Erkek aileleri cocuklarinin yuvasinin dagilmasindan ne anliyor?

Ben de oğlumun bana yakın oturmasını isterim bunda ne sakınca var ki ?
Düşünüyorum elim de değil uykusuz kaldığım geceler hasta olduğun da temizlediğim kusmuklar ve allah izin verirse yapacağım fedakarlıklar , hiç mi söz hakkım olmayacak benim .
Elbette mutsuz olmasını istemem ama kayınvalide olduğum da konuşmayacak mıyım hiç ?
İnan ben burda konuları okuduğum da gelinlerin neye bozulduklarını gördükçe psikolojim bozuluyor .
İkinci çocuğu istememe rağmen yapmıyorum varımı yoğumu oğluma vermeyi düşünüyorum .
Demesinler yeter ki hiç mi birikim yapmamış düşünmemiş oğlunu diye ( Orta da olmayan gelinimden korkuyorum )Ve yine biliyorum ki ne kadar iyi niyetli olsam da yanlış anlaşılmalar olacak.
Belki susmam bile fesatlık olarak algılanacak .
Gelin olarakta hiç bir zaman mükemmel olmadım kayınvalidem de mükemmel bir kayınvalide olmadı , yeri geldi ben alttan aldım yeri geldi o aldı tıngır mıngır gidiyoruz şimdilik.Gerçi oda ortanca oğluna düşkün eltim çekecek gibi geliyor :27:

Şimdi benim de bir kızım var ve aynı şeyleri ben de düşünüyorum.Kızım bana yakın otursun isterim ben de.Daha dün gece kusmuklarını temizlerken o kadar sıkıntı cefa çekip uykusuz kalıp bakacağım besleyeceğim büyüteceğim yuvadan uçup gideceksin.Oğlan annesi de kız annesi de yakın otursun bize derse çocukların durumu ne olacak?İkisinin de evlatları üzerinde hakkı büyük sonuçta.

Bu konu yüzyıllardır sürüp gidiyor ve gidecek herhalde...
Benim de bir oğlum var, canımın tanesi o benim, fakat bu onun evleneceği insanı kendime esir etmeye ya da ben doğurdum ben büyüttüm her istediğimi yaparım derim demeye hak teşkil etmiyor....
Saygı görmek istiyorsan saygı duyacaksın, yaşlı olmak ya da oğlan doğurmak saygı görmeni sağlamıyor, sağlamaz da....
Allah'ın kısmet ettiği evlattan gururlanmak kadar hadsiz bir davraınş yoktur, ben erkek annesiyim tabi beni sayacak dersen, Rabbim kısmet etmiyorsa erkek doğurmayan ya da çocuk özlemi çeken diğer insanların saygı duyulmaya hiç hakkı olmayacak ozaman....

