kaynanayla oturmaktansa ayrılmak daha hayırlı bir iş olur herhalde
Sorunumuz aynı aslında başta öğrnemek istediğim birşey var oturdukları ev onlarmı artı annesinin geliri varmı... Eğer ev kira değilse geliride varsa sakın kuzum ayrı eve geç yurdısında eğitim gördüm diyosun anladıgım kadarıyla özgürsün ailen fazla karışmaz sana.. Kaynanayla aynı evde oturmak ondan once kalkcaksın demek evin herseyi senin eline bakıyor demek eşinle başbşa tek bir anının kalmıycak ve bunun üstüne aradakii çekememzlikler başlıycak demek... Her arkadaşın sana gelmeye çekinecek sende bu durumu sevmiyeceksin hiçbir zaman senin mutfagın v.b sana özel hiçbirşey kalmayacak... Kaynanan eli ayağı tutyorsa bırak kalsın yanlız ve sana bir tavziye eğer damat adayı ana kuzusuysa bırak gitsin daha hayırlı emin ol... Senin geleceğin var herşey aşk değil bu hayatta babanın evinde huzurluyken kendini ateşe atmak bence akıl işi değil... Şuan kararsızlığın tek nedeni var o evin içine girip yaşamamışsn bende öyleydim düşünki ben aynı apartmanda olmama rağmen yazdım bunları...
bu mesele bana biraz ağır geliyor aslında ...hem üzülüyorum hem de yeni evliler de haklı diyorum...yukarısı bıyık aşağısı sakal misali...ben kız annesiyim ama kimin ne olacağı belli değil...sen iyi niyetli düşünüyorsun,belki Allah kalbine göre verir de mesele kendiliğinden hallolur canım...bir de çok sık olmasa da çevreden duyuyoruz iyi kayınvalideleri...gelin işe gidince yemeğini yapar,ortalığı derler toplar,çocuğuna bakar...belki senin ki de böyle olur,baştan diş göstermeden olanı biteni tartmaya çalış derim
yani bana bunu diretmedi, ben sadece onunla bu konuda yuzgoz olmadan once kendi icimde kesin bir karar varmak istiyorum, bana annem kesin bizim yanimizda yasicakta demedi sadece annemi yalniz birakamam diye bir cumle kurdu. bakalim artik, zaten baska konuslarda aklimi celiyor, hepsini oturup dusunuyorum tek tek.
kaynanayla oturmaktansa ayrılmak daha hayırlı bir iş olur herhalde
oncelikle hepinize cok ama cok tesekkur ederim fikirlerinizi benimle paylastiginiz icin. acikcasi dusuncelerim icin vicdan azabi duyuyordum ama cokta yanlis dusunmuyormusum.
evet oturduklari ev onlara ait, annesinin emekliligi var, ayrica corluda baska bir evleri daha var, haftanin birkac gunu oraya gidiyor. zaten yogun bir is tempom olucak yani acikcasi benim evlilik anlayisimda esime bile hizmet etmek yok, neticede hersey ortak, ben nasil calisip para kazaniyorsam, o da evde bana destek olmali ki, o kadar calisip gelip eve birde kimseye hizmet edemem. o yuzden problemler cikarmis gibi geliyor. ama iste kadini dislamakta olmaz, onada vicdanim el vermiyor. o yuzden bole biraz kederlendi bu konu beni.
insanlarin en hassas olduklari kisim aileleri, o yuzden dikkatli olmak gerek, kimseyi kirmak istemem. ama sirf insanlari kirmamak icinde sevmeyecegim bir hayati yasamakta istemem. yilalrdir tek basima yasiyorum, annem benim herseyim ama ben onunla bile ayni evde yapamiyorum. en basitinden makarna yaparken kullanacagimiz kasik konusunda bile ters dusunuyoruz birbirimize :) bu kadar is guc, stres altindayken aslinda insanlara ters gelen mesefe olgusunu ben daha olumlu buluyorum, cunku o yasadigin gunluk stresleri deger verdigin insanlara yansitmamis oluyorsun. ama iste turk toplumunun sahip oldugu belli sosyal bir yapi var, bunun aksini talep ettiginde karsi taraf yanlis anlasilabiliyor. yani ben yemek, ortalik, cocuk konusunda farkli dusunuyorum, bunca yildir getirdigim bir duzen var. elim erdikce yapiyorum, ermedigi yerde bu isi meslek haline getiren insanlardan yardim almak bana daha mantikli geliyor. iste tamda bu sebepten ayni evde yasamak(hatta cok yakin bile olmak) korkutuyor beni.
kayınvalideyle yaşamak her açıdan zordur bence. dünyanın en iyi insanı olsun hiç problem çıkarmasın bütün işlerinde sana yardımcı olsun isterse ama yine de zor.
yeni evli olacaksınız bi de en çok yalnız kalmak isteyeceğiniz zamanlar bunlar... hele de siz özgürlüğe düşkün birine benziyorsunuz çok zorlanırsınız. erkek arkadaşınızı da kırmadan yakın biyerlerde oturarak bi çözüm bulabilirsiniz bence
Allah gönlünüze göre versin
bana yardımcı olucak kimse yok mu((((
ailenne diyor canım ?cadaloz di,yorsun şimdiden sana öyle davranan birir evliliğini gerçekten mahvetmeye uğraşabilirr....nekadar sevsen de...iş nişanlında biter annesine ağırlık verp seni ezdirecek bir tipse evlenme derim ne kadar sevsen de inan ki karşına ileride başkaları çıkar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?