Erkek Aileleri Zor

Random Access evet mesele ailesini istememe değil zaten ama şöyle girebilirsin meseleye, ben farklı büyüdüm o yüzden bu kadar iç içe oluşunuz değişik geliyor, evlenirsek ailenle benim aramda kalırsan, dengeyi kuramazsak diye endişeleniyorum diyebilirsin, açık olmakta yarar var, belki kızar kırılır ama baştan o da sende çizgilerinizi belli etmiş olursunuz.

Evlenmeden önce konuşulmayan her mesele kabul edilmiş sayıldığı ve sanıldığından, evlendikten sonra sorun haline geliyor çünkü, konuşmadan evlenirsen ve evlendikten sonra bu yüzden tartışmalar çıkarsa ama aile yapımı biliyordun, benim nasıl biri olduğumu biliyordun der ve haklı konumda olur, gençlerin çocuk isteyip istemediğinden, içki, sigara, aile ilişkilerine kadar herşeyi baştan konuşmasını tavsiye ediyorum, evlilik flört gibi değil zira, kolay gibi görünse de bir çırpıda yıkamıyorsunuz evliliği, sürekli bir son şans daha vereyim moduna giriyorsunuz çünkü.

Yani ne diym bilmiyorum. O görümcelere de üzüldüm şimdi , adamlar etkisiz , ilgisizmiş öyle.
Eminim arkadaşın için katlanılmaz olmuştur ama , sürekli sürekli.

Sürekli kısır partileri , dedikodular şunlar bunlar zaten hiç bana göre değil. Her gün dip dibe olmak.
İşte amacım o duruma düşmemek
Bir iki zarf atacağım bakalım.

Aynen abla dediğin gibi girersem konuya direk belli olur sanırım anya konya .
Kendi beklentilerimi de söylerim.
Sen bana evlenelim diyorsun ama bu böyle şu şöyle diye.
Teşekkür ederim , cansın

Valla benim kaynanama kalsa eşimi alıp kundağa sarar beşiğe koyar öyle bir oluşum deyişi var ki eşimde tam aksi o kadar soğuk samimi adam en çokta bu yönünü seviyorum göstermelik davranmaz

Valla benim kaynanama kalsa eşimi alıp kundağa sarar beşiğe koyar öyle bir oluşum deyişi var ki eşimde tam aksi o kadar soğuk samimi adam en çokta bu yönünü seviyorum göstermelik davranmaz
Bekarken nasıldı ilişkileri ?
Şu halime bak ya bikaç ay önce bunları kurcalayacaksın deseler inanmazdım

Aynen abla dediğin gibi girersem konuya direk belli olur sanırım anya konya .
Kendi beklentilerimi de söylerim.
Sen bana evlenelim diyorsun ama bu böyle şu şöyle diye.
Teşekkür ederim , cansın
Ne demek ablacım, madem ciddi bir ilişki olma yolunda ilerliyor, evlilik düşünülmeye başlanmış herşeyi konuş, tamam sen farklısın, özgür bir yapın var ama aynı zamanda kırılgan da bir yapın var, bu çocuğa kendini kaptırıp evlenirsen çok aşık olarak evlenirsin ve onu kırmamak adına da kendini yiyip bitirirsin gibi geliyor bana, kızımız deli dolu gibi görünse de yüreği başkadır.

Bekarken nasıldı ilişkileri ?
Şu halime bak ya bikaç ay önce bunları kurcalayacaksın deseler inanmazdım
Aynıydı ne eksik ne fazla eşim haftada bir gidip görür evlerimiz çok yakın olmasına rağmen hemde görümcemde sözde onu çok seviyor ama bizim nişanlılık ve düğün sürecinde o kadar saçmaladı ki abicim deyip ortada dolaşamıyor.Bende hiç anlam veremezdim insanlar nasıl sorun yaşıyor diye ama yaşadım gördüm artniyetsiz olarak başladığım bu sürece eşimin ailesiyle görüşmeyerek devam ediyorum malesef

