Erkek arkadaşım evlilik kurumuna karşı

Erkek arkadaşım dünyanın en anlayışlı ileri görüşlü insanlarından biri düşüncelerime saygı duyor ve her koşulda yanımda olcağını söylüyor fakat evlenmeyi düşünmüyor bunu her konuştuğumuzda benimle ilgili olmadığını evliliği saçma bulduğunu zor olduğunu söyleyip konuşuyor ayrılmayı düşündüm ama onu her gördüğümde bu fikirden vazgeçiyorum sizce napmalıyım

Yaşı kaç

Yaşım 40

Evliyim ve bence de saçma

Genç erkekler evliliği düğün olarak algılıyor saçma diyor ne fark eder ha evliyiz ha değiliz keyfimize bakalım diyor

Bence doğru eşimle birlikte yaşadık bir süre bir süredir de evliyiz ben bir fark göremiyorum

Neden evlendin dersen çocuğumuz olursa psikolojik baskı mahalle baskısı altında kalmasın diye

yurtdisinda yasiyorum ve burada cok yaygn evlenmeyip birlikte yasamak,
bir is arkadasim var, cocugu var mesela, yillardir da ayni sevgilisi ile, ama evlenmiyor, evliligi dini bir muessese olarak gordugu icin evlenmedigini soylemisti hala bir sefer, cok anlamadim acikcasi.

ama Turkiyede evlilik sacma ya diyen erkek bence bencildir. Bunu kadin soyluyorsa okey, hic sorun degil. Ama erkek soyleyince ben bir gicik oluyorum. Cunku kadin her turlu kotu etkileniyor bu tarz bir iliskiden, geri evlenip bosanmaktan da yine kadin kotuu etkileniyor ya, gene sanki evlenmemek daha iyi gibi, bilemedim.

Erkek arkadaşım dünyanın en anlayışlı ileri görüşlü insanlarından biri düşüncelerime saygı duyor ve her koşulda yanımda olcağını söylüyor fakat evlenmeyi düşünmüyor bunu her konuştuğumuzda benimle ilgili olmadığını evliliği saçma bulduğunu zor olduğunu söyleyip konuşuyor ayrılmayı düşündüm ama onu her gördüğümde bu fikirden vazgeçiyorum sizce napmalıyım
Sorumluluk almaya totom elvermiyor diyemiyor.

yurtdisinda yasiyorum ve burada cok yaygn evlenmeyip birlikte yasamak,
bir is arkadasim var, cocugu var mesela, yillardir da ayni sevgilisi ile, ama evlenmiyor, evliligi dini bir muessese olarak gordugu icin evlenmedigini soylemisti hala bir sefer, cok anlamadim acikcasi.

ama Turkiyede evlilik sacma ya diyen erkek bence bencildir. Bunu kadin soyluyorsa okey, hic sorun degil. Ama erkek soyleyince ben bir gicik oluyorum. Cunku kadin her turlu kotu etkileniyor bu tarz bir iliskiden, geri evlenip bosanmaktan da yine kadin kotuu etkileniyor ya, gene sanki evlenmemek daha iyi gibi, bilemedim.
[/QUOT
açıkcası yurtdışındaki beraber yaşama olayı bana daha mantıklı geliyor. Tabi genellememek lazım ama aynı evin içinde bir ay bile yaşasan davranışlarını çözebiliyorsun karşıdaki insanın. Bizim ülkemizde çoğu evlilik bu yüzden bitiyor sevgili olaylarında çok iyi ama aynı evin içine girince anlaşamıyorlar yani bilemiyorum . Bir süre aynı evde yaşayıp gözlemleyip evliliğe karar vermek daha akla yatkın gibi.

Evlilik sacma veya zor degil aslinda. Sacmalaştiran ve zorlaştiran insanlar, birlikte yaşamakla ve evlenmek arasindaki tek fark "adetler, aileler" bence, böyle sacma zorunluluklar icine itmese insanlar birbirini sıkıntı yok aslinda. 🙄

Zor olan kısım ev gecindirme veya ev işi degildir. Evlenmese bile sonsuza dek anne baba evinde oturup, evin işini de anne babasina yaptirmayi planlamiyordur heralde kimse. 🙂

Ama bu evlilik dusunmuyorum sacma diyen erkeklerin cogunluğu durust degildir onu soyleyeyim. 👍 Bikac seneye baskasiyla nikah masasinda gormek mumkun. 😁

Benim abim de istemiyor evlilik. Yurtdışında yalnız yaşıyor. Yoğun bir çalışma temposu var. Boş vakitlerinde de oturur deli gibi kitap okur, mutfağı sever kendine üşenmez yemekler yapar, tv fln zaten yok evinde. Annem de çok garipsedi başta kabullenemedi. Ama yapacak bir şey yok. Siz evlenmeyi istiyorsanız yokunuza bakın. İstemediği bir şeye zorlamayın.

