Erkek aileleri cocuklarinin yuvasinin dagilmasindan ne anliyor?

Bence bir kısır döngü var bu konuda.

Burada gelinler kv 'leri kötülüyor ama kendi hatalarından da hiç bahsetmiyorlar.

Ortada bir husumet varsa iki tarafın da hatası olmuştur, öyle değil mi ?

Burada bir gelin aynı sizin gibi kv den yakınmıştı.

Neden yakındığına misal olarak da kadının normal ekmek değil, kepekli ekmek yediğini vermişti.

Çok uç noktalarda hayatlar var..

Kayınvalide size en kötü ne yapmıştır ?

Sürekli söylenmiştir, oğluna sizin hakkınızda kötü sözler söylemiştir.

Çözümü çok basit ; mesafe koyarsınız olur biter.

Oğlu da dinler dinler en sonunda o da bıkar dedikodudan.

Yanlış anlamayın kayınvalidenizi haklı buluyorum demiyorum ama benim evliliğimi kv bitirdi demeniz çok yanlış.

Evliliğiniz bittiyse kocanızın zayıflığı yüzünden bitmiştir olsa olsa.

Evet geçen bi arkadaşta böyle diyordu, oğlu hatalı olduğu halde boşanmak mı istiyosun söyle bana yavrum memnun değilmisin bundan diyomuş gelini için..

Ama vicdan sahibi olmadıklarını düşünüyorum ben bu annelerin, gelini geçtim torununu düşün.. Oğlun başkasıyla evlenince daha iyi olacağı ne malum hem.. Her hatada sırtını sıvazlayan annesi varken o daha ne naneler yer bu gazla..

Senin dede tarafı da bizimkileri aratmıyo :1:

babannem hürrem gibidir dedem ömür boyu onun gazına geldi şimdi kanser hayatının son deminde karısının gazına gelmekten vazgeçti, amcamla 17 senedir görüşmez babam 2 sene önce kuzenim evlendi diğeri askere gitti kız isteme nişan düğün alışveriş ne iş varsa babam yaptı büyük amca olarak, diğer kuzenimin yemin törenine falan gittik,babamın hatrına dedemi görmeye geldi çocuklar,babannem büyük kuzenime ne dese beğenirsin: ben keçi sakal sevmem bu ne böyle, yahu onca sene arama sorma senin neyi sevip beğendiğin acaba onun umrundamı

Kesinlikle haklısın.
İnsan hadi evladını, gelinini düşünmüyor da ortada kalacak olan çocukları da mı düşünmüyor?

Gerçekten bu aileler yüzünden yıkılan çok yuva var.

Lale demiş ya bazı anneler bilinçli olarak erkek evlatlarını zayıf karakterli yetiştiriyorlar diye,
çok da güzel söylemiş...

Ek olarak aslında olay dönüp dolaşıp eşin karakterine geliyor.
İş eşte bitiyora geliyor ve gerçekten de dogru.

O nedenle bekar arkadaşlar lütfen kv adaylarınız her ne kadar fesat olsa da,
ara bozmaya çalışsa da siz eş adayınızın bu tür durumlarda nasıl bir tutum sergilediğine bakın.

Evlenince düzelir diye olayların üstünü örtmeyin.
Asıl o üstünü örttüğünüz konular evlendikten sonra gün yüzüne çıkıyor,
ve sonuç boşanma oluyor...

adam etkılenmesın annesınden bencede tek çözum bu ama şöylede bı gerçek var o adamı yetiştiren o kadın nasıl etkıelnemsın bbu dengeyı kuran erkek sayısı çok az haa bazılarıda var karım ne derse odur oda hoş değil en az annesının sözünü dileyen erkek kadarkötü erkeğin gazsız olanı en makbuldur ama kendı ıradesıyle davaranacak erkekte malasef az

bende gelinin üzülmesınden acı çekemsınden keyıf aldığını düşünüyorum erkek ailelerının hatta gelin sıfatını almışsın eleştırılecek bı varlıksın her yönunle surekli eleştırıleceksın ve ses çıkarmadan buyuk saygı olgunlukla karşılıyacaksın böyle bı ınsanda henuz üretilmedi sanırım

geçen gun evim şahane programında bır gelin kvdesının evını yenıledı kvde evı görunce okadar mutlu oldu gelınıne sarıldı ağladı bende ağladım onlarla bırlıkte kadın gelınım değil kızım o benım dıyor böyle yaşayanlarda var ne guzel ama çok az

ben kendı kvdeme böle bişi yapsaydım bir suru kusur bulurdu halı nebiçim perde nebiçim dıye yok yanı bazılarına nekadar ıyılık yaparsan yap asla beğenılmıyorsun

