Eriyen kitaplık

Neden beni bu kadar suçladığınızı anlayamadım. Evet biraz çekingen bir insanım ama aynı zamanda mesafeli ve ciddi bir insanım da. onların bu rahatlığının sebebi ben değilim. Biraz cahillik, biraz umursamazlık, bolca çıkarcılık. Onların bu tavrı karşısında kitapları geri alabilecek çok az insan vardır. Dediğim gibi kitaba önem vermedikleri için aman ne olacak diye düşünüyorlar. Zaten bu muhabbetler genelde kapı önünde misafir uğurlama sırasında olduğu için eşler de bize bakıyor oluyor. Karambole geliyorum yani

Konu sahibinin hayır diyememe problemi bu şekilde devam edecek gibi. O yüzden en azından aldıktan sonra terbiyesizce kullanılamaz olduğu halde getirdiği için cevabını vermesi açısından yazdım. Belki bir daha yapamaz o şahıs.

Zaten sayfalarca önlem alması yazılmış. Umarım öğrenir.

Ben diyorum ki bu cahil, umursamaz ve çıkarcı dediğiniz kişiler hepimizin çevresinde var
En büyük özellikleri de fırsatçı olmaları. Yani fırsatı kollarlar, karşılarına çıkınca da hemen eyleme dönüştürürler.

Etrafımızı bu insanlardan steril şekilde oluşturamayız.
Kapı önü ya da arkası fark etmez.

"Yaaaa canım kusura bakma, geçen başka bir arkadaşa verdim, içini yapıp bitirip getirmiş, başka bir tanesi hiç getirmedi bile, o yüzden artık vermiyorum" derseniz kocalarınız da bunu normal ve anlayışla karşılarlar.

Siz fazla çekingen ve hassassınız.

Bugün kitap, dergi yarın başka bir şey olabilir.

Hiçbir şeye değilde kitap konusuna ben de takığım.
Verdiğim kitaplar asla geri dönmedi, nadiren dönen birkaçı da paçavra halinde döndü.
Hak veriyorum size.

Bundan sonra ne olursa olsun vermeyi düşünmüyorum zaten. Hatta kafaya koydum çöpe atıcak bile olsam teker teker isteyeceğm. Unuttuğumu yada isteyemediğimi sanmasınlar. Daha öncekilerin akıbetini hatırlatmak güzel fikir. Hatta bir kaç tanesini atmayıp rafa koyayım da istedikleri zaman verdiklerim böyle geri dönüyor diye gözlerine sokayım

üniversite için evden ayrıldığımda, artık ihtiyaç yok diye düşünüp tüm kitaplarımı yakan bir annem olduğu için sizi çok iyi anlıyorum.

ancak sevdiğiniz şeylere özen gösterilmesini ummaya devam ederseniz daha çok başınıza bu gibi olaylar gelecektir. arkadaşlara katılıyorum, bu özeni sizin talep etmeniz gerekir.

O zaman kitapligi gostermeyin kimseye.Cunku kitaplar faydalanmak icin var bence birbirimizde kitap alisverinde bulunmamiz cok guzel.Benim kitapligimda da masallar var hemde fiyati cok tuzlu ama veririm isteyenlere fakat geri getirmelerinide belirtirim.Cunku ne kadar cok cocuk okursa o kadar mutlu olurum.

Sizin tek hataniz keske belirtseydiniz bebegim icin hazirladim ama isterseniz baska bir tane verebilirdim deseydiniz.

Söz konusu kitaplarımsa asla taviz veremem. Alınan kitapları geri getirmeyene de ısrarla derim getir diye ve bir daha da vermem.

