Erkek arkadaşım bipolar

Bu kişilerin manipülasyon gücü çok ama çok yüksektir 1. ornegi görmüş olan ben bile bir an 2. ornektekini düşünüp tongaya geldim kaba tabirle. Oradaki kadının yerine tekrar koyunca ve sonanda sonanda beni durtunce tekrar 1. örneği hatırladim. İnan bana kimsenin 1.ornekte ki duruma gelmesini istemem.
Sonra toparlar mısın eğer o toparlanmazsa evet gucluysen ve hayat sana gulerse toparlarsin kendini ama zaman alir.
Bunun için savasirken kaybedecegin seylerde olabilir. Ve bunlar çok basit olmayacaktir genelde, cok cok jyi degerlendir. Ve artık internette her şey var manipülasyona gelme. Manipüle edemezse zaten kendisi çekip gidecektir. Tabi çekip gitmeden önce senden de bir seyler alacak.
Çok karışık konular bunlar. Ya şimdi çeker gidersin ya da kalirsin ama bipolar ve kalirsan aci cekmen yüksek ihtimal.
Bu tarz durumlar herkesin başına gelebilir diye kesin yargili konuşamıyorum prensip gibi düşün. Ama ilk örnekteki kıza bu prensibe sahip olmasam koşarak uzaklasmasini söylerdim.
Manipğlasyon derken tam olarak neyden bahsediliyorsunuz ?

birde bahsettiğiniz iki örneği anlayamadım

Bahane yaptığını düşünmüyorum çünkü sizi öven kendini aşağıda gösteren cümleler var.Değersizlik hissi yüksek biri ancak yinede size ağır saldırılarda bulunmuyor.Iyi bir insan Olduğu kanaatine vardım yazılarınızdan. Zor ve yıpratıcı süreçler malesef ve psikolojik dengesizlikler ne yazık ki bebeklere de aktarılıyor.Ben anksiyete bozukluğuna sahibim mesela kızım benden daha ağır vaka olarak karşıma çıktı.Büyük bir vebal hissediyorsunuz bu ayrı bir dert,ileride be olacağını bilememek ayrı dert.. Bu tarz genlerle bir nesil oluşturmak sizede yeni nesilede haksızlık olabilir.Sonuçları malesef ağır durumlar:( ömür boyu bitmeyen ve bitmesi ümidiyle yaşayacağınuz şeylerin ortasına atmasanız kendinizi daha iyi sanki..Benim arkadaşımın annesi bipolar,şu an arkadaşımda bipolar teşhisli.. Herkese şifalar olsun.Cidden keşke herkes normal iç dengelere sahip olsa kimse yaşamasa bu ızdırapları..

İlişkiniz ne kadarlik bilmiyorum ama karantina süreci sizin için sans olabilir oturup düşünün hareketlerini halini tavrini ve ilişkiyi surdurme kararı alirsaniz psikologa birlikte gidin. Caba sarf ediyor mu hastalığı ne durumda ilk uzman ağızdan öğrenin ondan değil.
Evet en önemli şeyde bu bence, gerçekten çaba sarfediyor mu ?
Şuan güya ayrılmak istedi falan filan ama bir süre sonra yine iletişime geçecektir eminim artık. Ancak bu durumun iki çıkışı var ya tedavi olacak bizzat bende şahit olacağım ya da ne kadar sevsemde bitecek

Manipğlasyon derken tam olarak neyden bahsediliyorsunuz ?

birde bahsettiğiniz iki örneği anlayamadım
Onlari ben gördüğüm için anlamadiniz. Yani gördüğüm 2 örnekten bahsettim. Manipülasyon için videolar izleyin youtube de var ve yazılar okuyun, bipolarida guzelce arastirin. Gördüğüm kadariyla bilgileriniz bu hastalık için çok yetersiz. Bir degerlendirip tekrar konu açın en iyisi durumu. Birçok kaynak var manipülasyon ve bipolar insanları anlamak için izleyin okuyun ve ne kadar uyuyor bir bakın. Madem sun psikologa gidemiyorsunuz.

