erkeginizin hayatını degiştirdiniz mi ??

sadece onun hayatı degıl benımde hayatım cok degıstı:) sureklı soyler bana cok degıstın dıye... banada soyler benı cok degıstırdın adam ettın dıye..zaten adamın hası benım gozumde..cok capkınmıs kendısı vaktı zamanında... önceleri aldırıs etmedım sonra ıcıme bı kusku dusmedı degıl bı sure..sonra ıcımdekı o hıssı umursamadım..Simdi hersey cok yolunda..ıyı bır ısı var..Kariyerinde tavan yaptı..ailesine karsı cok ıyı.umreye gıttı şirketının sayesınde..gıdıp ılk tavafını annem ıcın yapmıs..Kendısı ıcın degıl aılesı ıcın degıl annem ıcın..Allah kabul eder inşallah..İkincisinide rahmetli babam için yapacakmıs..Cok sukur sevılıyorum sayılıyorum..bana hep cok guclu bı ınsan oldugumu soyler..sımdı bana guc veren kendısı..Kanatları altında kendımı cok mutlu huzurlu hıssedıyorum. sevgiye sefkate doydm..sonsuza kadar yanımda olur inşallah..

sadece onun hayatı degıl benımde hayatım cok degıstı:) sureklı soyler bana cok degıstın dıye... banada soyler benı cok degıstırdın adam ettın dıye..zaten adamın hası benım gozumde..cok capkınmıs kendısı vaktı zamanında... önceleri aldırıs etmedım sonra ıcıme bı kusku dusmedı degıl bı sure..sonra ıcımdekı o hıssı umursamadım..Simdi hersey cok yolunda..ıyı bır ısı var..Kariyerinde tavan yaptı..ailesine karsı cok ıyı.umreye gıttı şirketının sayesınde..gıdıp ılk tavafını annem ıcın yapmıs..Kendısı ıcın degıl aılesı ıcın degıl annem ıcın..Allah kabul eder inşallah..İkincisinide rahmetli babam için yapacakmıs..Cok sukur sevılıyorum sayılıyorum..bana hep cok guclu bı ınsan oldugumu soyler..sımdı bana guc veren kendısı..Kanatları altında kendımı cok mutlu huzurlu hıssedıyorum. sevgiye sefkate doydm..sonsuza kadar yanımda olur inşallah..

aminnn :46::46::46:

evet oldu..benim sayedemde okulunu tamamladı.hep mutlu beraber ortak paylaşımlarımız olurdu.ailesi aşırı derecede ona inandılar sevdiler benim ondaki olumlu etkilerimi hep söyleyip durdular..sonra ne oldu biliyomusun.beni aldattııııı:):(burnundan gelsin emeklerim

O nasil bir finaldi öyleeee. güzel güzel okuyordum birden ..

Benim icin ickiyi birakmisti sagolsun :) Cok sık gezerdi onları azalttı. Kız cevresi nerdeyse hic yoktu konustugu kisileri bilirdim. Ama sonra nolduuu. ALDATILDIM :27:

Hem o hemde ben çok değiştim...
O çok çapkın her hafta bir kızla takılan birisiymiş eskiden benden öncede kimseyi sevmemiş zaten.
Maalesef alkol alırmış her gün ilk tanıştığımız zamanlarda öyleydi ve ben çok rahatsız olurdum.
Umursamaz,bencil bir insanmış.
Şimdi gerçekten değiştiğini görüyorum kendiside söylüyor seninle olduktan sonra öyle şeylere hevesim bile kalmadı diye.
Alkol almayıda bırakalı 1 sene oldu.
Şuanda kendisi içmiyor ve dinine daha çok önem veriyor buda beni mutlu ediyor...

evet oldu..benim sayedemde okulunu tamamladı.hep mutlu beraber ortak paylaşımlarımız olurdu.ailesi aşırı derecede ona inandılar sevdiler benim ondaki olumlu etkilerimi hep söyleyip durdular..sonra ne oldu biliyomusun.beni aldattııııı:):(burnundan gelsin emeklerim

Allahım bazen çok gülüyorum bu sitede tam güzel güzel okurken koparttın beni yanlış anlama art niyetle değilde yazışına :)) bencede burnundan gelsin boşver Allah hayırlısını nasip etsin.