Söz konusu kitaplarımsa asla taviz veremem. Alınan kitapları geri getirmeyene de ısrarla derim getir diye ve bir daha da vermem.
aynen bende ne çocuğumun kitaplarını nede kendi kitaplarımı kimseyle paylaşmam okusun diye verdiysemde bir ay sonra mutlaka sorarım okudun mu alabilirmiyim diye. oğlum dokuz aylıkken bir dergiye üye oldum Adım Adım palnlı gelişim dergisi. ebeveynlere ve çocuklara yönelik 36 aylık olana kadar üyeliğimi devam ettirdim. dergiler oğlum için dökümanlar anne ve baba için... hepsini saklıyorum. bir arkadaşım oğlum büyüdü napacaksın onca dergiyi kitabı dedi bende saklayacağım dedim versene bana bizim kızda sebeplensin dedi. arada bana gelin beraber bakalım ama size veremem dedim. oğlumun gelişimine katkısı büyük hala faydalanıyoruz :) niye vereyim ki di mi ama :)

O zaman kitapları alan kişiyi arıyorsunuz ve şunu diyorsunuz,
Kitapları okuduysanız eğer geri getirebilir misiniz, hayli zaman oldu okuduğunuzu sanıyorum. Ben de okuyacağım diye net bir şekilde söyleyin.

Getirsinler.

Ayrıca ben karalamış dergileri görünce derdim, e madem yapilacak bir sey kalmamış her şey çizilip karalanmis getirmeseydin keske cocuklar devam etseydi.

Alırken neden ses çıkartmıyorsunuz.
Bence hata sizde.

Son düzenleme:
Evet kesin bir tavırla istemeliyim ki bir daha alıyoruz değil alabilir miyiz demeyi akıl etsinler. Dergi olayında ağlamaklı oldum. Bişey diyemedim arjamdan bir dergi için ağladı derler diye. Ama akıl edemezler ki insanın evladının sevdiği herşey gözüne en değerli şey gibi gelir

Yok yok biz güzel bakarız kitaplara teyzesi dimi Börülsu diyecek olurlarsa gardınız düşmesin. Bak arkadaş geliyor sana beraber oynarsınız bize geldikçe falan diyebilirsiniz.

o zaman o insanlarla görüşmeyeceksin bu tip insanlar sen yuz verdikce baska esyalarinida kotururler

Ayy ne düşüncesiz insanlar var nasıl böyle rahat olabiliyorlar ya. Valla ablacım söyleyin ben kitapları çocuğuma saklıyorum diyin. Başıma geldi kimisi aldı getirmedi kimisi de yıpranmış şekilde verdi. Kendime söz verdim kimseye vermeyeceğim diyin. Siz cebinizden harcıyorsunuz milletin tuzu kuru. Bu konuda eğer tepkinizi koymazsanız daha çooook alırlar o kitapları. Onlar yaparken utanmıyor da siz sizin olan bir şey için kararınızı söyleyince mi utanacaksınız. İstediklerini desinler sizden önemli değil

vermeyin..bu kadar net..
ayip ya insanlarda hic edep kalmamis.
kusura bakma cnm kitaplari odunc vermiyorum diyin,varsin cimri desinler.

yazık değil mi sizin çocuğunuza, onun da hakkı değil mi o kitaplar ?
bence bir daha kitap almaya kalkan olursa bunu düşünüp hayır deyin, çocuğunuz için hayır deyin, insan çocuğu için herşeyi yapabilir.

Ben olsam asla vermem. Ne demek ben özenip hem zaman hem para harcayıp çocuğuma kitaplık yapacağım. Arkadaşım dergileri alıp içindeki etkinlikleri çocuklarına yaptıracak bir de pişkin pişkin teşekkür edecek. Vallahi sabrınıza hayran kaldım ben olsam iyice bir haşlardım karşımdakini

Nerede beleş oraya yerles lafı vardır. Aynen oldu bu olay. Vermek zorunda değilsin ki. Bu insanlar alip ta vermeyi bilmiyorlar

Tüm çevrem bilir, herşeyi paylaşırım ama kitaplarımı asla, kimsede isteyemez net hayır diyeceğimi bilirler çünkü.
Bide çocuğunuzun kitaplarıymış vermeyin lütfen , kırılan kırılsın.
Kitabı sevmeyen değer de vermez unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…