Erisemedigim oglumm :(

Teşekkür ederim benim derdim aslında bu ilerleyen zamanlara taşıyıp kişilik ve karakter oluşumunda bir yara açmak istemiyorum gelen tavsiyeleri önemsiyorum çünkü akıl akıldan üstündür uzman bir yardım gerekir mi yoksa zamana bırakılacak bir konumu bunu bilmek istedim tecrübeli annelerimizden ve cocuk gelişimi ile ilgilenen üyelerden

Günlük hiç aklıma gelmemişti..ara ara bana mektup yazmasını isterim bende ama orda da hiç aksi şeyler yazmaz beni babasını ve kardeşini çok sevdiğini beni üzdüğünü ama bir daha yapmayacgini falan yazar kendince ufak isteklerde bulunur oyuncak falan...o şekilde ama günlük de fena değilmiş denemk lazım birde bizim okulda problemimiz yok çok çalışkan sadece biraz geveze der öğretmeni

Çocuklar yaptiklarina katlanmali. Ödev yapmiyormu? Tamam sifir alsin. Masasini toplamiyormu? Öyle kalsin yapmasin. O dağinikliği o çeksin. Yada ceza ver. Sevdiği birşey 1 hafta boyunca alamamasi gibi.

Bağirarak çağirarak iş yaptirilmaz. Çocuk o şekilde hiç birşey öğrenmiyor. Sorumluluk almiyor. Nede olsa annem var diyor.

Çocuklarin yürümesi için, önce düşmeleri gerek.

Bağırıp çağırma ve dengesiz tutum sergileme konusunda hak veriyorum ve bu yüzden buraya yazdım çocuğumu her anne gibi çok seviyorum ve asla ona zarar gelsin istemem psikolog konusunu sizin dediğiniz gibi oturup sohbet edebileceğimiz biri olarak söyledim bana anlatmak istemediği ve yolunda olmayan birşeylerin olduğunu dusunuyorsan onunla kinusabilirsin bende yanında olurum hatta beraber sohbet ederiz birbrimize ne istediğimizi anlatırız falan dedim benim de yanlışların olabilir neticesinde insanız ve yaşayarak öğreniyoruz buradan tavsiye beklemem o yüzdendir

Çoçuğunuza psikoloğu nasıl tarif edip yardım almayı teklif ettiniz? Bilmiyorum.
Çoçuğunuzun yaşını da tam bilmiyorum.
Ergenlik öncesi yaşlarda yani kızlarda 12 erkeklerde 13 yaş öncesindeki çocuklara önceden çok ayrıntılı ve uzun uzadıya bilgi vermeyi ve onay istemeyi doğru bulmuyorum.
Kısa,kararlı ve net bir bilgi yeterli.
Konuyu uzatıp ayrıntılara girmek ve çocukla tartışmak, çoçuğun kaygısını arttırabilir.
Ayrıca çocuk, kendisi için neyin doğru ve gerekli olup olmadığına karar verecek yaş ve olgunlukta değil.
Ergenlikte de bu olgunlukla olmamakla birlikte o yaş grubuna daha farklı yaklaşmak gerekiyor.

Çoçuğunuz için profesyonel yardıma ihtiyaç duyduğunuzda uzmandan randevuyu aldınız diyelim,düşündüğünüz gibi ilk randevuya çocuğunuzun elinden tutup birlikte gitmeyeceksiniz.
Çocuklarda yaşanan sorunlarda önce aileyi dinler ve aileyle çalışırız biz.
Çocukla istediğimiz kadar çalışalım, evi ve ebeveyn yaklaşımlarını düzenlemeden sadece çocuğa yapacağımız terapiyle yol alamayız.

Uzman psikolog sizden çocuğunuzun kısa bir gelişim öyküsünü dinler.
Sorunlarınızı,yaşadığınız sıkıntıları anlatırsınız o notlarını alır.
Çoçuğunuzu ne zaman görmeyi uygun bulursa o seansa davet eder, siz de getirirsiniz.
Uzman zaten size çoçuğunuza ne söylemeniz gerektiğini anlatır.
Bu ayrıntılara takılıp odağınızı kaybetmeyin.
Psikoloğunuz size ihtiyaç duyduğunuz her konuda yardımcı olacaktır.
İlle de önceden bilgi vereceğim,neyi,nasıl söylemeliyim diyorsanız yazarım.

