• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeğin eğitiminin daha düşük olması durumu

Erkek istedigi kadar gelisime açık olsun bi yerde patlak veriyor bu durum. Simdi degilse de ileride kompleks yapabiliyorlar. Eger bir de kadinin maasi erkekten yuksekse durum daha fena olabiliyor. Erkek hep lise mezunu olarak kalacak. Ve siz yuksek lisans yapmak isterseniz daha da ilerleyip doktora yapmak isterseniz erkek bunu destekleyecek mi? Desteklemiyor engel olmaya calisirsa bunun adı komplekstir iste. Ben olsaydim üni mezunu tercihim olurdu ki öyle zaten. Ileride cocugum "babam uni okumamis" utancini yasatmak istemezdim. Egitim anlaminda hem anne hem baba cocuguna ornek olabilmeli. O kendini gelistirme olayi da en cok universite ile saglanabiliyor. Su genellemeler de bana cok sacma geliyor ;onemli olan insanlik nice uni mezunlari var soyle yapiyor boyle yapiyor diye egitimi basite almak, universite okumayi basitlestirmek oldukca sacma.

Biz de öyleyiz sevgilimle.. Ben öğretmenim o lise mezunu.. ondan önce de ilişkilerim oldu ama olgun değillerdi . Kendini geliştirmek ayrı , okumak çok ayrı şeyler bence . Bazen konuştuğumuzda benim üni arkadaşlarımın hiç fikirleri olmadığı konularda konuşuyor. Bazen bakıyorum oturuşu kalkışı okumuşum diyenlerden daha normal. Eğer fark ediliyorsa senin az da olsa içinde okumamış işte şeklinde davranışları oluyorsa olmaz ama normalse bence olur. Neticede artık üniversitelerinde çoğu lise gibi oldu eğitim konusunda.

Önce insan olsun okumak istemişte bir şekilde okuyamamış mı kitap okuyor mu mesela kendini geliştiriyor mu.Benim eşim istediği üniversiteyi kazanamadı mesela sistemsel sorunlardan dolayı.Ama evlendikten sonra 2 üniversite bitirdi.yanii siz kişiliğini iyi tahlil etmeye tanımaya çalışın gerisi lafı güzaf

Lise yada üni çok büyük fark Yok aranızda.
Bn üni eşim ilkokul mezunu. Çok sorun oluyor. Sorunları konuşarak halledemiyoruz çünkü kötü kelimeler kullanmadan konuşmayı bilmiyor. Hiçbi zmn aşağılamadım yüzüne vurmadım ama hep “ keşke” dedim..

Sonradan sorun edeceksen kabul etme ama dedğm gbi lise ve üni fark Yok bnce.. konuşmasından herşeyni anlarsın kendini geliştirebilmişse hiç önemli değil..

Yalnız şu an üniversite mezunlarının halini görüyoruz.Iki kelime konuşmaktan aciz,sosyal medyanın esiri olmuş,yazı yazarken saçma sapan imla hataları yapan tiplerle dolu ortalık.
Burada bile konu açan bazı insanları görüyoruz öyle bir yazıyorlar ki gözümüz kanıyor okurken .
Ben sınıf arkadaşlarımı düşünüyorum 2 3tanesi dışında uzun uzun muhabbet bile edemezdim yani.
Üniversite mezunu olup kocasının hizmetçisi olan kv kahrı çeken pembis evler döşeyip sosyal medyada hava atmaya çalışan kadınlar çok fazla mesela.
Ne anladım ben böyle üniversite okumaktan?