Şahsen eşimle ben de evliliği çok kutsal bir şeymiş gibi görmüyoruz. Çocuk yapmaya karar verene kadar da evlenmedik. Erkek arkadaşınızın böyle düşünmeye hakkı var ama diğer açıdan sizin de istediğiniz şekilde bir ilişki yaşamaya hakkınız var. Demek ki hayat görüşünüz bu yönde farklı. O zaman kafanıza uygun birini bulacaksınız, bunun başka yolu yok. Hele adamı evliliğe ikna etmeye çalışmak filan, aman diyeyim... O şekilde evlenseniz kıymeti olacak mı sizin için?

Sık gorusmeyin mesela sizi ozlemesi kıskanması için ona fırsat taniyin. Hayatında varken bi anda hayatından cikabileceginizi ona ihtiyaciniz olmadığını sadece sevdiğiniz için birlikte olduğunu anlayacağı şekilde davranin.

Evlenince hayatından çıkmayacağımız garanti mi oluyor? E o zaman evlendikten sonra ilgiyi alakayı kesen erkekler çok haklı. Nasıl olsa garanti.

Evlenme zaten. Evlilik erkeğe zor değil ki kadına zor.
İstisnaları dışarıda bırakarak; ev işi, yemek, çamaşır, bulaşık, çocuk bıdı bıdı hep kadında. Erkek ne yapıyor? En iyisi bile bir süre sonra bildiğin püre kıvamına gelip salıyor. İlgisizlik başlıyor, eşin ailesi sıkıntı çıkarıyor. Say Allah say.

Valla evlenme, adam iyilik yapıyor aslında farkında değilsin.
Kesinlikle haklisiniz

Bence de saçma
Saçma olan kurumsallığın getirmiş olduğu bir tom yük aileler beklentiler değişiyor
Halbuki evlenmeden de birlikte olabılırsınız
türkiye şartlarında zor elbette

2 seçenek var ya ayrılacaksınız sonuçta sizin bir hedefiniz var
ya da anı yaşayacaksınız bu konuyu unutacaksınız
Ayrılmayıp da sürekli evliliği açarsanız o sizden ayrılır yani

ayrıca Evlilik düşünsün diye bir ton şey yaparsanız yine ayrılabilir....
Günümüzde seçenekler o kadar çoğaldı ki
Seçenek dediğim farklı fikirlere sahip insanlar
Tek değil ya da bulunamaz değil kimse

ikiniz de birbirinize uygun kişiler bulabılırsınız

Ne güzel ileri görüslü Adam. Ben ilk esimle evliyim ama bana kalsaydi hic evlenmek istemedim. Burdaki kadinlarin problemlerimi okudukca, benim tüylerim dikiliyor. Ne bi im geri kafali yobaz adamlar var, kadinlarina karsi kötü davranan, canin yakan, ne siddetler.
Ben her zaman icin ileri görüslü, medeyinetli, kültürlü ve görgülü insanlar tercih ederim. Cumartesi günü Burda, karsimizda oturan evde, bir türk adami, karisini ve kizini niye ona sormadan camasir kurutmaya, asagiya inmisler diye döverken pacavrasini cikarmis, daha neler neler, ne iskenceler kadinlara karsi. Hep bunlari yapanlar yobaz ve medeniyetsiz zibidiler. Karilarini satin alin is bir mal gibi görüyorlar. Adamdan izin olmadan, hic bir yere gidemiyor o zavalli kadinlar. Köpekler bu türlü kadinlardan daha özgür ve mutlu yasiyorlar. Gecen gün Burda okudum, kadinin disi kirilmis, canin acidigi Halde, Adam karisa Doktora gitmege izin vermiyor.

Yaşı kaç

Yaşım 40

Evliyim ve bence de saçma

Genç erkekler evliliği düğün olarak algılıyor saçma diyor ne fark eder ha evliyiz ha değiliz keyfimize bakalım diyor

Bence doğru eşimle birlikte yaşadık bir süre bir süredir de evliyiz ben bir fark göremiyorum

Neden evlendin dersen çocuğumuz olursa psikolojik baskı mahalle baskısı altında kalmasın diye
Bende bu yüzden evlenmek istiyorum onun dışında başka bir amacım yok onunla bir süre birlikte de yaşadık şuan iş nedeniyle ayrı şehirlerdeyiz bu konuyu gündeme getiren de ben değilim annesi ona baskı yaptıkça o da bana yapıyor

Back
X