Erkek aileleri cocuklarinin yuvasinin dagilmasindan ne anliyor?

iyi olmak kolaydır zor olan adil olmaktır demiş Hz.Ömer...
ben evlenmeye karar verdiğim andan itibaren herkese set çektim nişanlımdan başka kimseye ne bişey sordum ne karıştırdım,kendi annemle ne mesafedeysem kv ile de o mesafede oldum, kardeşim Şırnakta askerdi annem onu kafasına yeterince takıyodu zaten bize bulaşmadı ama kv karışmak istedi onada ben izin vermedim eşimde yanımda oldu

önceki mesajımda iğneyi batırdım, şimdi sıra çuvaldız da..

kimse kusura bakmasın bir gelin-k.valide çekişmesi varsa bu %50-%50dir.. bu gerek çevremde gördüklerim, gerekse burada okuduklarımdan çıkardığım sonuç.. burada sürekli k.validelere yüklenilmesinin tek sebebi tek taraflı dinliyor olmamız.. burada okuduğum gelinlerin hepsi verici, ezilmiş, anlaşılmayan v.s. v.s... ben hiiiççççç inanamıyorum nedense.. geçen gün bir konu vardı, k.valide gelinin yaptığı yemeğe yorum yapmış diye kadına ağzına geleni saydı konu sahibi, sonra yorum yapmadığı bir konu içinde "fesat, içten pazarlıkçı, sinsi" gibi laflar söyledi :) evlenecek olan kızlar çok ciddi bir önyargıyla evleniyorlar.. "k.valide ne yaparsa yapsın elini beline koyacaksın" psikolojisiyle bu kadar konu açılması bile mucize.. hemen hemen bütün gelinler, eşleri kendisini savunsun, sadece onu korusun, bütün ömrünü bir tek o kaplasın diye düşünüyorlar, işin kötü tarafı normalinin bu olduguna inandırıyorlar kendilerini.. neden? kendini koruyamayacak olan evlenmek için biraz daha beklesin, kimse kimsenin avukatlığını yapmasa sorun çıkmaz arkadaşlar.. kimse ağaç kovuğundan çıkmıyor, siz nişanlıyken k.valideniz ne ise evlendiğinizde de o olacak.. ha elbette değişim olabilir, siz de olduğu kadar değişim ama!!

kimse kusura bakmasın bir gelin-k.valide çekişmesi varsa bu %50-%50dir.. bu gerek çevremde gördüklerim, gerekse burada okuduklarımdan çıkardığım sonuç.. burada sürekli k.validelere yüklenilmesinin tek sebebi tek taraflı dinliyor olmamız.. burada okuduğum gelinlerin hepsi verici, ezilmiş, anlaşılmayan v.s. v.s... ben hiiiççççç inanamıyorum nedense.. geçen gün bir konu vardı, k.valide gelinin yaptığı yemeğe yorum yapmış diye kadına ağzına geleni saydı konu sahibi, sonra yorum yapmadığı bir konu içinde "fesat, içten pazarlıkçı, sinsi" gibi laflar söyledi :) evlenecek olan kızlar çok ciddi bir önyargıyla evleniyorlar.. "k.valide ne yaparsa yapsın elini beline koyacaksın" psikolojisiyle bu kadar konu açılması bile mucize.. hemen hemen bütün gelinler, eşleri kendisini savunsun, sadece onu korusun, bütün ömrünü bir tek o kaplasın diye düşünüyorlar, işin kötü tarafı normalinin bu olduguna inandırıyorlar kendilerini.. neden? kendini koruyamayacak olan evlenmek için biraz daha beklesin, kimse kimsenin avukatlığını yapmasa sorun çıkmaz arkadaşlar.. kimse ağaç kovuğundan çıkmıyor, siz nişanlıyken k.valideniz ne ise evlendiğinizde de o olacak.. ha elbette değişim olabilir, siz de olduğu kadar değişim ama!!

