• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeğe bir şey kendi düşüncesiymiş gibi nasıl empoze edilir?

''alternatif olarak, kadınlığınızı ön plana çıkarak (kadınların iyi bildigi ama erkeklerin çok ilgilenmediği konular) yani sizi baskın karşı tarafa ögrenici izleyici gibi olabileceginiz aktiviteler ve paylaşımlar deneyin, alalade bir örnek vermek gerekirse eşiniz alışveriş konusunda çok bilgili ve istekli değil diyelim ama siz bu konuya hakimsiniz, alışverişe çıktınız diyelim bir pantalon begendiniz ''bu pantolon şöyle şöyle fena degil ama sen begenirsen almak istiyorum'' veya eşinize birşey alacaksınız '' bunu sana çok yakıştırdım (zevkinin dışınada çok çıkmadan tabi) içinde seni görmek isterim çok çekici olursun bence'' gibi veya dışarda yemek yiyeceksiniz menüdeki herşeyi çok begendinizi ama sizin adınıza onun seçmesini istebilirsiniz. yani konuya aslında sizin hakim olmanız lazım o tercihi kendi yaptıgını sanarken siz aslında onu yönlendirmeyi başaracaksınız ve bunu her alanda uygulayıp prof bir evli kadın olacaksınız.''

bir üyenin bdv konusunda böyle birşey yazmıştım.

Anladimmm prof mertebesine cikablrm insallah deneyecegm hepsini :)

Ben genelde hep ikna ederim ikna etmek istediğim zaman, istediğim şeyin olumlu yönlerini istemediğim şeyin olumsuz yanlarını zaman zaman işlerim. ama istemediğim şeyi istemediğimi söylemem.

misal ev mi alalım araba mı konusu.. çok güzel bir araba gördüğümde "ya işte insan bunu görünce nasıl heveslenmesin baksana ne süper duruyor. ama kenarını bir yere sürsen 10 bin zarar edersin, vergisi falan nasıl canım bunların? ooooo çokmuş ya..." gibi..

Ev konusunda da "yarın bir gün çocuk olsa ben işten ücretsiz izne ayrılsam ev bizi baya rahatlatır, kira vermeyiz hiç değilse..." gibi...

Sonra uygun zamanda ona sorarım " sen ne düşünüyorsun bitanem ev mi araba mı? " ahahhaha cevap tabiki ev oluyor :D bence de aşkım doğru düşünmüşsün diyorum işte sonunda :D

Bize kurs verir misiniz 20 kadar kisi toplasak :KK70: :KK70: :KK70:

Mesela diyelim ki evlenince sehir degistirmek istedi esimiz ama ben istemiyorm diyelim. Sakinlik istiyorum o hareket istiyor. ne desem mesela? sen de ihtiyarladin hayatim gozunden anladim aslinda sakinlik istiyosun tamam senin dedigin olsun burda kaliyoruz mu desem :KK70: :KK70: :KK70:
Öncelikle sakin şehir istediğini söyleme. kalabalık yerlere götür , şikayet et durmadan, kafam şişti insan hasta olur bu kadar strese can mı dayanır, ayyy nasıl yaşıyorlar burda, akşam üstü bir sinemaya gitmek için çekilir mi şu şehir vs vs.." hepsi aynı anda olmasın. teker teker çaktırmadan işleyin bunları.

Sonra sakin bir yere gittiğinizde başlayın işte "bu huzur değişilmez hiçbir şeye , işten eve gelmem bile yürüme 5 dakika , trafik yok " vs (ben sakin yer istemediğimden pek olumlu şey bulamadım sen olumlu ne bulursan sırala işte :D )

Sonraaa soru kısmı " bitanem sen ne düşünüyorsun? nerde yaşasak sence? " benim aldığım cevaplar genelde ben ne istersem o oluyor

Ben genelde hep ikna ederim ikna etmek istediğim zaman, istediğim şeyin olumlu yönlerini istemediğim şeyin olumsuz yanlarını zaman zaman işlerim. ama istemediğim şeyi istemediğimi söylemem.

misal ev mi alalım araba mı konusu.. çok güzel bir araba gördüğümde "ya işte insan bunu görünce nasıl heveslenmesin baksana ne süper duruyor. ama kenarını bir yere sürsen 10 bin zarar edersin, vergisi falan nasıl canım bunların? ooooo çokmuş ya..." gibi..