Son düzenleme:
burda kv lerine laf söyleyen gelinler ilerde nasıl kv olacak acaba diye soran arkadaş olmuş..ben kendi adıma cevap vereyim kv sine laf söyleyen gelin olarak cvp layım bunu..ben gelinin yaptığı olumlu şeyleri de gören olumsuzları da gören,
olumsuzları gördüğünde 1 e 1000 katıp oğluna yetiştirmeyen,
ben oğlan annesiyim istediğim gibi konuşur karışırım demeyen,
gelininin evine gittiğinde burası benimde evim modunda olmayan (hatta bana oda ayırcaksınız evinizde dşyen kv ler de var),
geline zulm etmeyen,
gelinin yaptığı olumlu şeylere bi Allah razı olsun demeyi bilen,
tek derdi gelinini fişlemek laf sokmak olmayan,
bi kv olucam..
peki benim kv nasıl mı?bu saydıklarımın tam tersi..tam tersi ki o yüzden haksız görüyoruz dimi?kim melek gibi insana laf eder ki?kim iyi insana kötü derki?ne yaşıyorsak onları söylüyoruz burda..ne yalan var yazdıklarımızda ne abartı..hatta kendş adıma eksiği var fazlası yok anlattıklarımın..eksiklerde bende kalsın..
+ kv sine laf söyleyen gelşinlerin anneleri nasıl kv demişsiniz..benim annem erkek çocuk annesi değil ama o da bi kv sonuçta..eşimin kv si dimi?benim annem bize gelmeden tlf eder müsade ister..yada ben çağırırsam gelir..o da diken üstünde otururcasına oturur..kızkardeşimnle yarım saat mesafede otururlar..kardeşimde evli bu arada annemler kızkardeşim çağırmadan gitmezler..
buna karşılık benim şahsen kv nasıl biliyo musunuz hiç müsait olmadığım anda bana sormadan gelirdi..di diyorum çünkü artık görüşmüyorum..herkes ektiğini biçer..bizler genç olabiliriz..karşı taraf büyük olabilir ama saygı da biyere kadar..biz peygamber değiliz bizde de peygamber sabrı yok sonuçta..yaşlı olmak demek yapılan terbiyesizliklere göz yumucak karşı taraf demek değil..
yaşlılar önce yaşlı gibi davransınlar görmüş geçirmiş olanlar onlar..gelinlere örnek olcak şekilde davransınlar..bunu öğrensinler sonra gelinlerden saygı beklesinler hürmet beklesinler..biz gelin olabiliriz ama salak da değiliz..sıfatımız nolursa olsun önce İNSANIZ..hayvan değiliz..bizim de duygularımız düşüncelerimiz var dimi?aynen onların olduğu gibi?kimsenin yaşlılık sıfatı yada erkek annesi sıfatı arkasına saklanıp genç kızın hayatına zulm etmeye hakkı yok..
+ bişey daha var..benim oğlum yok...olsun da istemem..ama olurda birgün oğlum olursa kızıma davrandığım gibi davranırım oğluma da bi farkı olmaz..hatta kızım benim oğlumdan daha özel olur..oğlan annesi olunca baş göğe ermiyo bence..ben kızımı dünyaya getirmek için 38 hafta sol yanıma yattım kıpırdamadan..benim kızım 1.000 oğlana bedel!!!

Ben de benzer durumları yasadım guzelım; kendı ıhtıyaclarımı hep kendım karşıladığım halde o ac, sefıl, doyumsuz ınsanlara gore ben hep onların&ogullarının rızkını yıyıp sefasını suren gelın oldum...aynen dedıgın gıbı bır nevı kumayız ya da metresız muamelesı....ben su an boşanma arefesındeyım, ne dıyım Allahlarından bulur inş. kullıyatı..ama basımızdakı adamlar da adam gıbı adam olmayınca;' bu da karımdır yemeyım hakkını, onu da sevıyorum sonuna kdr arkasında durmak, sahıp çıkmak boynumun borcu' dıyebılen kısıler olmayınca yanımızda, yanlış ınsanları, ekmeksızlerı secınce bu durumlara dustuk ne yazık kı..

aynen öyle..bizler kadınlığımızı sonuna kadar yaptık..şahsen kendi adıma bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum..ben eşimin herzaman yanında oldum..20 milyar borcu olduğunda da hamileyken aç kaldığımda da yırtık perdeli evde oturduğumda da eşya alamadığımız için eve misafir bile çağıramadığımda da eşimin yanındaydım..aslanlar gibi dimdik durdum ama onlar ne yapılan iyilikleri görebiliyolar ne eşlerinin kendileri yüzünden çektikleri sıkıntıları ne de eşlerinin kendileri için nelerden vazgeçtiklerini görüyorlar..şahsen benim eşimin gözünü sadece anası bürümüş..adam saplantılı..ciddi anlamda takıntı problemi var anasına psikolog yoluyla çözmesi lazım..bunu kendisine de söylüyorum..saplantılı anne saplantısından gözü başka hiçbişeyi görmüyo..psikolojik rahatsızlık onunki ama psikolog bile bişey yapabilir mi bilmiyorum sanmıyorum..böyle gelmiş böyle gider..böylelerin karılarına çocuklarına yazık..yani bizlere çok yazık ama herşey biyere kadar bende 2 defa boşanma davası açtım kızım için vazgeçtim ama biyere kadar..ben ömür boyu saplantılı kocamın saplantısıyla ve onun anasıyla uğraşmam!bigün tak sepeti koluna kızımla ben biyola sen biyola yallahhhh diycem de..onun yolu belli gerçi anası :)) neyse ya tövbe tövbeee

Son düzenleme:
Şimdi benim de bir kızım var ve aynı şeyleri ben de düşünüyorum.Kızım bana yakın otursun isterim ben de.Daha dün gece kusmuklarını temizlerken o kadar sıkıntı cefa çekip uykusuz kalıp bakacağım besleyeceğim büyüteceğim yuvadan uçup gideceksin.Oğlan annesi de kız annesi de yakın otursun bize derse çocukların durumu ne olacak?İkisinin de evlatları üzerinde hakkı büyük sonuçta.

