- 27 Kasım 2015
- 59
- 22
- 3
- 31
- Konu Sahibi fitnesssgirl
-
Ben bir tanesini dövmüştüm :)Evet bazen hakediyorlar hele şu karılarına el kaldıran o ş...... yok mu onları dövmek ıstıyorummmmmmmmmmmmmmmmm
Evet haklısınız ama sinirlenebiliyorum işte. Güç gösterisi yapmalarına dayanamıyorumtaciz edince dov tabi alıskanlık haline getirme her tartıstıgınıda dovme :)
Evet çok doğruen güzelini yapıyorsun, erkek milleti çoğu zaman dayağı hakediyor
Evet çok doğru
Doğru sonuçta o erkekleri de kadınlar yetiştiriyor.ama yine bunun nedeni kadınlar ne yazıkki, erkeklerin eğitimden en büyük etken anneler ve para güç konusunda sürekli tembihleyip bunlara biraz sahip olduklarında da kadınlara hükmetme hakkını buluyorlar kendilerinde
Size sonuna kadar katılıyorum. Hatamın farkındayım, bu durumu aşacağıma inanıyorum.Güç dengesine bakılacak olduğunda, bir erkeğin bir kadını dövmesiyle bir kadının bir erkeğe şiddet uygulaması farklı şeylerdir.
Bir hayvan sizi ısırdı diye hayvana laf edemezsiniz ama hayvanın kılına dokunan insana istediğinizi yapabilirsiniz.
Çünkü düşünme yetileri ve güçleri farklıdır.
Sizinki elbette denk değil ama bu denklem gibi farklı bir şiddet türü.
Her ne kadar şiddete tamamen karşı bir insan olsam dahi, bazı erkeğimsi canlıların en kaba tabirle 'yaptıklarını bulmasını' yürekten diliyorum.
Ama sizin yaşamınızda şiddet alışılagelmiş bir şey olma yolunda gidiyor.
Bunu onaylamam mümkün değil.
Size ya da başkasına zarar vermeye çalışan erkeğe müdahale etmeniz olasıdır ama tartışıp dövmek ne demek?
Biran önce tedavi olmanız gerekiyor, öğrendiğiniz beceriyi kötü yönde kullanıyor ve o sövdüğümüz erkekler gibi olma yolunda ilerliyorsunuz.
Öfke kontrolü konusunda yardımcı olacak makaleler okuyabilir, danışmanlardan öneriler alabilirsiniz.Size sonuna kadar katılıyorum. Hatamın farkındayım, bu durumu aşacağıma inanıyorum.
Tartıştıklarım genelde tacizkar davranan kişilerle oluyor. Ve bana güç gösterisi yapmaya çalışan kişilerle. Ama evet danışmanlardan önerileri alacağım.Öfke kontrolü konusunda yardımcı olacak makaleler okuyabilir, danışmanlardan öneriler alabilirsiniz.
Kendinizle baş başa kaldığınızda tepkilerinizi kontrol etmek adına alıştırmalar yapabilir, herhangi bir olası durumda nasıl bir tepki vermeniz gerektiğini çalışarak size zarar veren durumu en aza indirebilirsiniz.
Ya da en basiti, bir erkeğe vurmadan önce düşünmeniz gereken şey 'gerçekten hakediyor mu', birine ciddi manada zarar vermeye mi çalıştı olsun, ondan sonra harekete geçin.
Zaten dayak yiyenler şikayet edemiyor gururlarından. Mesela birkez iş yerindeki birini taciz etti diye dövmüştüm. Ondan sonra kuzu gibi olmuştu resmen, Pişkinliğinden eser kalmamıştı.bence danışmanlık bir durum yok, ülkede böyle durumlarda kadın hakları korunmuyorsa siz de en doğrusunu yapıyorsunuz, size laf atan taciz eden erkek bundan dolayı hapis cezası alsa bile çıkınca aynısını yapacaktır ama bunu yaptığı kadından dayak yiyen erkek psikolojik olarak büyük darbe yiyecektir, erkeklerin pişkinliği ancak dayakla yenilebilir
Sürekli tacize uğradığımız için alışkanlık oldu kaç seneden beri evet. Daha yaşım 22 ama uzun süreden beri duraklarda, yolda taciz eden erkekleri dövdüm. Alışkanlık oldu mu galiba evet ama konuştukçada rahatlıyorum açıkçasıAyy 8. Sınıfta iki katım olan Bi çocuğu dövdüğüm aklıma geldi. Ne cesaretse yatırdım yere sıranın üstünden devirip. Hahahama şu koca yaşımda kimseyi dövdüğümü düşünemiyorum. Çocukluktu o, çileden çıkmıştım.
Ben şiddetin her türlüsüne karşıyım sözde ama konunu okuyunca Bi gülme tuttu ve hoşuma gitti. Sokakta laf atan, kadınlara otobüslerde sürtünen ve daha nice taciz ve şiddet olayında bedelini ödemeyen milyonlarca erkek olduğu sürece hümanist yaklaşamayacağım. Madem bu sapık ve şiddet uygulayanların cezasını kimse, devlet dahi veremiyor; o halde iyi yapmışsın.
Ama diğer yandan senin özel hayatını düşününce pek iyi bir fikir olmuyor bu. Yani senin açından insani olarak hoş değil. Bu düşüncem erkeklerin şiddet görmemesi için değil senin daha sağlıklı bir sosyal ve özel hayat yaşaman için. Kendini törpülemeye çalış bu konuda. Yani dövme. Zamanla dövmemeye alışırsın. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?