benim eşim de böyleydi çok sevinirdim ailesini seven birbirine bağlı olan eşini de gelinini de sever derdim , çünkü benim ailem öyleydi .
Hic bir zaman girmedim aralarına gitsin gelsin dedim demez olaydım , her saniye yanlarında biterdi , evli bacısı vardi herşeyiyle benimki ilgilenirdi , çocuğunu o parka götürme , kaynanasıyla olan derdini dinleme , eşiyle ilgili sıkıntıları dinlene , odayı bile nasıl düzenlemesini abisine sorardı ben Sadece dinlerdim .
Bir gün bile Napıyorsunuz bu nedir demedim demediğim icin evliliğim 3.5 yıl sürdü, düşün demiş olsaydım inan bu kadar da sürmezdi .
Sevdiğim icin hic karışmadım ailesiyle ilişkisine ama bak yıprandım ve olan benim evliliğime oldu ve seviyorum dediğim adam onları tercih etti ,
Sen sonunu görebiliyorsun ben onu da görmedim , çünkü benim yanımda bu kadar değillerdi , esim oraya gidiyorum derken kendi istiyor zannediyordum meğerse sürekli onlar arıyormuş gel git diye .
2 haftaya ayrılıyorum kalakaldım yaptığım fedakarlıklarla ...

Selam Random Access
Biz eşimle 8 yıl sevgililik dönemi geçirdik. Bu süre zarfında eşimde ailesine karşı malesef böyleydi. 5 tane falan teyzesi var. Sürekli onları bir yerlere götürürdü. Kız kardeşi evli onu hastaneye postaneye götürürdü (görümcem eşinden önce abisini arardı ). Teyze alışverişe gidecek eşim bırakırdı. Anne gezmeye gidecek eşim bırakırdı. Bu arada eşim evin tek oğlu ve kv kp boşanmış düşün yani. Sevgiliyken eşimle buluşurduk telefonlar asla susmazdi. Kız kardeş arardı abi naptin vardın mı (ayrı sehirleydeydik)tamam vardım iyiyim faslından hemen sonra anne arardı oğlum iyi misin. Hemen ardından baba arardı aman oğlum dikkat et.... Bir gün artık Yeterr ya dedim. Sen çocuk musun yoksa bunlar beni mi istemiyorlar. Eşim aradı annesini babasını yeter ya arayıp durmayın dedi. O gün herşeyi uzun uzun konuştuk. Yanlış anlama ama bu ailede bir tek sen mi varsın herşeye kosturuyorsun ayrıca bu ne çocuk gibi sürekli sürekli aramalar 'dan girdim bu iş böyle yürümez 'den çıktım. Gerçekten bazı şeyler o zaman eşime dank etti. Evet dedi gerçekten beni kullanıyorlar. DegismeSen kabul edemem böyle dedim çok şükür değişti. Teyzeleri artik oraya buraya biraksin diye esimi degil kendi eslerini ve cocuklarini ariyorlar. Evlendigimiz ilk hafta gorumcem abi beni hastaneye gotur dediginde 'isim var eşin bitaksin 'dedi.Hastaneye postaneye elbet birakiyor ama karsi taraf zorda kalinca.kv tek ve bizimle olduğu için ona birşey diyemiyorum haklı olarak ama bu düzeni değiştirene kadar çok çektim. Hâlâ daha akrabaları benim yanımda eşime laf sokar şakayla karışık yok evlendin bizi unuttun hayırsız falan. Bu konuda eşim kesin kararlı olmasaydı kesinlikle ben katlanamazdim. Sevgiliyken bile bu konuda değiştiğini gözlemledim öyle evet dedim. Başka biri olsa belki tamam der ama devam ederdi. Bence seviyorum ölüyorum bitiyorum demiyorsan ayrılma ihtimalini düşün veya kesinn tavır koy yoksa sonu hüsran olur.

