• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeğe bir şey kendi düşüncesiymiş gibi nasıl empoze edilir?

Mesela benim cici annem haftasonları babam ben kızıma gidiyorum demesin diye(yani bana) Babama şehir merkezinden uzak bahçe aldırdı ve köpek civciv falan aldırdı yemek su vermek için haliyle babam 2 saatlik mesafeye rağmen bahçe bahanesiyle hiç benim evime gelmedi ilk 1 yıllık evliliğimde..Sana haftasonları iyi olur kafan dağılır arkadaşlarınla mangal yaparsın içersin(düzenli alkol kullanır babam) değişiklik olur diyerek sanki onun yararınaymışş gibi dediğini yaptırdı.Myle öyle soğuttu babamdan beni ve ben uzağa taşındım şuan 12 saatlik...Şu an tamamiyle görüşmüyoruz babamlarla..Yani onun yararınaymışş kendin için istemiyormuşsun gibi davranacaksın.

Biraz aci bir ornek oldu sizin adiniza uzuldum insallah duzelteblrsnz aranizi..

Biraz aci bir ornek oldu sizin adiniza uzuldum insallah duzelteblrsnz aranizi..
Olsun ders aldık işte.Kendiniz için değil onu teşvik edecek Mutlu edecek şeyler oldugunu söyleyerek ısındırırsanız olur.Pohpohlayarak yani :)

Evet hanımlar hep derler ya erkeğe dediklerinizi yaptırın ama kendi fikri sansın diye. Bu yöntem nasıl uygulanıyor bir türlü çözemedim :)
Empoze etmeye çalıştıgn fikri, onun yaptıklarından ornek vererek empoze etmeye çalış. Zamaninda şunları sunlari yapmıştın iste o yaptiklarin bu (empoze etmeye calstigin) seyle aynı zatennn aşkım canim cicimmm:)))

4 sene mii :)) baya sabir istiyor yani
Bir insani cozmek kolay degil...bide dogal bi surec olmali...Planlanip yapilacak birsey oldugunu sanmiyorum...zaten oyle olsa cok sinsi bi hal alir..:KK45:..zamanla etkinizin gucu fark ediyorsunuz diyelim..

Su an aldigimiz evden, yasadigimiz sehire, esimin isine kadar verdigi kararlara biraktigim etkiyi yavas ama etkili bi sekilde ogrendim diyelim...:KK22:

Empoze etmeye çalıştıgn fikri, onun yaptıklarından ornek vererek empoze etmeye çalış. Zamaninda şunları sunlari yapmıştın iste o yaptiklarin bu (empoze etmeye calstigin) seyle aynı zatennn aşkım canim cicimmm:)))

+ cilve cilve cilve diyosunuz :))

Tabi oda varr olmazsa olmazz:)) o ani yakalamaya calisacaksin sen yartacaksin o ani

Konuşurken siyaset yapmayı bileceksin. Üslubunu eşinin hassas noktalarını yakalayacak şekilde kullanacaksın. İtiraz edeceği noktaları önceden tahmin edip herşeye mantıklı cevaplar hazır edeceksin. Hiç birşeyi asla körü körüne diretmeyeceksin. Onun da mantıklı izahat getirdiği noktalarda sen de onun isteklerini kabul edeceksin. (Tabi kırmızı çizgilerini aşmayan noktalarda) En azından orta bir yol bulup ikinizin de tavizler verdiği bir kararda buluşacaksınız. Tüm bunları tatlı dille ve eşinin keyifli olduğu anlarda konuşacaksın. Eşin senin hoşuna giden şeyler yaptığında onu çok öveceksin. Örneğin salata mı yaptı, buna dünyanın en muhteşem salatasıymış muamelesi yaparak bundan sonraki salata işlerini eşine kitleyebilirsin :D

Yine de erkeğine göre değişir tabi. Dediğim dedik ve körü körüne inat eden bir erkeğe bu numaralar sökmez :P

Bir insani cozmek kolay degil...bide dogal bi surec olmali...Planlanip yapilacak birsey oldugunu sanmiyorum...zaten oyle olsa cok sinsi bi hal alir..:KK45:..zamanla etkinizin gucu fark ediyorsunuz diyelim..