:)) evet aynen öyle..önemli olan oğlan annesi olup oğlana fekadarlık yapmak yada kız annesi olup kızına fedakarlık yapmak değil önemli olan EVLAT sahibi olup evladına fedakarlık yapmak..hem maddi hem manevi..kız anneleri de kızları için maddi olarak çok fedakarlıklar yapıyor..ben şahsen kızımın maddi olarak geleceğini sağlama almak için elimden geleni yapıcam..o zaman biz napalım şimdi?damadı içgüveysi mi alalım?bişeyler yaptık ettik kızıma sende üstüne kondun diye damadı hor mu görelim?
maddiyatı da geçtik ben manevi olarak kızımı dünyaya getirene kadar neler çektim bunun karşılığı hiçbişeyle ölçülemez..o zaman ben kızımı hiç evlendirmiyim?erkek annelerinin mantığınla hareket edersek benim kızımı evlendirmemem lazım valla..9 ay boyunca haftada en az 3 gün hastanede iğneler yedim ben doğurana kadar..o zaman benim kızımın yakın evde dedğil evimin içinde biyerde evli olması lazım :))
ben herzaman şunu diliyorum Allah tan..kızımın geleceği ile ilgili..isterse ABD ye gelin gitsin ama yeter ki mutlu olsun..KOCASI ANASININ KUZUSU OLMASIN!karısı bitanesi kıymetlisi olsun..kocası anasına hürmette saygı gözetmeyen ama karısına da aynı şekilde davranabilen,karısının yaptığı fedakarlıkları gören bi kcoa olsun..öyle olsun da kızım benden uzakta olsa da olur sorun değil..yeterki DEĞİCEK ADAMLA EVLİ OLSUN!

benim kv eşim benle evlenen kadar kızı ve damadıyla bereber eşimi yemişler
eşimle nişanlandım,vakti zamanında 4 yıl kadar önce 20000 borcu vardı,aşkım bu borç ne dedim
işte cnm ablamlar ev aldı ona yardım ettim,kiradayken kiralarının yarısını verdim,yeğenimin üstünü başını ben aldım
veeeeeeeeeeeeeee ben şok kızlar şok
o günleri nasıl atlattığımı bir ben bir Allah bilir.
ve ablası ve eşi bi okulda müdür,çift maaş,hiçbi borçları yok,7 senelik evliler ve 2 evleri var
gözüm yok,yanlış anlaşılmasın
gelelim sadete,biz evlenince,musluk kapandı tabi
ilk ablası ve eniştesi düşman oldu,krediye yardım etmiyosunuz diye,sonra da annesi
kv herkesin yanında dedikodumu yapmış,sölemediğim şeyleri sölemiş
şimdi eşimle soğuk,ablanlara böyle yapacaksan benmle görüşme dedi en son
eşim telefonda anne benim de evim var,beni hiç düşünmüyo musun diyo
kadın diyo ki kızım 3.evi alacak yardım etmedin,alamıyo,bu arada bunların sebebi benmişim,ben etkiliyomuşum eşimi
20 saat uzaklıkta yaşıyoruz,tatilden tatile gideriz,3 gün anca kalırız zehir eder bize
sadece kızımdan olan çocuklr benim torunum der
benim daha çocuğum yok,bakmıycam ona göre ayarlayın kendinizi der
ki bu yaptıklarından sonra bakma zaten
velhasıl kızlar
kendi evladı arasında ayrım yapan,bu davranışlarda bulunan,bana yaptığı terbiyesizlikleri saymıyorum zaten
ben nasıl evebilirim,sayabilirim