adam etkılenmesın annesınden bencede tek çözum bu ama şöylede bı gerçek var o adamı yetiştiren o kadın nasıl etkıelnemsın bbu dengeyı kuran erkek sayısı çok az haa bazılarıda var karım ne derse odur oda hoş değil en az annesının sözünü dileyen erkek kadarkötü erkeğin gazsız olanı en makbuldur ama kendı ıradesıyle davaranacak erkekte malasef az

bende gelinin üzülmesınden acı çekemsınden keyıf aldığını düşünüyorum erkek ailelerının hatta gelin sıfatını almışsın eleştırılecek bı varlıksın her yönunle surekli eleştırıleceksın ve ses çıkarmadan buyuk saygı olgunlukla karşılıyacaksın böyle bı ınsanda henuz üretilmedi sanırım

geçen gun evim şahane programında bır gelin kvdesının evını yenıledı kvde evı görunce okadar mutlu oldu gelınıne sarıldı ağladı bende ağladım onlarla bırlıkte kadın gelınım değil kızım o benım dıyor böyle yaşayanlarda var ne guzel ama çok az

ben kendı kvdeme böle bişi yapsaydım bir suru kusur bulurdu halı nebiçim perde nebiçim dıye yok yanı bazılarına nekadar ıyılık yaparsan yap asla beğenılmıyorsun

Ayy vallahi bende aynı senin gibi onlar sarılıp ağlayınca oturdum ağladım oyle bi kayınvalidem olmasını ne kadar isterdim :'(

İki tarafında kötüsü de var iyisi de işte kızlar
Burda en çok gelinler yoğunlukta diye sadece bu tarz hikayeler duyuyoruz belki
Bir de benim annem ve annem gibiler burda olsa ne hikayeler çıkardı kim bilir

O yüzden Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın demek lazım
Kayınvalide iyi olunca da iş bitmiyor yani, iki tarafta iyi olmalı
Hiç birşey gibi bu da tek taraflı yürüyen birşey değil

Bu kadar gelin hikayesinin arasına
Bir kaynana serpiştireyim

Temizlik haftalardır yapılmamış
Öğleden sonra saat 2-3 gelin uykuda
Abimle beraber eve gelen annem herhalde gelin hasta diyor
Evi temizliyor
Patates kızartmasına kadar kızartıp kahvaltı hazırlıyor, belki gelin kalkmak istemez diye
Oğluna veriyor, odanıza götür orda yemek isterse orda yesin diye

Gelin kavga kıyamet eşine kızıyor
Sen annenle mutfakta başbaşamıydın
Ben seni ailenden bile kıskanıyorum diyorum
Sen benim uyumamı fırsat mı kolladın diye kavga çıkarıyor

Güler misin ağlar mısın...

İki tarafında kötüsü de var iyisi de işte kızlar
Burda en çok gelinler yoğunlukta diye sadece bu tarz hikayeler duyuyoruz belki
Bir de benim annem ve annem gibiler burda olsa ne hikayeler çıkardı kim bilir

O yüzden Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın demek lazım
Kayınvalide iyi olunca da iş bitmiyor yani, iki tarafta iyi olmalı
Hiç birşey gibi bu da tek taraflı yürüyen birşey değil

Öyle tabi Kader.
Ben mesela zaman zaman yeri gelir kvdemin nasıl bir insan oldugunu paylaşırım.
Fakat dediğin gibi her şey karşılıklı.
Zira benim de daha bu güne kadar kvdeme karşı en ufak bir saygısızlıgım olmamıştır.

Evi temizliyor
Patates kızartmasına kadar kızartıp kahvaltı hazırlıyor, belki gelin kalkmak istemez diye

Evet bak çok güzel örnek oldu bu.

Kvdeler de, gelinler de sütten çıkma ak kaşık degil malesef...

Öyle tabi Kader.
Ben mesela zaman zaman yeri gelir kvdemin nasıl bir insan oldugunu paylaşırım.
Fakat dediğin gibi her şey karşılıklı.
Zira benim de daha bu güne kadar kvdeme karşı en ufak bir saygısızlıgım olmamıştır.

Benim kayınvalidem fazla tezcanlı biri
Art niyetle olduğunu düşünmüyorum ama fazla arama huyu vardır açmayana kadar arar mesela eşimi
Eşimse açar ve kızar en son

Ben yine de o senin annen, annenle böyle konuşma derim

Diğer türlü ay bıktım senin bu annenden , belki müsait değiliz niye 10 kere arıyo da derim gaz da veririm istesem yani
Biraz da bazı şeyler bizim elimizde
Tamamen değil tabi, karşı tarafın nasıl olduğu da önemli

Evi temizliyor

kader sizin gelinde tam seçmeceymiş

acaba abını annenın doğurduğundan haberı varmı :26::26::26:

Evet bak çok güzel örnek oldu bu.

Kvdeler de, gelinler de sütten çıkma ak kaşık degil malesef...