herkes yerini bilse sıkıntı olmaz erkekte arada kalmaz
basit bi örnek vermek gerekirse ben mesela istemem kv evime gelip şunu şöyle yapsaydın şunu şuraya koysaydın vs demesini, ki bazıları sadece söylemekle kalmıyo oğlumun evi diyip istediğini yapıyo, ama ben de onun evinde akıl vermem karışmam bi şeye, ben akıldanelik yaparsam kayınvalidemin hayatı hakkında eşim beni sustursun ama yeri geldiğindede annesine hop demeli

Ben kendimi korumasını çok bilirim ama biz gelinler söyleyince kotu oluruz o yuzden oğlusunun söylemesini istiyoruz ki annesi oğluna kizamam falan filan. Zaten ben bugüne kadar ne dusunuyosam onu söyledim hep yüzlerine ama nişanlım bana sen kotu olma bekle ben hallederim dedi hep simdi zor tutuyorum kendimi bazı zamanlar sabret o halletsin diyorum yoksa simdiki kızlar degil kendilerini Nişanlılarını bile korurlar.

kızlar genellikle kız aileleri zaten damattan çekiniyo, benim eşim bıcır bıcır bi insan olmasına rağmen annem çekiniyo yani, evin iki kişilik olduğunun farkında ama erkek aileleri genelde, hepsi değil kesinlikle oğlumun evi mantığında sanki gelin o evin bi aksesuarı evcil hayvanı
sapıtan kız aileleri de yok değil ama Türkiye gibi ataerkil bi ülkede durum %80'e %20dir bence

kızlar genellikle kız aileleri zaten damattan çekiniyo, benim eşim bıcır bıcır bi insan olmasına rağmen annem çekiniyo yani, evin iki kişilik olduğunun farkında ama erkek aileleri genelde, hepsi değil kesinlikle oğlumun evi mantığında sanki gelin o evin bi aksesuarı evcil hayvanı
sapıtan kız aileleri de yok değil ama Türkiye gibi ataerkil bi ülkede durum %80'e %20dir bence

Ya ne diyosun benim 13 yaşındaki kaynim bile dun geldi bana artık iki odam var salonun yanindaki oda benim sizin cocuğunuz olana kadar orası benim, sen o evi gördün mu falan biseler dedi sacmaladi gitti. Tamam cocuk kucuk ama zihniyeti belli. O evi benim babam aldı diye degil ben o evin hanımı oldugum icin bana saygı duymaları lazım bi kere ama hic oyle bi niyetleri yok. Biz ev almaya niyetlendik nişanlım ev buldu babamda aynı tarihte tesadüfen nişanlımın oldugu ve bizim ev alicagimiz ildeydi. Babami aradım baba bi buluşun gidin eve bakın dedim sonuçta parayı babam vericek yoksa bak demezdim bende. Babamda bana aynen "kızım bana ne sizin evinizden ikiniz beğenmişseniz alın benlik bise yok" dedi. Neyse biz evi aldık tabi nişanlımın ailesi tek kuruş yardım etmedi neyse sonra nişanlımın ailesi topluca arabaya dolusup gittiler olguslarının evine bakmaya sonrada gelmiş bana evi anlatıyorlar sen evi gördün mu surdaki oda benim bilmem ne diye. Zihniyet belli

Ya ne diyosun benim 13 yaşındaki kaynim bile dun geldi bana artık iki odam var salonun yanindaki oda benim sizin cocuğunuz olana kadar orası benim, sen o evi gördün mu falan biseler dedi sacmaladi gitti. Tamam cocuk kucuk ama zihniyeti belli. O evi benim babam aldı diye degil ben o evin hanımı oldugum icin bana saygı duymaları lazım bi kere ama hic oyle bi niyetleri yok. Biz ev almaya niyetlendik nişanlım ev buldu babamda aynı tarihte tesadüfen nişanlımın oldugu ve bizim ev alicagimiz ildeydi. Babami aradım baba bi buluşun gidin eve bakın dedim sonuçta parayı babam vericek yoksa bak demezdim bende. Babamda bana aynen "kızım bana ne sizin evinizden ikiniz beğenmişseniz alın benlik bise yok" dedi. Neyse biz evi aldık tabi nişanlımın ailesi tek kuruş yardım etmedi neyse sonra nişanlımın ailesi topluca arabaya dolusup gittiler olguslarının evine bakmaya sonrada gelmiş bana evi anlatıyorlar sen evi gördün mu surdaki oda benim bilmem ne diye. Zihniyet belli