Gelin, eğer hizmetçi bakıcı kıvamında değilse ,haksızlığa karşı sessiz durmuyorsa ,birde oğulları gelini çok seviyorsa...kv ve kp i gelecek korkusu sarıyor.bu gelin akıllı ,evine sahip çıkıyor bize laf söyletmiyor baskın olamıyoruz diye telaşa kapılıp savaş acıyorlar adeta. Kız çocuklarına hassaatırlar aman onlar geçinsin derler hep. Ama oğlan bıze bakacak kafası var onlarda.oğlan derken gelin bakacak sonuçta çamaşır bulaşık vs oğulları yapmıyor sonuçta. O nedensiz yere sırf kıskançlıktan sevmedıklerı gelinleri yapıyor bu işleri. Ama adı oğlan bakacak oluyor. Neticede hepimiz yaslanıcaz maddi olarak bakıcı tutarsın kendine belki ama evlat başka. O yüzden be cahiller kızına ve oğluna eşit davran ikisinide evlat olarak ayırma malınıda eşit ver sevgınıde..ver ki evlatların kırılmasın , kırılmasınki sana sabrı olsun .kızının yuvasına gösterdıgın hassasiyetı gelininede göster ki ayrıım yapılıyor deyipte gıcık olmasın. İşte oğlan aileleri bence burda hatalı . Sen hem kötü davran hemde sevgi bekle olmayıncada eyvah bu gelin bıze bakmaz de..ve bu telaşla yık oğlunun yuvasını yık ta rahatla ...sen çekip gıdınce dünyadan oğlun kalsın bırbasına. Bencillik bu başka bırsey değil.kızlarının yuvalarına nasıl saygıları varsa oğlanlarına da öyle olsa sorun yok. Ya bunlarda akıl yok duygusal davranarak herkese yazık ediyorlar. El kızı diye önemsemeyip yuva yıkanların Rabbim aynı şekilde kendisine yaşatsın kendı kızıyla , yaşatsın ki ben ne yaptım coluklu çocuklu yuvaya sebep oldum Allah'ta bana kendı kızımla yaşattı desin.

Her aileyi sütten çıkmış ak kaşık gibi değerlendirmek yanlış.
Kimi kız tarafı çok kavgacı ve ara bozan olurken kiminde bu erkek tarafı olur.
Türk toplumunda 'kayın validenin/görümcenin gelinini kendiyle kıyas etme sendromu' yaşayan erkek anne ve aileleri fazlaca olduğu için böyle düşünüyoruz aslında... Kız tarafında da bu durum, babalar açısından geçerli oluyor pek çok zaman...
Evlilik denen kurum kolay değil, kendi ailemiz bizi olduğumuz gibi kabul ederken karşı taraf yeni bir aile bireyini kabul ederken illa ki zorluk çekiyorlar, gelin olan kısım da aynı şekilde...
Sorunuza gelince, evet kız ailesi olsun erkek ailesi olsun, bu aileler çocuklarının hayatlarına bu derece müdahaleden ne anlıyorlar... :19:

iki bayan arkadas sohbet ediyorlarmis.biri digerine sormus,
-oglunun evliligi nasil,mutlular mi?
Kadin,
-yok arkadasim bir gelin var dusman basina.hergun gezmek istiyor,cogu zaman disarda yemek ister,alisverisi bitmez.anlayacagin ogluma hic acimiyor,hep gezmeyi,para harcamayi biliyor.
Diger kadin,
-vah yazik uzuldum ogluna,peki kizinin evliligi nasil o mutlu mu? diye sormus.
Kadin,
-sorma benim kizin rahati beyde yok.kocasi hergun alir disari cikarir,hediyeler alir kizima,bir giydigini bir daha giymez.gul gibi bakiyor kizima.cok mutlular. demis.
Yani arkadaslar gelin yapinca-istegince ogullarina acimiyor,parasini yiyen kadin oluyor.damatlari kizlarina yapinca pek bir memnun olup geydire geydire anlatiyorlar rahati yerinde diye.kizlarina yapilinca mutluluk,gelinlerine yapilinca musriflik...

yüzüne de söyledim bu kurcağım cümleyi..sanki kaynanam eşimin karısı ben kadının üstüne kuma geldim gibi hissediyorum kendimi.

