Erkeğe zor zamanında nasıl destek olmalı?

pamuksuzseker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2018
825
2.126
113
Evet sorum başlıkta. Zor zamandan kastım ani bir kayıp, acı vs değil. Hayatının stresli bir döneminde, işleri yolunda değilken, hayatını düzene koymaya çalışırken erkekler çok içine kapanıyor genelde. Bir de kendilerini yetersiz hissediyorlar.

Erkek arkadaşınız, nişanlınız, eşiniz böyle dönemlerden geçerken nasıl davranırsiniz neler yaparsınız? Üstüne gitmeden destek olduğunuzu nasıl hissettirirsiniz? Onu nasıl motive edersiniz? Yoksa böyle bir görevi üstlenmemek her zamanki gibi davranmak daha mı iyi olur?

Ben böyle zamanlarda kendimi çok çaresiz hissediyorum.

Fikirlerinize ihtiyacım var.

Esimle iki sefer battik çıktık o zaman benim gelirim yoktu desteğim sadece gider gelirleri düzenli planlı harcamayla ,ona geçecek bu günler diyerek takıldığı sorduğu yerde fikir vererek destek olabildim anca,herşeyi elimden geldiğince yaptim kendimden çok ödün verdim, size önerim çok fazlada destek olmayın ileriye gitmeyin kişiye göre değişir fakat şunu öğrendim ve gördüm kendimde ve etrafımda ne kadar ugrasirsan uğraş ağzınla kuş tut yaranamazmissin erkek milletine o zor gününden çıkınca herşey yalan oluyormuş gozlerinde.tercih sizin.

Teşekkür ederim yorumunuz için

Destek icin ileriye gitmeyin. Kendinizden ödün vermeyin. Her zamanki gibi davranın. Ben de zor bir dönemden geçiyorum ama erkek arkadaşım öyle üstüme düşse bunalırdım. Ben yanındayım,üzülme aşkım gibi laflar insana çok iyi geliyor. Bir de lütfen insanları zor zamanlarında darlamayın sessiz kalın. Aramıyorsa neden aramadın açmıyorsa neden açmadın demeyin

Gerçekten çaba gösteriyor ve işleri yoluna girmiyorsa , hep yanında olurum.

Ama kendisi de bişey yapmıyorsa , uzak dururum.

Her zaman ki gibi davranın. İnsan öyle dönemlerde çok ilgi beklemiyor sadece kendini dinlemek istiyor. Çok fazla ilgi de rahatsız eder. Kendi haline bırakın. O dertleşmek isterse o zaman destek olur motive edersiniz
Haklısınız o denge çok önemli teşekkür ederim

Destek isteyene verilmeli bana destek ol moral ver demiyorsa veya davranışlarıyla yanında olmanı istediğini göstermiyorsa uzaklaşıp içine kapanıyorsa kendi haline bırakılmalı, destek olacağım deyip zırt pırt aranıp bıktırılmamalı he tabi birçok üyenin dediği gibi de erkeklere destek olunmaması fedakarlık yapılmaması gerektiğini düşünüyorum aslında ama siz illa bir şey yapmalıyım diyorsanız onun davranışlarına göre belirleyin desteğinizi.

valla geçen sene benim eşimde benzer durumu yaşamıştı, adam bana rağmen motivasyonunu arttırdı, işlerini düzene koydu. çenemden kurtulmak için bence ama o bana verdiğim kararlarda sadece kendimi değil senide ne kadar yıprattığımı farkettim diyor.

Daha az harcama yaparak çok gereksiz olan şeyleri ya da acil olan şeyleri almayarak destek olmak ayrıca işleri kötü diye başına kalkmamak.En önemlisi de evinizin içinde olanı dışarıya yansıtmadan kendi içinizde halletmeniz özellikle ailenize dertleşmek için söylediğinizde gün gelir kırıcı olabilirler . Okul müdürüm derdi her evde b.. kazanı kaynar önemli olan o kokuyu dışarıya yansıtmamak benim de hayat felsefem

Dikkate alacağım teşekkür ederim zaten daha çok manevi desteği kastetmiştim ben de yoksa büyük fedakarlıklar yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Onun davranışlarına göre şekillendirmek mantıklı evet

Çene yapmanin işe yaradığını ilk kez duydum

ben yapabilecegim yardimi yapiyorum,
atiyorum cocuklarla daha cok ilgileniyorum, ev islerini daha fazla ustleniyorum vs vs, ( tabi bu bir iki haftalik yogunluklardaki tavrim oluyor)

bu sure daha uzarsa karsima cekiyorum,
bize es lazim baba lazim,
ok isi gucu onemlidir, streslidir onu da anlarim da,
bize de bir sekilde zaman ayirmali, ozellikle cocuklara,
hem sinirden stresten hasta olunca da patronu bakmayak ona, bunu da soyluyorum,
hayatta hic bir seye sagligini kaybedecek kadar deger vermemesi gerektigini soyluyorum.
Genelde ise yariyor ve kendine izin veriyor, zaten ondan sonra strese sokan problemi de dinlenmis sekilde daha iyi cozuyor.

Ama olmuyorsa da olmuyordur,
esim 2 kez istifa etti,
ikisi de hayatinda onemli kararlardi, birinde nisanliydik, digerinde ben 2. cocuguma hamileydim.
Ikisinde de istifasini destekledim, hatta ben biraz gaza getirdim gibi oldu.
Sinirden stresten hasta olmaya baslamisti cunku, bence degmez.

Teşekkür ederim yorumunuz için

Sizin ona ihtiyacınız olduğunu fark etmesi daha güçlü hissettirmiş olmalı. Güzel bir bakış açısı kazandım anlattiginizdan teşekkür ederim

İnşallah tekrar yaşamazsınız o zor günleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…