Evet en önemli şeyde bu bence, gerçekten çaba sarfediyor mu ?
Şuan güya ayrılmak istedi falan filan ama bir süre sonra yine iletişime geçecektir eminim artık. Ancak bu durumun iki çıkışı var ya tedavi olacak bizzat bende şahit olacağım ya da ne kadar sevsemde bitecek
İste bu manipüleye bir örnek misal sizi yokluğu ile cezalandirp sonra gelece ve en kötüsü siz bu sahneyi tekrar tekrar yasadiniz ve kaniksadiniz. Normalde siz buraya sevgilim sürekli ayrilip tekrar barışiyor ne yapayım deseniz yol ver derdik cogumuz hatta belki siz bile ama şuan bunu idrak etmeniz çok güç büyük ihtimalle malesef

İste bu manipüleye bir örnek misal sizi yokluğu ile cezalandirp sonra gelece ve en kötüsü siz bu sahneyi tekrar tekrar yasadiniz ve kaniksadiniz. Normalde siz buraya sevgilim sürekli ayrilip tekrar barışiyor ne yapayım deseniz yol ver derdik cogumuz hatta belki siz bile ama şuan bunu idrak etmeniz çok güç büyük ihtimalle malesef
Evet. Doğru diyorsunuz hatta tekrar tekrar yaşadığım için normalleşmeye başladı ve geri döndüğünde yaptıkları çok bormalmiş gibi , aslında ayrılık sebebiyle çaba sarfetmesi gerekirken yapmasa da birşey yine de görüşüyorum.

Evet. Doğru diyorsunuz hatta tekrar tekrar yaşadığım için normalleşmeye başladı ve geri döndüğünde yaptıkları çok bormalmiş gibi , aslında ayrılık sebebiyle çaba sarfetmesi gerekirken yapmasa da birşey yine de görüşüyorum.
Biz buradan ne yazsak da zaten olayin ic yüzünü yaşayana kadar vazgecmeyeceksniz. Hic hakli olmak istemezdim ama öyle malesef. İnterneti iyi kullanin dediklerim kulak ardi etmeyin arastirin derim

Bipolar her kişide aynı seyretmiyor ama erkek kısmında daha sıkıntılı o hapları almayı red ediyorlar cinselliği öldürdüğü için eğer ki evlendiyse, hastalık çok ağır devam edebiliyor, duygusal durum inişli, çıkışlı
Evlilik için uygun değil

Yok yok bu farklı bakış açısı aslında daha kendini koruyucu ve mantıklı olan bipolar kişiler avcuna aldiginda kişiyi zaten seninde psikolojin alt üst oluyor. Ve bir şekilde sende yuksek ihtimal onun bağımlısı oluyorsun. En iyisi yol yakinken dönmek. Ama eline gectiyse sadece kanıtlar onu caydirici etkiye sahip olabilir. Çünkü genelde bu tarz kisilerin ellerinde olan kisilerde dinleyip gerceklestirememe aktif oluyor malesef. Belkide bambaşka bir psikolojik rahatsızlığı vardır tabii bir doktorla sınırlı kalinmamasi taraftarıyım. Umarım konu sahibi kendi için hayırlı olani secer.
Anlattığınız örnekler nasıl bilmiyorum ama bipoların karakteristiğinde pek manipulasyon yoktur. Sevdiğini avucuna almak ya da kendine bağımlı hale getirmek gibi bir amaçla hareket ettiren bir hastalık değil. Kişinin derdi daha çok kendiyle. İki uçtaki Duyguları çok yoğun yaşıyor. Bazen mantık dışı da hareket edebiliyor ve kendini ve çevresindekileri yoran bu.

dediğiniz manipülasyon teknikleri ve karşıdakini bağımlı ve değersiz hissettirme belki biraz daha borderline ve özellikle narsizmin özellikleri.

