• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeğin eşinin memleketine yerleşmesi

cresblue

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2017
27
14
3
Sorum çok açık olacak, Sivaslı bir erkek evlenip eşinin memleketi olan Giresun a yerleşirse bu erkeğin ailesi için utanç verici mı olur? İki tarafında iş durumu esnek ve evleri ayrı olacak.

Tabi ki utanc verici olmaz, ne alakasi var? Hangi sehir daha uygunsa oraya yerlesmeliler; bu kadinin memleketi de olabilir, adamin memleketi de olabilir, her ikisinin memleketinden ayri bir sehir de olabilir. Bir evlilik gerceklesecekse duzenini bozacak olan kisinin mutlaka kadin olmasi gerekmez, erkek de fedakarlik yaparsa bir seyi eksilmez.

Sorum çok açık olacak, Sivaslı bir erkek evlenip eşinin memleketi olan Giresun a yerleşirse bu erkeğin ailesi için utanç verici mı olur? İki tarafında iş durumu esnek ve evleri ayrı olacak.
2 buçuk sene eşim iş sıkıntı olmasına rağmen benim memlekitimde yaşadı sonra evlenmeden önce yaşadığı şehre geldik iş sıkıntı olduğu için nerede mutluysan orada olacaksın memleketi meselesi yapmaya gerek yok

Ataerkil toplum olan ülkede bir erkeğin eşinin memleketine eşi için taşınması kılıbıklık statüsündedir erkeğin ailesi tarafından kabul görmez oğlumuzu bizden koparttı diye görülür
Doğruya doğru

Dogdugun yer degil doydugun yer önemli.

Biz eşimizin memleketine gidince ayıp olmuosa onlarda yerleşince ayıp olmamalı,
Siz kesin iç güveysi gibi düşünülür diye takıldınız alakası yok.

Gayet normal. Aksini düşünmek aptalca. Erkeklerin malı değil kadınlar

Simdi soyle erkek basta bi anlik hevesle sevdim kadin yanimda olsun diye tamam dedyip sonra memleketini ozler ailesini ozler onunkiler yaninda yokken senin akraba ve aile ile heran yuzyuze olmasi filan acisindan zor olabilir yoksa utanc degilde..
Kaynim cok severk evlendi karisi vok istar edince onun memleketine yerlestiler ilk bir yildan sonra kaynim inaniomaz pisman oldu onun tum sulalesini ister istemez surekli gorup muhattap olurken yasadigi sehiri kulturunu arladaslarini ozledi yeni bi sehre alismakta zorlandi derken cocugu oldu birazda oyle sabretti ama bin pismandi 4.yilda dayanamadi geri donmek istedi esi hic bi sekilde kabul etmedi ve ayrildilar
Yani bu sadece ornek herkes oyle olcak degil gozumun onunde diye yazdim

Benim eşim Vanlı, ağlıyor Ege'de iş bulsak da gitsek diye, akrabalarına da bizim oralarda ne var burası cennet diyor, ben karışmıyorum, kışın benim zorumla Van'a gittik, her gün laf etti buraya geleceğime Bodruma giderdim diye :KK70:

İş neredeyse ev orada olur. Ben mükemmel bir yerde yaşıyorum ama iş yok burada, evlenirsem eşimin olduğu yere gideceğim mecburen yani. Durum tam tersi olsa eşim olacak kişi benim olduğum yere gelirdi.

Simdi soyle erkek basta bi anlik hevesle sevdim kadin yanimda olsun diye tamam dedyip sonra memleketini ozler ailesini ozler onunkiler yaninda yokken senin akraba ve aile ile heran yuzyuze olmasi filan acisindan zor olabilir yoksa utanc degilde..
Kaynim cok severk evlendi karisi vok istar edince onun memleketine yerlestiler ilk bir yildan sonra kaynim inaniomaz pisman oldu onun tum sulalesini ister istemez surekli gorup muhattap olurken yasadigi sehiri kulturunu arladaslarini ozledi yeni bi sehre alismakta zorlandi derken cocugu oldu birazda oyle sabretti ama bin pismandi 4.yilda dayanamadi geri donmek istedi esi hic bi sekilde kabul etmedi ve ayrildilar
Yani bu sadece ornek herkes oyle olcak degil gozumun onunde diye yazdim

iyi de aynı şey kadın için de geçerli.

biz yeni bi şehre gidince hemen adapte olabiliyor muyuz?

ben eskişehirliyim eşim bursalı eskişehirde yaşıyoruz. neden utanç verici olsun ki?

Back
X