Erkek arkadaşım haklı mı?

Surekli halinden sikayetci.. mutsuzlukla gecinen duygu vampiri.. enerji slmurucu... herseyden sikayetci... şukursuz... cozum aramak yerine sorun yaratan...daha cok siralanabilir...
Devam etmek hata olur. Zira omur boyu bu adamin atkasini hep sen toplamak zorunda kalirsin. Is begenmeyip sık sık is degistirenilir... hatta evlenirseniz sen calisirsin o da muhtemelen evde oturur...ara sira buldugu iste de uc bes gun calisip hep karsi tarafi suclayan bahanelerle isten ayrilir...
Derdin mi yok da basina bela aliyorsun...adamin mayasi belli... degismez. Askerliginin bitmesini bile beklemezdim ben. Hazir bu olay taze iken ayrilirdim. Sonra ileride ama bu iliskiye cok rmek verdim falan diye ayrilamayanlar da var.

Askerdeyken terk etsem sizce bu durumda vicdan yapmalı mıyım? Bitmesini beklemek de istemiyorum daha iki üç ayı var. Rol yapmak istemiyorum.
Vicdan yapmayın.
Niye vicdan yapacaksınız ki?
Kararlarini verebilecek yaşta ve kararının sonucunu da kabullenebilmeli.
Vicdan yapacak bir durum yok ortada.
Her olayda etrafındakileri suclayanlardan kaçmak lazim.
Taa bebeklikten geliyor bu suçu başkasına atma durumu.
Çocuk iki yaşında diyelim çok hızlı koştu kapıya çarptı kafasını.
Anneler, babalar ya da aile büyükleri genelde ne yapıyor?
Kapıya pat pat yapıp:
"Al sana niye acitiyorsun benim yavrumun kafasını" diyor.
Çocuğuna da vurduruyor.
"Vur yavrum, acıttı mi bu kapı senin kafani?"
Böyle eğitim olunca sonucu da suç atmaca olarak ortaya çıkıyor.
Halbuki iki yaşında da olsa ne demesi gerekiyor annenin?
"Yavrucum hızlı kostun ve kapıya carptin.
Bir dahakine dikkat et."
Çocuk anlamayacak ve belki her carpmada dusmede bunu tekrarlayacak anne ya da baba her kimse işte.
Ama her seferinde çocuğun yaptığı şeyin sonucunu görmesi için bir eğitim vermiş olacak.
Yaşı ilerledikçe anlayacak çocuk da.
Öyle işte.
İyi düşünün böyle biriyle ömür geçer mi?

Hepinize iyi geceler sevgili KK üyeleri. Benim yaklaşık 2 yıllık bir ilişkim var. Erkek arkadaşım şu an askerliğini yapıyor. Bugün bana yazdığı mesaja canım çok sıkıldı ve sizden fikir almak istedim. Kendisi zor durumlardan mütemadiyen şikayet eden birisi. Sağlığı konusunda inanılmaz hassas ve telefon konuşmalarımız çoğunlukla onun sağlığıyla ilgili endişeleri ve askerlikten şikayetleri üzerine geçiyor. Askerlikte de çok zorlanıyor ve askere gitmeyi hiç istemedi. Bedelli askerlik için yaşı tutuyordu ama ailesinin maddi durumu iyi değil. Bedelli parasını verebilmek için mallarını satmışlar ama bana paranın borçlara gittiğini söyledi. Bu arada ikimiz de çalışıyoruz, benim gelirim ondan daha iyi. İlişkimizin ciddiyetine gelince; kendisi beni sevdiğini söyleyen ama evlilik fikrine çok uzak, bana her zaman evlilik konusunda ben sana belli bir tarih veremem diyen biri. Sonuç olarak bedelli askerlik için parayı denkleştiremedi ve askere gitti. Ben de askerlik konusunda teşvik ettim çünkü mesleği genelde uzun dönem çıkan bir meslekti, bir yıl güzelce maaşını alır birikim yapar kimseye de borçlu olmazsın diyerek.

