- 11 Aralık 2013
- 6.144
- 6.866
- 248
- Konu Sahibi OLSUN ARTIK
-
geçen bir kız arkadaşımda kendi 21 nde doğurdu , kadın olmak bla bla bla çocuk doğurmaktır bu ayrıcalıktır bilmem ne seninde doğurma yaşın geldi falan canımı sıktı , yahu benim için ne doğurmak ne kız ne erkek evlat ayrıcalık falan değil , anatomik bir olay bu kadar, bu tür hesaplar içine girmek hiç yakışmıyor , doğurdun diyelim dört dörtlük anne ol asıl ayrıcalık bu, ataerkil yapı öyle işlemiş ki içimize kadın ya doğurunca ya erkek evlat sahibi olunca bir birey olduğunu değer göreceğini sanıyor yazık ki.
benim kayınbabam böyle erkek ayrıcalıktır erkek şöyle erkek böyle der bir kızı bir oğlu var kızı devamlı yanlarında evlerinin boyasına alışverişlerine kadar yetişir yetişemez ise bir adam yollar oğlu olacak adam benim eşim olur kendi zaten uzaktayız 500km bayramda gider 2 gün kalır sıkılıyorum diye döner sorsan çok sever , al işte ayrıcalık.Oglan annesi olupta nolacak sultan suleymandan padisahlikmi birakacakmis
Oglan annesiyim hicbir ayricalik hissetmedim
Kayinbabanizin yaptigi sacma aslinda ikiside onun evladibenim kayınbabam böyle erkek ayrıcalıktır erkek şöyle erkek böyle der bir kızı bir oğlu var kızı devamlı yanlarında evlerinin boyasına alışverişlerine kadar yetişir yetişemez ise bir adam yollar oğlu olacak adam benim eşim olur kendi zaten uzaktayız 500km bayramda gider 2 gün kalır sıkılıyorum diye döner sorsan çok sever , al işte ayrıcalık.
evet senin lafın hoşuma gitti erkek evlat diye ısrar edenler sanki saltanat bırakacakta derde düşüyor çok üzücü gerçekten, bir arkadaş yazmış hayırlı evlat olmak ayrıcalık diye bugün duyduğum en güzel söz.Kayinbabanizin yaptigi sacma aslinda ikiside onun evladi
Ama ne diceksin iste bazi insanlar erkege daha cok onem veriyorlar
Ataerkil yapının sonuçları işte biraz daha okumalı bilgilen meliyiz toplumca ki bu cahilce düşünceleri atlatalım oda her halde bir 100 sene falan alır daha zamanı var.kedi köpek de doğuruyor ne ayrıcalığı acaba. hala bu kadar cahilce düşünen insanlar var ya inanılır gibi değil.
Tam aaa işte beni anlatmış diye egomu şişirecektim, büyük kız olsun deyince elimde patladıyani tek çocuk yapan onu övüyor, çok çocuk yapan "aaa kardeşsiz olur mu" diyor.
Optimumu açıklıyorum : Bir erkek bir kız, yaşları arası da 4 olsun :) Kız büyük olsun.
Benimde bir erkek bir kız,kız büyük birde yaramaz bir oğlum var Allah acılarını göstermesin ikiside erkek veya kız olsaydıda farketmezdi benim içinyani tek çocuk yapan onu övüyor, çok çocuk yapan "aaa kardeşsiz olur mu" diyor.
Optimumu açıklıyorum : Bir erkek bir kız, yaşları arası da 4 olsun :) Kız büyük olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?