13 yaş hiçte küçük değil günümüz şartları için, eşimin arkadaşının 4 yaşında kızı var sürekli avm'ye gitmek istiyomuş para yok kızım diyolarmış kıyedi kaytı vay diyomuş sıpa,ukalalık işte kaynının yaptığı, ben 22 yaşında kardeşime salondamı yatarsın oturma odasındamı diyorum sana nasıl uygunsa diyo

13 yaş hiçte küçük değil günümüz şartları için, eşimin arkadaşının 4 yaşında kızı var sürekli avm'ye gitmek istiyomuş para yok kızım diyolarmış kıyedi kaytı vay diyomuş sıpa,ukalalık işte kaynının yaptığı, ben 22 yaşında kardeşime salondamı yatarsın oturma odasındamı diyorum sana nasıl uygunsa diyo

Ben 1. Sınıfa gidiyodum kardeşim anaokuluna evde tek kaliyoduk annem calisiyo diye ama kayınvalidem hala oğlunu gündüz vakti bile bi saatligine evde tek birakmiyo hala kıçını siliyo cocukta kendini bebek saniyo hala ve her türlü simarikligi yapma hakkını görüyo kendinde. Gelip bana nispet yapiyolar bide sen o evi gördün muuu su oda benim falan diye ayy sınır oluyorum ama tutuyorum kendimi bise dememek icin

Canım benim çok güzel yazmışsın, Önemli olan iki taraftan da bakabilmek.

Bazi insanlarin (benim gibi) kisiligi buna musait degil, ben sevmedigim bir insani asla seviyormus gibi gorunemem, kizgin oldugumda ise ya tartisirim ya da tartismamak için susarim agzimi biçak açmaz, elimde degil yapim boyle..
Ayrica benim en belirgin karakter çizgim adaletsizligi kaldiramam, sevmedigim bir insana bile adaletsizlik yapilinca savunma geregi duyarim dolayisiyla bana haksizlik yapiliyorsa esim bunu gormeli ve desteklemeli, eger bunu gormeyecek kadar kor ya da gormemezlikten gelecek kadar zayif bir insansa ya ana kuzusudur hep annesini hakli goruyordur ya da annem uzulecegine esim uzulsun diyodur ve bu durumda pirlanta oldugunu soyleyemeyiz.

Boyle durumlarda evliligin yipranip yipranmamasi erkegin elindedir kadinin degil, erkek annesi suçlu olunca kabul edip esine dert ortagi olursa, kadin kv yuzunden esinden sogumaz aksine daha çok baglanir..

çok güzel söylemişsin..ne mutlu sana ki seni annesine karşı müdafa eden bi kocan var..benim kocamsa tam tersi adam değil..ve benim en çok canımı acıtan adam olmayan bu zatı baba yapmam ve o çocuğun (yani kızımın da) bayıla bayıla baba baba diye peşinde koşması..çocuk işte..kızıma çok üzülüyorum..insan olmak adam olmak bi evlilik yürütmek bu kadar zor mu ya..madem insan olamıycan ne evleniyosun..madem ananın kuzusunun anana meraklısın karı almıycan ananla yaşıycan..
aynen şu cümlen bizde var işte: eşim annem üzülceğine karım üzülsün modunda..benim yüzüme karşı ben annemi babamı üzemem dedi defalarca zaten..ağzını aç bişey söyle adam diyorum ben onları üzemem diyo..hey yarabbim sen bana sabır ver..maalesef bizim de sonumuz yakın..2 boşanma davasını çektim bu 3 olcak ve asla dönmicem yakında..maalesef babasız büyüycek çocuklar kervanına yakında kızım da katılcak..çok üzgünüm çok üzülüyorum..analar tahtını yaparmış da bahtını yapamazmış..ben herşeyin güzelini iyisini istedim kızım için ama onu sorunlu bi hayat bekliyor..ama benim vicdanım çok rahat olucak..

