Erkek arkadaşım evlilik kurumuna karşı

Öldürülen kadınların 3te 2si eşi veya sevgilisi tarafından öldürülüyor, cinsel şiddeti dışarıda yabancılardan görmüyor da kendi evinde görüyor.
İstatistiksel olarak evlilik erkeğin ömrünü uzatırken kadınınkini de kısaltıyor.
Buna rağmen kadınlar değil de erkekler evliliğe karşı olduğunu söylüyorsa o modernlikten değildir, tek bir kadına bağlı kalmak istemiyorumdur genelde.

Buraya yazmışlar ama ben bir daha yazayım; övlönmök söçmööö diye böğüren erkekler kadar bana itici gelen az şey var. Hadi eskiden ev geçindirmek sadece erkeğin üzerindeydi ve zordu diyelim; şimdi kadınların da çoğu çalışıyor ve aslında erkeğin yükü bir oran da rahatlıyor. Ha o evlenmem diyen tipler de bir taraflarının kılı ağarınca eğer çok zengin değillerse dımdızlak kalıyorlar. Ondan sonra gelsin bunalım. Boşver arkadaşım; sen akıllı ol. Adam gelmiş 29 yaşına daha ne bekliyor acaba? Sen bak yoluna; salla gitsin.

Yaşı kaç

Yaşım 40

Evliyim ve bence de saçma

Genç erkekler evliliği düğün olarak algılıyor saçma diyor ne fark eder ha evliyiz ha değiliz keyfimize bakalım diyor

Bence doğru eşimle birlikte yaşadık bir süre bir süredir de evliyiz ben bir fark göremiyorum

Neden evlendin dersen çocuğumuz olursa psikolojik baskı mahalle baskısı altında kalmasın diye
Biz de öyle yaşadık eşimle evet bir fark yok gibi ikili ilişkide ama devlet işlerinde çok fark oluyor.

Tam da bunu yazmıştım biraz önce.
Artık çevremde evlilikle ilgili işkembeden sallayan erkekler olunca "size ne oluyor ki?" diye saydırmaya başlıyorum.. :KK70:
Aynen öyle. Sanki bana hepsi evde iş paylaşımı yapan, adaletli, beyaz atlı prensler.
Ara sıra linç yesem de sloganım şu : bir daha Türk erkeği mi? tövbe.

Ay herkes turkiyede erkekler evlilikte sorumluluk aliyor mu yok ona ne oluyor bütün yuk kadinda turevli seyler yazıyor
Nasil erkeklerle birliktesiniz allah askina ?
Insanin bir dünya gorusu olamaz mi ? Her sey ev isi yapmak ana babaya gitmek mi sizin gözünüzde?
Belki adam evliliği dini bir rituel olarak görüyor , belki iliskisini devlet onayindan geçirmek istemiyor buraya 10 tane daha neden yazarim salt dünya görüşü ile alakali .
Ülkemizdeki kadınların bu kadar sığ olusuna mahvoluyorum. Bu ulkeden umudumu kesme nedenim en cok kadınlar.

Herşeye okey de.
Simdi evlenmek istemekte geri görüşlulükmü?
Bi ops.
Evlenmeseydiniz.. soylediklerinizle yaptiginiz hic uyusmuyor manasiz
Sizi de iple goturduler nikah masasina sanirim. Evlendiğinize gore bu yazdiklarinizi yasiyorsunuz neden peki hala birliktesiniz madem.
Sizi biraz. Hayal kirikligina sokucam ama söyleyeyim, benim kocam avusturyaliydi,, bilgili, medeniyetli insandi. Ben her zaman icin özgür yasadim ve hicbir sey icin kocamdan izin almadim. Doktor gideceksem gittim, arkadaslarimla bulusmak istersem bulustum, eglenceye gitmek istersem gittim, calismak istersem calistim. Buna esitlik denilir. Biz herzaman esittik. Eger bana bir defa Emir verseydi, veya elini kaldirsaydi, kirici birsey söyleseydi, bavulunu kapinin disinda bulurdu. Kendi e karsi kötü davranisi kimseye izin veremem. Kocama da degil. Ama Benim kocam vefaat etti, benim uzun bir zamam erkek arkadasim var, beni ellerinde tasiyan birisi ve degerimi bilen birisi., bizkari koca gibi yasiyoruz ve hersey super, niye bunu evlilikle degistireyim.

Benim sevgilim 37 yaşında 3 yıldır birlikteyiz ve evlilik düşünmüyor ilk başta da böyleydi evlilik düşünüyorsan ayrıl bu adamların düşüncesi değişmiyor maalesef
Benim ki 52 yaşına kadar evlenmek istemiyorum fikrine sıkı sıkı bağlıydı benimle tanıştığından beri adamda bir düğün dernek hevesi var benim tam tersime :işsiz: evet hazırlık yapıyom çok sinirliyim ne gerek var ya öfffff