Ev konusunda da "yarın bir gün çocuk olsa ben işten ücretsiz izne ayrılsam ev bizi baya rahatlatır, kira vermeyiz hiç değilse..." gibi...

Sonra uygun zamanda ona sorarım " sen ne düşünüyorsun bitanem ev mi araba mı? " ahahhaha cevap tabiki ev oluyor :KK70: bence de aşkım doğru düşünmüşsün diyorum işte sonunda :KK70:

:D :D hedefe dolayli yollardan ulasiyoruzzz cok iyi anladm :D boylelikle kendi fikri saniyor :D

Öncelikle sakin şehir istediğini söyleme. kalabalık yerlere götür , şikayet et durmadan, kafam şişti insan hasta olur bu kadar strese can mı dayanır, ayyy nasıl yaşıyorlar burda, akşam üstü bir sinemaya gitmek için çekilir mi şu şehir vs vs.." hepsi aynı anda olmasın. teker teker çaktırmadan işleyin bunları.

Sonra sakin bir yere gittiğinizde başlayın işte "bu huzur değişilmez hiçbir şeye , işten eve gelmem bile yürüme 5 dakika , trafik yok " vs (ben sakin yer istemediğimden pek olumlu şey bulamadım sen olumlu ne bulursan sırala işte :KK70: )

Sonraaa soru kısmı " bitanem sen ne düşünüyorsun? nerde yaşasak sence? " benim aldığım cevaplar genelde ben ne istersem o oluyor

Hah iste ben bunu kacirmisim :D dedim saf gibi sakinlik istiyorum diye. unutturayim en iyisi sizin yontem cok iyi :D gerci kendisi girdi trafige bu stresten biktim istemiyorm burayi diyor. ama ben istemiyorum deynce kalabalk yer sevdasi tutuyor.

Demek ki tersine islemem lazm :D

Evet hanımlar hep derler ya erkeğe dediklerinizi yaptırın ama kendi fikri sansın diye. Bu yöntem nasıl uygulanıyor bir türlü çözemedim :)
O ne ya erkek şekil alabılır karakterdeyse olur o yoksa hıc olacagını sanmam ayrıca nıye empoze etmeye calısıyorsun kı mantıklı bır adamsa zaten dogruyu yanlısı ayırt eder mantıksızsa ne söylersen boş şahsen ben olsam her dedıgıme eyvallah denmesını ıstemezdım kendınce bıraz sorgulamalı acıkcası

yapmazsa rest çekiyorum, konuşmuyorum, hatta hayatı zindan ettiğim zamanlar da oluyor.

Cok tesekkur ederim canm hepmz mutlu olalim insallah. bekar yasi da uygun. artilari da var eksileri de bakalm hayrlisi olur insallah :)
Görücü usulü mü oldu saftcıgım.

Slm arkadaşlar
Bizim de evimiz olsun istiyorum.
Ama eşim krediye yanasmiyor. Nasıl ikna edebilirim

bu öyle lak diye olcak bi şey değil.

öncelikle örnek verelim. diyelim ki şöyle bir karar aldınız "ayda bir iki yemeğe gideriz o da haftasonları olsun" tamamen sallıyorum örneği. belli bir zaman sonra hafta içi "valla dışarı da çıkasım var ama haftasonu diye konuştuk haftasonunu bekleyelim madem, hem sen de öyle demiştin" diyoruz. böylece hem aslında ayda 1 2 hem de hafta sonları demişken her hafta sonuna çekebiliyoruz hem de "aa sözümüzü unutmamış hafta içi için zorlamadı bak ne kadar anlayışlı ehehe" oluyoruz.

tamamen uyduruyorum örnekleri. artık size hangisi uyarsa. karşınızdakinin karakterine göre.

ha işve cilve seksapel malesef evliyseniz özellikle de bi kaç yılı geçtiyse yaptırımı olmaz. boşuna uğraşmayın. çok ekstrem işe yarayanlar vardır ama genelde sökmez. belli süreden sonra dekolteyle önüne eğilsen tvnin önünden çekil olur. seksapelle yaptırım beklemeyin erkekler bi süre sonra o kadar da saf olmuyor. ki zaten şık da değil kendini o şekilde kullanmak.