Hem o hemde ben çok değiştim...
O çok çapkın her hafta bir kızla takılan birisiymiş eskiden benden öncede kimseyi sevmemiş zaten.
Maalesef alkol alırmış her gün ilk tanıştığımız zamanlarda öyleydi ve ben çok rahatsız olurdum.
Umursamaz,bencil bir insanmış.
Şimdi gerçekten değiştiğini görüyorum kendiside söylüyor seninle olduktan sonra öyle şeylere hevesim bile kalmadı diye.
Alkol almayıda bırakalı 1 sene oldu.
Şuanda kendisi içmiyor ve dinine daha çok önem veriyor buda beni mutlu ediyor...

Ben devam ettiremedim sen benim yerime devam ettir canım:1:
Maşallah ne güzel etkilenmiş senden Allah şaşırtmasın:31:

Ben devam ettiremedim sen benim yerime devam ettir canım:1:
Maşallah ne güzel etkilenmiş senden Allah şaşırtmasın:31:

Allah büyük karşına daha çok sevebilceğin birini çıkartıcaktır herkes hakettiğini yaşamalı bence o yüzden için her zaman rahat olsun :16:

Allah büyük karşına daha çok sevebilceğin birini çıkartıcaktır herkes hakettiğini yaşamalı bence o yüzden için her zaman rahat olsun :16:

Bence de canım=) Karşındakini olduğun gibi kabul etmen gerekiyor.Ama eğer değiştiyse onu sıkmadan bunaltmadan bunu devam ettirmek çok önemli.Yoksa eski hallerin dönüyorlar kendimden biliyorum=)
Hepimiz çok mutlu olalım inşallah:16:

eski sevgilimi sınavlara ben çalıştırıyodum..kendimden daha önemli görüyodum onun okulu bitirmesini ve resmen çocuğummuş gibi çabaladım ders çalışsın, anlasın, iyi notlar alsın diye
hep destek oldum hep moral verdim..kendi sınavlarımın iyi geçmesine, hepsini bir bir vermeme bile onun kadar sevimnedim
sonunda okul bitti (benimki bitmişti onunki yine bitmemişti) ve o beni terk etti
o nedenle hak etmeyen için fedakarlık yapmayacaksın..kendini paraladığınla, verdiğin emeklerle kalıyosun

Canım sevgilim üniversiteyi tam bırakacakken benimle tanıştı ve bitirmesi için onu ikna ettim.Okulunu bitirdi diplomasını aldı.Sonra askere gitti geldi.Çalışmaya başladı.Hep der sen olmasaydın hayatımda okulu bırakır hiçbişeyde umrumda olmazdı paramı çarçur ederdim sen hayatıma girdiğinden beri herşey yoluna girdi.Sen benim için kocaman bir nimetsin.Aynı şekilde o da öyle hayatıma girdiği andan beri en büyük destekçim yardımcım oldu bitanem benim:16:

Son düzenleme:
Evet.Tüm eski arkadaşlarını,çevresini,çalıştığı yeri değiştirdim.Kendisi de bunun için çok teşekkür ediyor.Ama eski arkadaşları bu yüzden benden nefret ediyor.Nasıl değiştiğime gelirsek mantıklı konuştum hep.Anlamadığında bağırdım,çağırdım olay çıkarttım.Yeri geldi ayrılmakla tehdit ettim.Değişmesi gerekiyordu.Her gün ayrı kızlarla düşüp kalkan,parayı sürekli içmeye,eğlenmeye harcayan boş beleş arkadaşları vardı.Sevgilim barda çalışıyordu.Tüm bunlara sonuçta hiç kimse katlanamaz.Ben de katlanmadım.Okuması için hep teşvik ettim,zorlamalarımla açık öğretime başladı.Ama bununla da yetinmiyorum.Şimdiki hedefim onu polislik sınavlarına hazırlamak.Benden önce çapkın bir insandı,her gece dışarılarda sabahlayan birisiydi.Tüm bunlar artık geride kaldı.Kuzenleri hep bana teşekkür ediyor.Onun hayatını kurtardığımı söylüyorlar.Tüm bunlara rağmen sadece annesinin gözüne giremedim.Girmek gibi de niyetim yok.Facebook ve benzeri tüm sanal hesaplarını da kapattı.Bu konuda zorlama yapmadım gerçi kendi kendine kapatmak istedi.Hattını değiştirdi.Nereye gitse haber verir.Düzgün bir iş yerinde çalışıyor.Ve artık kendisi söylüyor ne zaman yanlış bir şey yaparsam beni uyar diyor.Çünkü sevgilim nereye tutsan oraya giden bir tip.Bu yüzden ilişkimizde benim baskın olmam gerekiyor.O da beni değiştirdi.Böyle mutluyuz umarım değişmeyiz.