Su an aldigimiz evden, yasadigimiz sehire, esimin isine kadar verdigi kararlara biraktigim etkiyi yavas ama etkili bi sekilde ogrendim diyelim...:KK22:

Tebrk ederim valla :) o zaman ben de zamana birakayim. ikinci evliligim olcak ya insallah biraz dikta mi ediyorum acaba diyorum korkuyorum da evlilikten :) ama baya taktik kaptim su an

Konuşurken siyaset yapmayı bileceksin. Üslubunu eşinin hassas noktalarını yakalayacak şekilde kullanacaksın. İtiraz edeceği noktaları önceden tahmin edip herşeye mantıklı cevaplar hazır edeceksin. Hiç birşeyi asla körü körüne diretmeyeceksin. Onun da mantıklı izahat getirdiği noktalarda sen de onun isteklerini kabul edeceksin. (Tabi kırmızı çizgilerini aşmayan noktalarda) En azından orta bir yol bulup ikinizin de tavizler verdiği bir kararda buluşacaksınız. Tüm bunları tatlı dille ve eşinin keyifli olduğu anlarda konuşacaksın. Eşin senin hoşuna giden şeyler yaptığında onu çok öveceksin. Örneğin salata mı yaptı, buna dünyanın en muhteşem salatasıymış muamelesi yaparak bundan sonraki salata işlerini eşine kitleyebilirsin :KK70:

Yine de erkeğine göre değişir tabi. Dediğim dedik ve körü körüne inat eden bir erkeğe bu numaralar sökmez :p

+ keyifli anlar. ve de pohpohlamak :)) bunlari da not aldim. tesekkurler :))

Takiptekiler notlari kaydediyo musunuz :))

Tebrk ederim valla :) o zaman ben de zamana birakayim. ikinci evliligim olcak ya insallah biraz dikta mi ediyorum acaba diyorum korkuyorum da evlilikten :) ama baya taktik kaptim su an

Bence de zamana birak...oylesi daha samimi ve icten...yavas bi surec olur, ama saglam ilerlersin...

Gecenlerde esim bekar bi arkadasina evlilik tavsiyeleri veriyordu..laf arasinda esin sadece guzel degil, zeki de olmali. Cuku evlilik birazda maddi seyleri yonetmekle de ilgili dedi..yasadigimiz ev alma olayini anlatti...Benim etkimi de laf arasinda itiraf etti...cok mutlu oldum...sen, ben olayi oladigini evliligin bi takim isi oldugunu zamanla erkekler de anliyor..

ins bu evliliginizde cok mutlu olursunuz..:KK36:

+ keyifli anlar. ve de pohpohlamak :)) bunlari da not aldim. tesekkurler :))

Takiptekiler notlari kaydediyo musunuz :))

Heh bir de bir şey daha geldi aklıma.

Eşinle ilgili beğenmediğin şeyleri tenkit etmeden dile getireceksin. Atıyorum alışverişte çok zevksiz bir gömlek seçti "bu ne böyle bee iğrenç" diye aşağılamak var bir de "ahaha süpermiş, akşam hangi klüpte sahne alacaksın bu gömlekle?" Şeklinde esprili bir dille beğenmediğini ifade etmek var :D ay ben de az şeytan değilmişim ya ne taktikler geliştirmişim fark etmeden :D

Karşındakine bağlı bence...benim eşim muhalefetin mesela hemen hemen her konuda...benim söylediğim doğru da olsa tersini savunur...birşey kabul ettireceksem önce onun bu konuda nasıl düşüneceğini kestirir o şekil söylerim...nasılsa muhalefetlik yapacak sonunda yorulmadan istediğim olacak...
İstediği şeyi ben yapmak istemiyorsam da olayın hep eksi taraflarını cımbızla çeker ortaya getiririm pes eder.

bunun erkeği veya kadını yok . Bu söylediğiniz şeyin kelime anlamı empoze etmek ... Buda şöyle oluyor ;

Konuyu sebep sonuç ilişkisi kurarak hiç lafın bölünmeden anlattıktan sonra değil mi diyorsun :D Sen heö sebebi hem sonucu verdiğin için o kişiye mantıklı geliyor ve o düşünceyi benimsiyor .

Bence de zamana birak...oylesi daha samimi ve icten...yavas bi surec olur, ama saglam ilerlersin...

Gecenlerde esim bekar bi arkadasina evlilik tavsiyeleri veriyordu..laf arasinda esin sadece guzel degil, zeki de olmali. Cuku evlilik birazda maddi seyleri yonetmekle de ilgili dedi..yasadigimiz ev alma olayini anlatti...Benim etkimi de laf arasinda itiraf etti...cok mutlu oldum...sen, ben olayi oladigini evliligin bi takim isi oldugunu zamanla erkekler de anliyor..

ins bu evliliginizde cok mutlu olursunuz..:KK36:

Yaa basarmissiniz iste masallah ne guzel :) cok tesekkur ederim sizin de mutlulugunuz daim olsn :)

