Erisemedigim oglumm :(

Kopya kopya yapiştir cinsinden bir cevap. Harika!

Canım benım küçücük yaşında ne kadar ağır şeyler yaşamıs. Biz bile bu yasta kaldıramayız çoğu şeyi o nasıl baş etsin. Belki okula yeni başlamanın heyecanını bile yaşayamadı, arkadaşlarının yanında babalarını gördü üzüldü , belki bunları içten içe dert etri kendıne. Bence psikoloğa gidiyoruz değil de etkinliğe yada oyuna gidiyoruz diyerek ikna etseniz çocuğu ,zaten doktor da ona göre yaklaşır . İnşallah herşey yoluna girer.

Off kucucuk cocuga gel seni psikologa gotureyim mi dediniz. Allah askina zaten psikolog icin etrafta bunca on yargi dolasirken cocuga boylemi teklif ettiniz. Umarim buraya yazdiginiz gibi direkt teklif etmemissinizdir.
Hayır hayır tabi ki hadi gel psikoloğa gidelim demedim zaten bu yasta ne olduğunu bile anlamaz sorunlarımızı kinusabilecegimiz birbirimize anlatamadığımız veya tek başımıza çözemediğimiz şeyleri paylasabilecegimiz bir doktor olarak anlattım ve eğer asamayacagimiz birşey varsa birlikte gidebilecegimzi söyledim

Inşallah..öyle yapmayı düşünüyorum buradan aldığım bir tavsiye üzerine oyunlu terapi yolunu denemek istiyorum

Haklısınız birçok şeyden mahrum kaldı kucugum...bende kendimi biraz daha frenleyip aldığım tavsiyelerden birkaçını uygulamayı düşünüyorum

Herkese tavsiye ve samimi tavırları için teşekkür ediyorum annelik içgüdüsel bir duygu evet ama doğru anne olmayı öğrenmek gerekiyor bende bunu daha geç olmadan yapacağım inşallah ; ) çünkü geriye dönüp baktigimda benden nefret eden evlatlarim olsun istemiyorum

Hala icten yazmaya devam ediyor
Yok anlamadi zaten sürekli yaptigim bisey degil bikere baktim okudum ve gecen hafta yine baktim gayet normal hala yaziyor icini döküyor

Psikologdan önce okulun rehber öğretmeniyle görüşün bence ve ilk konusmanizda oğlunuz yanınızda olmasin. Sizin olmadığınız bir zamanda o kendisi birebir gorussun. Benim oğlum ortaokula başladığında böyle olmuştu. Şuan 13 yaşında ve ben soylemesem üzerini bile toparlamaya ihtiyaç duymuyor . Her şekilde ağır bosvermis duygularını beli etmez. Bu durumu yeni yeni aştık .. O kadar konuşmama rağmen ki hiç bagirmadim ona sinirlendigimde bile sıktım dişimi sabır dedim. Rehber öğretmen bir konuşmuş bizimki eteğindeki tüm taşları ona dökmüş. En başta niye bana söylemedi diye çok üzüldüm ama çözüm bulunacak bir durum olduğundan takılmadim. Meğer bizimki ( 3 oğlum var ve deli gibi kız çocuk istemisligim var bayılırım kız çocuklarına) başkalarının çocuklarına çok ilgili olduğumu düşünüyormuş sevilmediğini kardeşlerini daha çok sevdiğimi düşünüyormuş ... Alışverişe onuda götürüyordum büyüdü artık giyeceğini kendi seçsin diye tamamen saygı duyduğum için ama kardeşlerine ben seçip alırım bunu bile sevgisizlik olarak görürmüş beyefendi kiyafetlerimi bile bana aldırıyor kardesleriminkini kendi alıyor diye. İç dünyaları çok karmaşık olabiliyor hatta bizden bile fazla. O yüzden mantık ile düşünme rehber öğretmeniyle konuş o iyi bir iletişim kurarsa sorun ne öğrenir . Sorunu bulamazsan çözümde bulamazsın .. Uzun oldu kusura bakma ama seni çok iyi anlıyorum anlatmak istedim...

Bu yorumdan sonra bize söz düşmüyor. Uzmanı ne diyorsa odur.

Size tavsiye edebileceğim şey; hayat genel olarak çoğu zaman acımasızdır. Bize düşen karşılaştığı zorlukları yok etmek değil. Zorluklarla yaşamaya çalışmayı ògretmek.
Kolay gelsin.

Estağfirullah, herkese söz düşüyor bence.
Her ne kadar konunun uzmanı da olsam,
bu platformda yaptığım yorumlar yüzde yüz isabetli olmayabilir.
Neden derseniz?
*Çocuğumuzu tanımıyorum ve doğumundan bu yana gelişim öyküsünü bilmiyorum.
*Ailenin dinamiklerini,çocuklarına karşı yaklaşımlarını ve ebeveynlik tarzlarını da bilmiyorum.
*Süreçte çoçuğumuzun yaşadığı sorunların ayrıntılarına,çocuk üzerindeki etkilerine ve karşı tepkilerine vakıf değilim.

