ergenliğinden kopamayan kocaya ne yapılmalı :(

öncelikle, " anlamıyorum, noktan virgülün yerinde değil, paragrafın yok vs" gibi yakınmaları yorumlara yazmayın.anlayabilen yapıcı bir önerisi olanlar yazsınlar.
diğer konularda, acemilikti vs idi zamanla değişirdi, her erkek böyle bçocuk gibiydi derken 2 küsür sene oldu.
1-dr hamile kalmamın biraz zor olabileceği aşılama ile kesin sonuç olabilceğini dedi çok imkansızlaştıracak sıkıntılarımız yok.kocam iğneden korkar gibi tahlil veremez çok tahlilden döndük kavga çıkardı.
2- ev tadilatı bitti.fakat her çivisinde emeği olan kocam nerede gezsem derdinde
3-arkadaşlarına sevgili gibi koşuyor.evlendikten sonra kendini arkadaşlarına adadığı boş bir özgürlükte.
4-bir şeyden yada kaybetmekten korktuğunda gülüyor.(ruh hastası mı diye şüphe ediyorum)ona haklı olarak kızana (ben dahil) trip atmakla suçluyor kendi çok tripli olduğunu kabul etmiyor.
5-özür dilemiyor ama arkadaş ve akrabalarına yapmadiği şeyler için bile özür diler
6-benim arkamda olmaz kendimi savunsam destek olmaz.
7-tek derdi kahvede okey sahada top
8-yalnız kalmamak için annemdeyim.anneme sürekli onu anlatıyorum. evliliğimin dengesi bozulmasın diye her sosyal faaliyete atlamıyorum o ise dengesi bozulsun diye tam tersini yapar gibi.
9-iş yerindeki on kocam gücündeki dengesiz insanlar yüzünden takıntılarım arttı. kocama haklı tepkimi koysam da kendimi üzgün hissediyorum.o ölse gitmez(psikiyatra aylak gezenler gider diye düşünüyor) ama ben psikiyatra gidicem kendimi toplamak için.çok değer verdim ama kendimi bu konuda da frenleyemiyorum onu korkutmak için iradem çok yara aldı :KK43:
10-ben 32 eşim 27 yaşında bu kadar sene sonra hala yaş farkının evlilikte kendini hissettireceğini ummuyordum.eşim olgun gösterir bende ona göre normal.(3 ayda tanışıp evlendik)
11-kazanç konusunda ben ondan fazla kazanıyorum ama hiç bunu ezmek yada kavga konusu olarak ortaya atmadım.
12-beni ihmal ederek trip atarak kızarak sanki kocamla değilde "dayak arsızı bir çocuk yada atarlı ergen biri ile yaşıyor gibi" hissettiriyor.
13-kavga edip anama kaçmak da çözüm değil evde oturup küsmekte. boşanmak istemiyorum çünkü diğer erkeklerin de az çok onun gibi olduğunu anlayacak yaştayım öyle büyük hayaller kurmuyorum başka evlilik vs için.kpeder kvaldeye anlatsamda kocam onları da takmıyor bi yerden sonra.
1- hamile kalsanız dahi iki çocuk sahibi olacağınızın farkındaysanız ve bunu sorun etmeyecekseniz hayat size kolaylaşacaktır diye düşünüyorum. eşiniz olmadan zor ama kısmet.
2- çocuk ruhlu erkekler büyümüyor maalesef, evlense de baba da olsa istisnalar haricinde hayat onlar için "hayat boş, eğlen coş" şeklinde.
3- çünkü siz evdesiniz ve her daim onu bekleyeceksiniz, size çok güveniyor, bırakmayacağınız konusunda emin.
4- çocuk işte, anlamazdan gelerek kendince sorunu çözüyor.
5- siz nasıl olsa affedersiniz, ondan.
6- sizin kendinizi savunacak kadar güçlü olduğunuzu düşünüyor, böyle düşünmenize neden olacak davranışlarınız mı var? varsa bırakın.
7- klasik erkek davranışları. kazak erkek ne olsa. çevresi öyle ise böyle davranışlar normaldir.
8- annenize gidiyorsunuz, bu yine onun için en büyük güvence. sizden her konuda emin. siz başınızın çaresine bakarsınız, ona ihtiyacınız yok. kafasından geçen düşünce bu sanırım.
9- erkek olsun kadın olsun, aşırı değer verip şımartırsanız ezilirsiniz. herkese hakettiği kadar değer vermek ve bir gün bunu kaybedebileceğini hissettirmek gerekiyor. kaybetme korkusu olmayan kıymet bilmiyor maalesef.
10- akıl yaşta değil başta, o yüzden bunu kafanıza takmayın.
11- sizin fazla kazanıyor olmanız sorun değil gibi gözükse de acaba ekonomi yönetimi sizde mi? evi çekip çeviren sizseniz evin erkeğine oyalanmaktan başka iş kalmamış demektir.
12- ilgi şımarıklığı sanırım.
13- boşanacak bir durum göremedim. sırtınızdaki evlilik yükünü ona atın ve onun gibi laylaylom yaşayın. o takmıyorsa siz neden takıyorsunuz ki?

