Erkeğe şiddet ve önyargı

fitnesssgirl

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2015
59
22
3
31
Merhaba, ben on yıldır kareteyle uğraşıyorum. Şu ana kadar dışarda taciz eden erkekleri genelde dövdüm. Şimdi de erkeklere karşı bir önyargım oluştu. Bir erkekle tartışsam bile onla kavga edip dövdüğüm oluyor. Tamam şiddet yanlış birşey ama erkeklerde bazen haketmiyor mu ?

Çok acı bir düşünce bir bayan olarak bayana karşı bile düşünürken icim acıyor ki erkeğe de aynı şekilde fakat bazıları gercekten hak ediyor ,
Mesela bazı zaman işe otobüsle gitmek zorunda kalıyorum ve otobus belli bir süreden sonra otobüs olmaktan cıkıyor artık tıklım tıklım oluyor
İnme vakti geldıgınde bir Allahın kuluda kımıldamıyor özellkle erkekler ! Yahu sizin hiç ananız kardaşnız yokmu?
Ben siZe sürtünmek zorundamıyım!
Kac kez ikaz etmeme karşı adamlar kımıldamıyor ee bende sinirlenınce agzmda laf durmuyor
Su hayatta beş kurus için adam öldürülüyor ee laf soylerken de korkuyorum ama o sinirle cahil cesareti gelıyor resmen! Dogru düzgün dursalar olmayacak sanki!
Ee ben de bilseydim karete ben de girişirdim die düşünüyorum
Yani bi yandan iyi bir yandan kötü aman ne bileyim işte :)))))

Ben de dövmeyi çok istemiyorum ama sinirlerime de hakim olamıyorum. Ön yargılarım arttı çünkü.

Güç dengesine bakılacak olduğunda, bir erkeğin bir kadını dövmesiyle bir kadının bir erkeğe şiddet uygulaması farklı şeylerdir.
Bir hayvan sizi ısırdı diye hayvana laf edemezsiniz ama hayvanın kılına dokunan insana istediğinizi yapabilirsiniz.
Çünkü düşünme yetileri ve güçleri farklıdır.
Sizinki elbette denk değil ama bu denklem gibi farklı bir şekilde ele alınmalıdır.
Her ne kadar şiddete tamamen karşı bir insan olsam dahi, bazı erkeğimsi canlıların en kaba tabirle 'yaptıklarını bulmasını' yürekten diliyorum.
Ama sizin yaşamınızda şiddet alışılagelmiş bir şey olma yolunda gidiyor.
Bunu onaylamam mümkün değil.
Size ya da başkasına zarar vermeye çalışan erkeğe müdahale etmeniz olasıdır ama tartışıp dövmek ne demek?
Biran önce tedavi olmanız gerekiyor, öğrendiğiniz beceriyi kötü yönde kullanıyor ve o sövdüğümüz erkekler gibi olma yolunda ilerliyorsunuz.

Doğru sonuçta o erkekleri de kadınlar yetiştiriyor.

Size sonuna kadar katılıyorum. Hatamın farkındayım, bu durumu aşacağıma inanıyorum.

Size sonuna kadar katılıyorum. Hatamın farkındayım, bu durumu aşacağıma inanıyorum.
Öfke kontrolü konusunda yardımcı olacak makaleler okuyabilir, danışmanlardan öneriler alabilirsiniz.
Kendinizle baş başa kaldığınızda tepkilerinizi kontrol etmek adına alıştırmalar yapabilir, herhangi bir olası durumda nasıl bir tepki vermeniz gerektiğini çalışarak size zarar veren durumu en aza indirebilirsiniz.
Ya da en basiti, bir erkeğe vurmadan önce düşünmeniz gereken şey 'gerçekten hakediyor mu', birine ciddi manada zarar vermeye mi çalıştı olsun, ondan sonra harekete geçin.

Tartıştıklarım genelde tacizkar davranan kişilerle oluyor. Ve bana güç gösterisi yapmaya çalışan kişilerle. Ama evet danışmanlardan önerileri alacağım.

bence danışmanlık bir durum yok, ülkede böyle durumlarda kadın hakları korunmuyorsa siz de en doğrusunu yapıyorsunuz, size laf atan taciz eden erkek bundan dolayı hapis cezası alsa bile çıkınca aynısını yapacaktır ama bunu yaptığı kadından dayak yiyen erkek psikolojik olarak büyük darbe yiyecektir, erkeklerin pişkinliği ancak dayakla yenilebilir

Zaten dayak yiyenler şikayet edemiyor gururlarından. Mesela birkez iş yerindeki birini taciz etti diye dövmüştüm. Ondan sonra kuzu gibi olmuştu resmen, Pişkinliğinden eser kalmamıştı.

Ayy 8. Sınıfta iki katım olan Bi çocuğu dövdüğüm aklıma geldi. Ne cesaretse yatırdım yere sıranın üstünden devirip. Hahah ama şu koca yaşımda kimseyi dövdüğümü düşünemiyorum. Çocukluktu o, çileden çıkmıştım.
Ben şiddetin her türlüsüne karşıyım sözde ama konunu okuyunca Bi gülme tuttu ve hoşuma gitti. Sokakta laf atan, kadınlara otobüslerde sürtünen ve daha nice taciz ve şiddet olayında bedelini ödemeyen milyonlarca erkek olduğu sürece hümanist yaklaşamayacağım. Madem bu sapık ve şiddet uygulayanların cezasını kimse, devlet dahi veremiyor; o halde iyi yapmışsın.
Ama diğer yandan senin özel hayatını düşününce pek iyi bir fikir olmuyor bu. Yani senin açından insani olarak hoş değil. Bu düşüncem erkeklerin şiddet görmemesi için değil senin daha sağlıklı bir sosyal ve özel hayat yaşaman için. Kendini törpülemeye çalış bu konuda. Yani dövme. Zamanla dövmemeye alışırsın. :)

Sürekli tacize uğradığımız için alışkanlık oldu kaç seneden beri evet. Daha yaşım 22 ama uzun süreden beri duraklarda, yolda taciz eden erkekleri dövdüm. Alışkanlık oldu mu galiba evet ama konuştukçada rahatlıyorum açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…