Son düzenleme:
Ayy ben bunu yapabiliyorum, ama nasıl yaptığımı bilmiyorum.
Galiba laf arasında istediklerimi böyle önemsizce anlatıyorum istemiyomuşum da bahsediyomuşum gibi :D bi süre sonra kendisi o fikirle bana geliyor zaten ama nasıl yapıyorum çok emin değilim :D

''Aşkım sen öyle söylemiştin ya bir ara bana,çok haklısın bence de öyle yapalım''
Adam bişey söylememiştir ve aslında bir fikri de yoktur..:KK45:
Ama 'fikrinin' beğenilmesi hoşuna gider vee.......:sampiyon:

Uzmanlik alanim
Ne oluyor nasil oluyor bilmiyorum ama bir sure sonra benim dusuncemi benim cumlelerimle kendi fikirleriymiş gibi bana kuruyorlar.
Mesela cook eskilerden,hayatima almamis olmayi dileyecegim-nispeten ataerkil- kıllı salak bir sevgilim vardi.
Onun arkadaslarindan atiyorum alinin bulduğu kizin daha once okuldan veli diye biriyle ayni evde yasadigini-alinin bunu bilmesine ragmen kizla beraber oluşunun saçmaligini soylediyse bana ben de hiic onun fikrini elestiriyor gibi yapmadan (ki savunma mekanizmasi gelistirmesin) tamamiyla ortaliga konusuyo gibi 'kiz da oturup ağaç kabuğunda aliyi bekleyecekti zaten. Ne sacma. Hayatina aldiklarina asiri dikkat eden 'aman da kocama ne hesap verecem' derdinde biri olsa aliyle de zaten sevgili olmazdi ki. Ali madem boyle birini istiyor o zaman kiza neden cikma teklif etti? Alinin teklifini eden velininkini neden etmesin? Saçma salak hesaplar. Hem bak alinin de evinde kaliyor kiz-hepimiz kalmiyor muyuz? aliyle kalinca canim yengem baskasiyla kalinca o..pu. Madem senin zihniyetin bu o zaman x de mi öyle? (Ev arkadasinin sevgilisi-harika bir kiz-en sevilen yenge) sen böyle düşünüyosan bir daha ben de kalmayayim sizde' şeklinde tiratlar söylemiştim
Allahim bir baktim birkac hafta sonra ev meclisiyle dedikodu saatinde sanki kendi düşünmü de bulmuş gibi 'kiz da ağaç kavuğunda aliyi mi bekleyecekti? Gelmis kaç yaşina' diye konuşmaya başladi
:))
Bu sadece bir örnek. Sevgilimle ayni dili konuşmasak bile(mecazi anlamada degil,turkce bilmeyen erkek arkadasim bile) yine de bir yerde benim fikrime gelebiliyor.
Kendimi takdir ettigim konulardan biridir.