Bence bi an önce bitirme fikrine alış

3 yıl sevgililik
1 yıl nişanlı kalma ve 1.5 yıllık evlililik hayatım var. Bayram sebebiyle iznimizde ailelerimizin olduğu şehirdeyiz. Dün benim ailemde yemekteydik ve eşimin annesi her saat başı naptınız nasılsın ne yedin ne içtin diye kontrol etti.
Tahammül meselesi ama nereye kadar susarım bilmiyorum.

Ben senin yerinde olsam direk kestirip atmazdım.Diğer ilişkilerimden farklı diyorsun diye söylüyorum bunu.Demek ki derin bir şeyler hissediyorsun.Ben derim ki,açık açık konuş.Tüm kartlarını dök ortaya.Suçlamadan ama.En iyisini ben bilirim edasıyla değil asla.Endişelerini bilsin.Sonra gözlemlemeye devam et.Nihayetinde yarın evlenmeyeceksiniz.Bir süre de böyle tart.Şunu da belirtmek isterim,vicdanlı insandan hiç korkma.Ben nedense bu iş olur ve senin istediğin gibi ilerler gibi bir hisse kapıldım.Her şey gönlünce olsun.

Benimde sevgilim ve ablası birbirine çok düşkün. Ablası nasıl seviyor kardeşini. Sürekli onunla olmak istiyor kardeşine karşı çocuğu gibi naif davranıyor. Bide ileride burada kardeşime yakın olayım burada yaşasın tarzında da konuşuyordu. İlk başta acaba sorun olur mu diye düşünmedim değil.

Uzaktan gözlemledim :) sizde iyi gözlemleyin. Ailesi onu sizden kıskanıyor mu? Aynı şekilde o da ailesine çok düşkün mü?

Bu tür "aile bağımlısı" adamlarla mutlu olmak çok zor..size söz verse dahi ailesine hep öncelik tanıyacaktır..bu adamların önem sırası aile-aile-aile-çocuğu-eşi olarak sıralanır..şuan aşık olabilirsiniz ama aşk evlenince bacadan uçup gidiyor ve gerçeklerle başbaşa kalan siz oluyorsunuz :) kısacası bu adamla zor yenisine sağlık diyorum :)

Delirirsin boşanırsın buraya boşanıyorum diye konu açarsın bu yaştan sonra bu insanlar alışkanlıklarından vazgecmez sen bence açık açık konuş olmicaksa da ayrıl ağlasan 1 hafta ağlarsın öbür tarafta boşanmak var çünkü çekilmez bu durum

benim de hakkım ne demek ya? ay ben böyle aileler hakkında çok ağır konuşuyorum konuşmak da istemiyorum ama, yarın öbür gün bunlar bu çocuğun evlenince falan seninle yatağa girmesini de kıskanıp "benim de hakkım" derse? çatlak olur çünkü bunlar.

bende üç görümce vardı seninki çok hafif kalır anlattıkların. eğer aklın varsa sakın ama sakın diyorum. ben bunların yüzünden düğünüme 1 ay kala nişanı attım hayatın mahvolur. kimi kadınlarda kuma damarı vardır. kıskanç olurlar başka yanında kadın istemezler bunlar aynen böyleydi. annesi ablası yanımda sırf nispet için alıp yanlarına seviyolardı 30 yaşındaki adamı daha neler neler. hiç bulaşma derim

Eşimin ailesiyle ayrı şehirlerdeyiz ve eşimde hep beni savunan destek olan biri Allah ondan razı olsum. Ama kaynana görümce ve elti uzaklardan yetiyorlar bize aramızı bozmak için uğraşıyorlar. Eşim hep kendi çalıştı didindi iş güç sahibi oldu hep ben maddi manevi destek oldum ben okuttum sayılır. Hiç ilgilenmediler. Ama evlenince kıymete bindi. Oğulları olduğunu hatırladılar

Bu konuyu ben de açıcam ilk fırsatta yüz yüze gelince.

Hayır bir de anlamadığım kendilerini kulllandırıyorlar.
Yorgun argın haliyle bir ton angarya yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…