Sizi biraz. Hayal kirikligina sokucam ama söyleyeyim, benim kocam avusturyaliydi,, bilgili, medeniyetli insandi. Ben her zaman icin özgür yasadim ve hicbir sey icin kocamdan izin almadim. Doktor gideceksem gittim, arkadaslarimla bulusmak istersem bulustum, eglenceye gitmek istersem gittim, calismak istersem calistim. Buna esitlik denilir. Biz herzaman esittik. Eger bana bir defa Emir verseydi, veya elini kaldirsaydi, kirici birsey söyleseydi, bavulunu kapinin disinda bulurdu. Kendi e karsi kötü davranisi kimseye izin veremem. Kocama da degil. Ama Benim kocam vefaat etti, benim uzun bir zamam erkek arkadasim var, beni ellerinde tasiyan birisi ve degerimi bilen birisi., bizkari koca gibi yasiyoruz ve hersey super, niye bunu evlilikle degistireyim.
Ben niye hayal kirikliğina ugrayayimki benim mevzum deģil sizin mevzunuz.
Bir insan kotüluk yapacaksa evlenmedende yapiyor. Ve evlenen herkes esir hayati yasamiyor bunu belirtmek istedim. Mutluluk bekarlikla kıstas birsey olmadigi gibi..
Evlilikle de bulunamayabilir. Ya medeni durumdan çok bakiş acilarin, inancimizin getirdiği durumlarla alakali. Siz oyle yasarsiniz baskasi evlenerek mutlu olur.
Burda iki kişinin mutluluğu söz konusu evliligi bekar liği degil. Iyi gunler.

Evlenmekte ne var ki? Olmuyorsa boşanılır
O kadar basit, bence erkek arkadaşın kötü niyetli, hiç öyle masum vede sevimli değil
Sizede zerre güvenmiyor

Benim arkadaşım biriyle 5 yıl beraberlik yaşadı ha bugün ha yarın istemeye geleceğiz söz olacak diye Kızı kandırdı çocuk evlenmek istemiyordu o yüzden sanırım oyalıyordu beraberlik devam etmesi için ama kız arkadaşım çok evlenmek istiyordu çok sevdiği için nitekim sonunda kız arkadaşım ameliyat oldu öncesinde bir kavgada kapının önüne dikilen çocuk elini eteğini çekti ayrıldı

Sonra ne oldu mu dersiniz ?
3 ay sonra bir şirkette yönetici olan bir kadınla nişanlandı.

Üzülmeyin ama aslında erkek arkadaşınız sizinle evlilik düşünmüyor ve yaşınız daha henüz çok küçük evlenip ne yapacaksınız salın gitsin

Bunu diyen tüm erkekler bildiğim kızdan ayrılıp üç beş ayda başkası ile evlendi sonunda. Biri benim ex. Üç sene çıktık evlilik saçma ama aşığım diyordu inanmıyorum diyodu ayrıldık altı ay sonra evlendi cocukda saçma diyordu iki sene arayla iki çocuk yapmış

Evliliğe inanmıyorum ve saçma buluyorum. Ama 5. yılında olduğum bir ilişkim var. Erkek arkadaşımı çok seviyorum, onunla bir aile kurmak ömrümün sonuna kadar onun yanında uyanmak istiyorum her güne.

“İşte bu insanla evlenilir” dediğim insanı buldum kısacası. Erkek arkadaşınız size rağmen bu düşüncedeyse “işte bu insanla evlenebilirim” diyeceği kişiyi bulamamıştır. Ne kadar zamandır birliktesiniz? İlişkiniz yeniyse zaman verin. Kendi isteğinize odaklanın. Evlilik düşünüyorsanız ve uzun bir süredir birlikteyseniz, ilişkiden beklentileriniz uymadığı için kendi yolunuza bakmalısınız.

Ay herkes turkiyede erkekler evlilikte sorumluluk aliyor mu yok ona ne oluyor bütün yuk kadinda turevli seyler yazıyor
Nasil erkeklerle birliktesiniz allah askina ?
Insanin bir dünya gorusu olamaz mi ? Her sey ev isi yapmak ana babaya gitmek mi sizin gözünüzde?
Belki adam evliliği dini bir rituel olarak görüyor , belki iliskisini devlet onayindan geçirmek istemiyor buraya 10 tane daha neden yazarim salt dünya görüşü ile alakali .
Ülkemizdeki kadınların bu kadar sığ olusuna mahvoluyorum. Bu ulkeden umudumu kesme nedenim en cok kadınlar.
Türkiyede kadınlar sığ erkekler entelektüel, ileri dünya görüşüne mi sahip?
Onlarda aynı..
Düğün para, ev eşyası para, takı para, çekip gitse nafaka var, kadın evlilik dışı hamile kaşsa aldırırlar, evlenince kadın çocuğu isterse vs. Hepsi kendini şark kurnazı sanıp önemli olan bir imza mı deyip üste çıkmaya çalışıyor. Onlar çok modern, kadınlar çok geleneksel sözüm ona. Yersen..

Türkiyede kadınlar sığ erkekler entelektüel, ileri dünya görüşüne mi sahip?
Onlarda aynı..
Düğün para, ev eşyası para, takı para, çekip gitse nafaka var, kadın evlilik dışı hamile kaşsa aldırırlar, evlenince kadın çocuğu isterse vs. Hepsi kendini şark kurnazı sanıp önemli olan bir imza mı deyip üste çıkmaya çalışıyor. Onlar çok modern, kadınlar çok geleneksel sözüm ona. Yersen..
Medeniyet kadinla yeseren bir olgu .
Kadinlar boyle oldugu icin erkekler boyle. Kendine deger veren kendine saygisi olan bir kadinin hayatinda saydiginiz tarz erkekler olmuyor olamıyor

Back
X