öncelikle size şunu söyleyim : elinizde ne kadar konuşma metni ve mesaj içeriği varsa ,özellikle tehdit içerikli olanları ,bunları silmeyin,saklı tutun.
ikincisi kesinlikle onu tahrik edicek şekilde,mesaj atmayın,mail atmayın,telefonda görüşmeyin ya da haber yollamayın.bir arkadaş zannedersem ,tehdit içerikli mesaj atmasını sağla ki demiş,hayır öyle bir şey sakın yapmayın ,bu haksız tahrik nedeni ile cezası kalmasına veya cezasının indirilmesine neden olabilir.
diğer bir hususta ,cahil cesareti bunlar,sitelere koyabileceğini ya da herhangi bir şey yapabileceğini çok da düşünmüyorum ancak ,içinizin rahat etmesi açısından,tavsiye edebileceğim şey ,internete düşmesini beklemeden doğrudan suç duyurusunda bulunun,bu tipler genellikle ellerine celp ulaştığı zaman ,yalvar yakar şikayetinizi geri çekmenizi isteyecektir.
laftan anlayamacak durumdaysa,sürekli sizi rahatsız ediyorsa,muhakkak savcılığa suç duyurusunda bulunun,hatta adliyelerimizde adli yardım büroları var,ben bunu nasıl tek başıma yaparım diye düşünmeyin,orada size yardımcı olucak kişiler vardır,tek yapmanız gereken ,tehdit içerikli mesajlarını ya da maillerini elinizde bulundurmak.
bir de sakın ola ki ,bu kişiye ,kendi başınıza 'had' bildirmeye,bir arkadaş vasıtasıyla 'gel senle şöyle bir konuşalım bakalım ' muhabbetine olayı çevirmeyin,bu sefer suçlu siz ,mağdur o olur,ne olduğunu anlayamazsınız bile.
son olarak,hayatta en yakınım dediğiniz kişilere bile güvenmeyin,17 yaşınızdasınız,yaşanmadan bilinmiyor hiç bir şey,ama siz siz olun ,gidin bir duvara anlatın ,gidin günlük tutun ama o anlık hislerinizle sonradan size ne yapacağı belli olmayan insanlara en özel sırlarınızı ya da ne bileyim dertlerinizi falan anlatmayın.