Erkek arkadaşım evlilik kurumuna karşı

Bence asıl evlilik düşünmeyen kadınlar olmalı. Evlilik bu devirde kadına sorumluluk üstüne sorumluluk yüklüyor. Kadını yıpratıyor. Eğip büküyor. Kaynana, görümce, elti, evin işleri, yemek, şu bu... Durum böyleyken bana ben evlilik düşünmüyorum diyen erkek samimiyetsiz geliyor. Elbette saygı duymak da gerekir ama ben bu cümleyi şahsi algılarım. Çünkü bence, ben evlenmek istemiyorum demek seninle evlenmek istemiyorum demek oluyor. Seninle gerçekten iyi anlaştığını düşünseydi, duyguları daha güçlü olsaydı evliliğe hemen de hazır hale gelirdi. Bu yüzden eğer evlilik gibi bir düşünceniz varsa ayrılın.

Bu sizin bakıs acınızla alakalı. Siz evlilik düsünüyorsanız ve evlenmeden birlikte hayat sürdüremem diyorsanız ya görüs acısını degistirmeyi deneyeceksiniz yada ayrılacaksınız

Ne istediğinize karar verin bence, erkek arkadaşınız niyetini açık ve net bı şekilde belli etmiş, saygı duymak zorundasınız. Herkes evlenmek zorunda değil sonucta

Ülkemizdeki erkeklerin yüzde kaçı evlilikte normal sorumluluk alıyor ki evlilik saçma geliyormuş? Erkeğe ne oluyor yani?

Evlilik asıl kadına saçma gelmeli. Bütün herşey kadına yük. Erkek en fazla yardımcı oyuncu..

Ama şu toplum baskısı o kadar iyi işliyor ki, erkeklere evlilik pranga, kadına özendirici bir durum gibi sunuluyor..

Bu kafayla zaten kimseye hayrı dokunmaz. Gölge etmesin yeter. Salın gitsin..

İnsan evlenmek istediği gibi evlenmek istemeyebilirde. Burada önemli olan sen ne istiyorsun, evlenmek istiyorsan, bu adamdan ayrılman gerekir. Çünkü erkek arkadaşın seni kaybetme ihimaline rağmen istemiyorsa, onu ikna etmek için uğraşmak , öz saygını çöpe atmaktan başka bir işe yaramaz. Türkiyede bir erkek bir kadınla aynı evde yaşamasına rağmen, evlenmem diye tutturuyorsa kusura bakmasın, eli kapıda olduğu için istemiyordur. Özgürlüğüne düşkün olan insan aynı evde yaşamak istemez, kendine yaşam alanı ister ama evli gibi yaşayıp, evlenmemek, istediği zaman senle uğraşmadan bitirmek istiyorum demektir. Burada insanlar evlenmeden beraber yaşamayı modernlik olarak alıyorlar ama bu modernlik değil kişi tercihidir sadece. Yani evlenmek isteyen bağnaz evlilik istemeyen modern diye birşey yok, kaldı ki bizim kanunlarımız birlikte yaşamayı koruyan kanunlar değil Avrupada birçok ülkede beraber yaşamayı koruyan kanunlar var , ama ülkemizde çocuğun olsa nüfusa geçirmek için bile senelerce mahkeme kapılarında uğraşıyorsun, mali haklar, miras hakları zaten yok, adamla kavga etsen beraber yaşadığın ev adamın üstüneyse adam seni gece evden atsa bir hakkın yok. Beraber yaşayan kadının bunları da düşünmesi lazım bence. Sonuçta kimse ilişkiye başlarken karşısındakinin ayrılma halinde nasıl bir insana dönüşeceğini kestirmiyor. Konu sahibine önerimde, sen ne istediğine karar ver, ona göre davran olur sadece.

Erkek arkadaşım dünyanın en anlayışlı ileri görüşlü insanlarından biri düşüncelerime saygı duyor ve her koşulda yanımda olcağını söylüyor fakat evlenmeyi düşünmüyor bunu her konuştuğumuzda benimle ilgili olmadığını evliliği saçma bulduğunu zor olduğunu söyleyip konuşuyor ayrılmayı düşündüm ama onu her gördüğümde bu fikirden vazgeçiyorum sizce napmalıyım
Ben şuna inanmıyorum. Evlenmeyi düşünmüyorum değil seninle evlenmeyi düşünmüyorumdur o. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Evlilik olmadan devam edebileceksiniz sorun yok. Ama evlilik düşünüyorsanız onunla devam edemezsiniz. Her evlilik lafı geçtiğinde ben sana evliliğe karşıyım demiştim, sende bunu kabul ettin diyecek

Evlenme zaten. Evlilik erkeğe zor değil ki kadına zor.
İstisnaları dışarıda bırakarak; ev işi, yemek, çamaşır, bulaşık, çocuk bıdı bıdı hep kadında. Erkek ne yapıyor? En iyisi bile bir süre sonra bildiğin püre kıvamına gelip salıyor. İlgisizlik başlıyor, eşin ailesi sıkıntı çıkarıyor. Say Allah say.

Valla evlenme, adam iyilik yapıyor aslında farkında değilsin.

