• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeğin eğitiminin daha düşük olması durumu

Karakteri düşük olmasın.
Egitim de bir yere kadar.
Ne guzel dedin
Katılıyorum sana kesinlikle.kendisi doktor olup.Eşi ev hanımı ve ilk okul mezunu olan kişiler tanıyorum.Çok da guzel anlaşıyorlar.

Kızlar ben üni o lise mezunu , sizce bu sorun olur mu ilerisi için? Kendi işini yapıyor geliri iyi bu arada. Ben iyi anlaştıktan sonra çok da önemli değil diye düşünüyorum ama benim çevrem ailem hep üni mezunu ve eğitime önem veren insanlar, zaten ailemden ve çevremden çekiniyorum açıkcası bu mevzu da , yoksa benim için iyi ve düzgün bir insan olması önemli. Siz ne düşünüyorsunuz?
Eğitimle evlenmiyorsunuz sonuçta her insan üni mezunu olacak diye de bişey yok, kadın erkek eşitliği diyoruz her zaman kadın ilkokul lise mezunu oluyor erkek lisans mezunu evliliği hiç sorun olmazken, erkek düşük konumda iken neden sorun ediyorsunuz?

Siz ne kadar anlassaniz da yarın ,öbürgün mutlaka bir kompleks oluşacak eş kisisinde..Belli etmese de bazı sorunlar olarak hayatınıza yansıyacak bu durum..

Ablam yegenime yalvardi oku yeter ki, ozel uni de olsa, hangi bolum olursa olsun oku diye. Cocuk istemedi okumadi. Ama cahil bir insan degildir. Sadece okul basarisi hep ortalardaydi. O da lise bitince oh kurtuldum okul hayatindan dedi.

Yani cesitli sebepleri olabilir. İsi gucu onemli.

Bu zamanda lise mezunu mu kaldı ki?
İnsandan insana değişir bu bence. Sizin içinize siniyorsa neden olmasın?
Eşimin arkadaşı. Okumamış kız olsun diye liseye 1 yıl gitmiş ilkokul mezunu kızla evlendi. Ben de liseyi bile bitirmemiş birinin varlığına çok şaşırmıştım sene 2017.

Ya tabi ki önemi yok ..
Ama ben sana kendimden bi örnek vereyim biriyle tanıştım on lisans mezunu yani Ünv mezunu oluyor . Konusuyoz ediyoz ne bilim sohbet sohbeti acıyor .. ben bişey fark ettim benim konuşurken kullandığım kelimelerin cogunu kullanmıyor . Yani belli bır kelime hazinesi var ve bazen soylediklerimi yanlış anlıyor. .
Yani okuma yazması yok gibi davranıyor en ufak bır olayda uzun uzun yazsam acik açık yazsam da anlamadığını fark ettim .
Ör empati kur biraz Akif dedim .
O ne demek dedi.
Ben böyle durumlarda geri vitese takıyorum belliki geliştirmemış kendini..
Tabi insanlığı sözüm yok ama bi noktadan sonra aranda fark var gibi duruyor

Kızlar ben üni o lise mezunu , sizce bu sorun olur mu ilerisi için? Kendi işini yapıyor geliri iyi bu arada. Ben iyi anlaştıktan sonra çok da önemli değil diye düşünüyorum ama benim çevrem ailem hep üni mezunu ve eğitime önem veren insanlar, zaten ailemden ve çevremden çekiniyorum açıkcası bu mevzu da , yoksa benim için iyi ve düzgün bir insan olması önemli. Siz ne düşünüyorsunuz?
Üniversite yazmak çok mu zor?! Üniversite ya da lise eğitim kalitesinin çok düştüğüne inanıyorum. Bundan 40 yıl önceki herhangi bir ortaokul mezunu, bugünün üniversite yada lise mezunu cebinden çıkarır. Sayfa sayfa testler çözülüyor ama kalite sıfır.

Ben 2 üniversite okumuş biriyle birlikteydim de başım göğe erdi ... mesele üniversite falan filan değil merhametli mi vicdan sahibi mi ? Allah korkusu var mı sevip sahipleniyor mu ? Siz ona bakın ... diploma bir teferruat insan olsun herşeyden önce benim gözümde daha kıymetli

Bu mahalle arası üniversiteler açıldığından beri üniversite eğitimin büyük bir önemi ve yarattığı ciddi bir farklılık kalmadı bence

Istanbul'un her yerine mantar gibi yayılmış barajsiz alım yapan özel üniversiteleri saymıyorum bile

Şimdiki üniversite mezunlarının çoğu bende dahil bundan 30 sene önceki lise mezunlarının bilgisine sahip değiliz

Özellikle yeni gelen boş şımarık ötesi 9 zayıfla geçen nesili düşünmek bile istemiyorum
Eğitim sisteminin içi bomboş

Back
X