Hay ağzına sağlık arkadaşım anlatmak istediğim buydu çoğu arkadaş geleceğin kayınvalide adayı sanıyorlarmı ki kendileri sütten çıkmış ak kaşık olacaklar.
Diyelim ki iki çocuğum var , apartman da iki dairem var büyüğü evlendi , ne yapmam gerekiyor ?
Danışıyorum arkadaşlar fikir verin .
Satıp başka bir yer de ev alsam küçüğüne haksızlık olmaz mı ? Diyelim ki büyüğüne de vermedim otursun diye garip olmaz mı ?Tanıdığım bir gelin var kayınvalidesinin evin de oturuyor kızın kendi evi olduğu halde çıkmıyor ufak oğlan bekliyor sırada ama sorun o geline kaynanasından kötüsü yok.
Ben biraz gerçekçi bakıyorum olaylara ,tahmin edebiliyorum az çok yaşayacaklarımı.Arkadaşın da dediği gibi eşim sadece benim değil ,oğlum da, kızım da tek bir kişinin olamaz.
Anneyim ben...Sahibi değil elbet ,saygı ve şefkat istemek en doğal hakkım ...Fikrimi belirtirim bu suç değil kabul ederler veya etmezler etmediler diye düşman olacak da değilim ,bunu söylediğim için kötü görülmek istemiyorum sadece.

Son düzenleme:
Hay ağzına sağlık arkadaşım anlatmak istediğim buydu çoğu arkadaş geleceğin kayınvalide adayı sanıyorlarmı ki kendileri sütten çıkmış ak kaşık olacaklar.
Diyelim ki iki çocuğum var , apartman da iki dairem var büyüğü evlendi , ne yapmam gerekiyor ?
Satıp başka bir yer de ev alsam küçüğüne haksızlık olmaz mı ? Diyelim ki büyüğüne de vermedim otursun diye garip olmaz mı ?Tanıdığım bir gelin var kayınvalidesinin evin de oturuyor kızın kendi evi olduğu halde çıkmıyor ufak oğlan bekliyor sırada ama sorun o geline kaynanasından kötüsü yok.
Ben biraz gerçekçi bakıyorum olaylara ,tahmin edebiliyorum az çok yaşayacaklarımı.Arkadaşın da dediği gibi eşim sadece benim değil ,oğlum da, kızım da tek bir kişinin olamaz.
Anneyim ben...Sahibi değil elbet ,saygı ve şefkat istemek en doğal hakkım ...Fikrimi belirtirim bu suç değil kabul ederler veya etmezler etmediler diye düşman olacak da değilim ,bunu söylediğim için kötü görülmek istemiyorum sadece.

Evinizi satar iki kardeş arasında paylaştırirsiniz yada evi kıraya veriri kırayı ikisi arasında pay edersiniz siz öluncede devlet zaten ikisinede eşit pay verir.