Erkeğini değiştirmek isteyene de tavsiye.Her zaman erkeğinize ondan daha zeki olduğunuzu hissettirin.Sus pus,sessiz,sakin olmayın.Yeri gelince kıyameti kopartın.Nerede olduğunuzun önemi yok.Kaç kez kafelerde,mahalle ortasında,yolda,sokakta bağıra çağıra gezdim.Herkes bize baktı.Ama değdi.:nazar:

selam kızlar ;bişey sormak ve bir konu hakkında sizlerle konusmak istiyorum..

örnegin;etrafımda hep görmüşümdür sevgilisinin hayatını degiştiren insanları.
eminim burda da öyle arkadaslar vardır.Yani söz ettigim sey olumlu degişiklik.mesela hiç gitmedigi yerlere giderler,hiç yapmadıgı seyleri yaparlar; yani bazı kızlar erkekleri kendilerine benzetirler... onunla birleşip tek kişi olurlar.
hatta bir arkadas bu konu hakkında bazı şeyler söylemisti" Bana cok farklı davranıyor her istedigimi yapıyor;ailesi bile ondaki degişikligi farketti" demişti.

sizlerde de öyle bişey oldumu hiç ??
ve bunu nasıl saglıyorsunuz? :23::23::23:

hayatını değiştirmek değil ama değiştirdigim konular oldu :)
2,5 yıllık evliyim eşim her konuda en büyük yardımcım, kayınvalidem bu duruma hem cok şaşırır hem cok sevinir :)
cünkü bekarlıgında evde bi igneyi dahi yerine koymayan biriyken şimdi düzenli, tertipli, kendi işini kendi gören bi adam oldu :)
çalışan biri oldugum için bu beni cok mutlu edio :)
bekarken çok hızlı bi hayatı vardı, gece gündüz cok gezerdi, evlendikten sonra duruldu :) artık herşeyi beraber yapıyoruz :)
beraber geziyoruz, beraber eğleniyoruz..
bunun için hiç bi çaba sarfetmedim, birbirimize olan sevgimiz,saygımız,bağlılığımız ve birbirimizi tamamlayan bi çift olmamıın sonucu:34:

ben onunkini değiştiremedim ama o benimkini çok güzel değiştirdi. beni depresyona sokarak:ssz:

ayrıldığım erkek arkadaşımı insana benzetmiştim biraz :)))
Çenem sayesinde yapmıştım ne yaptıysam da:)))
"yemek temizlik kadın işi,insanlık tarihinin başından beri böyle,Allah öyle yaratmış" cümlesini kurabilen biriyken 'olur mu aşkım,sen de çalışıyorsun bende.Elbette beraber yapmak gerekir herşeyi' cümlesini benimseyen biri olmuştu.
'kadının görevi' cümlesini listesinden çıkartıp toplumsal cinsiyetin toplumdan topluma değişeceğini,benimle gelecek düşünüyosa bu cümlelerii tarihe gömmesi gerektiğini farkında olan biri haline gelmişti
Türkiyenin enn ataerkil ilinden çıkmış birisi olarak kadının "namus"una da aşırı önem verirdi. ama ben ona onun namus namus diye direttiği şeyin iki milyarlık bir ameliyata baktığını,yaşadığı şehirin de türkiyede kızlık zarı ameliyatlarının en çok yapıldığı illerden biri olduğunu.Herşeyden önemlisi karşıdaki kadına güvenmek olduğunu öyyle güzel idrak ettirdim ki,eski görüşünün ne kadar saçma olduğunun ayırdında artık
Benden öncesinde de sık sık söylediği "en iyisi annem bizim ordan sağlam bi kız bulsun" cümlesini "paylaşAcak şeylerimiz olmadıktan sonra ne yapayım ben saf kızı" cümlesine de çevirtmiştim,evlilik kavramını sorgulayıp sadece çamaşırı ütüsü yapılsın diye evlenilmeyeceğini hayatını paylaşacak kadında başka şeyler araması gerektiğini farkına varmıştı.
Bunlar benim çıkarımlarım değil,kendisi de bilincindeydi ondaki değişimi
sosyolog olarak ilk başarım hanzoluk düşünce sistemini benimsemiş bir anadolu erkeğini uygar milletler seviyesine çıkarmak oldu,kendimle gurur duyuyorum :)))

