ergen psikolojisinden anlayanlar beri gelsin :)

Bu tarz birsey 6. Siniftayken buyuk oglum bizimde basimiza geldi.kiz ,oglumla yakinlasamayinca ,kizlarin eteginin alrina bakiyor demis oglum icin.ve annesi o kadar dengesiz bir kadin ki, agiz dalasi yapmistik bagir cagir rezillik yani .ha oglum sinif arkadaslari tarafindan aklandi ama o tartisma rezaletti benim icin.adim asabi veliye cikti o derece.ugrasilmaz bacim bu tiplerle. Allah yardimcin olsun

Adet donemine girmis bireyleri cocuktan saymiyoruz biz o yuzden butun endisemiz anlatabildim mi?

siz bu sorunu normal yollardan çözmek istediğinize eminmisiniz yoksa o kız çocuğunun saçını başını yolmak mı isitiyorsunuz afrikada 10 yaşında adet görülmeye başlıyo 10 yaşındaki çocuğa genç ergen olarak bakabilirmisiniz önce siz bu ayırıma varın 5 yaşından itibaren birey birey diye çocuk yetiştiriliyor özgüven adı altında herşeyi yapma hakkı tanınıyor bunu aileler eğitimciler herkes yapıyor ondan sonra neden böyle oldu ONLAR DAHA ÇOCUKTUR efendim bir çocuğa yapma demeyle etme demeyle sert uyarmayla dayakla birşeyden vazgeçiremessiniz

ve bence bu çocuğunki ağır ergenlik falan değil şımarıklık
hiç cevap yazmasın sevgiliniz. ilgi çekmeye çalışıyor annesine mesajları gösterin bence uygun bi dille durumu anlatın ve siz muhatap olun erkek arkadaşınız değil BENCE

Gormezden geldikce iyice icine kapaniyor dikkat cekmek icin teneffuse cikmiyor. Uyuyormus numarasi yapiyor. Agliyor. Diger arkadaslarini gonderiyor birseyi varmis da ilgilenilmesi gerekmis izlenimi veriyor.
Görmezden gelin.ilgilenmeyin.dikkat çekmeye çalışıyor.eğer kararlı olursanız bu davranışı sönecek.ama pekiştirirseniz sürecek

aynı şeyleri düşünüyoruz ne güzel saygılar size :)

İnanin sizinle tartismaya girecek degilim. Yasi 12 yasinda ancak ergenlige girmemis"cocuklari" da gozlemliyorum aksama kadar! Ergen diyorsam hali tavri giyimi kusami makyaji sozleri tamamina bakip da soyluyorum bunu.

Gormezden geldikce iyice icine kapaniyor dikkat cekmek icin teneffuse cikmiyor. Uyuyormus numarasi yapiyor. Agliyor. Diger arkadaslarini gonderiyor birseyi varmis da ilgilenilmesi gerekmis izlenimi veriyor.
Eğer ''Kıyamıyorum edemiyorum zaten psikolojisi bozuk dersleri parlak değil'' derseniz ekmek teknenizden olursunuz, işinizi kaybedersiniz.
Son olaylar malum, koca adamlar küçücük kızları taciz ediyorlar ve erkekler inkar ediyor, kızlar ısrar ediyor o yüzden çocuklara inanıyorlar.
Olmamış şeyleri intikam adı altında uydurabilir, o yüzden en kısa sürede en katı tedbirler alınmalı. Size 1. cevabımda olması gerekenleri yazdım, LÜTFEN ses kaydını açın ve masanın bir yerine gizleyin.

O zaman çocuk istismarı olmadığına dair bir kanıtınız olur, kurumca güveniniz zedelenirse kimse çocuğunu size yollamak istemez.
Şımarık bir çocuk yüzünden ekmeğinizden olmayın.

İnanin sizinle tartismaya girecek degilim. Yasi 12 yasinda ancak ergenlige girmemis"cocuklari" da gozlemliyorum aksama kadar! Ergen diyorsam hali tavri giyimi kusami makyaji sozleri tamamina bakip da soyluyorum bunu.

Ya siz bu sizi suçlayan bir iki arkadaşı cidden boşverin.Uzayda yaşamak diyorum ben buna.Ortada zaten bi kıskançlık durumu yok.Sadece belliki kızda iftiraya gidicek kadar ciddi bir problem var ki buda çözülmek zorunda.Bu yüzden kızla konuşup onu kızdırmak ve başka bir yol izlemeye itmek yerine mesajları annesine gösterek söylediğim gibi '' kızmayın ilgilenin nadirde olsa çocuklarda böyle durumlar görülebilir bir pedegogla görüşün'' diyin olsun bitsin.Gerçekten bu şekildehiç kimse üzülmez.Ailesi hiç bişey bilmiyoken kız siz yada sevgiliniz kendisiyle konuştuğunda tepkisi ters teper ve bu şekilde annenin kulağına giderse işin içinden nasıl çıkacaksınız? Şakası yok.