valla ben kayınvalide ne yaparsa yapsın elini beline koyacaksın psikolojisinde olmayan insandım da noldu?sonuç kaynanamla görüşmüyorum çünkü hak etti..bi kadın nişanlıyken kaynanasını kendi cep tlf nundan 2 günde bir arayıp en az yarım saat konuşuyorsa o ay maaşının yarıısını cep tlf faturasına ödüyorsa buna karşılık evlendikten sonra yaşanan olaylar nedeniyle şuan kaynanasıyla hiç görüşmüyorsa bunun vardır bi nedeni dimi?bende kaynanaların içtenliğine hiç inanmıyorum nedense..tabiki çok iyi kaynanalar var çok iyi gelinler olduğu gibi..artniyetli yuva yıkmak tek amacı olan kaynanalar da var iyi kaynanalarda bu şans yani..buna karşılık kötü gelinde var herşeye püsküren yani,yi gelinde var..
yani % 50 % 50 iyi kötü diyemeyiz olayların içini bilmeden..kimse kimsenin hayatını bilemez..sen benim yerimde olup benim yaşadığımı yaşasaydın kaynanamla ilişkim olarak söylüyorum bunu bana vallahi kardeşim sen bunlara iyi dayanmışsın derdin emin ol..% 50 % 50 oran % 200 sen haklısın olurdu..
evet gelinler ezilmiş vb bu zamanda maalesef böyle..sen her ne kadar bunu anlamadığını söylesede evliliklerin bitme nedeni gelinin sömürülmesi gelinin anlaşılamaması hor görülmesi bu zamanda evlilikler içkiden kumardan bitmiyor..bu nedenlerden bitiyor..
bişey daha kadın kendisini savunsun erkeğe gerek kalmasın demişsin..kadın kendini eşin annesine karşı savununca erkeği kendine cephe alıyor..hem eşler arasında senin annen benim annem sen anneme öyle dedin böyle dedinler çıkıyor hemde adam sen benim anneme saygısızlık yapıyorsun triplerine giriyor + önemli olan eşin adam olup annesine karşı bile karısını savunabilmesi..kadının kendini savunması değil..eğer aynı yastığa baş koyulcaksa erkek kadını gerekirse annesine karşı bile savunmalı (yeri geldiğinde)..afedersinde erkek yatağa karışınla giriyor anasınla değil..ayrıca erkeğe kadın saçını süpürge ediyor evlendikten sonra ölene kadar anası değil..anaya sadece misafirliğe gidiliyor..ana sana doğumdan büyüyene kadar baktıysa kadın da ölene kadar bakıyor senelerce..biraz denge lütfen yaaaaa..

buna ister özeleştiri diyin ister ukalalık ama şunu belirtmek benim için dürüstlük: ben özümde iyi bi insan değilim polyanna hiç değilim sabrım çabuk taşar çabuk sinirlenirim ne istediğim ne istemediğim nettir, gak guk demem karşımdada net insanlar isterim belkide bu yüzden 9 senede cesaret edebildim evlenmeye, bu tavrım anneme neyse kayınvalideme de odur, bana kötülük yapanın canını yakarım, mutluluğumu bozmak isteyenin feleğini şaşırtırım,bazı insanlar doğuştan iyidir sabırlıdır herşeyin iyi yanını görür vs, ben ise iyi olmak için ciddi bi efor harcıyorum bunuda sadece gereken insanlara harcayabilirim, ben elini beline koyan bi gelinim birinin hakkına girersem haksız yere bişey söylersem karşı tarafta elini beline koyabilir

Ben kendimi korumasını çok bilirim ama biz gelinler söyleyince kotu oluruz o yuzden oğlusunun söylemesini istiyoruz ki annesi oğluna kizamam falan filan. Zaten ben bugüne kadar ne dusunuyosam onu söyledim hep yüzlerine ama nişanlım bana sen kotu olma bekle ben hallederim dedi hep simdi zor tutuyorum kendimi bazı zamanlar sabret o halletsin diyorum yoksa simdiki kızlar degil kendilerini Nişanlılarını bile korurlar.

