erkek arkadasim evlenince annesinide yaninda istiyor? nasil davranmaliyim?

sercipio

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2011
8
0
36
İstanbul
merhabalar herkese,

KK yi takip etmeme ragmen yeni uye oldum, cunku bende ilk kez aklimdaki soru isaretlerini kendi basima cozemeyecegim kanatine vardim. sorumu dogru yeremi yaziyorum bilmiyorum ama yeni oldugum icin kusuruma bakmayin. Yaklasik 2 senedir gorustugum biri var. Iliskimiz o kadar ilginc ki, hem cok yakiniz hemde garip bir mesefa var aramizda. bu mesafe birazda benden kaynaklaniyor aslinda, o yuzdende kafamdaki soru isaretleriyle bogusuyorum suan. ben egitimim icin yurt disindaydim, daha dogrusu gidip geldim devamli turkiye`ye bu sure icerisinde, ve mayis ayinda okulum bitiyor, erkek arkadasimda artik evlenelim demeye basladi. ama ben kararsizim, yani kararsizligimin bir cok sebebi var ama en buyuk sebebi annesi. erkek arkadasim 2 kardes, ve babasi bir kac sene once vefat etmis. dogal olarak annesi onunla yasiyor ve annemi yalniz birakmam diyor. Henuz herseyi cok acik bir skeilde konusmadik, ama ben pek sicak bakmiyorum bu duruma, tabiki bunu sade bir sekilde dile getirdim. yilalrdir yalniz yasamis biri olarak bu sekilde bir aile duzeni kurabilecegimi dusunmuyorum. ama diger taraftan kadin tek basina, istemiyorum demek bencillik gibide gozukuyor. o kadar buyuk bir celiski icerisine dustum ki, bu celiskiyi kendi icimde cozmeden acik acik erkek arkadasimla konusmak istemedim, yanlis anlasilmaktan korktum. vicdanimla, isteklerim arasinda sıkıştım kaldim. aslinda yakin bir yerden ev tutmayi onermeyi dusundum, ama cevremdeki arkadaslarim bununda beni rahatsiz edebilecegini soylediler. Sizce ne yapmam lazim, nasil karar vermeliyim? O kadar buyuk bir cikmazdayim ki, her turlu fikre ihtiyacim var. simdiden cok tesekkur ederim herkese.

annesı kardesıyle beraber yasasın sız ayrı yasayın evlenme durumunda ev ev ustune olurmu hıc bn kabul etme derım cnm

sakın kabul etme benim kayın validem yanımda yok uzakta ama görümcem alt katımda o bile bazen sorun yaratıyor aynı ev zor bence

kayinvalideyle yasamak zordur..hele senin gibi böyle bi duruma hic alisik olmayan birisi icin daha da zor...2 kardesler demissin madem annesi kayninla kalsin...bunun bir tek cözümü var:size yakin bi ev tutucaksiniz(en kötü ihtimalle) kayinvalidene...en azindan senle oturmasin...ev ev üstüne olmaz...huzurunuz kacar söyleyeyim

haklısın vallahi eğer kabul etmiyorsa bırak gitsin çünkü zaten ayrılmaz evlenirsen bile sıkılıp evlendikten sonra sen ayrılmak zorunda kalacaksın

Sakın kabul etme.

Diğer evli oğlunda kalsın ozaman.

Düşünsene evinde geceliğinle dolaşamıcaksın.

Rahat rahat banyo yapamıcaksın.

Özel günlerin olacak.

Evde sürekli yemek yapmak zorunda kalacaksın.

Çünkü kaynanan öyle ister.

Ev işlerini aksatma gibi pek lüksün olmayacak.

Yani hep işlerini kaynana göre ayarlıcaksın.

bir yere gitmekk isteyeceksin oda gelecek

hadi olduda götürdün kocanın bir kolunada o takılır

yaptığını beyenmez

offfff offff kabul etmiyorsa ayrı evi bırak anasıyla yaşlansın boşşş verrrrr

üsteki arkads guzel yazmıs ayrıca söle bır durum var erkekler karısının yanında kedı annesı yada bır akrabasının yanında aslan dırlar. ben kayın valıdemı senede 2 kez gorurum o zamn bıle eşimin aslanlığına dayanamam düşün . kesınlıkle kabul etme . su an anlayamzsın belkı vıcdan yaparsın ama ılerdeanlarsın gec olur sımdıden net ol ıstemıyorum de

evet dogru dedin.

Kendin paranla bile birşey alsan onun gözüne batar. ' Oğlumun parasını çar çur ediyor ' der.

İhtimalleri göz önünde bulundur.

Dertsiz başına dert alma.

Sonuçta kocası olmadıgı için sürekli size gelecek.

Yine rahat yok.

Kocanı belkide sadece yatak odasında göreceksin.Öpeceksin sarılacaksın.

Onun yanında hep temkinli konuşacaksın, ayıp olmasın diye ayağını koltuga bile belkide uzatamıyacaksın.