evet mini etek giyiyor ruj sürüyor kesin ergen geçen konu vardı komşumun çocuğu zamanla ilgili bir cevap vermiş burda bir arkadaşa o çocuk ne oluyor sizin gözünüzde gözlemlemeyle olmaz bu işler yada yanlış gözle bakıyorsunuz çocuklara

biz ne diyoruz bir saattir uzayda yaşamıyoruz çocuğa çocuk gibi davranmasını biliyoruz diyelim biz ona

Hanimefendi yapmayin lutfen. Oyle bir niyetim olsa kalkip buraya konu acmak yerine coktan msj atar, konusur ya da annesine soylerdim. Uygun bir dille ne yapabilirim onu ogrenmeye calisiyorum.

12 yaşında adet kanaması gören birisi genç kızlığa adımını atmıştır ve ergenliğe geçiş yapmaya başlamıştır, bilimsel olarak bu böyledir.
Kızıp hiddetlenmeniz azarlamanız bu gerçeği değiştirmez.

Ergen mi ? 12 yasindaki bir insan henüz çocuktur. Ki bu cocuk bir erkek. Ona ergen dememiz icin cok erken. Onunla yüz yüze konusup mesaj atmamasi gerektigini söyleyin. Onunla oturup konuşun evet . Aksi takdirde ailesiyle konusmak zorunda kalacaginizi ama buna gerek olmadigini onun akli basinda bir genc olduğunu soyleyin ona.

Ergen mi ? 12 yasindaki bir insan henüz çocuktur. Ki bu cocuk bir erkek. Ona ergen dememiz icin cok erken. Onunla yüz yüze konusup mesaj atmamasi gerektigini söyleyin. Onunla oturup konuşun evet . Aksi takdirde ailesiyle konusmak zorunda kalacaginizi ama buna gerek olmadigini onun akli basinda bir genc olduğunu soyleyin ona.

Öğrenci kız.

Yahu anlatamiyor muyum ben diyorum. Diger cocuklarla kiyaslama yaptigimda aradaki farki bariz gorebiliyorum. Yasitlarindan farki olmasinin birkac sebebi var anne babasinin durumu tek cocuk olusu ve ergenlige erken girmesi. Bunu anlatmaya calisiyorum. Siz niye saldirma geregi hissediyorsunuz cidden anlam veremedim. Oneriniz varsa dinlerim yoksa lutfen germeyelim birbirimizi rica ederim

Evet canm çocuk daha neler kuruyor kimbilir kafasında valla hiç birimizin aklına gelmiycek şeyleri düşünüyor olabilir. İşte bunun için dikkatli ve hazırlıklı davranmak lazım. Anlattığın olayda kadın gene tanıyormuş canm senin söylediklerine göre kızın annesi pek anlicak gibi durmuyo galiba konuşsan da..
Aslında çok ince bir çizgi öyle bir yol olmalı ki hem çocuk vazgeçsin hemde kırılıp psikolojisi etkilenmesin. Şuan kafasında çok büyütüp büyük ihrmtimalle yaptığı hersey ona çok doğru geliyor. Arkadaşının ders için yaptığı açıklamadan bile bir şey çıkarabilir. En iyisi mesaj falan hiç atmayın dedim ya engelleyin canm numarasini en güzeli.
İnsiallah kısa zamanda çözülür canm sizde o çocukda yıpranmadan.

Hanimefendi yapmayin lutfen. Oyle bir niyetim olsa kalkip buraya konu acmak yerine coktan msj atar, konusur ya da annesine soylerdim. Uygun bir dille ne yapabilirim onu ogrenmeye calisiyorum.

bakın bu mesele çocuğun kendisiyle halledilecek bir mesele değil ailesiyle halledilecek bir mesele annesi babası ayrı olabilir çocuk hangisini daha çok seviyorsa onunla halledilir sizin çocuğa uygun dil değiniz şey parmağını sallayarak birdaha sakın yapma demektir siz yapacaksınız demiyorum çocuk böyle anlayacaktır hiçbir çocuk zaten anlamaz bundan sizin onun üzerine daha fazla gidemiyeceğini anlar ve sınırları zorlar çocuk o yüzden ailesiyle konuşun en doğrusu budur çocuğunda mesajlarını falan göstermeyin ailesine bu yaşlar zor yaşlardır derseniz onlar anlar zaten

Eğitimci olmayanlar anlayamaaaz :)

Hanimefendi konuyu dogru duzgun okumadan ne diye gardinizi alip gelirsiniz anlamam ki! Er meydani degil burasi zira herkes saldiriya hazir asker edasiyla yaklasiyor mevzuya. Kiz cocugu kizzzz!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…