Tam da bunu yazmıştım biraz önce.
Artık çevremde evlilikle ilgili işkembeden sallayan erkekler olunca "size ne oluyor ki?" diye saydırmaya başlıyorum.. :KK70:

Bir arkadaşım evliliği düşünmeyen sevgilisini ikna etmek, evliliğe sıcak bakmasını sağlamak için epey uğraşmıştı sonuç olarak şimdi ikisi de başka kişilerle evli şuan :KK70: o sevgili ne olduysa arkadaşımdan 2 yıl sonra evleniverdi.

Sevgiliniz gerçekten evlenmek istemiyor olabilir önemli olan sizin ne istediğiniz su durumda. Devam edip ikna ederim gafletine düşmeyin de. 🥴

Erkek arkadaşım dünyanın en anlayışlı ileri görüşlü insanlarından biri düşüncelerime saygı duyor ve her koşulda yanımda olcağını söylüyor fakat evlenmeyi düşünmüyor bunu her konuştuğumuzda benimle ilgili olmadığını evliliği saçma bulduğunu zor olduğunu söyleyip konuşuyor ayrılmayı düşündüm ama onu her gördüğümde bu fikirden vazgeçiyorum sizce napmalıyım
yaşlar kaç?

Evliliği saçma bulanlar evlenmeseymiş madem 😄 biraz burada prim kasmak gibi oluyor söylenenler.
Şu ana kadar tek bir kişiyle evliliği düşündüm. Evlenmeden de yaşarım. Ama benim için evlilik başka bir şey ifade ediyor. Evliliğin başka bir versiyonu olsa onu da isterim. Aşkımı haykırmak için bir yol sadece yoksa etiketlere bağlı olmayı sevmiyorum.

Evlenmeyi saçma bulan adam genelde maddiyat yönü yüzünden böyle düşünüyor. İstemiyorsa bunu ya sizinle istemiyordur ya da hiç istemiyordur. Değiştirebileceğiniz bir durum yok.
Aslolan sizin için o kişiyle beraber olmak mı yoksa biriyle evli olmak mı? Ona göre ilişkiye devam edin veya etmeyin

Ne güzel ileri görüslü Adam. Ben ilk esimle evliyim ama bana kalsaydi hic evlenmek istemedim. Burdaki kadinlarin problemlerimi okudukca, benim tüylerim dikiliyor. Ne bi im geri kafali yobaz adamlar var, kadinlarina karsi kötü davranan, canin yakan, ne siddetler.
Ben her zaman icin ileri görüslü, medeyinetli, kültürlü ve görgülü insanlar tercih ederim. Cumartesi günü Burda, karsimizda oturan evde, bir türk adami, karisini ve kizini niye ona sormadan camasir kurutmaya, asagiya inmisler diye döverken pacavrasini cikarmis, daha neler neler, ne iskenceler kadinlara karsi. Hep bunlari yapanlar yobaz ve medeniyetsiz zibidiler. Karilarini satin alin is bir mal gibi görüyorlar. Adamdan izin olmadan, hic bir yere gidemiyor o zavalli kadinlar. Köpekler bu türlü kadinlardan daha özgür ve mutlu yasiyorlar. Gecen gün Burda okudum, kadinin disi kirilmis, canin acidigi Halde, Adam karisa Doktora gitmege izin vermiyor.
Herşeye okey de.
Simdi evlenmek istemekte geri görüşlulükmü?
Bi ops.
Evlenmeseydiniz.. soylediklerinizle yaptiginiz hic uyusmuyor manasiz
Sizi de iple goturduler nikah masasina sanirim. Evlendiğinize gore bu yazdiklarinizi yasiyorsunuz neden peki hala birliktesiniz madem.

Herkes evlenmek zorunda değil, ama siz buraya da konu açtığınıza göre, evlenmek istiyorsunuz.
Çözüme gelirsek, o evliliğe karşıysa, siz de ona karşı olun, yani terkedin. Sizin gibi evlenmek isteyen birileriyle birliktelik yaşayın.

Şahsen öyle bir birliktelik istemem. Hani haman öyle "gel evlenelim" kafasında hiç olmadım. Ama ciddi bir ilişkide, heleki ilerde çocuk istiyorsanız bence hem erkek hem kadın haklarını korumak adına bunu istemeli. Zaten ömür boyu yol arkadaşlığa evet diyorsak bir imza o kadarda bir büyük adım değil

şu an biz de dahil çevremdeki çiftlerin %80'i toplum baskısı yüzünden evleniyor. bizim durumumuzda evlenmekten kastım düğün, nişan vs. gibi organizasyonlar. çoğu erkeğin gözünü bunlar korkutuyor. yoksa birbirimize olan bağlılığımız konusunda sıkıntı yok. bana kalsa dini inancımdan dolayı imam nikahı yapar bir de resmi nikah bitti gitti.
senin durumunda ise erkek arkadaşın niye istemiyo bunu ayırt etmen önemli bence. böyle organizasyonları, törenleri sevmediği için mi? yoksa özgür takılayım resmi bir bağlılığım olmasın kafasında mı? eğer ikincisi ise bu zaten bir ilişki bile sayılmaz. gencim, gezicem görücem, kimseye bağlı kalamam diye düşünen birisi ise seninle bağlı kalması da zor. o yüzden neden evlenmek istemediğini anla önce.

Back
X