ergen psikolojisinden anlayanlar beri gelsin :)

Çocuk suan saplantili bi ruh halinde takılıyor. Ne derseniz deyin anlamaz daha bide yarın öbür gün siz suçlu çıkarsınız allah korusun. Şimdi telefonlarda numara engelleme yada yönlendirme özelliği var onu numaraya kaydedin çocuk aradığı zaman ona telefon kapalı gözükür. Yada en son çare numarasini değiştirsin arkadaşınız.
Şuan dikkati üzerine çekmeye çalışıyor. Ugrastikca usteliycek belli bir süre telefon önlemini aldıktan sonra görmezden gelin..

Kenara cek konus bence.
Sacmalamasin.
Okul olarak gor burayi, ask mesk degil odev var burda de.
Gormezden geldikce iyice icine kapaniyor dikkat cekmek icin teneffuse cikmiyor. Uyuyormus numarasi yapiyor. Agliyor. Diger arkadaslarini gonderiyor birseyi varmis da ilgilenilmesi gerekmis izlenimi veriyor.

evet uyarsın ondan sonra o çocuk kendini daha bi yetişkin sansın olay çıkmaza girsin iyice demi uyaracak birşey yok çocuğa dersen ben senin arkadaşın değilim dersen çocuğu yönlendirmiş olursun yani 12 yaşında bir erkek arkadaşı olabilir piskolojisine kapılır bu onun için iyi birşey değil ilgilenmeyin bırakın yaa bu kadar mesajlarına cevap vermesin soru olanları derste alıp anlarsın karşınıza şöyle soru çıkar böyle olur falan gibisinden herkese anlatsın sadece o kız çocuğuna değil

Kenara cek konus bence.
Sacmalamasin.
Okul olarak gor burayi, ask mesk degil odev var burda de.
Canim haklisin eski ogretmenlerimiz hep bizi o sekilde yetistirdi. Ama ben vallahi kirilmasin istiyorum baska birsey degil. İcine kapanirsa zaten sorunlu bir cocuk. Dersleri de parlak degil.

Kesinlikle aile ile konuşun o yaştaki çocuk muhattabınız olmamalı ters bir anında farklı suçlama iftira gibi durumlara düşebilirsiniz. Öncelikle er kişi uyarsın kızı ardından aileye durumu izah edersiniz en doğrusu bu olur.

Gormezden geldikce iyice icine kapaniyor dikkat cekmek icin teneffuse cikmiyor. Uyuyormus numarasi yapiyor. Agliyor. Diger arkadaslarini gonderiyor birseyi varmis da ilgilenilmesi gerekmis izlenimi veriyor.

bu durumu ailesiyle paylaşın durduk yerde ağlıyor deyin önceden böyle değildi bir pedegogla görüşürseniz iyi olur deyin bu kadar aile halledecektir zaten

Mesajları sevgilime saklatıp o mesajlar biriktikten sonra annesini dershaneye çağırıp gössssterir ve bir eğitimci edasıyla çocuğunuza kızmayııııııın daha fazla ilgileniiiiin derdim.Anne mesajları görünce kızını koruyamazdı zaten.Ek olarak sevgilimede asla cevap vermemesini söylerdim. Ve kesinlikle fikir beyanı ve söz hakkı tanımazdım erkek arkadaşıma.Böyle drumlarda ne yapıcağımı ona soracak değilim sonuçta ve zamanında sormuşluğumda yoktur zaten. Kız biraz garip.Tabiki elinizden alacak hali yok ama birincisi çook itici bir durum ikincisi sonu iftiraya kadar gider.Ve erkeklern beyni bu kadarına basmicağı ve sıradan görüceği için benimgözümde sevgilimin söz hakkı yoktur.Aksi halde ağzını yırtarım. Sevgiler.

Tek çözüm ailesiyle konuşmak.Bu sizin tek başınıza halledebileceğiniz bir olay değil.Yarın öbür gün orda burda benim sevgilim bile diyebilir erkek arkadaşınız için.Belli ki zor bir ergenlik dönemi geçiriyor ve derin duygular besliyor erkek arkadaşınıza karşı.Bunların hepsi mutlaka geçecek ama bu zaman içinde siz önleminizi almak zorundasınız.Uygun bir dille aile ile konuşun,öğrenciniz için endişelendiğinizi söyleyin.