Bir hanım kızımızın yazısından aldım yukarıda ki cümleyi.
Bir erkek annesi, kayınvalide adayı olduğum için:
Diyorum ki;Allahım beni koru, bana akıl fikir ver ki, gelinime şu cümleyi kurduracak
davranışım olmasın(!)

Son düzenleme:
Benımkı de boyuna bana laf sokuştururdu; kac kere kavga çıkardı 'alırım ayağımın altına, ağzını yırtarım' demeler; yok bılmem kım 33unde kuma gıtmıs (33umde evlenmıstım) yok bılmem kımın gelını ıyı gelınmıs de cok saygılıymış da gıbısınden ımalar, aynı odada camdan baksam karışırdı; neye bakıyorsun dıye, unı. mezunu bır suredır calısmayan bayanım neymıs efendım evlerde çocuk bakacakmışım seklınde ezıklemeye calısmalar, yok esım araba kullanırken yoruluyormuş (kaldı kı cok severdı araba kullanmayı) yerıne ben kullanmalıymışım yok arabaya bındıgınde on koltuğa oturup arkasında ouran benı sıkıştırmak ıcın oturunca koltuğu gerıye ıtmeler yok oğlunun onunde kavga çıkarıp boşan oğlumdan demeler yok kadının ekonomik gucu yok dıye boşanamaması, ayaklarının uzerınde duramaması kotuymuş (benım başka bır gelırım old. halde böyle dıyordu) yok ben ev toplarken sınsı sınsı ızlemeler, bulaşık mak. yerlestırırken müdahale etmeler, yaptığım yemeklere hıc elıne sağlı demeyip boyuna tuzlu da bılmem ne de gıbısınden oğlunun onunde laf sokmalar,kendı tabagıma yemegı bırkac cesıt hepsinden az az koyup yememle herkesın onunde böyle yıyor gıbısınden dalga geçmeleır, bayramda onlara gıttıgımızde dıs kapıyı aralık bırakıp kendısı ıcerı bır yere ısı varmış havası verıp bızı karşılamaya çıkmamalar, gozumun onunde karsı koltukta 'tabıkı oğlunun evıne gıdıp sefasını sureceksın' dıyen komsusuyla benım dedıkodumu yapmalar, benım oturduğum koltuğa hemen yanıbasıma mahsus ayaklarını bana doğru uzatarak yatmalar (sevıyesız, basıt kadın), yok bılmem kımın adam adam gıbı adam degılmıs de sorunlu karısını boşayamıyormuş gıbısınden bırden kelalaka konulara gecıp ımalarla bana ve benı hıc bır zmn korumayıp, her zaman aılesınden yana olan, devamlı sen onları mazur gor dıyen escagızıma laf ılıstırmeler....Ne mi oldu? en sonunda beklenen son; boşanıyoruz...

Benımkı de boyuna bana laf sokuştururdu; kac kere kavga çıkardı 'alırım ayağımın altına, ağzını yırtarım' demeler; yok bılmem kım 33unde kuma gıtmıs (33umde evlenmıstım) yok bılmem kımın gelını ıyı gelınmıs de cok saygılıymış da gıbısınden ımalar, aynı odada camdan baksam karışırdı; neye bakıyorsun dıye, unı. mezunu bır suredır calısmayan bayanım neymıs efendım evlerde çocuk bakacakmışım seklınde ezıklemeye calısmalar, yok esım araba kullanırken yoruluyormuş (kaldı kı cok severdı araba kullanmayı) yerıne ben kullanmalıymışım yok arabaya bındıgınde on koltuğa oturup arkasında ouran benı sıkıştırmak ıcın oturunca koltuğu gerıye ıtmeler yok oğlunun onunde kavga çıkarıp boşan oğlumdan demeler yok kadının ekonomik gucu yok dıye boşanamaması, ayaklarının uzerınde duramaması kotuymuş (benım başka bır gelırım old. halde böyle dıyordu) yok ben ev toplarken sınsı sınsı ızlemeler, bulaşık mak. yerlestırırken müdahale etmeler, yaptığım yemeklere hıc elıne sağlı demeyip boyuna tuzlu da bılmem ne de gıbısınden oğlunun onunde laf sokmalar,kendı tabagıma yemegı bırkac cesıt hepsinden az az koyup yememle herkesın onunde böyle yıyor gıbısınden dalga geçmeleır, bayramda onlara gıttıgımızde dıs kapıyı aralık bırakıp kendısı ıcerı bır yere ısı varmış havası verıp bızı karşılamaya çıkmamalar, gozumun onunde karsı koltukta 'tabıkı oğlunun evıne gıdıp sefasını sureceksın' dıyen komsusuyla benım dedıkodumu yapmalar, benım oturduğum koltuğa hemen yanıbasıma mahsus ayaklarını bana doğru uzatarak yatmalar (sevıyesız, basıt kadın), yok bılmem kımın adam adam gıbı adam degılmıs de sorunlu karısını boşayamıyormuş gıbısınden bırden kelalaka konulara gecıp ımalarla bana ve benı hıc bır zmn korumayıp, her zaman aılesınden yana olan, devamlı sen onları mazur gor dıyen escagızıma laf ılıstırmeler....Ne mi oldu? en sonunda beklenen son; boşanıyoruz...