Şimdi seni ailenden bile kıskanıyorum diyen bi geline
Ağzınla kuş tutsan bile yaranabilir misin ?
Asla..

Annem de geç te olsa anladı, evlerine bile gitmiyor hanım kriz geçirmesin diye
Psikolojik sorunlu olduğunu düşünüyorum ben böyle tiplerin

kader sizin gelinde tam seçmeceymiş

acaba abını annenın doğurduğundan haberı varmı :26::26::26:

Bilmiyorum da bana tuhaf geliyo en başından beri
Merhaba- merhabaydım bu yüzden
Abim annem gibi iyi niyeti fazla zorlayan saflığa vurmuş biridir
Keklendiğini düşünürüm hep bu evlilikte

Ben çok geç öğrendim bunları yoksa o sinirle paralardım herhalde
Ama muhatap olmadığıma sevindim

Nasıl bi aile ilişkileri varsa artık, öz annesinden kıskanıyo eşini

Bilmiyorum da bana tuhaf geliyo en başından beri
Merhaba- merhabaydım bu yüzden
Abim annem gibi iyi niyeti fazla zorlayan saflığa vurmuş biridir
Keklendiğini düşünürüm hep bu evlilikte

Ben çok geç öğrendim bunları yoksa o sinirle paralardım herhalde
Ama muhatap olmadığıma sevindim

Nasıl bi aile ilişkileri varsa artık, öz annesinden kıskanıyo eşini

karakter işte abıne sorsan bu yönlerını hiç görmez eşiyle mutludur

Bende şu an bir gelinim
Ama annemin yerinde olsam bu kadar sakin kalamazdım sanırım
Hanımın ayağına kahvaltı yolluyoruz, o beni oğlumdan kıskandığı için kavga çıkarıyo
( O dur budur huzursuzluk çıkmasın diye annem oraya gitmiyo )

İnadına giderim
Ksıkanırsa kıskansın
Manyak mıdır nedir

O zaman gelinin de ailesi gelmesin oğlum, sende gelini ailesinden kıskan derim :1:

Klasik kk durumu arkadaşlar ben oğluma fedakarlık yapıyorum oğlumun evleneceği hanım ağaçtan bitmeyecek elbette oda binbir güçlükle yetiştirilmiş evlat olucak .
Yok arkadaş ben şurda bir kaç arkadaşı okuyunca anladım ki fena kaynana olucam , gelinim hanım efendi olsun canımı yesin .
Apartman da ev olacak oturmak istemeyecek , keyfi bilir ben teklifimi bir kere yaparım .Tercih onun bunu teklif etmem kötülükse kötüyüm .
Bazı gelin hanımlar fikir beyan edilmesinden de rahatsız oluyorlar hiç mi fikrimi belirtmeyeceğim ben ?
Laf sokmam açık açık konuşurum , şu an kayınvalideme yaptığım gibi .
Nerde oturduğu önemli değil evine gitmeyi düşünmüyorum zira okuyorum konuları.

Yok valla herkez haddini bilsin kadın veya erkek anne bu ya .Yok saygısızlığa tahammülüm .
Keza kayınvalide için de düşüncelerim aynı kimse kimseyi ezemez.
Ancak ve ancak gelin kayınvalidesiyle kötüyse oğlununun görüşmesine engel olması buda en sevmediğim şey .
Hadi gelinler ağaç kavuğundan çıkmadı erkek çocukları da yerden bitmedi ya...

Klasik kk durumu arkadaşlar ben oğluma fedakarlık yapıyorum oğlumun evleneceği hanım ağaçtan bitmeyecek elbette oda binbir güçlükle yetiştirilmiş evlat olucak .
Yok arkadaş ben şurda bir kaç arkadaşı okuyunca anladım ki fena kaynana olucam , gelinim hanım efendi olsun canımı yesin .
Apartman da ev olacak oturmak istemeyecek , keyfi bilir ben teklifimi bir kere yaparım .Tercih onun bunu teklif etmem kötülükse kötüyüm .
Bazı gelin hanımlar fikir beyan edilmesinden de rahatsız oluyorlar hiç mi fikrimi belirtmeyeceğim ben ?
Laf sokmam açık açık konuşurum , şu an kayınvalideme yaptığım gibi .
Nerde oturduğu önemli değil evine gitmeyi düşünmüyorum zira okuyorum konuları.

Yok valla herkez haddini bilsin kadın veya erkek anne bu ya .Yok saygısızlığa tahammülüm .
Keza kayınvalide için de düşüncelerim aynı kimse kimseyi ezemez.
Ancak ve ancak gelin kayınvalidesiyle kötüyse oğlununun görüşmesine engel olması buda en sevmediğim şey .
Hadi gelinler ağaç kavuğundan çıkmadı erkek çocukları da yerden bitmedi ya...]

