Erisemedigim oglumm :(

bunda bir problem yok ki.
benim oğlumda böyle.
o ödevler yatmaya yakın yapılır üstüne de söylenir durur.
aynı şeyleri neden kırk kere yapmak zorundayım diye.

bunda bir problem yok ki.
benim oğlumda böyle.
o ödevler yatmaya yakın yapılır üstüne de söylenir durur.
aynı şeyleri neden kırk kere yapmak zorundayım diye.
Doğal bir süreç yani :)) ne bileyim biz zamanında böyle değildik zaman çabuk değişiyor herhalde okuldan gelir gelmez odevler biterdi ki oyuna daha çok vakit kalsın :)

Doğal bir süreç yani :)) ne bileyim biz zamanında böyle değildik zaman çabuk değişiyor herhalde okuldan gelir gelmez odevler biterdi ki oyuna daha çok vakit kalsın :)

yapmayın ne bizim zamanımızda ki gibi?
dış uyaranlar çok fazla artık.
üstelik sizin oğlunuzun hayatında sürekli değişiklikler olmuş. kardeş, baba.
bağırmak yerine bırakın ödevi yapmasın. ertesi gün bunun neticesine kendisi katlansın.
bir musibet bin nasihattan iyidir.

bu sitede gördüğüm en mantıklı cümleler, nasıl güzel güzel tane tane anlatmışsınız. bayıldım.

Her çocuğun tepkisi farklı oluyor demek ki. Eee insanlar çeşit çeşit işte :) minik insanlar da öyle. Sizde bir tepkiye sonuç vermemesine çok sevindim. Umarım hiçbir çocukta olmaz böyle duygu durumları hiçbir konuda.
Yine de böyle de bir örnek var, dikkatli olun demek için anlattım. :)

Hangimizin Caillou gibi herşeye "tamam annee" diyen çocuğu ya da çocukları var ki? Bir şeyleri düzene koymak için türlü türlü metodları denemek gerekebilir. Bağırmak kısa vadede bir çözüm olsa da, çocuklar stres anında beynini tamamen kapattığı için, uzun vadede hiçbir şeye çözüm olmuyor.

8 yaşına girecek inşallah dediğim gibi son bir seneye kadar hiç böyle sorunlarımız yoktu

Bakin cokca azarlanan / dayak yiyen ve sonra "bak cocugum....... sana kizinca/bagirinca/ vurunca cok pisman oluyor ve üzülüyorum" diyen ve uzun uzun konusan annesi olan bütün çocuklar umursamaz. Inanın bu her çocuk için böyle. Sizi bu şekilde uzecegini veya bu şekilde dikkatinizi çekeceğini sayenizde keşfetti vw devam ediyor. Bağırmayın. Çok net, tane tane konusarak, onemli kelimenin uzerine vurgu yaparak ve kararli bir şekilde uyarın. " onu- hemen- birak- yavrum" gozlerinin icine bakarak. O çocuk siz annesiniz yaşadığınız vicdan azabını ona göstererek özür diler tonda titrek bir sesle konuşursanız sizin onun üzerinde hiçbir otoriteniz, saygı alanınız kalmaz. Bağırmamakla ise başlayın - cooook zor olacak biraz sabrederseniz vallahi meyvesi çok tatlı goreceksiniz. Bir şeyi 2. Kez söylemenize gerek kalmayacak. Ablamin çok çok çok zor olan 3. Sınıf öğrencisi oglu pedagog görüşmelerinin daha ilkinden itibaren uyumlu bir çocuk olmaya basladı. Lütfen lütfen gidin yavrunuzu da alın bir uzmana gidin. Oyle yollar gösteriyorlar ki allahım neden daha önce yapmamışım diyorsunuz.

Merhaba size bir sey danismak istiyorum ayni tarz sorunlari olan 10 yas civari bir cocuk icinde oyun terapisi önerir misiniz yada iyi gelecegini düşündüğünüz baska bir terapi var mı.Eger cevaplarsaniz cok sevinirim.

Merhaba size bir sey danismak istiyorum ayni tarz sorunlari olan 10 yas civari bir cocuk icinde oyun terapisi önerir misiniz yada iyi gelecegini düşündüğünüz baska bir terapi var mı.Eger cevaplarsaniz cok sevinirim.
Oyun terapisi ergenlerde bile kullanılabilen bir yöntem.
Siz,oyun terapisi de uygulayabilen bir çocuk ergen psikoloğuna başvurun.
Psikolog çoçuğunuza hangi terapi yönteminin uygun olacağına karar verecektir.

Bize basit gelen bazi seyler malesefki cocuklarimizi cok etkiliyor...
Kuzen,kardes vb..yaşadıkları etkilemis yavruyu...
Ama sunu söyleyebilirim ki odev yapmamasi gec yapmasi yada cantasini toplamamasi sizce normal degil mi ?
Zamanla odev konusu aşılıyor..ogretmen aile isbirligi olmali..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…