Bence hiç bu riske girme.

Sorunumuz aynı aslında başta öğrnemek istediğim birşey var oturdukları ev onlarmı artı annesinin geliri varmı... Eğer ev kira değilse geliride varsa sakın kuzum ayrı eve geç yurdısında eğitim gördüm diyosun anladıgım kadarıyla özgürsün ailen fazla karışmaz sana.. Kaynanayla aynı evde oturmak ondan once kalkcaksın demek evin herseyi senin eline bakıyor demek eşinle başbşa tek bir anının kalmıycak ve bunun üstüne aradakii çekememzlikler başlıycak demek... Her arkadaşın sana gelmeye çekinecek sende bu durumu sevmiyeceksin hiçbir zaman senin mutfagın v.b sana özel hiçbirşey kalmayacak... Kaynanan eli ayağı tutyorsa bırak kalsın yanlız ve sana bir tavziye eğer damat adayı ana kuzusuysa bırak gitsin daha hayırlı emin ol... Senin geleceğin var herşey aşk değil bu hayatta babanın evinde huzurluyken kendini ateşe atmak bence akıl işi değil... Şuan kararsızlığın tek nedeni var o evin içine girip yaşamamışsn bende öyleydim düşünki ben aynı apartmanda olmama rağmen yazdım bunları...

şartlar müsaitse kayınvalidene yakın bir yerde ev tutun ama ayrı oturun.aynı evin içinde yaşamak zordur.özellikle de yeni evliyken daha da zordur.sevgilinin içi rahat etmiyorsa annesine yakın ev tutun ama ayrı olun

abisi var o da evli zaten.

sen yeni ewli olcaksın dönüşmeli kalsın madem öle...ama işin aslı sakın kabul etme...benim görümcem 4 senelik nişanlı canım ve terslikler yüzünden bir türlü ewlenemediler sewgilik döneminde nişanlısı tutturmuş annem bizimle kalcak diye ve olmaz diyince tam 6 ay ayrı kalmışlar ayrılmışlar..kalan 4 senede bu konuda hem fikir olup tamam diğer oğlunda kalck denilmiş...kadın zaten kendi ewinde oğlunda kalıyor yıllardır...şimdi ewini bırakıp görümcemin ewine yerleşmesi tam bi saçmalık...ama gelgelelim bikaç ay sonra düğünler olcak nişanlısı tekrar annemi yanıma istiyorum demiş...yani erkeğin aklında bu zihniyet anneyle yaşamak varsa siz ewlenincede annemi gelcek okadar diyebilir sana...benim eşimde niaşnlılık döneminde ailemle otursakta güzel bi ew alınca ewimize geçsek falan derdi asla olmaz ozaman beklerim ben dedim hep...aynı binada oturmayıda asla ve asla kabul etmedim...şimdi aynı semtteyiz ama bugüne kaar hiç sorunumuz omadı...heee ilerde annesine yada babasına bişey olsa ALLAH gecinden versin...10 yıl sonra falan birlikte oturmayı ben istiyorum triblex bi vila alınca eşim... şartım bu yoksa onuda kabul etmem...aynı ewde gerçekten çok zorlanırsın...

Son düzenleyen: Moderatör:
bu mesele bana biraz ağır geliyor aslında ...hem üzülüyorum hem de yeni evliler de haklı diyorum...yukarısı bıyık aşağısı sakal misali...ben kız annesiyim ama kimin ne olacağı belli değil...sen iyi niyetli düşünüyorsun,belki Allah kalbine göre verir de mesele kendiliğinden hallolur canım...bir de çok sık olmasa da çevreden duyuyoruz iyi kayınvalideleri...gelin işe gidince yemeğini yapar,ortalığı derler toplar,çocuğuna bakar...belki senin ki de böyle olur,baştan diş göstermeden olanı biteni tartmaya çalış derim

önemli olan iş yapması iyi olması değil önemli olan aynı evde yaşamak özel hayat sıfır olacak sonuçta güzel bir masa yapıp eşiyle vakit geçirmek isteyecek ama kayın valide yan oda da olacak buda zor rahat edemz yani isterse en iyisi olsun ama dubleks tarzı bir ev olursa neden olmasın

sana ve bana göre haklısın,özel hayat evliliklerde çok önemli ama bazılarına göre kayınvalidenin evde sorumluluğu paylaşması,kendisine karışmaması durumunda bunu sorun etmediği gibi memnun olanlar da var...kişiye göre değişir yani...diyorum ya ince bir çizgi...

çevremde kayınvalideyle aynı evde yaşayıp ayrılma noktasına gelen eşler de var,yine aynı evde yaşayıp kovsalar da gitmem diyen gelinler de var...hayat işte...

oncelikle hepinize cok ama cok tesekkur ederim fikirlerinizi benimle paylastiginiz icin. acikcasi dusuncelerim icin vicdan azabi duyuyordum ama cokta yanlis dusunmuyormusum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…