Bir akrabamızda ve yakın bir arkadaşımda var bu rahatsızlık. Özellikle mevsim geçişlerinde atakları çok oluyor. İlla ki seviyesi farklıdır ama yakınımdaki iki insanın da çok ileri seviyede. Arkadaşımla neredeyse görüşemiyoruz. Sürekli intihar fikri, saplantılı derecede aynı konuları konuşmak, uzun mesajlarına cevap vermekte yetişememek, kısır döngü halinde olduğu için... Bir ömür ilaca mahkum bunun yanı sıra kalıtsal bir rahatsızlık. Çok çok çok sevsen bile katlanılmaz inanın zor. Rabbim kimseyi imtihan etmesin.

Seni çok yıpratır.Çocuk olursa onda çıkma ihtimali var.Bir arkadaş yazmış cinselliği öldürüyor.İlaç almayı reddetse çook sıkıntı.Ben yol yakınken kaçardım.

Eşimin çok sevdiği bi müşterisi kadın bu hastalığı yaşıyor.. salona 6 ay gelmiyor mesela, kaşlar uzamış kendinden geçmiş, saçlarını boyatıyor vs sonra hergün geliyor.. bi yerLerine dövme yaptırmış, deli gibi alışveriş yapmış Ama pişman olmuş çünkü gereksiz herşeyi almış, her yeniliğe açık bi kadın olarak.. ama biri bişey dese kötü bişey olmasa dahil her an dalacak gibi sonra oturup ağlıyor biz bunu 1 2 saat yaşıyoruz peki ya eşi? Çocuğu yakınları hiç kolay bi durum değil Allah sabır versin..

Anlattığınız örnekler nasıl bilmiyorum ama bipoların karakteristiğinde pek manipulasyon yoktur. Sevdiğini avucuna almak ya da kendine bağımlı hale getirmek gibi bir amaçla hareket ettiren bir hastalık değil. Kişinin derdi daha çok kendiyle. İki uçtaki Duyguları çok yoğun yaşıyor. Bazen mantık dışı da hareket edebiliyor ve kendini ve çevresindekileri yoran bu.

dediğiniz manipülasyon teknikleri ve karşıdakini bağımlı ve değersiz hissettirme belki biraz daha borderline ve özellikle narsizmin özellikleri.
Karşısında ki insani kendinden şüphe ettirdigini biliyorum. Bu da manipülasyon oluyor. Manik ve depresifleriniz cok farkli oldugundan insan da nasıl davrancagini sasiriyor. Kendinde sorun ariyor hatta. Bu tarz psikolojik rahatsızlıklarin tek tipe indirgenmesini dogru bulmadigimdan kesinlikle psikolog önerdim ben zaten.
Kişinin derdi kendisiyle ama en çok cevresini yipratiyor bu çok bilinen bir şey kabullenmek istemiypr olabilirsiniz.

Karşısında ki insani kendinden şüphe ettirdigini biliyorum. Bu da manipülasyon oluyor. Manik ve depresifleriniz cok farkli oldugundan insan da nasıl davrancagini sasiriyor. Kendinde sorun ariyor hatta. Bu tarz psikolojik rahatsızlıklarin tek tipe indirgenmesini dogru bulmadigimdan kesinlikle psikolog önerdim ben zaten.
Kişinin derdi kendisiyle ama en çok cevresini yipratiyor bu çok bilinen bir şey kabullenmek istemiypr olabilirsiniz.
Manipülasyonda, karşısındakinin algılarıyla oynamak, onu kendine bağımlı hale getirmekle ilgili kasti bir irade vardır. Gerçeklik algısını sorgulatır, kendine hastalıklı bir şekilde bağlı olmasını sağlamaya çalışır. Amaç söz konusudur yani.

1) kişilik bozukluğu hastalıkları (personality disorder: narsizm vs.)

2) duygu durum bozuklukları (mood disorder, bipolar vs) farklı şeylerdir. Size bahsettiğim durum bu.

kişilik bozukluklarında hastalık biraz da karakterle Birleşmiştir. Manipulasyon taktikleri daha çok bu hastalıkların bir özelliğidir. Kişilik algısı bozuk olduğu için, çevreyle ilişki kurma şekli de öyle olur ister istemez.

bipolar manipulatif değİl, yorucu bir hastalık. ben kendi mesajımda yazmışım zaten hastanın git gellerinin hem kendi, hem çevresi için yorucu olduğunu, neden kabullenmek istemiyeyim?

