- 14 Ağustos 2015
- 231
- 392
- 103
- Konu Sahibi ahlatagaci
-
siz egri-dogru ne soylerseniz soyleyin 12 yasindaki bi "cocugu" sevdigi(ni sandigi) insandan uzaklastiramazsiniz. zamana birakin, msj atar atar sonra birakir.
Kenara cek konus bence.
Sacmalamasin.
Okul olarak gor burayi, ask mesk degil odev var burda de.
Gormezden geldikce iyice icine kapaniyor dikkat cekmek icin teneffuse cikmiyor. Uyuyormus numarasi yapiyor. Agliyor. Diger arkadaslarini gonderiyor birseyi varmis da ilgilenilmesi gerekmis izlenimi veriyor.Bişey yapmayın.erkek arkadasınız öğretmen gibi yaklaşsın.diğer öğrencilerden farklı davranmasın.dönemsel bir durum.pek çok öğren ide yaşanır.görmezden gelinmeli.erkek ar adasınız görmezden geldikçe hareketlerinin dozu artabilir.görmezden gelmeye devam edin.görmezden gelmekten kastım konuşma ak değil.sıradan öğrenci gibi davran aya devam etmek.
Ailesiyle konusmayın bence 12 yasındaymıs belki ailesi cok sert tepki vericek olabilir yada küçük düşebilir.En iyisi erkek arkadasınız kibar bir şekilde uyarsın arkadas değil öğretmen oldugunu hatırlatsın.
Canim haklisin eski ogretmenlerimiz hep bizi o sekilde yetistirdi. Ama ben vallahi kirilmasin istiyorum baska birsey degil. İcine kapanirsa zaten sorunlu bir cocuk. Dersleri de parlak degil.Kenara cek konus bence.
Sacmalamasin.
Okul olarak gor burayi, ask mesk degil odev var burda de.
Gormezden geldikce iyice icine kapaniyor dikkat cekmek icin teneffuse cikmiyor. Uyuyormus numarasi yapiyor. Agliyor. Diger arkadaslarini gonderiyor birseyi varmis da ilgilenilmesi gerekmis izlenimi veriyor.
evet uyarsın ondan sonra o çocuk kendini daha bi yetişkin sansın olay çıkmaza girsin iyice demi uyaracak birşey yok çocuğa dersen ben senin arkadaşın değilim dersen çocuğu yönlendirmiş olursun yani 12 yaşında bir erkek arkadaşı olabilir piskolojisine kapılır bu onun için iyi birşey değil ilgilenmeyin bırakın yaa bu kadar mesajlarına cevap vermesin soru olanları derste alıp anlarsın karşınıza şöyle soru çıkar böyle olur falan gibisinden herkese anlatsın sadece o kız çocuğuna değil
Erkek arkadaşınız uygun bir dille öğrenciye mesajlara son verilmesi gerektiğini söylemeli
Haklisiniz korkulacak birsey degil ama cidden davranislari normal degil saplanti gibi. Benim korkum su orada burada konusur ya da ne bileyim olmamis bir seyi oldu gibi aktarir tek korkum bu. Neticede orasi bir kurum ve karsisindakiler de ogretmen. Yoksa komsu cocugu olsa ben de guler gecerim.
hayır öyle demek istemedim bazı telefonlarda şu özellik var mesela engellediğin numara mesaj yolladığı zaman sana bildirim gelmiyor mesaj geldi baktın telefona, x'ten gelmiş durumu olmuyor yani. engellenen numaranın nda attığı msjlar sana iletiliyor ama sana mesaj bildirimi gelmiyor yoksaymak gibi yani. öyle bi özellik varsa aktifleştirseniz karşı taraf anlamaz engellendiğini.Bakin lutfen konuyu dikkatli okuyun. Ogrenciyi ve annesini kirmadan diye belirtmisim degil mi? Haftanin her gunu gelen bir ogrenci ve nosunun engellendigini farkedebilecek kapasitede.
Ben arkadasın degilim desin demedim zaten cevap verirken o tarzda yazsın dedim öğrenci öğretmen ilişkisi havasında çarptırmayın lütfen.
Cidden bir tanidigimizin basina geldi. Yine bu yaslarda bir ufaklik baya baya kendini asik saniyor bir abisine, abisi de mulayim bir tip. Pek de orali olmuyor gulup geciyor. Sonra annesine gidip anne sen yokken ..... Abi beni kucagina oturtup optu demis. Kadin da bu sahsi taniyor ve yapma ihtimali olmayacagina emin oldugu icin orali olmuyor. Kucuk bir sorun gibi gorunse de cidden cozulmesi zor benim icinÇocuk suan saplantili bi ruh halinde takılıyor. Ne derseniz deyin anlamaz daha bide yarın öbür gün siz suçlu çıkarsınız allah korusun. Şimdi telefonlarda numara engelleme yada yönlendirme özelliği var onu numaraya kaydedin çocuk aradığı zaman ona telefon kapalı gözükür. Yada en son çare numarasini değiştirsin arkadaşınız.
Şuan dikkati üzerine çekmeye çalışıyor. Ugrastikca usteliycek belli bir süre telefon önlemini aldıktan sonra görmezden gelin..
Hmm bence erkek arkadasiniz her yazdiginda uygun degilim falan desin.masum bir ergenlik aski hepimiz kendimizden buyuk insanlara ilgi duymusuzdur ama yeni nesilde biraz cahil cesareti var yarin obur gun annesine ogretmenim benimle fazla ilgileniyor falan bile diyebilir ergen cocuklar tehlikelidir bu anlamda isiniz zorArkadaslar merhaba. Benimki dert degil aslinda ama olayi kimseyi kirmadan nasil hallederim bilemedim. Ben ve erkek arkadasim birlikte bir butik dershane actik. Ogrencilerimizde ilkogretimden liseye her yas mevcut. Benim sorunum su ki; ogrencilerden bir tane ufaklik ergenligin dibine vurmus durumda. Oyle ki erkek arkadasima gece gunduz msjlar atar oldu. Ustelik onun dersine girmemesine ragmen. Benim hatam, israrla birsey sorma bahanesiyle numara istemesine karsilik erkek arkadasimin nosunu vermek oldu.nosunu alana kadar benim de beynimi yedi diyebilirim. Simdi durmadan msj atiyor ve oncesinde de benim ust komsum olan bir erkek arkadasi ayni yolla surekli bezdirene kadar msj atmisligi var. Bu kez ayni seyi yapmaz diye dusundum, cunku ust kat komsum hem yasca hemde gorunus olarak kucuk oldugu icin onu kendine yakin gordu ve o yuzden o kadar ilgilendi diye dusundum. Komsum da gamsizdi takmadi ve olay kapandi gitti. Bu kez olay biraz daha farkli yasca cok buyuk bir erkek var karsisinda ve ustelik de ogretmeni...Erkek arkadasima durumun icinden cikilmaz bir hal almadan cozmemiz gerektigini soylememe ragmen cocuktur birsey olmaz modunda. Annesiyle konussam alingan bir kadin. Ogrenciyi uyarsam ayni sekilde ergenlik psikolojisinde, henuz 12 yasinda. Ne yapacagimi bilemedim. Fikri olan ya da daha once boyle bir olay yasayan hanimlar varsa onerilerinizi almak isterim.
Adet donemine girmis bireyleri cocuktan saymiyoruz biz o yuzden butun endisemiz anlatabildim mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?