Günlügü okucagibizi bilmezse icini döker bizde öyle oldu bi sürede okumadim sonra epey vi yazdiktan sonra okudum aynis ekilde yerine biraktim arada hala bakiyorum güzel seyler yaziyor

Teşekkür ederim zaman ayırıp uzun uzun yazmışsınız öğrenmek istediğim şeyler bunlar insanlar herşeyi bilmek ve herşeyi doğru yapmak zorundaymis gibi bir algı var herhalde ben hatalarimi ve eksiklerimi kabul etmeme rağmen eleştiri üstüne eleştiri geliyor sizin gibi yorum yapan ve yol gösteren kişilere ihtiyacım var sağolun

Günlügü okucagibizi bilmezse icini döker bizde öyle oldu bi sürede okumadim sonra epey vi yazdiktan sonra okudum aynis ekilde yerine biraktim arada hala bakiyorum güzel seyler yaziyor
Bunu kesin deneyeceğim tekrar teşekkür ederim

Bu arada oğlum 8 yaşına girecek

Bu arada oğlum 8 yaşına girecek
O zaman size tavsiyem oyun terapisi de yapabilen ve ofisinde oyun terapisi için uygun bir ortam bulunan çocuk-ergen psikoloğu bulmanız.
Henüz yaşı küçük, bu nedenle ben, uzman yardımıyla yapılacak uygun müdahale ile yol katedeceğinizi düşünüyorum.

Yine de insanı geren bir şey psikolog. Türkiye'deki insanların hepsi psikolog nedir bilir. Ameliyat etmeyecegini-caninin acimayacagini-kendisine zorla birşey yapilmayacagini hatta giderse ona iyi geleceğini ..
Değil mi?
Ama yine de insanlar Psikologa gitmezler.
Para mı?
Devlet destekli ücretsiz psikologlar da var..
Ama insanlar yine de gitmezler.
Demek ki psikolog o kadar da koşa koşa gidilesi bir yer değil insanlar için. Cocugunuza söyleyip onu (bir bilinmez ile) stres yapmakansa sizin için gitmis gibi yapın ve olay dogal akisanda-sohbet formunda ilerlesin...
Buraya açık bir şekilde yazip hatalarınizi artık yapmak istememeniz de güzel. Farkına varmak birşeyleri düzeltmek için en iyi yoldur
Benim annemin farkına varması 25 yılını aldı mesela. Kendisini hep en mükemmel anne olarak tanımlardi. Herkese çocuk beslenmesi-cocuk psikolojisi-iyi annelik konusunda ahkam keser,insanları elestirirdi. Çünkü çocuklarını çok sevmiş, hep korumuş, mahalleye salmak yerine kitap alışkanlığı verip evde kitap okutmuş, Psikologa deli doktoru denen yıllarda Psikologa götürmüş, bebekken çocukları için beslenme danışmanligi almış,ergenken (zorla) onları sınav stresini yensin diye kamplara yollamış vs vs.. kendisini harika anne zannettiği için de hiçbir konuda değişmek için tek adım atmamış... Adeta bir at gözlügü. Oysa iki kızıyla da arasında devasa bir duvar var, asla onla birşey paylaşmayız, onun burcundan insanla arkadaş bile olmayız:) ve ilk defa 25 yaşindayken büyük bir kavga anında ona ne kadar kötü bir anne olduğunu, onun yüzünden ot gibi bir çocukluk geçirdiğimi, hep 'onune gelen anne olmasin-annelige ehliyet verilsin' dediğini ama oyle bir uygulama olsa ona asla anne olma ehliyeti vermeyeceğimi soyledim.
Sonuç olarak ilk defa anneligiyle yüzleşti ve o günden sonra aramız çok daha iyi.
Yani anneliğiyle yuzlesmek büyük bir adım ve bu adımı atmadan yaslanan- kendisini harika anne zanneden nice insan var.
Bence onlardan iyi durumdasiniz :)
Bir an önce ikinci adıma gecip sinirlerinize hakim olmayı, onun dilinden konuşmayı öğrenirsiniz problemleriniz çözülecektir. Onu da bir birey gibi kabul edin. Onun da istediklerini yapma hakkına sahip olduğunu bilin, emir vermeden ve onu yaftalamadan konusun.
Umarim problemlerinizi cozersiniz. Ama çocukluk hafızası sandığınızdan daha güçlüdür. Siz bugün bağırdığinizi yarın unutuyorsunuz ama o bunu 20sene sonra bile hatırlayacaktır.Daha dün ablamla çocukluk anılarından bahsettik. O kadar küçük şeyleri bile hatırlıyoruz ki , anaokulu çağında yaşanan... Bence bunu bilin, çok sinirliyken ofkenizi yansıtacak çocuklarınız dışında birşey bulun.
Annelikte bol şans diliyorum