Haklı olduğunuz nokta, tek tip olmadığı. Hastalık yoktur, hasta vardır derler. Bu da aynı mantık. Her hastanın hikayesi farklıdır. Kimisi hafif, kimdi çok ağır seyreder. Kimi bipolar hastası, normal bir insandan çok daha stabildir. Yani böyle esen coşan, sonra alabora olan bir insan tiplemesi yok illa ki.

Evet, kolay bir hastalık değil, dahası ömür boyu sürüyor. O sebeple hiç güzelleme yapmanın anlamı yok. Bilinçsiz bir şekilde aşk her şeyi çözer diyerek bir ilişkiye başlamanın da anlamı yok.

Konu sahibi, Daha şimdiden böyle git geller yaşayan ve Sevgililik döneminde bile sabit kalamayan biriyle evlilik çok da kolay olmayacaktır.

Şu hastalık döneminde ciddi bir karar verilmemeli tabi ki. Ama çok iyi düşünmeli. Zor zamanda karşımdaki insan nasıl davranıyor? Önemli olan bu. Birlikte gezip cafede tatlı tatlı otururken herkes iyidir, iyi hissettirir. Siz bu hallerini de göz önüne alın düşünürken.

Kadınlar bazen acıma hissiyle, anne rolüne bürünerek ilişki kurabiliyor. Boşanan bir arkadaşımın dediği şeydi bu: sevdiğim için değil, acıdığım için evlenmiştim diye.

daha önce yazılmış, siz onun annesi de, psikoloğu da değilsiniz. Olmak zorunda da değilsiniz. Vicdan yapmadan değerlendirin ilişkinizi. Karşınızdaki insanı bir hastalık olarak değil, iyisi ve kötüsüyle bir insan olarak değerlendirin ve öyle verin kararınızı. Yalnızca iyileri düşünmeyin.

Benim öğrencileriminde birinin babası bipolardı. Adam hiç yoktu ortada, anne çocuğun herşeyiyle ilgileniyordu ve kadın bıkmıştı adamdan. Çokseverek ve hastalığını bilmeden evlenmiş ama çok çok zor diyordu. Adam kaç kez intihara kalkışmış, kadına şiddet, çocukları umrunda bile değil. Kadın boşanacağım diyip diyip duruyordu ağlayarak.

Her yorum ayrı ayrı noktalarda inanılmaz doğru. Bu durum kesinlikle beni de inanılmaz derecede yıpratıyor. Şuan karar vermek için yada konuşmak içinde doğru zaman değil. Ben şimdilik en azından hazirana dek konuşmamayı düşünüyorum. Sonrasında da görüşmek isteyeceğim ve son kararımı da ona göre vereceğim

Sen daha iyileribe layiksin cumlesi erkeklerin klasik ayrilma cumlesidir, karsidakine ayrilmak icin bajmhane sunamadigi zamanlarda kulkanirlar. Sanirim yedeklerde birisi var. Olmasa da ayrilmak istiyor.
Ikincisi bipolar rahatsizlik karantiba bitince bitmeyecek. Omur boyu surecek. Ve bas etmesi zor bir rahatsizliktir. Brn olsam topuklar kacardim.

+++++++++++
Ben olsam kacardim vinlardim hemen

Manipülasyonda, karşısındakinin algılarıyla oynamak, onu kendine bağımlı hale getirmekle ilgili kasti bir irade vardır. Gerçeklik algısını sorgulatır, kendine hastalıklı bir şekilde bağlı olmasını sağlamaya çalışır. Amaç söz konusudur yani.

1) kişilik bozukluğu hastalıkları (personality disorder: narsizm vs.)