aynen öyleeeee..eş olmak demek ne demek?karşındaki insanla hayata ortak bakabilmek demek herşeyden önce onu anlayabilmek demek eş olmak demek 4 duvarın arasında ömrü tamamlamak demek..senin kocan seni kime karşı olursa olsun savunmuyorsa seni anlamıyorsa sana hiçbikonuda hak vermiyosa buna karşılık haksız dahi olsa annesi ile aranda sorun olduğunda annesi haksız dahi olsa onun yanında yer alıyorsa seni anlamaya bile çalışmıyorsa ben böyle evliliğin içine.... :))
aynen bizde olduğu gibi..burda konuşup gelinlerle suç atanlara soruyorum sizin kocanız sizin yüzünüze karşı benim annem melek sen sıfırsın derse naparsınız?sizin kocanızda anne saplantısı takıntısı varsa naparsınız (ve bunu aşamıyorsanız çevre de bunun farkındaysa yani saplantının)?
sadece tek bir örnek vereyim ben..benim kızım doğuştan böbreğinde taşlarla doğdu 15 günlükken kızımı aldım araştırılsın diye istanbula ailemin yanına gittim..bayrama denk geldi..eşimin ailesine bayramın 1. günü değil de 2.günü aradım diye eşimle aramızda kavga çıktı tlf da..eşim hasta kızını 15 gün aramadı sormadı..ben kızım hastanelerde kocaman sedyelerde minicik bedeniyle yatırdım kolları mosmor oldu kan alınmaktan..ve benim eşim dediğim insan böyle durumdaki kızını 15 gün aramadı sormadı..ben annesine tlf açtım eşimin oğluna söyle kızını arasın bizi arasın diye..böyle bişey olabilir mi?anne kadın davasına çocuk dahil edilir mi?kısura bakmayında edilirse bu karaktersizliktir anne saplantısı çocuk sevgisizliğidir..burdan şu sonuç çıktı eşim annesini kızından değerli görüyor ki aramadı sormadı..ben yaşadıklarımı anlatsam ohoooo..ve benimde eşimin annesini bayramın 2.günü bile aramamam lazımdı da gene büyüklük bende kalsın deyip aramıştım..çünkü onlar hasta torununu 1 defa arayıp sormadılar bile..eşime defalarca neden kızımı aramıyolar hasta dedim insan bi açar geçmiş olsun der bana dedim..daha neler neler yaaaaa..
ANNE SAPLANTISI OLAN ERKEK Mİ ALLAHHHHHH KORUSUN..bi daha dünyaya gelsem nişanlımı denerim haksız dahi olsa annesinden yana kayıyorsa tavrı bitarafına tekmeyi vurur yollarım..yazık değil mi çocuklara..senin ana saplantın varsa evlenmiycen kendine karı almıycan kıymetli ananla yaşıycan ömrünün sonuna kadar kisme kusura bakmasın!!

annem 16 yaşında gelin olmuş babannemle oturmuş babam kandırmış 1 sene oturcaz diye,amcam o ara askeri okulda yatılı okuyo, evde iki merdaneli makina var babannem makinaları çalıştırmayıp elinde çamaşır yıkatıyomuş anneme,ben şimdi gidicem anneme dicemki hatanın %50'side sende,babannem büyükbabam, annem babam babannemin annesi büyükbabamın annesi amcam bu kadar nüfusun çamaşırını hamile haliyle bile elinde yıkamış ben makinaya çamaşır atmaya üşeniyorum bi düşünün bakalım,bu sadece bi kısmı yaşadıklarının

Bak biz bu durumu yaşadık.
Kvdemlerin evi 3 katlı.
Biz evlendiğimizde alt kat kiradaydı, 2. katta kendileri oturuyor,
3. kat da yeni yeni yapılıyordu.

Evlendik fakat eşimle başka ilde görev yapıyorduk.
Ama hep ilerde tayin isteyecegimiz, yerleşecegimiz şehir eşimin memleketiydi.
Çünkü benim memleketime de 1 saat uzaklıkta bir ildi.