Kızın annesi de kendi fikrini soyluycek o zaman ve bence bu isin sonu kotu olucak. Benim kayınvalidem dugun tarihine epey bi karıştı ya bu benim düğünüm ben evleniyorum ki annemde Haziran da olsun diyip duruyodu ama ben hep sen karışma anne diyip susturuyodum. Ama baktım nişanlım annesinin ağzına bakiyo orda dur dedim benim annem Haziran olsun Haziran olsun diye basımın etini yedi ben susturdum sana söylemedim bile sen niye benim kadar bağımsiz olamiyosun dedim. Madem annelerden birinin lafı dinlenicek o anne neden seninkisi oluyomus bakiim dedim? Asla altta kalmam iyilikte de kötülükte de. Ben oyle elimi belime koyunca bizimkisi çark etti annesini susturdu siz karışmayın biz istediğimiz tarihte evlenicez dedi. Bazı seylere karışmamak lazım zaten oğlunuz size teklif eder anne apartmandaki evde ben oturuim diye yada o evi kıraya verelim onun kirasiyla ben baska yere kıraya cikiim diye veya o evi satıp bana baska yerde ev alalım diye. Nitekim ben öle yaptım. Yaşadığımız sehirde evim vardı ama ben evlenince iki aileden de uzak olmak istedim zaten nisanlimda baska bi ilde ama buraya gelme ihtimalide vardı. Annemle konuştum -bizde boyle seyler babayla rahat konuşulmaz- anne burda bana verdiginiz evi satalım ordan alalım dedim tamama dedi. Ama sonra burdaki evi satmadan da ordan ev alabiliriz toplu paramız var oda çarçur olmasın dedi annem ordan bi ev daha aldık. Eğer cocuğunuzu cok seviyosaniz aynı apartmanda oturmayı teklif etmektense gücünüz yetiyosa cocukların istediği yerden ev alın. Onlarda raha etsin. Size de arada bir evlerine gittiğiniz icin daha cok hizmet hürmet etsinler. Bana hergun gelen birine ben artık oyle hizmette kusur etmiim diye düşünmem o bizdeyken ütümü de yaparım dizimi de izlerim. Ama arada bir gelirse utu beklesin derim önünde fir doner rahat ettirmeye çalışırım. Kendi dizimi izlemem misafir hangi kanalı istiyosa o kanalı acarım ama her gun her gun gelirse bana da gına gelir

Son düzenleme:
Adam olsun etkilenmesin kimseden,tamam aile içi sorunlarınız vardır anlarım sürtüşmeyi.
Ama her sorunun bir çözümü mutlaka vardır,ölümden öte herşeye çare var.
Sizinle evli ise sizi kaale alması lazım,sizi önemsemesi sizi benimsemesi lazım.
Başkalarının ağzına bakıp kendini bu kadar pasifleştiren erkekler yuvaları yıkılıyor farkında değiller...
Hakkınızda hayırlısı:34:

ne güzel söyledin ama.. katılıyorum sana. adam olan karısına her şekilde sahip çıkar. demek ki o kapasitede biri değil. çok yazık.

Aslında cok net erkek annelerinin bu cekememezliklerinin nedeni. Bi arkadas demis ya Freud açıklasın diye cok dogru demis vallaha. Erkeler annelerine cok düşkünler ama bi kız bulunca hoooop hemen tum ilgileri tum sevgileri maddi manevi herseyini o kıza yöneltiyorlar ki sağlıklı olanı da bu. Ha o zaman noluyo anneler ogluslari ellerinden gitti diye ne yapacaklarını sasiriyolar. Tabi ki boyle olmayan aklı fikri dogru düzgün çalışan vicdan sahibi erkek annesi de cok ama öbür türlüsü de mevcut. Kıskançlık cekememezlik iktidarı kaptırma düşüncesi hepsi bi araya gelince boyle oluyo iste. Ha birde ben erkeğin karakterinden cok karısına olan askının karısını koruma konusunda daha önemli olduğunu düşünüyorum. Söyle ki benim kayınvalidem tum cocuklarının kıçını kendisi silmiş cok ileri yaslara kadar! Bu kadar manyak ve oğullarını kendisine bağımlı yetistirme meraklısı bi kadın benim nisanlimda baya anneci babaci hatta dedeci nineci teyzeci halaci biriydi ama simdi sadece BENCİ. Hicbi zamanda taktik uygulamadım pat kut diye hem ailesinin hemde Nişanlımın yüzüne ne dusunuyosam onu acik acik söyledim rol yapmadım ama nişanlım artık ailesine degil bi tek bana bağımlı bi adam haline geldi cok sukur. Bende aynen oyleyim asla ailemi bizim işimize karıştırmam ve nisanlimda öğrendi bunu cok sukur

Son düzenleme:
Back
X