Bununla birlikte babanın cezaevine girmesi,
bu nedenle evden belli bir süre uzak kalması,
muhtemelen annenin bu süreçte stresli olması ve bunu çocuğuna yansıtması,kardeşin doğumu ve üzerine ilkokula başlama-ödev sorumluluğu
belli ki çoçuğumuzu, ruhen yorup örselemiş.
O nedenle uzman yardımı tavsiye ettim.
Yine de gözden kaçırıp atladığım bir husus olabilir.
Tam bu noktada sizin ve anne olan diğer üyelerin bakış açısı,farklı fikirleri bize katkı sağlayacaktır.

niye üzülsün ki?diyelim ki çocuk psikolog kavramından korkmuş , adını değiştirin terapist deyin başka bir şey deyin ancak böyle olur mu?psikolog deyince çocuk üzülüyor deyip bu olay kendi haline bırakılır mı?sizlerin de en başından yetiştirme hatalarınız üstüne bir çok şey gelmiş başına.daha da geç kalmayın

Zoe gunler gecirmissiniz. Okulla ilgili ve sorumlulukla.ilgili sorunlari bende yasadim bazilarini yasiyorum. Oglunuzda sıkıntı yok
Sıkıntı sizde aslinda cocukla cok konusmaya gerek bile yok. Cocugunuzi sorunlarinizin disinda tutmaya calisin. Onun duzenini saglayin gerekli kurallari yavas yavas oturtmaya sorumluluk vermeye çalışın. Siz yardim alabilirsiniz bukonularda bence. Çocuğunda otomatik duzelecektir.

Benim de 11 yasinda kizim var . Evin enkucugu. O da sizinki gibi zamaninda hic bir işini yapmaz. Dişlerini fircalamasini bile 50 defa soylerim öyle firçalar. Ödevlerini son ana birakir. Asla buyurdugum bir işi zorlamadan yapmaz. 12 den önce yatmaz . saat 10 dan sonra başlarim söylenmeye yat yat diye ama nafile. Valla ben bir çözüm bulamadim . Bazen ben küsünce üzülüyor ve beni dinliyor. Başka zman yok dinlemez. Öyle kabullendik artik ugraşmiyorum. Dogdugundan beri böyle benimki hic degişmedi. Bazen cocuklar rahat oldugu oldugu tek yer olarak evi görüyor ve istedigi gibi davraniyor. Okulda kendini sıkıyor olabilr . en azindan benimki öyle.

Gecen sene okulda rehber öğretmenden destek almıştım babamızın evde olmayışı ve ogretmenimizin amansiz tutmlari için faydasını gördüm mu evet ama oğlumla görüşmedi buda denenebikecek bir yol teşekkür ederim

Lütfen doğru iletişimle ilgili kitaplar okuyun. Mesela çocuğunuzla konuşurken “neden beni üzüyorsun/ beni üzüyorsun/ odanı toplamıyorsun.... vs” bunlar kişiyi suçlar ve hiçbir zaman işe yaramaz. Çocuğunuz üst üste bir çok travma geçirmiş kardeş gelmiş, cezaevi süreci, kötü öğretmen, akademik baskı, başarısızlık, duygusal şiddet (kızmayın, siz de bunu istemeden yapmışsınız) bu kadar travma küçücük bir çocuk için çok fazla ya çocuk gelişimi ve iletişim hakkında kitaplar okuyun ki yine tek başınıza onun bu travmaları atlatmasını sağlamanız zor zira siz de kötü günler atlatmışsınız. En iyi çözüm acil pedagojik yardım almanız. Bütün bunları bir uzman bir eğitimci olarak yazıyorum. Eğer maddi durumunuz yoksa devlet hastanesine gidin. Allah yardımcınız olsun.

Cok ilginc geldi. Gunluk isi mantikli gelmisti bana. Bende yaziyirdum okudugunu anlamistim ama bana hicbir sekilde imada bulunulmadığı en ufak bir soz soylenmedigi icin kirilmamistim sadece utanmistim.
Gizlice bence okunabilir ama hicbir sekilde hissettirmemek lazim galiba.

Bence çocuk bunalmış,sıkılmış rahatlaması lazım.Maddi imkanınız varsa kısa tatillere çıkın h.sonu falan,anne babayla vakit geçirsin eğlenin,gülün tekrar eski mutlu günleri yaşatın sarılın sımsıkı,komiklikler yapın ne biliyim.Okul içinde 15 sayfa ödev verdi diye 7 -8 yaşındaki çocuk sıkılmaz.Benim de seneye gidecek çocuklarım .Akıllı çocuklar ve kalem tutmayı çok güzel öğrendiler .Eğer yaptığı ödev 2 -3 sayfada ödevi güzel yapmışsa bence o çocuk o dersi yapmıştır.Bizim zamanımızda hiç 15 sayfa ödev yaptığımı hatırlamam,ben niye bunaltıyım ki öğretmen veriyor çünkü yapamayanların eli alışsın diye...Çocuk beceri sahibiyse 15 sayfa bence dayatmak okuldan soğutur isterse sıfır versin öğretmen ,hiç umrumda değil benim çocuğum yapabiliyorsa gerisi boş...

E bagriyorsunuz cocuga, nasil duygularini disari vursun ki?
Hayır canim cocugum oldu olası böyle biz son bir senedir sıkıntılar yaşadık yani bastirilmisliktan ziyade yapı olarak duygularını içinde yaşayan bir çocuk

Maddi olanaklarimuz uzun verdikçe birşeyler yapmaya çalışıyoruz..ddigim gibi benimde biraz toyluguma ve stresli donemlerime denk geldi su an okul ile alakalı poblemimiz yok çok şükür.. okul değiştirdik o detayları benimde yaptığım hatalar olduğunu belirtmek açısından söyledim ama su an öyle değiliz sadece erteleme huyumuz var ben ödevini yap derim onun dfter kitap alması 2 saati bulur böyle yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…