Uzmanlik alanim
Ne oluyor nasil oluyor bilmiyorum ama bir sure sonra benim dusuncemi benim cumlelerimle kendi fikirleriymiş gibi bana kuruyorlar.
Mesela cook eskilerden,hayatima almamis olmayi dileyecegim-nispeten ataerkil- kıllı salak bir sevgilim vardi.
Onun arkadaslarindan atiyorum alinin bulduğu kizin daha once okuldan veli diye biriyle ayni evde yasadigini-alinin bunu bilmesine ragmen kizla beraber oluşunun saçmaligini soylediyse bana ben de hiic onun fikrini elestiriyor gibi yapmadan (ki savunma mekanizmasi gelistirmesin) tamamiyla ortaliga konusuyo gibi 'kiz da oturup ağaç kabuğunda aliyi bekleyecekti zaten. Ne sacma. Hayatina aldiklarina asiri dikkat eden 'aman da kocama ne hesap verecem' derdinde biri olsa aliyle de zaten sevgili olmazdi ki. Ali madem boyle birini istiyor o zaman kiza neden cikma teklif etti? Alinin teklifini eden velininkini neden etmesin? Saçma salak hesaplar. Hem bak alinin de evinde kaliyor kiz-hepimiz kalmiyor muyuz? aliyle kalinca canim yengem baskasiyla kalinca o..pu. Madem senin zihniyetin bu o zaman x de mi öyle? (Ev arkadasinin sevgilisi-harika bir kiz-en sevilen yenge) sen böyle düşünüyosan bir daha ben de kalmayayim sizde' şeklinde tiratlar söylemiştim
Allahim bir baktim birkac hafta sonra ev meclisiyle dedikodu saatinde sanki kendi düşünmü de bulmuş gibi 'kiz da ağaç kavuğunda aliyi mi bekleyecekti? Gelmis kaç yaşina' diye konuşmaya başladi
:))
Bu sadece bir örnek. Sevgilimle ayni dili konuşmasak bile(mecazi anlamada degil,turkce bilmeyen erkek arkadasim bile) yine de bir yerde benim fikrime gelebiliyor.
Kendimi takdir ettigim konulardan biridir.
Süper

yapmazsa rest çekiyorum, konuşmuyorum, hatta hayatı zindan ettiğim zamanlar da oluyor.
Bunu nasıl yapıyorsunuz ? ve olumlu sonuçlanıyor mu? ben esime küsünce konuşmak icin cok cabalamaz da. genelde küsen barisir bizde. Kuslukte nelerden mahrum bırakıyorsunuz onu?
Ve hayatı ne açıdan zindan ediyorsunuz :oha:

Bunu nasıl yapıyorsunuz ? ve olumlu sonuçlanıyor mu? ben esime küsünce konuşmak icin cok cabalamaz da. genelde küsen barisir bizde. Kuslukte nelerden mahrum bırakıyorsunuz onu?
Ve hayatı ne açıdan zindan ediyorsunuz :oha:
önce isteğimi belirtirim. hayır derse mantıklı ve geçerli nedenlerle açıklama yapmasını isterim. eğer ikna olmazsam çocuk olmadığımdan başlar, en az onun kadar akıllı ve mantıklı insan olduğumu belirtir, her insanın farklı şeylerden mutlu olduğunu anlatırım. onu bencillik ve anlayışsızlıkla suçlayıp muhabbeti keserim. ağzımdan tek kelime çıkmaz haklı olduğumu söyleyene kadar.

önce isteğimi belirtirim. hayır derse mantıklı ve geçerli nedenlerle açıklama yapmasını isterim. eğer ikna olmazsam çocuk olmadığımdan başlar, en az onun kadar akıllı ve mantıklı insan olduğumu belirtir, her insanın farklı şeylerden mutlu olduğunu anlatırım. onu bencillik ve anlayışsızlıkla suçlayıp muhabbeti keserim. ağzımdan tek kelime çıkmaz haklı olduğumu söyleyene kadar.
Guzel savunma ve de cok mantıklı
Kac gün sürüyor kuslugunuz?
Eşinizin tepkisi ne oluyor? Ben adama küsüyorum geri kendim barisiyorum. Çünkü günler sürüyor. Nerede yanlış yapıyorum acaba?

Guzel savunma ve de cok mantıklı
Kac gün sürüyor kuslugunuz?
Eşinizin tepkisi ne oluyor? Ben adama küsüyorum geri kendim barisiyorum. Çünkü günler sürüyor. Nerede yanlış yapıyorum acaba?
eğer haklıysam geri adım atmam. bazen 3 bazen 10 gün. eğer barışmak için adım atmazsa aynı yatakta yatsam da bana dokunursa tiksinir gibi tepki veririm. ona sofra kurmam yemek yapmam. onunla aynı sofrada yemek yemem. işe uğurlamam. işten gelince kapıda karşılamam. ararsa açmam. bir şey lazımsa mesaj atarım sadece.
önce sinirleniyor ama sonra pes ediyor.

Back
X