Eriyen kitaplık

Cocuk kitaplari degil de bir an kendi kitaplarimin teker teker yok oldugunu dusundum. Buna dayanamazdim! Hepsi canimdan bir parca gibi, kimselere vermezdim. Neden hayir demiyorsunuz? Ben cocuguma aldim bunlari diyeceksiniz, insanlarda dusunce kalmamis, bedava olunca saldirmislar. Hayir deyin ne olur ya yazik gunah kitaplariniza! Ben sinir oldum burda.

Bebeğin odasını kitleyin.
''Misafir gelince her oyuncağını ortaya döküyor fırsat bilip, toplayamıyorum sonra,'' deyin, ya da çocuğun yatağının altında boşluk varsa tüm kitapları oraya koyun, örtülerin altında görünmez zaten. Karalanmış eski püskü dergileri bırakın kitaplıkta misafir gidene kadar.

Senden kitap dergi alanlara tek tek sor getirsinler. Sakayla karışık kiz daha benim çocukokumadi falan de. Kitapligina da ablalarim abilerim llütfenkitaplarimi almayin ben daha okumadım ve kitaplık olusturmak istiyorum dagitiim sirketi değil gibisinden komikli bir şeyler yaz bence

Bu insanlar nerde yasiyor.inanasim gelmiyor.hic hayatimda yok boyle insanlar.sizde cikartin.ne diye hayatinizda tutuyorsunuz ki

Kitapligimi en az kullandığımız odaya koyduk çünkü giden gelmiyor... Çocuğun için aldıklarını da ilk önce biz kullanalım sonra veririz diyebilirsiniz ya da o odayı kilitleyin. Maalesef insanlar çok düşüncesiz

Azicik bogazinizdan kesin de siz de alin kendi cocugunuza de. Şak yapistiracaksin lafi boylelerine hic acimayacaksin.

Evet madem gitmesine engel olamadin kesinlikle geri iste ve unuttun heralde odunc kitap almistin benden, onu getirsen cok iyi olur daha kullanamadim ben cunku bile desen gayet basit bi sekilde anlamalarina yeter. Ve diret hatirlatip dur getirmeyen olursa. Hadsize karsi hadsiz de olunmali gerekirse. Ki bu senin hakkin sonuna kadar. Bidaha sana geleceklerinde mesela canim bu arada kitaplari da getirsen, ben daha kullanamadan kitapligim bosaldi yahu deyip gulsen bile yeter zaten gelirken istedigin icin getirmek zorunda kalir.

alınsınlar kırılsınlar gerekirse sizinle bir daha görüşmesinler
benimde birçok kitabım aynen böyle kuş oldu uçtu gitti
isteyene diyeceksin ki "arkadaşım kusuruma bakma bunlar benim! ama istersen ben sana alırım yenisini, bunu veremem!" diyeceksin. yoksa insana yardım vakfıymış gibi davranıyorlar

Bu insanlar nerde yasiyor.inanasim gelmiyor.hic hayatimda yok boyle insanlar.sizde cikartin.ne diye hayatinizda tutuyorsunuz ki
Benim de bunu aklım almadı, hayatımda kimse bana bu şekilde emrivaki yapmamıştır, çok saçma bir şey. Faaliyet kitabı mesela süs diye kullanılmayacak, yapılacak elbette, kalkıp yüzsüz yüzsüz nasıl alabilmişler kitaplıktan. Konu sahibinin yapısından denilmiş ama ben de pek hayır diyebilen bir insan değilim, ama çevremde bu kadar ahlaksız(konu sahibi arkadaşların belki u kelimeyi kullandığım için kızabilirsin ama yaptıklarının sebebi malesef bu- izin almak yok emanete hıyanet var- pişkinliği saymıyorum bile)insan da yoktur çok şükür.