arkadaşım ne desem bilemedim.okurken içim şişti .nasıl dayandın ?umarım bundan sonrakihayatında mutlu olursun

yüzüne de söyledim bu kurcağım cümleyi..sanki kaynanam eşimin karısı ben kadının üstüne kuma geldim gibi hissediyorum kendimi.

Bir hanım kızımızın yazısından aldım yukarıda ki cümleyi.
Bir erkek annesi, kayınvalide adayı olduğum için:
Diyorum ki;Allahım beni koru, bana akıl fikir ver ki, gelinime şu cümleyi kurduracak
davranışım olmasın(!)

bunu ben yazdım..senelerdir aynı fikirdeyim ve hep de aynı fikirde olucam..eşimin yüzüne de söyledim bunu evet..gerekirse gene söylerim..sebebe gelince:
sizin eşiniz de sizin yüzünüze karşı benim annem herşeyim sen sıfırsın derse
anası için defalarca evini terk ederse
anası ile sizin aranızdaki dengeyi bi türlü kuramazsa
karısı anasını bayramın 2.günü aradı diye kendisi öz kızını hemde hastanedeki 15 günlük kızını 10 gün aramazsa
o gelin bu cümleyi kuruyor..
dahası da var da şuan yazabildiklerim bunlar..siz siz oğlun oğlunuz varsa oğlunuza karısıyla kendiniz arasındaki dengeyi kurmayı önce öğretin (bu cümleyi yemekten korkuyorsanız)..

bizdede öyleydi durum bı kız kardeşi var tövbe yaaa sankı ben karısı degıldım oydu karısı oda ya gırerlerdı kapı kapatırlardı sordugum zaman para verıyo derdı eski eşim biz boşandık 29 martta abısının face inde 1 yıldır duran resmın altına "sen bitanesin abimmmmmm" yazmıs hayır yanı yuvasını yıktıgı ıcın mı bıtane orasını anlamadım zaten engelleme amaclı gırmıstım abısının face sıfresını bılıyodun bende şifreyi degıstırdım sonrada dondurdum :) kırk yılda bı seytanlıgım tuttu alsın abisini artık tepe tepe kullansın ama hakkımı helal etmıycem hıc bırıneeeee Allahım yarına koyar ama yanlarına koymazzzz

benim eski esimde ana-abi tutkunuydu.
bende yuzune soyledim "yillarca gelin degil annenin kumasi gibi hissettim kendimi" diye.
benimkinin duskunlugu o kadar hastalikli boyuttaydi ki onu sevdigim zamanlarda "keske senin karin degil de abin ya da annen olsaydim" diyerek cok agladigimi bilirim.hangi kadin kocasinin annesi ya da abisi olmayi yegler ki???
simdi utaniyorum kendimden bunu dusundugum icin,boylesi carpik iliskili bir ailenin icine kendim gibi dunya iyisi ailemi de dahil ettigim icin...degersiz olmadigimi anlamak yillarimi alsa da;bir zamanlar karisiyken annesi-abisi olmayi isterken,simdi ise "O" benim "HİCBİRSEYİM,HİCKİMSEM" benim icin koskoca bir "HİC" ........