2) duygu durum bozuklukları (mood disorder, bipolar vs) farklı şeylerdir. Size bahsettiğim durum bu.

kişilik bozukluklarında hastalık biraz da karakterle Birleşmiştir. Manipulasyon taktikleri daha çok bu hastalıkların bir özelliğidir. Kişilik algısı bozuk olduğu için, çevreyle ilişki kurma şekli de öyle olur ister istemez.

bipolar manipulatif değİl, yorucu bir hastalık. ben kendi mesajımda yazmışım zaten hastanın git gellerinin hem kendi, hem çevresi için yorucu olduğunu, neden kabullenmek istemiyeyim?

Haklı olduğunuz nokta, tek tip olmadığı. Hastalık yoktur, hasta vardır derler. Bu da aynı mantık. Her hastanın hikayesi farklıdır. Kimisi hafif, kimdi çok ağır seyreder. Kimi bipolar hastası, normal bir insandan çok daha stabildir. Yani böyle esen coşan, sonra alabora olan bir insan tiplemesi yok illa ki.

Evet, kolay bir hastalık değil, dahası ömür boyu sürüyor. O sebeple hiç güzelleme yapmanın anlamı yok. Bilinçsiz bir şekilde aşk her şeyi çözer diyerek bir ilişkiye başlamanın da anlamı yok.

Konu sahibi, Daha şimdiden böyle git geller yaşayan ve Sevgililik döneminde bile sabit kalamayan biriyle evlilik çok da kolay olmayacaktır.

Şu hastalık döneminde ciddi bir karar verilmemeli tabi ki. Ama çok iyi düşünmeli. Zor zamanda karşımdaki insan nasıl davranıyor? Önemli olan bu. Birlikte gezip cafede tatlı tatlı otururken herkes iyidir, iyi hissettirir. Siz bu hallerini de göz önüne alın düşünürken.

Kadınlar bazen acıma hissiyle, anne rolüne bürünerek ilişki kurabiliyor. Boşanan bir arkadaşımın dediği şeydi bu: sevdiğim için değil, acıdığım için evlenmiştim diye.

daha önce yazılmış, siz onun annesi de, psikoloğu da değilsiniz. Olmak zorunda da değilsiniz. Vicdan yapmadan değerlendirin ilişkinizi. Karşınızdaki insanı bir hastalık olarak değil, iyisi ve kötüsüyle bir insan olarak değerlendirin ve öyle verin kararınızı. Yalnızca iyileri düşünmeyin.
Özellikle en ilginç tarafı da bu gel gitlerinde geri döndüğünde benim onu tamamen bırakmış olup olmama ihtimalimden korkarak yaklaşıyo ve hep söylediği şey seninle asla alakası yok bu durumun vs oluyor. Evet bu durumun benimle hiç bir alakası olmadığının hatta ne yaparsam yapayım çözümünde bende olmadığının farkındayım. Sadece ve sadece kendisi eğer gerçekten hayatını mutlu geçirmek istiyorsa tedavi olmak isteyecek ve başlayacaktır. Sonuçta eğer söylediklerinin tamamı doğru ise benim yanımda çok mutlu olduğunu hep söylüyordu. Bu durumda benim yapabileceğim tek şey tedaviye başlarsa destek olmaktır.

Ama en büyük şanssızlığım şuan karantina süreci olması sanırım

Gercekten zor bi durum. Surekli ayrilip barismak cok yorar ve hani tamamen belirsiz bir sey iliskiniz bi anda cok yogun giderken pat diye benden iyilerine layiksin deyip birakip gitmek ki bu daha sevgilik sureci isin icinde aileler yok baski yok isler ciddiye binince daha da zorlasacak. Mukemmel derecede iyi anlasan ciftler bile evlenince bocaliyor sizinkisi gercekten buyuk kumar gibi bisey bu surecte sizinde psikolojiniz bozulabilir hatta sevginiz bile bitebilir gercekten bu kadar seyi goz onune alabiliyor musunuz ? Allah yardimciniz olsun insallah sevgiliniz ciddi bir tedaviyle duzelme yasar

Back
X