merhaba, hemen konuya giricem. 10 aydır bir ilişkim var. ilişki dinamiğimizde ben hep çok daha baskın oldum o ise çok ılımlı ve kaygılı bağlanan, bir şey olacak da ben gidicem diye aşırı korkan biri. ben asla onunla ayrılmadım ayrılır gibi de yapmadım ama beni kaybetmekten çok korkar ve ilişkimizin 2. ayından itibaren niyeti çok ciddi şuan evet desem evlenir. çok iyi anlaşırız insanlar bizi çok yakıştırır çok benzetir birbirimize, hep yanyanayız ve birbirimizden hiç sıkılmayız beraber çok eğleniriz. asla kavga çıkartmaz fakat çok kıskançtır, karışmaz ama ben dışarı çıkarken bana iltifat eder gün içinde “seni çok kıskanıyorum çok güzelsin” gibi mesajlar atar, beraber romantik an geçirirken “benimsin” tarzında konuşur tatlı ses tonuyla. başta çok yadırgadım “benimsin” lafını ama artık alıştım. yenilerde önce ablaları sonra da annesi babasıyla tanıştım. ikisinde de gergindim başta ama hepsiyle iyi anlaştık. buradan ve kendi ailemden gözlemlediğim kadarıyla sınır koymalıydım tabii ki koydum, gerginliğimi çok hissettirmedim saygılıydım ama beni sevmezlerse nolur diye hiç korkmadım.
bugün ablası ve eniştesi bizimle görüşmek istedi bizim şehrimizde kalacaklardı birkaç gün (ikimiz de ailemizden uzakta tek yaşıyoruz, ben 23 o 24 yaşında) biz erkek arkadaşımla tüm gün dışardaydık, bir kombinim vardı eve geldiğimizde de aynı kombinleydim zaten normal bir üsttü. kısa olmayan, üst bacak ortasına gelen sporumsu bir şort, halter yaka zara üst. eve geldiğimde de değiştirmedim güzel duruyordu. erkek arkadaşım da evi toparlarken bana “aşkım sakın yanlış anlama lütfen ama annemi görüntülü ararlar sen göğüs kısmını kapatırsın” dedi. ben de çok şaşırdım bi an pek tepki veremedim, sonrasında sakın bir daha beni bu şekilde uyarma, ben ne giymem gerekiyor biliyorum gibi bir tepki verdim. kıyafet konusunda aşırı hassasım çünkü annemle babam çok baskıcılardı, onlar bile alıştılar bana. erkek arkadaşım da hassas olduğumu biliyor. sonra çok pişman oldu ama benim şaşkınlığım hala geçmedi. ablası ve eniştesi de normal insanlar, ikisi de şortla geldi, ablasının şortu benden de kısaydı. çok modern rahat insanlar. gittiklerinde tekrar konuştum o tekrar özür diledi haklısın vs diyerek ama size kesinlikle danışmam gerekiyor diye düşündüm.
dipnot: erkek arkadaşım ailesiyle çok yakın, sürekli görüntülü konuşurlar birbirleriyle çok yakınlar. ablaları da annesi de çok duygusal ve nazlı insanlar ona karşı. geçen annesi sevgilimde kalmaya gelmek için tutturdu, sevgilim hiç müsait değildi o zaman diliminde annesi cidden ona küstü otelde kalırız o zaman vs dedi trip attı. inatçılar ve geldi kalmaya gerçekten. bizim de evlenmemizi istiyor ama kendileri o an bir yere gideceklerdi erkek arkadaşım da evde işi vardı. hadi beraber eve gidin siz, beraber vakit geçirin, biz akşama kadar yokuz diye ısrar etti. ben de bu konu ve aralarındaki iletişim üzerine bir endişemi dile getirdim, evlilik sürecinde karışma ihtimallerinde (ki annesinin böyle bir ihtimali varmış) sınır koyacak mı, benim inat eden insanlara tahammülüm olmadığını vs. çok üzerinde konuşamadık konu kapandı ama bilmiyorum böyle işte. ne düşünüyorsunuz? endişe etmeli miyim?