Peki ona sorumluluk veriyor musunuz? Yoksa herşeyi siz mi yapıyor sunuz ?
mesela sorumluluk hissini kaybetmesin diye eve ufak tefek alışveriş yapmasını istiyorum istediğim bir iki ucuz bir şey sorumsuzluğundan hala iplemiyor unuttuğunu hatırlatınca hoşlanmıyor.geçiştiriyor.

Asosyal olmayin .Gercek uğraslar bulun .Arkadas grubunuzla gezin kendiniz eglenerek isteyerek yapin bunları .
Yanliz kalsin .
en sevdiğimle yapmak istiyorum ama en sevdiğimin derdi başka.

Onunla gidebildiğin yerlere beraber git (halı saha maçını izleyebilirsin). Gidemediğin yerlerde de ayrı takıl (o gece kahveye gidiyorsa sen de sinemaya kursa vs.. gidip arkadaşlarınla yemeğe filan çıkabilirsin). Evlilik 24 saat dip dibe olmak değildir.
işte o yerde o gidince depresyona giriyorum.
Maalesef erkeklerin çoğu çocuk ruhlu. 50 yaşındaki de 20 yaşındaki de. Ama bunun dozu önemli bence. Tabi sizin tavrınız da önemli.Hayatınız ondan ibaretmiş gibi hissettirmeyin. Bu sadece eşiniz için geçerli değil. Arkadaşlarınıza bile öyle hissettirmeyin.Sonra onu koz olarak kullanır.
Çocuk meselesi de çok büyük risk. Sizin kocanızın büyümesi lazım önce. Bir de gerçekten baba olmak istemeyen birinden çocuk yapmak ne kadar mantıklı. Bu kadar mutsuzsanız ayrılmak en mantıklısı gibi duruyor.
Bu dünyada sizden bir tane daha yok ve bu hayatın da tekrarı yok.
sanırım değer verince onun gt tavan oldu.

1. madde belki de hayrınıza olmuştur.
evet de hep bu kafa ile de noterden onay alır gibi onay alamam ki ondan. kendi ailesi ona sorumluluklarını ondan izin alarak değil hep üstüne yıkarak vermişler.

1. maddeyi alip, taa en sona atiyorum. ilk once diger seylerin duzelmesi lazim. cocuk olunca bu adam bebegi filan kiskanir sonra
bana her türlü kıskanır gibime geliyor.

13- boşanacak bir durum göremedim. sırtınızdaki evlilik yükünü ona atın ve onun gibi laylaylom yaşayın. o takmıyorsa siz neden takıyorsunuz ki?
bu maddeyi beğendim.ona aynı hisleri yaşatabilsem bile üstüne "baaak böyle nasıl oluyormuş anladın mı şimdi beni"desem hem kabullenmez hemde kızar bana.

mesela sorumluluk hissini kaybetmesin diye eve ufak tefek alışveriş yapmasını istiyorum istediğim bir iki ucuz bir şey sorumsuzluğundan hala iplemiyor unuttuğunu hatırlatınca hoşlanmıyor.geçiştiriyor.

en sevdiğimle yapmak istiyorum ama en sevdiğimin derdi başka.

işte o yerde o gidince depresyona giriyorum.
sanırım değer verince onun gt tavan oldu.

evet de hep bu kafa ile de noterden onay alır gibi onay alamam ki ondan. kendi ailesi ona sorumluluklarını ondan izin alarak değil hep üstüne yıkarak vermişler.

bana her türlü kıskanır gibime geliyor.

bu maddeyi beğendim.ona aynı hisleri yaşatabilsem bile üstüne "baaak böyle nasıl oluyormuş anladın mı şimdi beni"desem hem kabullenmez hemde kızar bana.
2 yılda o kadar kanıksamışsınız ki pes etmişsiniz.
daha önünüzde uzun yıllar var şimdiden vazgeçmeyin.
alışverişi önemsemiyor madem siz de bir süre (duruma göre 1 hafta, 1 ay önemsemeyin) evde sadece kendinize yetecek kadar alın pişirin yiyin. kendisi ne yaparsa yapsın.
faturaları siz mi takip ediyorsunuz, ödüyorsunuz, bırakın o yapsın. siz de unutun.
gibi gibi.