Normalde yazmak istemiyordum ama bunu okuyunca dayanamadım. Gerçekten çocuğunuzun anlamadığından emin misiniz? Aynı şeyi bana da yapmayı denediler çünkü. bir süre günlük tuttum ve son derece samimi bir günlüktü. İçinde iyi şeyler de vardı bir takım rahatsızlıklar hatta kaba sayılabilecek hakaret içerebilecek fikirler de... Çünkü bir çocuktum ve iç dünyamın tüm karmaşasını dökmüştüm.
Bana günlüğümün okunduğunu hiç söylemediler. Fakat olumlu 3 şey değişmiş olsa bile ben bildikleri minik bir ayrıntıdan, bir ufak alınganlıklarından ne bileyim cümle içinde geçen bir tek kelimeden anladım günlüğümü okuduklarını ve olumlu değişimlerin de bir anlamı kalmadı. Çünkü güvenimi ve inancımı kaybettim bu konuda. Bir daha asla geride buna benzer ulaşabilecekleri bir şey bırakmadım. Yazdım mı peki anladıktan sonra? Yazdım. Ama hepsi şeker hamurundan yapılmış gibi güzel, sıradan sıkıntıların olduğu cümlelerdi. Asla beni kıran, zorlayan gerçek ve büyük sorunları yazmadım. Çünkü içimi dökecek kadar güvenmedim. Çünkü gerekirse bir uzman yardımı alarak beni açmak yerine özelime saygısızca girildiğini hissettim. Ve bu durum bende bir alışkanlık halini aldı. Hiçbir sorunumu kimseyle paylaşamam yada içimi dökmek için sonradan yakacak bile olsam bir şey yazamam.
Bunu sizin çocuğunuz da böyledir demek için yazmadım. Sizi yada ebeveynliğinizi eleştirmeye de çalışmıyorum. Yalnızca aynı şeyi yaşamış bir çocuk olarak konuşmak, düşüncemi beyan etmek istedim.
Nolur yazılanlara güvenip arkanıza yaslanmayın. Ve lütfen ama lütfen ona bunu yapmayın. Çocuklar çok dikkatli varlıklar. Anlarsa -umarım anlamamıştır- bunun onda yaratacağı hasarı asla onaramayabilirsiniz.

Dünyanın en zor en çok zahmet isteyen ve en stresli ama en paha biçilmez işi annelik bence :) bende cocuklarim 20li yaşlara geldiğinde sizin gibi hissetmesin istiyorum bir üyenin verdiği tavsiye üzerinden hareket edip çocuğumla birlikte oyunlu terapi yapan bir uzmanla görüşeceğim onları kaybedilmiş yitik bireyler olarak görmek beni çok üzer çünkü :)

Insan burda bunu öğreniyor ışte :) bir başkanın doğrusu sizin için yanlış uygulanmış bir yöntem olmuş ve gayet haklısınız su an düşündüğümde böyle bir şey sezsem bende farklı bir dünya yarattığım heralde ://