bizdede öyleydi durum bı kız kardeşi var tövbe yaaa sankı ben karısı degıldım oydu karısı oda ya gırerlerdı kapı kapatırlardı sordugum zaman para verıyo derdı eski eşim biz boşandık 29 martta abısının face inde 1 yıldır duran resmın altına "sen bitanesin abimmmmmm" yazmıs hayır yanı yuvasını yıktıgı ıcın mı bıtane orasını anlamadım zaten engelleme amaclı gırmıstım abısının face sıfresını bılıyodun bende şifreyi degıstırdım sonrada dondurdum :) kırk yılda bı seytanlıgım tuttu alsın abisini artık tepe tepe kullansın ama hakkımı helal etmıycem hıc bırıneeeee Allahım yarına koyar ama yanlarına koymazzzz

geçmiş olsun boşanmışsın Allah yolunu açık etsin..sen bitanesin abiiii diye yuvasını başarıyla yıktığı abisine verdiği gazların yerini bulduğu için demiştir..boşver onlar bu dünyada desin sen öbür dünyada diyceğini dersin arkadaş!
seninki gene abi benim kv benim kızımı öz torununu hastayken aramadı eşime dedim neden hasta torununu arayıp sormuyor insan bi geçmiş olsun der diye..eşim kv mi aradı beni arattırdı geçmiş olsun demek için zorla yani :)) o zaman bayramda bayramın il günü kızım hastaydı hastanedeydik..ilk günü kimseyi arıycak durumum bile olmadı..sırf hanfendiyi (kaynanamı 2.günü aradım diye) eşim bana hiç aramasaydın daha iyiydi bayram bitti zaten dedi..4 günlük bayram bitti de sanki..bu anacı erkekler o kadar bencil ki o kadar yüzsüz ki Allah korusun yarabbim bizleri onların bencilliğinden!adam kendi kızını anası aramıyor ona bişey demiyor ben anasını bayramın 2.günü aramışım o yüzden kavga çıkarıyor..ve kavga çıktı tlf da sonra noldu biliyo musunuz?kocam öz kızını hastayken 15 gün aramadı sormadı..(biz kızımla annemlerdeydik hastane işi için ist da evimizde değildik yani başka şehirdeydik)kızım nasıl oldu diye bi tlf dahi etmedi!insanlar bu kadar ... işte..noktayı siz doldurun artık..ve o adam benim maalesef hala kocam..böylesini boşıycan anasına iade edicen de neyseeee..kızına dua etsin o..gğn gelicek o da olucak gibi dur bakalım!!

benim eski esimde ana-abi tutkunuydu.
bende yuzune soyledim "yillarca gelin degil annenin kumasi gibi hissettim kendimi" diye.
benimkinin duskunlugu o kadar hastalikli boyuttaydi ki onu sevdigim zamanlarda "keske senin karin degil de abin ya da annen olsaydim" diyerek cok agladigimi bilirim.hangi kadin kocasinin annesi ya da abisi olmayi yegler ki???
simdi utaniyorum kendimden bunu dusundugum icin,boylesi carpik iliskili bir ailenin icine kendim gibi dunya iyisi ailemi de dahil ettigim icin...degersiz olmadigimi anlamak yillarimi alsa da;bir zamanlar karisiyken annesi-abisi olmayi isterken,simdi ise "O" benim "HİCBİRSEYİM,HİCKİMSEM" benim icin koskoca bir "HİC" ........

sen kendini kurtarmışsın..ben kurtaramadım..bundan sonra en ufak bi sorunda bende boşanıcam eşime de söylüyorum bunu..artık bana karşı anasını ağzına alamıyor..çünkü alırsa başına gelceği biliyor da şuan durulduk biraz ama ilersini bilemem..kendisine bağlı..bunu eşime de söylüyorum ben eğer bana hak ettiği değerim vermezsen kıyaslamalar yapar beni haksız çıkarırsan günü biririnde sen işe gittiğin gibi bende alıcam çocuğu kucağıma annemin evine gidicem..tlf ile dahi bana ulaşamıycaksın bidaha diyorum..kızını kaybetmeyi göze alamadığından şuan ana dırdırı bitti gibi bizde ama ilerde nolur bilemem..kendi bilir..ben kimseyi kendime zorla koca,kızıma da baba yapamam..ben kocama nolur evine baba ol bana düzgün koca ol derken o hala yok ben anama kuzu olcam derse napılır böyle adama daha kardeşim!sen git anana kuzu ol ben kızıma hem ana hem baba dersin dimi!herkes yoluna yani..