2 yılda o kadar kanıksamışsınız ki pes etmişsiniz.
daha önünüzde uzun yıllar var şimdiden vazgeçmeyin.
alışverişi önemsemiyor madem siz de bir süre (duruma göre 1 hafta, 1 ay önemsemeyin) evde sadece kendinize yetecek kadar alın pişirin yiyin. kendisi ne yaparsa yapsın.
faturaları siz mi takip ediyorsunuz, ödüyorsunuz, bırakın o yapsın. siz de unutun.
gibi gibi.
faturayı o takip ettiği için hem şanslıyım hem şanssız enazından bu bi sorumluluk.kötü kısmı bu yüzden de çok cimri.ben ödemiş olsam doğalgazı mesela hiç ayarı olacağını sanmıyorum.buna da alıştırmak istemiyorum.

faturayı o takip ettiği için hem şanslıyım hem şanssız enazından bu bi sorumluluk.kötü kısmı bu yüzden de çok cimri.ben ödemiş olsam doğalgazı mesela hiç ayarı olacağını sanmıyorum.buna da alıştırmak istemiyorum.
daha fazla sorumluluk verin ya da siz de onun gibi rahat olun, gençliğinizi sinirlenerek harcamayın.

ona cips alın jelibon hatta lolipop akşam yatarken altını değiştirin sütünüde eksik etmeyin.adama bak yaaa

Çok olgun ve mantıklı gördüm sizi ancak bence eşiniz yanlış seçim
Hayat başkalarının eğitemediklerini eğitmek için uğraşacak kadar uzun değil
Taşıma suyla değirmen ancak bu kadar oluyor, faturaya alıştırmayayım, şurayı dengede tutayım, böyle yapayım anlar derken ömür geçiyor. Boşanmak istemiyorsanız siz ondan beter olmalısınız, arkasını topladığınız, çocukluklarını idare ettiğiniz için rahat davranıyor, bırakın ipin ucunu, alış-veriş yapılmasın, evi b... götürsün, çöpü bile çıkarmayın, çamaşırları ortada bırakın giyecek don bile bulamasın, eskilerin tabiri ile kuyruğunuz sırtınızda gezin =)) bir süre sonra canına tak eder diye umuyorum.

Evlilikteki erkek rolünü üstlenmiş olabilir misiniz acaba?
O da kendini kocanız gibi hissetmiyor olabilir mi?
biraz daha yardıma muhtaç ( hani aptal sarışınlar olur ya filmlerde)
davransanız?
Belki o zaman ben olmasam bu kız napar? diyerek düzelir.

Test edildi onaylandı çünkü.
evliliğimin ilk üç ayı aynı problemlerle savaştım. baktım olmuyor hastalandım. ( sanırım psikolojikti ama yataklara düştüm. )
baktım benim eşim bana bakıyor.
sonra yok arabayı bozdum.
yok ay yürürken düştüm.
yok tv yi ayarlayamıyorum.
yok gücüm yetmiyor kaldıramıyorum falan derken adam evde ona ihtiyacım olduğunu düşündüğünden arkadaşlarıyla daha az vakit geçirmeye başladı.
şimdi cumartesileri ısralarım sonucu çıkar arkadaşlarıyla okeye falan giderler.
( hepte dibimde olmasın canım bendeki de can :D )

eşimle yaş problemi bende de var ne yapsam çocuk gibi davranıyor bazı konularda .....siz yaşınızdan olgunsunuz bence birde yaş farkına bunu eklersek sorun gözümüzde büyüyor en azından benim için öyle....tek çare olduğu gibi kabullenmek geliyor zamanla oturacaktır elbet tabi bunun için sabır çooook büyük nimet....ama ben şunu farkediyorum ki annelik yapmayalım onlara zaten bir anneleri var iyi doğru yanlış ne varsa zaten alacağını almışlar bize kalan kısmı düzeltebilmek bizim elimizde değil kendisi isterse olur mantığı sizi rahatlatır....ama tüm bu evlilik hayatımda tek anladığım şey sorun ne olursa olsun erkek bayandan en az 6 yaş büyük olmalı.....bizler çok çabuk olgunlaşıyoruz ama onlar malesef daha fazla zamanda.....birde buna şımartılmış sorumluluk verilmemiş erkek egosu eklenince vay halimize....