Demek istediğim şu ben iki üniversite bitirdim eşim lise mezunu bitirmedi üniversiteyi benim için başladı ama bitirmedi tembel adam okumayı sevmiyor napayim yahu içinde yok adamın .
Ama maaşı işi çok iyi bir memura göre.
Onun dışında kendince hobileri var müzisyen besteler yapar evine bağlıdır merhametlidir gözümün içine bakar.
Ne bileyim bir sürü iyi huyu var işte.
Anlaşıyoruz mutluyuz işte.O ruhu yakalamak önemli bence.

kendi işi demişsin, geliri daima senin kazandığından yüksek olacaksa
ve kültürel olarak da gelişime açıksa, sohbet ortamlarında her muhabbete katılabiliyorsa,
sende mutluysan ileride sorun yapmam diyorsan hayırlı olsun.

hep aynı laf yok ünililerin halini de görüyoruz yok kendini geliştirmişse vs.. o zaman kapatalım üniversiteleri herkes evinden ''kendini geliştirsin'' ne gerek var üniversiteye değil mi?

eğitime bu kadar düşman, bu kadar kompleksli bir millet olmuşuz biz.
üniversite bilgi edinme yeri değildir üniversite sosyal gelişim ve farklı bakış açıları kazandırır. üniversite okumayan birisi ''çok okusa'' dahi o gelişimden yoksundur. çünkü kitabi bilgi başka bir şeydir, sosyal gelişim başka şey.

sizin bahsettiğiniz o dışarıdan geliştirenler, sosyal gelişime açık olanlar nadir olur ve o riski almaya değmez.
mesela senin gelişimini engeller, otokontrolü arttırır.
mesela yüksek yapmak isteyeceksin aa acaba o ne der olacak?
kendini kötü hisseder mi olacak?

üniversiteliler arasında bile kompleksler oluyorken lise mezunununda olmaması mümkün mü?
risk almaya gerek yok.

ayrıca o kadar gelişime açık erkek de açıköğretim de olsa üniversite okuyamaz mı?
örgün eğitimin yerini tutmaz ama sana denk olmak istemeli bence.

Kızlar ben üni o lise mezunu , sizce bu sorun olur mu ilerisi için? Kendi işini yapıyor geliri iyi bu arada. Ben iyi anlaştıktan sonra çok da önemli değil diye düşünüyorum ama benim çevrem ailem hep üni mezunu ve eğitime önem veren insanlar, zaten ailemden ve çevremden çekiniyorum açıkcası bu mevzu da , yoksa benim için iyi ve düzgün bir insan olması önemli. Siz ne düşünüyorsunuz?
Valla benim eşim aöf mezunu ben yüksek lisans mezunuyum. O mesele kendini geliştirip geliştirmemiş olması ile ilgili. Siz oturup herşeyi rahatça konuşabiliyorsanız , özgüven problemi yoksa neden olmasın. Ama bunu soruyorsan sen de bir şeyler eksik demektir. Başkalarından onay beklemen duygularında sıkıntı olduğunu gösterir. Bu da çok tehlikeli

Kızlar ben üni o lise mezunu , sizce bu sorun olur mu ilerisi için? Kendi işini yapıyor geliri iyi bu arada. Ben iyi anlaştıktan sonra çok da önemli değil diye düşünüyorum ama benim çevrem ailem hep üni mezunu ve eğitime önem veren insanlar, zaten ailemden ve çevremden çekiniyorum açıkcası bu mevzu da , yoksa benim için iyi ve düzgün bir insan olması önemli. Siz ne düşünüyorsunuz?

benim görüş açıma göre kafalar uygunsa sorun yok örnek vermem gerekirse okuyan kendini geliştiren bir ortama girdiğinde konuşmayı bilen ,eşitlikçi, ahlaklı, hak hukuk sahibi biriyse sorun yok ama genelde böyle denk gelmiyor.
Kadın yıllarca üniversite okuyor sonra hanzonun biri iş yerinde erkeklerle konuşma dedi diye başı önde iş yerinde geziyor ,ben erkeklerin niyetini bilirim diyip iki parça elbise giydirmiyor ,ben erkeğim diyip bütün işi kadına yüklüyor böyle biri ne mezunu olursa olsun çekilmez mesela.
Ayrıca siz üniversite mezunusunuz ama nesiniz? Aranız da büyük farklar var mı? Mesela erkekler kendinden çok kazanan kadınları kaldıramıyor veya iş yemekleri toplantılar pek gelemiyor bunlara bizim hanzo tipler bunların hepsini düşün şimdi neyse kumaş o sakın düzelir şu bu olur deme daha kötü olduğunu çok gördük ama düzeldiğini neredeyse hiç görmedik