inşallah benden sonraki kızda da bozulmaz da bir ömür çok mutlu olurlar (amin)

Benimle tanıştığında ve sonrasında beraberliğimiz başladığında o zaten benim icin hayatını düzenlemeye kararliydi. Ben tabii ki etken oldum pek cok konuda. Ama asla tamamen sebebi benim diyemem. İcinde istek vardi ve yaptı.
Ben sadece içindekileri dışarı çıkarmada yardımcı oldum ona.

[ı]bence de canım=) karşındakini olduğun gibi kabul etmen gerekiyor.ama eğer değiştiyse onu sıkmadan bunaltmadan bunu devam ettirmek çok önemli.yoksa eski hallerin dönüyorlar kendimden biliyorum=)
hepimiz çok mutlu olalım inşallah:16:[/ı]

evett ve ben şuna katışlmıyorum ınsan 7 sinde neyse 70 indede odur sadece geçici olarak degişiyorlar oda sana olan aşkından degişir bir erkek aşkı sevgısı azalsın bak bakalım eskı moduna dönüyomu dönmüyomu erkekler çok gec olgunlaşır bizim biyerde çekip çevirmemez gerekır ama zekı kadınlardan hoşlanmıyolar bırkere kendınden üstün herşeyı bılen kadından korkuyorlar malesef böle safa yatıcaksın sankı hep ona ihtıyacın varış gibi davranıcaksın mesela sevgılım ben ne desem genelde yapar istedigim bişey olması için böle küçük şeker çocuk edsında dudaklarımı büzünce anlıyop zaten yada böle sen benım herlşeyımsın bıtanemsın senden başlka kımım varkı dedigim zaman aha kesın bişey isticek söle hadı söle tamma der :))eskıden dahada ıyıydık şimdi onunda gözü açıldı bırazda benım dedigim olsun dıyo arada ama oda olsun canımyanı erkege kendını senın yanında hep güçlü oldugunu hissettırıceksın mesela pof pofluycaksın arada bişilerı yaptırmak degiştirmek istiyosan ama sakın sakın onu degiştirmeye çalışırken kendınde degişme :))mesela dogan cüceloglunun savşaçı kıtyabından şu sözü geldı aklıma kapak yazısı arkadakı

senı digerlerınden farksız yapmaya gece gündüz ugraştıgım bu dünyada
kendım olarak kalabılmek
bu dünyanın en zor savaşını vermek demektır
veb bu savaş bir başladımı artık hiç bitmez

evet ben yaptım..
birlikte olduğum insan çok farklıydı benden ..
ama onu değiştirdim. hatta değişimlerini hayata bakışını arkadaşları bile farketti..
ama zaten sevgilim çok yumuşak huylu sakin saygılı bir insandı.(onu bunun için sevdim zaten)

ben onu biraz açtım daha sert ve net fikirleri oldu benimle birlikte ufkunu genişlettim yani bunları kendisi söylüyor bana, hatta en yakın arkadaşları..benimle tek düzelikten kurtulmuş... ve birazda hayat standartlarını yükselttim (özellikle alışveriş ,bunu iyimi yaptım bilmiyorum ama artık daha çok para harcıyor :D ).

ve şuanda nişanlıyız şükürler olsn...

Back
X