Bence böyle mutsuz olduğun bir adamdan çocuk falan yapma derim çünkü çocuktan sonra hersey ıyıce zorlasıyor ve sorumluluklar artıyor hıc kaldıramazsın böyle bı kocayla cunku bebek oldugunda bıraz da esten yardım beklıyo ınsan yorucu bı donem cunku yası kac olmus bu yastan sonra huylu huyundan vazgecmez hadı sahayı topu yorulmaktan falan bırakırda kahvede oturup okey oynamayı hıc sanmıyorum.benım esımle aramda aynı sekılde 5yas var ama o benden buyuk erken evlendım o 26yasında hala ısyerındekı kızlarla ergenler gıbı koluna orasına burasına vurup sal.k manyk sakalasır kızlarda ona aynısnı yapar bır kzm var 9aylık kendısını artk cok umursamıyorum acıkcası onceden yapsydı bu hrktlerı kıyametı koparırdm ama bebekten snra ınsan cok dusunuyo mutsz olsa bıle ıyce hayatını zorlastrma derım

Çok olgun ve mantıklı gördüm sizi ancak bence eşiniz yanlış seçim
Hayat başkalarının eğitemediklerini eğitmek için uğraşacak kadar uzun değil
Taşıma suyla değirmen ancak bu kadar oluyor, faturaya alıştırmayayım, şurayı dengede tutayım, böyle yapayım anlar derken ömür geçiyor. Boşanmak istemiyorsanız siz ondan beter olmalısınız, arkasını topladığınız, çocukluklarını idare ettiğiniz için rahat davranıyor, bırakın ipin ucunu, alış-veriş yapılmasın, evi b... götürsün, çöpü bile çıkarmayın, çamaşırları ortada bırakın giyecek don bile bulamasın, eskilerin tabiri ile kuyruğunuz sırtınızda gezin =)) bir süre sonra canına tak eder diye umuyorum.
bencede hayat başkalarının eğitemediğini eğitecek kadar uzun değil.

Evlilikteki erkek rolünü üstlenmiş olabilir misiniz acaba?
O da kendini kocanız gibi hissetmiyor olabilir mi?
biraz daha yardıma muhtaç ( hani aptal sarışınlar olur ya filmlerde)
davransanız?
Belki o zaman ben olmasam bu kız napar? diyerek düzelir.

Test edildi onaylandı çünkü.
evliliğimin ilk üç ayı aynı problemlerle savaştım. baktım olmuyor hastalandım. ( sanırım psikolojikti ama yataklara düştüm. )
baktım benim eşim bana bakıyor.
sonra yok arabayı bozdum.
yok ay yürürken düştüm.
yok tv yi ayarlayamıyorum.
yok gücüm yetmiyor kaldıramıyorum falan derken adam evde ona ihtiyacım olduğunu düşündüğünden arkadaşlarıyla daha az vakit geçirmeye başladı.
şimdi cumartesileri ısralarım sonucu çıkar arkadaşlarıyla okeye falan giderler.
( hepte dibimde olmasın canım bendeki de can :KK70: )
bende şu rollerin tam tersine olma konusunu yüzüne vurdum.evin karısı dedim resmen hiç alınmadı üstüne.nasıl bir gurur onur varsa hayatından memnun heralde.
bunun harici psikiyatr duloksektin ve lamictal verdi.neden bu kadar heyecanlı ve sinirilisin dedi(yani bu senin karakterin mi yoksa yaşadıklarından mı böyle oldun demeye çalıştı heralde)bunlarla biraz toparla kendini dedi. çoluk çocuk yok mu derken eşimin 3 defa tahlil veremediğini söyleyince sağlık için nasıl olamuyor öyle bir şey deyip gözlerini 500 milyar kazanmış gibi açtı.şu yanında çalıştığım adamla kocamı psikiyatr a götürsem heralde ikisi biraz burda yatsın deyip beni geldiğim yere tek yollar heralde diye düşündüm.

Back
X