çok fazla girmemesine ragmen. Benim hatam, israrla birsey sorma bahanesiyle numara istemesine karsilik erkek arkadasimin nosunu vermek oldu.nosunu alana kadar benim de beynimi yedi diyebilirim. Simdi durmadan msj atiyor ve oncesinde de benim ust komsum olan bir erkek arkadasi ayni yolla surekli bezdirene kadar msj atmisligi var. Bu kez ayni seyi yapmaz diye dusundum, cunku ust kat komsum hem yasca hemde gorunus olarak kucuk oldugu icin onu kendine yakin gordu ve o yuzden o kadar ilgilendi diye dusundum. Komsum da gamsizdi takmadi ve olay kapandi gitti. Bu kez olay biraz daha farkli yasca cok buyuk bir erkek var karsisinda ve ustelik de ogretmeni...Erkek arkadasima durumun icinden cikilmaz bir hal almadan cozmemiz gerektigini soylememe ragmen cocuktur birsey olmaz modunda. Annesiyle konussam alingan bir kadin. Ogrenciyi uyarsam ayni sekilde ergenlik psikolojisinde, henuz 12 yasinda. Ne yapacagimi bilemedim. Fikri olan ya da daha once boyle bir olay yasayan hanimlar varsa onerilerinizi almak isterim.

Son düzenleme:
evet 12 yaşında kız çocuğu sevgilinizi elinizden alacak içinden çıkılmıcak bi durum yok mesajlarına ya cevap vermesin yada güzel cevap versin sorumu soruyor soruya cevap versin sohbet etmek istiyorsa bi şekilde başından savsın zaten çocuk gidecektir çocuk diyorum bakın ergen değil o henüz

Anlatamadim sanirim. Derdim elimden alacak derdi falan degil oyle olsa komik olur zaten. Ben cocugu ve annesini kirmadan birseyler yapmak derdindeyim. Cocuk degil ergenlige girdi fiziken ve ruhen ergenlige eristi. Hal ve hareketlerinden de diger cocuklardan farkli oldugu yani ergenlige adim attigi fazlasiyla belli oluyor.

bazı çocukler erken gelişiyor neyse peki ne yapmak istiyorsunuz nasıl mesajlar atıyor mesela sizi rahatsız eden ne saati mi mesajın içeriğimi

Derslerle alakali degil ya oylesine atilmis msjlar cvp vermiyor biktirana kadar atiyor surekli soru soruyor. Seni seviyorum vs vs bi dunya sey. Ofise geldiginde surekli siirler yazmalar saatlerce dalip gitmeler tavirlar edalar tam ilgilenme modunda yani. İftira konusundan korkuyorum ben de. Anne cocuguna cok duskun ve birsey olsa ilkin onu kollar. Gecen bir ogretmen arkadasa da ben wcye giriyorum sakin iceri girmeyin demis. O da sasirmis ne sacmaliyor diye bana sordu. Onemsememesini soyledim. Yani normal degil hareketleri

bazı çocukler erken gelişiyor neyse peki ne yapmak istiyorsunuz nasıl mesajlar atıyor mesela sizi rahatsız eden ne saati mi mesajın içeriğimi
Herseyi beni rahatsiz ediyor. Eski ogrencim gecen yillar boyle degildi. Simdi dibine vurmus durumda gecenin 12sinde msjlar atmalar ve biktirana kadar diretmeler.. Disaridan gelirken yoldaki adamlar bana laf atti baktilar kotu gozle beni suzduler cumleleri her biri tuhafliklar silsilesi

hiç bişey yapmayın numaranızı değiştirin bırakın çocukta kendi dünyasında takılsın hayal kursun yapsın bişeyler işte yapacak bişey yok korkacakta bişey yok kim 12 yaşındayken birine aşık olmadı burda bunu inkar edebilen var mı o zaman telefon yoktu facebook yoktu olsaydı bizde aynısını yapacaktık o normal davranmıyorsa siz normal davranın

numara engelleme özelliği yokmu sevgilinin telefonunda ordan numarasını engelleyin çocuğun
Bakin lutfen konuyu dikkatli okuyun. Ogrenciyi ve annesini kirmadan diye belirtmisim degil mi? Haftanin her gunu gelen bir ogrenci ve nosunun engellendigini farkedebilecek kapasitede.

Kenara cek konus bence.
Sacmalamasin.
Okul olarak gor burayi, ask mesk degil odev var burda de.

Ailesiyle konusmayın bence 12 yasındaymıs belki ailesi cok sert tepki vericek olabilir yada küçük düşebilir.En iyisi erkek arkadasınız kibar bir şekilde uyarsın arkadas değil öğretmen oldugunu hatırlatsın.

siz egri-dogru ne soylerseniz soyleyin 12 yasindaki bi "cocugu" sevdigi(ni sandigi) insandan uzaklastiramazsiniz. zamana birakin, msj atar atar sonra birakir.

Haklisiniz korkulacak birsey degil ama cidden davranislari normal degil saplanti gibi. Benim korkum su orada burada konusur ya da ne bileyim olmamis bir seyi oldu gibi aktarir tek korkum bu. Neticede orasi bir kurum ve karsisindakiler de ogretmen. Yoksa komsu cocugu olsa ben de guler gecerim.

Bişey yapmayın.erkek arkadasınız öğretmen gibi yaklaşsın.diğer öğrencilerden farklı davranmasın.dönemsel bir durum.pek çok öğren ide yaşanır.görmezden gelinmeli.erkek ar adasınız görmezden geldikçe hareketlerinin dozu artabilir.görmezden gelmeye devam edin.görmezden gelmekten kastım konuşma ak değil.sıradan öğrenci gibi davran aya devam etmek.

erkek arkadaşınız hep aynı mesajı atsın her seferinde müsait değilim desin en sonunda yılcaktır

Kıyamam ben ona ya.
Ağır bir ergenlik geçiriyor.
Umarım ona bir travma yaşatmadan çözebilirsiniz.

Erkek arkadaşınızın hiç konuşmaması daha iyi sanki. Ya da konuşsa mı. Bilemedim.
O kız şu an her şeyden umutlanır. Buna dikkat edin.
Bir de hiç bir yerde yalnız kalmasınlar. Kız, sinirlenirse öğretmeninin başını yakabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…