Tatillerde falan her geldiğimizde kvdem ve kpderim gelirseniz eviniz hazır der dururlardı.
Eşim ise her defasında ben eşimi burada oturtmam, yüz göz olmaya gerek yok,
biz kendi evimizi alırız gibi şeyler söylüyordu.
Kpderimin yüz ifadesi o kadar kötü oluyordu ki ama eşim farketmiyordu.
Halbuki eşimle benim aramda bu konunun bahsi dahi geçmemişti.
Bu 1 oldu, 2 oldu en son eşime dedim ki bak sen böyle diyorsun ama ,
annenin babanın canı çok sıkılıyor, böyle şeyler söyleme dedim. Eşim daha sonra farketti durumu.
Ve ben eminim eşime bunları benim söylettirdiğimi düşünüyorlardı.
Dedim ya halbu ki aramızda mevz-u bahis bile olmadı.

Böylece 4 yıl geçti.
Tayinimiz çıkmadan 1 yıl önce de evimizi aldık, gelince de direkt kendi evimize girdik.
Hem de öyle aynı semtten falan da degil.

Sonra kayınbiraderim nişanlandı.
Eş durumundan buraya gelecekti, nişanlısına dediler ki üst katta oturacaksınız,
kayınbiraderim de nişanlısına diretti, kız asla kabul etmem , bu devirde kim kvdesiyle altlı üstlü oturuyor dedi,
hatta benden için niye gelinini oturtmadın dedi :)
Ki kız hala arkadaşımdır çok da severim , bunun üstüne ayrıldılar.
İkisi de başkasıyla evlendiler.

Düşünün ki iki erkek kardeş ve anne-baba da ogullarına göre hareket ediyor :)

Şimdi ise o 3. kat bitince kendileri yukarı çıktılar,
diğer 2 kat kirada.

Son düzenleme:
annem 16 yaşında gelin olmuş babannemle oturmuş babam kandırmış 1 sene oturcaz diye,amcam o ara askeri okulda yatılı okuyo, evde iki merdaneli makina var babannem makinaları çalıştırmayıp elinde çamaşır yıkatıyomuş anneme,ben şimdi gidicem anneme dicemki hatanın %50'side sende,babannem büyükbabam, annem babam babannemin annesi büyükbabamın annesi amcam bu kadar nüfusun çamaşırını hamile haliyle bile elinde yıkamış ben makinaya çamaşır atmaya üşeniyorum bi düşünün bakalım,bu sadece bi kısmı yaşadıklarının

bırak arkadaşım yaaa...herkes hak ettiğini yaşar..bi kaynana gelininden surat görüyorsa gelini onla konuşmuyorsa vardır bi nedeni..biz manyak mıyız yani nedensiz yere insanlara saralım?hemde çocuğumuz varken..ne yani biz işimizi gücümüzü bırakıp çocuğumuzu babasız bırakmayı bile göze alıp boşa mı kaynanamızla kötü oluyoruz..böyle bişey olabilir mi, ya?hangi kadın çocuğunu babasız bırakmayı ister ve göze alır ki?benim kızımda bu gidişle babasız kalıcak sebebi de kaynanam..bu kadar basit..ne yani ben sadist miyim boşa mı sarıyorum kadına hemde çocuğumun geleceğini mah etmek adına..valla hiçde manyak değilim gayet akıllıyım..ünv mezunuyum ünv bölüm 3.süyüm aklımı peynir ekmekle bozmadım..dahası hayatımda kimseyle takışmadım..kaynanayla papaz oluyosak var demekki bizle alakası olmayan bi nedeni..
aksini iddia eden gelsinde benim yaşadıklarımı yaşasın..

Senin anlattıkların yapılan zulumler , eskiler çok çekmiş yazık .
Kendi çişinden donan bebek duydum 50 sene öncesi anlatılan , yakın bir tarih aslın da.Kayınvalide gelini zorla tarlaya götürüyor.
Düşündükçe içim sızlar hala.
Sadece un kavurmasıyla beslendirilen bebekler , ölürse ölsün yenisi gelir diye açık açık söylerlermiş.

Back
X