- 2 Şubat 2014
- 1.734
- 3.813
- 333
- Konu Sahibi Esrin mine
-
Selam kızlar. Bebeğim doğmadan önce onun için özel bir kitaplık çalışmalarına başlamıştım. Boyuna uygun, rengarenk, ince eleyip sık dokuyarak edindiğim kitaplardan bir kütüphane oluşturdum. Tahmin edersiniz ki çocuk kitapları hem baskı kalitesi hem içerik sebebiyle biraz tuzludur. Buna rağmen kendim için harcamayıp çocuğuma kitap aldım bol bol. Ama şu an kitaplığımız o kadar çıplak o kadar boş ki. Çünkü her gelen çocuklu aile birkaç kitap ve dergiyle evlerine dönüyor. Ayy bu çok güzelmiş deyip keyiflerine göre seçip biz bunları alıp okuyalım diyorlar. Çok kitap görünce halk kütüphanesi falan sanıyorlar galiba. Ama onlara ciddi bir bütçe ve emek harcandığını düşünmüyorlar. Giden kitaplar geri dönse yine amenna. Giden tapusuyla alınıp kişiye zimmetleniyor. Dün bir arkadaşım aylar önce aldığı iki kitap ve üç dergiden iki dergi getirmiş çok güzeldi çocuklar çok sevdi deyip elime tutuşturdu. Ama o da ne? Sinirden ağlamamak için kendimi zor tuttum. Benim çocuğum için seçtiğim etkinlikler yapılmış, resimler boyanmış, sayfalar yıpratılmış ve karalanmış. Diğer kitaplardan haber bile yok (ki bütçemin üzerinde olmasına rağmen içindeki etkinlikleri yapma hayaliyle mutlu mutlu aldığım kitaplar) dergileri aldığım gibi çöpe attım sinirden.
Ben insanlar kırılmasın, alınmasın diye hayır diyemezken onların bu düşüncesizliği beni hem üzüyor hem de kendimi enayi gibi hissediyorum. Ama işte hayır diyememe hastalığı sebebiyle kendim çalıp kendim söylüyorum. Yok mu bunun bir çaresi?
Evet madem gitmesine engel olamadin kesinlikle geri iste ve unuttun heralde odunc kitap almistin benden, onu getirsen cok iyi olur daha kullanamadim ben cunku bile desen gayet basit bi sekilde anlamalarina yeter. Ve diret hatirlatip dur getirmeyen olursa. Hadsize karsi hadsiz de olunmali gerekirse. Ki bu senin hakkin sonuna kadar. Bidaha sana geleceklerinde mesela canim bu arada kitaplari da getirsen, ben daha kullanamadan kitapligim bosaldi yahu deyip gulsen bile yeter zaten gelirken istedigin icin getirmek zorunda kalir.Bundan sonra ne olursa olsun vermeyi düşünmüyorum zaten. Hatta kafaya koydum çöpe atıcak bile olsam teker teker isteyeceğm. Unuttuğumu yada isteyemediğimi sanmasınlar. Daha öncekilerin akıbetini hatırlatmak güzel fikir. Hatta bir kaç tanesini atmayıp rafa koyayım da istedikleri zaman verdiklerim böyle geri dönüyor diye gözlerine sokayım
Benim de bunu aklım almadı, hayatımda kimse bana bu şekilde emrivaki yapmamıştır, çok saçma bir şey. Faaliyet kitabı mesela süs diye kullanılmayacak, yapılacak elbette, kalkıp yüzsüz yüzsüz nasıl alabilmişler kitaplıktan. Konu sahibinin yapısından denilmiş ama ben de pek hayır diyebilen bir insan değilim, ama çevremde bu kadar ahlaksız(konu sahibi arkadaşların belki u kelimeyi kullandığım için kızabilirsin ama yaptıklarının sebebi malesef bu- izin almak yok emanete hıyanet var- pişkinliği saymıyorum bile)insan da yoktur çok şükür.Bu insanlar nerde yasiyor.inanasim gelmiyor.hic hayatimda yok boyle insanlar.sizde cikartin.ne diye hayatinizda tutuyorsunuz ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?