Bana bu tip taktikler saçma geliyor açıkçası.
Yani her dediğini yapan, sana kul köle olan biriyle yapılan evlilik sıkmaz mı insanı? En önemlisi de eşim benim fikrime değer vermese, kendi fikirlerini taktiklerle bana empoze etse bu hiç hoşuma gitmezdi. Koyun gibi gütmek bu.
Bir ilişkide bazen ters düşülebilir. Fikirler çatışabilir. Empoze etmek yerine oturup sakince herkes kendi penceresinden bakışını anlatır. Bir uyum olur yada olmaz ama en azından tartışılır.
Biz eşimle yeri geliyor saatlerce anlaşamıyoruz, bazen sertleştiğimiz de oluyor elbette. Ama önem verdiğimiz tek nokta gereksiz yere inat etmemek, objektif olmak. Yani bana gerekçelerini açıkladığında eğer o haklıysa inat etmiyorum ve haklısın diyorum. E haliyle o da bana ve fikrime aynı saygıyı gösteriyor ve benim dinlediğim gibi beni dinliyor. Eğer ben haklıysam o zaman sözümü dinliyor.
Avantajı da şu, kendi fikrim diye diretmediğim ve elimden geldiği kadarıyla objektif bakmaya çalıştığımı bildiği için ne yaşarsa yaşasın hiç çekinmeden ilk gelir bana anlatır bana danışır. Taktik yapsan, fikrini değiştirmeye çalışsam eminim bu kadar açık bir ilişkimiz olmazdı.
Bence taktikler ilişkileri kirletiyor, eğer karşında höt zöt demeyen seni dinleyecek kapasite bir adam varsa yapma öyle şeyler. Bazı öküz kocalar var ben erkeğim der dinlemez tamam o zaman taktik gerekir belki. Ama fikrini dinleyen, sorununu dinleyen seni anlamaya çalışan bir eşin varsa kirletme ilişkini.

Heh bir de bir şey daha geldi aklıma.

Eşinle ilgili beğenmediğin şeyleri tenkit etmeden dile getireceksin. Atıyorum alışverişte çok zevksiz bir gömlek seçti "bu ne böyle bee iğrenç" diye aşağılamak var bir de "ahaha süpermiş, akşam hangi klüpte sahne alacaksın bu gömlekle?" Şeklinde esprili bir dille beğenmediğini ifade etmek var :KK70: ay ben de az şeytan değilmişim ya ne taktikler geliştirmişim fark etmeden :KK70:

Icinizdeki seytani ortaya cikardim :D :D

Bana bu tip taktikler saçma geliyor açıkçası.
Yani her dediğini yapan, sana kul köle olan biriyle yapılan evlilik sıkmaz mı insanı? En önemlisi de eşim benim fikrime değer vermese, kendi fikirlerini taktiklerle bana empoze etse bu hiç hoşuma gitmezdi. Koyun gibi gütmek bu.
Bir ilişkide bazen ters düşülebilir. Fikirler çatışabilir. Empoze etmek yerine oturup sakince herkes kendi penceresinden bakışını anlatır. Bir uyum olur yada olmaz ama en azından tartışılır.
Biz eşimle yeri geliyor saatlerce anlaşamıyoruz, bazen sertleştiğimiz de oluyor elbette. Ama önem verdiğimiz tek nokta gereksiz yere inat etmemek, objektif olmak. Yani bana gerekçelerini açıkladığında eğer o haklıysa inat etmiyorum ve haklısın diyorum. E haliyle o da bana ve fikrime aynı saygıyı gösteriyor ve benim dinlediğim gibi beni dinliyor. Eğer ben haklıysam o zaman sözümü dinliyor.
Avantajı da şu, kendi fikrim diye diretmediğim ve elimden geldiği kadarıyla objektif bakmaya çalıştığımı bildiği için ne yaşarsa yaşasın hiç çekinmeden ilk gelir bana anlatır bana danışır. Taktik yapsan, fikrini değiştirmeye çalışsam eminim bu kadar açık bir ilişkimiz olmazdı.
Bence taktikler ilişkileri kirletiyor, eğer karşında höt zöt demeyen seni dinleyecek kapasite bir adam varsa yapma öyle şeyler. Bazı öküz kocalar var ben erkeğim der dinlemez tamam o zaman taktik gerekir belki. Ama fikrini dinleyen, sorununu dinleyen seni anlamaya çalışan bir eşin varsa kirletme ilişkini.

Ya bu aslinda her sey icin gecerli degil nisanlimla bazi konularda ters dusuyoruz mesela. basta kesinlikle olmaz diye diretebiliyor. oyle zamanlarda fikrini degistirme amacli :) art niyetle kullanmayacagim yani

Back
X