Benim 400 den fazla kitabım var. Bunların büyük kısmı annemin evinde. Kitaplığı not yazdım. Lütfen kitap istemeyin. Aynısından kitapçlarda da var diye. Yemin ederim bıkmıştım. Geri isteyin kitapları sizde.
Bir de Sizinkiler okumak için değil faliyet kitabı alınmış resmen insanı kullanmak görgüsüzlük bu çok ayıp.

ben o kadını öyle bi bozardım ki.. Sana değer vermeyene kırılcak diye lafını esirgeme.. Böyle böyle yaptıkları terbiyesizliği anlamıyorlar yarın bi başkasına böyle lakayt oluyorlar. çok sinirlendim

ayy senin yerine ben sinir oldum.kırılır kaybederim diye korkma öyle insanlar zaten hayatında olmasınlar.aç kitabı iste.faaliyetleri yapmışsınız ben kendi çocuğum yapsın diye almıştım de belki utanır getirir.çocuk odasındamı kitaplık kapısını kilitli tut soran olursa gelen çocuğumun kitaplarını alıyor de.onlarda mesajı alır.haaa ayrıca kusura bakmada sana sinir ve gıcık oldum.bende insanlara hayır diyemem ama kendimi kullandırtmam

Kitap vermiyorum artık sağlam geri getireceğini bilmediğim kimseye.
Bu yaşıma kadar verdim geri gelmedi,gelenler katlanmış kırışmış karalanmış geldi yada. Arayıp istemedim giden gitti.Bu sebeple isteyene söylüyorum,kitaplığımı kızım için sağlam tutmak istiyorum,aldığınız haliyle getirecekseniz,sayfalarını katlamayacaksanız alabilirsiniz diye,birde ekliyorum en fazla 1 hafta kalabilir sizde,takip edemiyorum diye. Ben böyle söyleyince çekinip almıyorlar. 2 arkadaşım ve görümcemle paylaşıyorum sadece,onlarda alıp okuyup geri koyarlar yerine her zaman. Kitabın değerini bilmeyen,hor davranan kimseye emanet edemem kimse kusura bakmasın.
Ben onlara gözüm gibi bakıyorum kaldı ki çocuğumun kitapları olsa vermem yani. Okumayı bilen,kitapları hor kulanmayan insanlar zaten kendi kütüphanelerini oluşturur.
Vermeyin ,"kusura bakmayın ama veremem,o etkinlik kitabı biz yapacağız sizin işinize yaramaz,diğerini henüz biz okumadık "vb cümleler kurun ve ekleyin "prensip olarak artık kimseye kitap vermiyorum,gidenler ya geri gelmiyor ,gelsede gittiği gibi gelmiyor,size özel birşey değil,kimseye vermiyorum" bitti.

ÜSTÜNE yazı yazın bu kitaplar bebeğime özeldir alınmaz verilmez...

Sabah kalkıp bir kitaplık olacak kitaplarımın yok olduğunu görünce günlerce ağladığım zamanlar geldi aklıma. Benimki yine hayırlı bir iş için oldu. Kütüphane için gitti. Ama ben hepsini vermeyecektim. Seçip kendim için özel olanları ayıracaktım. Sabah baktım hepsi gitmiş :) şimdi gülüyorum ama çok ağladım. O günden sonra hala tek kitap almadım.

Şöyle bir çözüm buldum kendimce. Kilitli kapaklı bir kitaplık yaptıracağım. Anahtarı da saklayacağım. Kitap vermek istemediğime anahtar yok diyeceğim. Kitabımın sağlam bir şekilde geri döneceğine inandığım kişilere de açıp vereceğim. Sen de öyle yap. Dolaplarına cam kapak yaptır kilitli olsun ve kimseye açma. Çocuğumun özel dolabı ona saklıyorum veremem deyin. Zaten kilitli olduğunu görürlerse istemezler.

Ayrıca ne ben birine kitaplarımı vermek isterim ne de ben başkasından kitap alırım. Eğer bir kitap önerilirse yada beğenirsem satın alırım. Bu hareketim doğru demiyorum ama ben nasıl kitaplarıma değer veriyorsam başkaları içinde değerlidir deyip almamaya çalışırım. Alsam da bir gün bile bekletmeden okuyup geri veririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…