Ben arkadasın degilim desin demedim zaten cevap verirken o tarzda yazsın dedim öğrenci öğretmen ilişkisi havasında çarptırmayın lütfen.

bunları aileyle konuşun kızınız ergenliğe giriyor birazda ağır geçiriyor derslerinide etkiliyor bu olayı birlikte aşalım gibisinden biz öğretmenleri olarak yardımcı oluruz sizde ailesi olarak bir pedegogla görüşün dersin olur biter

Annesile babasi ayri. Psikolojisinin bozulma sebebi bu. Ve aldatma sebebiyle ayrilar bunu da cocuk biliyor cunku annesi anlatmis. Bu yuzden tum endisem zaten bozuk olan psikolojisini daha da bozmamak adina cabaliyorum. Ben bu yaslarda babami kaybettim inanin ruhumda ne derin izler biraktigini bir ben bilirim. O yuzden kiyamiyorm

Bakin lutfen konuyu dikkatli okuyun. Ogrenciyi ve annesini kirmadan diye belirtmisim degil mi? Haftanin her gunu gelen bir ogrenci ve nosunun engellendigini farkedebilecek kapasitede.
hayır öyle demek istemedim bazı telefonlarda şu özellik var mesela engellediğin numara mesaj yolladığı zaman sana bildirim gelmiyor mesaj geldi baktın telefona, x'ten gelmiş durumu olmuyor yani. engellenen numaranın nda attığı msjlar sana iletiliyor ama sana mesaj bildirimi gelmiyor yoksaymak gibi yani. öyle bi özellik varsa aktifleştirseniz karşı taraf anlamaz engellendiğini.

Gelişim psikolojisi benden sorulur...
Öğrenciyi ofise çağırın.
''Bundan sonra sorman gereken bir şey olduğunda lütfen gel ve kapımızı çal. Öğretmen-öğrenci arasındaki iletişimi profesyonel tutmak adına mesaj atman uygun değil. Lütfen sen de bizim gibi özen göster ve acil bir durumun olduğu zaman ofise uğra. Eğer bu durum sürerse korkarım annenle konuşmak zorunda kalacağız.''
Erkek arkadaşınız mesajlara ASLA ama asla cevap vermesin, annesi çocuk istismarı adına dava bile açar bu kadar hasta ruhluysa.

Ben arkadasın degilim desin demedim zaten cevap verirken o tarzda yazsın dedim öğrenci öğretmen ilişkisi havasında çarptırmayın lütfen.

çarpıtmıyorum sadece olaya o kız gözünden bakıyorum o ilişkiyi kavrayamıyor ki böyle davranıyor değilmi birinin söylemesiylede kavramaz üzerine gidilmesin yeterli onu demek istiyorum

Cidden bir tanidigimizin basina geldi. Yine bu yaslarda bir ufaklik baya baya kendini asik saniyor bir abisine, abisi de mulayim bir tip. Pek de orali olmuyor gulup geciyor. Sonra annesine gidip anne sen yokken ..... Abi beni kucagina oturtup optu demis. Kadin da bu sahsi taniyor ve yapma ihtimali olmayacagina emin oldugu icin orali olmuyor. Kucuk bir sorun gibi gorunse de cidden cozulmesi zor benim icin

Hmm bence erkek arkadasiniz her yazdiginda uygun degilim falan desin.masum bir ergenlik aski hepimiz kendimizden buyuk insanlara ilgi duymusuzdur ama yeni nesilde biraz cahil cesareti var yarin obur gun annesine ogretmenim benimle fazla ilgileniyor falan bile diyebilir ergen cocuklar tehlikelidir bu anlamda isiniz zor

Zor bi durum hukuki olarak erkek arkadasinizin suçlu cikabilecegi bir durumun icerisindesiniz. Kızın tepkileri aşırı tenefuse cikmamak ilgi beklemek vs. Hocamla mesajlasiyorduk, beni kandirdi diyebilir isin icinden cikmak icin.
Ya Numarasını değiştirip telefonu bozuldu vs diye gecistirebilirsiniz ya da mesajlari silmeden annesine gösterip uyarabilirsiniz. Duyguların incinmesini onemseyecek konumda degilsiniz bence.

Adet donemine girmis bireyleri cocuktan saymiyoruz biz o yuzden butun endisemiz anlatabildim mi?

12 yas 12 !!!!!
cocuk degil de genc kiz mi diyelim ???
bazi iklimlerde adet gorme yasi 9 a kadar bile iniyor , onlar da genc o zaman !!!!

" alin o fingirdegi kosede parmaginizi gozune soka soka uyarin , akilli olsun " gibi 0 yas alti bi akil ile verilmis bi cvp mi istiyorsunuz ?

benim gozumde cocuktur ve 4-6 sene sonra gulerek hatirlayacagi bi tavir icinde, bu kadar buyutmeyin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…