Bu sorunlar 8 yas cocugu icin cok normal degil mi 1.sinifta onda hengame yasamis cocuk muhtemelen dogru duzgun bir duzen oturtamamis. Neyin ne oldugunu anlamamis bir cocuk var karsinizda daha cocugun babasi cezaevinden cikmasi, sizin birinci sinifta yaptiginiz baskilari, kardesinin olmasini vs. Kabullenecek zamani olmamistir. Cok yukleniyorsunuz biraz daha ilimli yaklasin. Yazinizi okuyunca gozumde 14 15 yaslarinda bir cocuk belirdi ama bu cocuk daha 8 yasina girecek

Off kucucuk cocuga gel seni psikologa gotureyim mi dediniz. Allah askina zaten psikolog icin etrafta bunca on yargi dolasirken cocuga boylemi teklif ettiniz. Umarim buraya yazdiginiz gibi direkt teklif etmemissinizdir.

Henüz okul çağında bir çocuğum yok. Ama şuan ki kafa yapımla ve eğitimci bakış açımla söylüyorum; bir ebeveynin çocuk ödev yapmadı diye bağırması kadar saçma bi olay yok. Hiçbir öğretmen okulda yanına çocuğu oturtup yemek yedirmiyorsa, anne babalarda ödevi görev bilip zorla çocuğa yaptırmamalı. Bunun yaptırımı okulda öğretmen tarafından uygulanmalı. Gerekli teşviği öğretmeni yapamıyor, sayfalarca ödevi yazdırıyor yapın diye, sonra “çocuklarınızın ödevleriyle ilgilenin”. Oldu canım.

Kıskançlık ve gerekli ilgiyi göremediğini düşünerek yaşadığı duygusal boşlukların temeli çok kuvvetli. Öyle “seni seviyorum”la çözüleceğini sanmıyorum bende. Uzman şart elbette ama siz sabrınızın son damlasına kadar bağırmamayı hedef edinin. Çocuğun karakterini aşağılamayın. “Artık senin sorumsuzluklarından bıktım!” bağırışı çocukta hasar bırakır, kendini yetersiz hissettirir.

Okul cagı cocugum var benım
9 yasına gırecek 4.sınıf ogrencısı.
Genel olarak bende onunla sızın gıbı ılgılenırım, yanı ılgılenmek zorunda kalırım ama ben bıraz daha rahatım . Ustunu çıkar katla koy annecım dolaba derım, bazen katlar bazen katlar gıbı yapıp yumusturur koyar. Derslerını bıtırır ama masasını cok duzenlı toplamaz, çantasını vaktınde toplamaz yatmaya yakın toplar.
Benı bu kadar sınırlendırmıyor bu seyler, ben genelde ona odevını bıtır masanı topla, çantanı topla yavrum sen sag ben selamet laf söyletme kendıne bende uzuluyorum , sende uzuluyorsun dıyorum.
Acıkcası bu sene daha farklı daha aklı basında bır çocuk , odasını toplar, ama coraplarını yere atabılır.

Çokta kızmayalım ya kucuk onlar hakketten daha

Benim verebileceğim tek tavsiye çocuğunuzla empati yapın. Ben o kadar üzülüyorum ki şimdiki çocuklara. Oyun çağında o ağır sorumlulukların altına giriyorlar.

8 yaşına girecek inşallah dediğim gibi son bir seneye kadar hiç böyle sorunlarımız yoktu
Canım İnan biz stres yapınca onlarda stres oluyor.Benim suratım bozuk olsa büyük kızım hemen sorar ,anne birşey mi oldu diye.Biraz silkelen,kendine gel.Sen ve çocukların birbiriniz için çok ozelsiniz.Ben yatmadan önce hemen el çırparak hadi evimizi düzene sokalim derim,herkes çantasını hazırlasin,suyunu koysun derim,tabi bende kalkar onlara yardım ederim.Aaaabak şunu unutmuşsun bebeğim,yada bak kalemlerin kalmış galiba görmedin canım diyerek yardım ettim hep.Sonuç olarak ikisinde şimdi aynı benim gibi toplayip,çantalarını hazırlıyorlar.Pes etme ,kızma , sinirlenme.İcinden beşe kadar sayyyy ve derin nefes alllll.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…