Yalnız bazı üniversite mezunları konuşurken insanın kusası geliyor.
Bazı lise mezunları da gayet naif,gelişime açık olabiliyor.
Hayatımda yaşadığım en büyük şok karı-koca doktor olan çiftin sırf kadın kedilerden korkuyor diye lojmanın sağına soluna zehirli mamalar koydurmasıydı.
Hangi üniversitede ne okumuş mesela ? Tabiki önemli detay bunlar. Çok var öyle adı üniversite mezunu olan.. Eğitim kimilerinde cehaleti alıyor bazı şeylerde gerçekten baki kalıyor :)

hep aynı laf yok ünililerin halini de görüyoruz yok kendini geliştirmişse vs.. o zaman kapatalım üniversiteleri herkes evinden ''kendini geliştirsin'' ne gerek var üniversiteye değil mi?

eğitime bu kadar düşman, bu kadar kompleksli bir millet olmuşuz biz.
üniversite bilgi edinme yeri değildir üniversite sosyal gelişim ve farklı bakış açıları kazandırır. üniversite okumayan birisi ''çok okusa'' dahi o gelişimden yoksundur. çünkü kitabi bilgi başka bir şeydir, sosyal gelişim başka şey.

sizin bahsettiğiniz o dışarıdan geliştirenler, sosyal gelişime açık olanlar nadir olur ve o riski almaya değmez.
mesela senin gelişimini engeller, otokontrolü arttırır.
mesela yüksek yapmak isteyeceksin aa acaba o ne der olacak?
kendini kötü hisseder mi olacak?

üniversiteliler arasında bile kompleksler oluyorken lise mezunununda olmaması mümkün mü?
risk almaya gerek yok.

ayrıca o kadar gelişime açık erkek de açıköğretim de olsa üniversite okuyamaz mı?
örgün eğitimin yerini tutmaz ama sana denk olmak istemeli bence.
Bazı şeylerin okumakla kazanıldığını düşünmüyorum ahlak ve karakter gibi...
ztn kimsede iyi kalpli insan oluyum diye gitmiyor üniversiteye daha fazla para kazanıp geleceğini güvence altına almak isteyenlerle dolu... tabikii kesinlikle kadını erkeği fark etmez istisnasız herkes bana göre üni mezunu olmalı.. ama hayatın gerçeklerinide görmezden gelemeyiz..
Üni okusa bu evlilikte mutlu olcak die bi garanti yok .. okullarda öğretilmeyen sadakat ahlak karakter ister... burda herkesin anlatmak istedğide bu..

Bazı şeylerin okumakla kazanıldığını düşünmüyorum ahlak ve karakter gibi...
ztn kimsede iyi kalpli insan oluyum diye gitmiyor üniversiteye daha fazla para kazanıp geleceğini güvence altına almak isteyenlerle dolu... tabikii kesinlikle kadını erkeği fark etmez istisnasız herkes bana göre üni mezunu olmalı.. ama hayatın gerçeklerinide görmezden gelemeyiz..
Üni okusa bu evlilikte mutlu olcak die bi garanti yok .. okullarda öğretilmeyen sadakat ahlak karakter ister... burda herkesin anlatmak istedğide bu..

ahlak ve karakterli olsa da eşinin eğitimini kompleks yapmayacağının garantisi var mı?
böyle diye diye üniversiteleri ve eğitimi küçük gören bir toplum olduk.
kapatalım o zaman madem ahlak ve karakter yeterli.

üniversiteye giden ahlaksız ve karaktersiz mi?
sadece lise mezunları mı ahlaklı oluyor?

kadın doktoraya kadar gidecek, çevresi, yaşama bakışı değişecek ama eş lise mezunu belli bir seviyede kalacak. hele de türkiye gibi ataerkil ülkede?
ahlak ve karakter nereye kadar kurtarır?

Back
X