geçmiş olsun boşanmışsın Allah yolunu açık etsin..sen bitanesin abiiii diye yuvasını başarıyla yıktığı abisine verdiği gazların yerini bulduğu için demiştir..boşver onlar bu dünyada desin sen öbür dünyada diyceğini dersin arkadaş!
seninki gene abi benim kv benim kızımı öz torununu hastayken aramadı eşime dedim neden hasta torununu arayıp sormuyor insan bi geçmiş olsun der diye..eşim kv mi aradı beni arattırdı geçmiş olsun demek için zorla yani :)) o zaman bayramda bayramın il günü kızım hastaydı hastanedeydik..ilk günü kimseyi arıycak durumum bile olmadı..sırf hanfendiyi (kaynanamı 2.günü aradım diye) eşim bana hiç aramasaydın daha iyiydi bayram bitti zaten dedi..4 günlük bayram bitti de sanki..bu anacı erkekler o kadar bencil ki o kadar yüzsüz ki Allah korusun yarabbim bizleri onların bencilliğinden!adam kendi kızını anası aramıyor ona bişey demiyor ben anasını bayramın 2.günü aramışım o yüzden kavga çıkarıyor..ve kavga çıktı tlf da sonra noldu biliyo musunuz?kocam öz kızını hastayken 15 gün aramadı sormadı..(biz kızımla annemlerdeydik hastane işi için ist da evimizde değildik yani başka şehirdeydik)kızım nasıl oldu diye bi tlf dahi etmedi!insanlar bu kadar ... işte..noktayı siz doldurun artık..ve o adam benim maalesef hala kocam..böylesini boşıycan anasına iade edicen de neyseeee..kızına dua etsin o..gğn gelicek o da olucak gibi dur bakalım!!

arkadasim benim cocugum olmadi ama hep diyorum ki (ulu sozum degil ama deli sozumdur!!!);10 tane de olsa yine bosardim yine bosardim...

arkadasim benim cocugum olmadi ama hep diyorum ki (ulu sozum degil ama deli sozumdur!!!);10 tane de olsa yine bosardim yine bosardim...

ben 2 defa boşanma davası açtım..bundan sonraki ilk hatasını bana karşı ağır sayacağım davranışını bende kabullenmicem ve boşanıcam..ben defalarca affetttim zaten..artık daha napayım..2 boşanma davamı çektim sırf pişman oldu diye..ama artık son!

sen kendini kurtarmışsın..ben kurtaramadım..bundan sonra en ufak bi sorunda bende boşanıcam eşime de söylüyorum bunu..artık bana karşı anasını ağzına alamıyor..çünkü alırsa başına gelceği biliyor da şuan durulduk biraz ama ilersini bilemem..kendisine bağlı..bunu eşime de söylüyorum ben eğer bana hak ettiği değerim vermezsen kıyaslamalar yapar beni haksız çıkarırsan günü biririnde sen işe gittiğin gibi bende alıcam çocuğu kucağıma annemin evine gidicem..tlf ile dahi bana ulaşamıycaksın bidaha diyorum..kızını kaybetmeyi göze alamadığından şuan ana dırdırı bitti gibi bizde ama ilerde nolur bilemem..kendi bilir..ben kimseyi kendime zorla koca,kızıma da baba yapamam..ben kocama nolur evine baba ol bana düzgün koca ol derken o hala yok ben anama kuzu olcam derse napılır böyle adama daha kardeşim!sen git anana kuzu ol ben kızıma hem ana hem baba dersin dimi!herkes yoluna yani..

evlenecek olan erkekler iyice arastirilsin;ana uydusu beyinsizlere evlenme izni cikmasin!!! aslinda en guzeli;ana kuzularinin analari ile gobek bagini kesmesinler mumkunse.ana-ogul bitisik yasasinlar.

Back
X