erkeğin ailesinin kalabalık olması evliliği etkiler mi

bilgin100

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2014
124
37
43
Kocaeli
Selam hanımlar.
Sizlerin tecrübelerine güvenerek bu konuyu açıyorum. Gerçekten yardıma çok ihtiyacım var.
Görücü usulüyle biriyle tanıştım. Konuşuyoruz her şey uygun gibi. Ama bi tek nokta beni çok rahatsız ediyo.

Ailesini hiç görmedim. 9 kardeşler ve kardeşlerinin hepsi evli. Yani baya kalabalık akraba çevresi var. Ben de kalabalığı hiç sevmeyen bi insanım. Onlara alışabilir miyim bilmiyorum.

Evlenilecek erkeğin ailesini bu kadar önemsemem doğru mu sizce?

Aile önemli de sayıları değil. Tek sıkıntı sana cümbür cemaat gelmelerinde olur heralde :)

ee diğer kardeslerının yanı sıra eslerıde var ki eşleri de senın gıbı dısardan onlara katıldı zaten bu tip ailelerde kendıne fazla gıden gelen duruma göre degısır evlenınce görumcenız cok olcaksa durum değişir yok erkek kardesı cok dıyorsanız sıkıntı yok bence

Kalabalık aile sevmiyorsanız yapamazsınız, yol yakınken dönün. Evet nerede çokluk orada b...k derler. Sevmiyorsanız yapamazsınız, gitmek istemeyeceksiniz onlara, sonra da sorunlar çıkacak.

Ben severim kalabalık aile, bayramlarda toplanan akrabalar büyük sofralar, çocuklar, kahkaha, atışma... keşke eşimin bir kuzenini tanısaydım ama yok hepsi birbirinden çok uzak.

Bir dugunde bir cenazede bi bayramda o sevmem dedigin kalabalik oyle lazim oluyo ki valla bence cok sanslisin

Kalabalik aile guzeldir aslinda , Aile onemlidir tabiki ama sayisi degil...

Kalabalik aile neden sevmiyosunuzki bence cok güzel birsey anlastiktan sonra...

bence de yol yakınken geri dön senin yapına uymayan bir durum gibi görünüyor bir de onlara yakın yaşarsan seni tek görüp ezmeye çalışırlar kesin..

benim eşim 4 kardeş.. ama toplasan 1 kardeş kadar hayatımızda yoklar..
tek çocuk olan biri ile evlenirsin canım öyle bir anası olurki ordu gibi gelir üstüne..
9 kardeş de olsalar çok yakınlar mı iyi geçiniyorlar mı en önemlisi anne-babaları nasıl???
balık baştan kokar:)
"kalabalık" diye dert etme bence sürekli toplanacak değiller ya..
hiç akrabası olmayıp her gün eve misafir çağıran eşe de denk gelebilirsin..
herşey kısmet..

sevmiyorsanız kalabalığı zorlanırsınız.hepsi bir anda gelmeseler bile kardeşler çok olunca görüşme sıklığı da bir o kadar çok olur.birde aile yapıları nasıl ,diğerleri evliymiş birbirleriyle ne sıklıkta ve hangi şartlarda görüşüyorlar bir bilginiz varmı.ben de kalabalığı çok sevmem, şahsen korkardım heralde olumlu yaklaşmazdım.

Valla ben kendimden ornek vereyim canim ben tek cocugum esim ise dokuz kardesler malesef sunu unutmamak gerek biriyle evleniyorsan ailesiylede evleniyorsun acikcasi ben hic memnun degilim senide uzmek istemem ama gerçekten kalabalık aile sorun oluyo

alışamazsınız kolay kolay. türkiye malum, sadece eşinizle değil, onun ailesiyle de evlenmiş oluyorsunuz aslında. evlilik düşündüğünüz kişi nasıl? o da bıkmış mı cümbüşlü aile hayatından yoksa seviyor mu? önce ailem gelir kafasında bir insan mı?

Benim de çevremde var erkek 10 kardeş. Ama bir tanış derim hemen karar verme. Hakkında hayırlısı olsun

Nerde çokluk ....
Ancak kalabalık bir ailede yetişip büyümüş olsaydınız zaten bunu sorgulamazdınız bile .

ön yargılarınızdan kurtulamazsanız sizin için sıkıntı olacakmış gibi görünüyor...
sınırlarınızı çizip seviyeli ilişkiler kurduktan sonra problem olmaz
iş, geç kalmadan, gereksiz samimiyetlere ulaşmadan bağları iyi yönetebilmekte bence..

Eşimin 9 kardeşi var,6 görüncem var,kardeşler birbirine çok bağlı,aramızda 1000 km olmasına rağmen sürekli gelir giderler,herbiri bir kere geldi ikinci sıra dönmeye başladı şu 5 sene içinde :) ama 2 2,5 ayda biri gelio yatılıya bu zor oluyor çünkü 10günden aşağı kalmazlat,bi diğer zor yanı biri gelir diğerini de çağırır öteki duyar o da gelir bi bakmışın 15 kişi olmuşuz,bi de bi olay olunca hepsi birbirini tutuyo sen dışta kalıyorsun eşin tepki gösterse hemen tepki alıo,her kafadn bi ses çıksa 10 tane tepki yapıo sindiriliyorsun yani :) benden bu kadar daha da anlatırdım ama korkutmayayım :)

: 36675833, member: 593649"]Selam hanımlar.
Sizlerin tecrübelerine güvenerek bu konuyu açıyorum. Gerçekten yardıma çok ihtiyacım var.
Görücü usulüyle biriyle tanıştım. Konuşuyoruz her şey uygun gibi. Ama bi tek nokta beni çok rahatsız ediyo.

Ailesini hiç görmedim. 9 kardeşler ve kardeşlerinin hepsi evli. Yani baya kalabalık akraba çevresi var. Ben de kalabalığı hiç sevmeyen bi insanım. Onlara alışabilir miyim bilmiyorum.

Evlenilecek erkeğin ailesini bu kadar önemsemem doğru mu sizce?[/QUOTE]
Adamina gore degisir bence. Eger cok lafa bakiyosa tek bile olsa yine sana siralar lafi. Onemli olan kalabalik degil huzur kimseyi maydonoz etmemek

herkes ailesiyle sadece bayramdan bayrama, iftardan iftara görüşcek değil ya. ben kendi adıma kalabalık sevmem nefret ederim. zırt pırt birilerini çekemiyorum ki çekmek zorunda da değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…