Gelelim bugüne. Attığı mesajda neden bana bedelli yaptırmadın demiş. Oldukça şaşırdım. Maddi olarak kast ettiğini düşünüyorum ben, gelirim iyi olduğu için bedelli parasını benim vermemi bekliyordu sanırım. Nişanlı değiliz, evlilik sözü verilmemiş, üstüne evlilikten uzak, ben neden vereyim ki? Ben de nasıl yani ben nasıl yaptıracaktım sana bedelli dedim. Benim param vardı dedi, orası sana çok yarar bedelli yapma demişim ben ona. Ben borçlanacaksan bedelli yapma dedim daha işini bile oturtamadı çünkü geliri gerçekten düşük, bir de borçlanırsa daha zor olacaktı. Ben tamamen haksız buluyorum onu uzun bir mesaj yazdım ve kızdım biraz. İlişkimizi bitirmeyi düşünüyorum çünkü genel olarak çoğunlukla şikayet eden, sorumluluk almayan, hep karşı tarafı yani beni suçlayan biri. Benim olayla bizzat alakam yokken ben suçlu çıktım. Siz ne düşünüyorsunuz

şu anda benim de erkek arkadaşım askerde ve aslında görece rahat da geçiyor bana anlattığı ve dinlediğim kadarıyla. zamanında ona neden bedelli yapmadığını sormuştum, parası da vardı çünkü ama hasta annesi için gerekebileceğini, birikimini harcamak istemediğini vb söyledi. o zamanlar yeni tanıştığımız için daha üstelemedim.

şimdi her konuştuğumuzda bedelli yapmamışlığına lanet ediyor. ben de sürekli şikayet dinliyorumi, halbuki hem istese maddi olarak karşılayabilirdi, hem de çok daha zor koşullarda zor yerlerde askerliğini yapabilirdi. halini anlıyorum ama artık tercihleri konusunda daha dikkatli kararlar alması konusunda bir ders aldığını da düşünüyorum. ben daha erken tanımış olsam onu gerekirse cebimden verir yine bedelli yaptırırdım. kaldı ki bizim de evlilik gibi bir planımız yok, beraber yaşıyoruz şimdilik. 6 ay hem ayrı kalıp hem de bu kadar stres yaşamasını istemezdim. yıllar süren çok üzücü süreçlerden geçti, şimdi evci izinleri falan da iptal, tüm askerler çok gergin. siz de alttan alın. kocaman adamsın kendi kararlarını kendin verirsin, ben sadece fikir belirttim deyin. çok isteseydi yapardı elini mi kıracaktınız.

Aslında size değil kendine ve ailesine kızmış, neden o bedelli yapamadığını düşünüyor ve askerliğin zorluğunu tadınca. Sen günah keçisi. Nasibini almışsın. Çekmek zorunda mısın tabiki değilsin

Neden bedelli yaptırmadın sözünün arkasında 1. Olarak para oldugunu düşünmüyorum. Kendi karar veremeyen ve kararlarının sorumluluğunu alamayan birisi olduğu belli oluyor. Muhtemelen siz ne yap et bedelli yap gibi bir fikir verseydiniz onu yapacakti ama bu sefer de borçlandım senin yonlendirmen yuzunden diye sorumluluğu yine size atacaktı. Buyuyememis malesef. Dik duran hayata başına olumsuz şeyler gelse de ayakta kalmaya calisacak biri değil. Ayrıca birbirinizden sogumussunuz gibi. Deli divane aşık gibi durmuyorsunuz neden devam ettiresiniz kı?

Bence bu ihtimali kast etmiyordu. İki ihtimal var ya benim parasını vermemi bekliyordu ya da parası olmasa da bedelli yapmasını desteklememi. Ki parası yoktu bedelli kadar, bana param vardı demesine de şaşırdım. Kaldı ki ben kendimce fikrimi söyledim uymayabilirdi parası olsa bile, bir karar vermişsin sorumluluğunu niye bana atıyorsun ki çok saçma.
Sana dürüst davransaymış param var deseymiş borçlara gitti demeseydmiş o zaman o da. Bence bunlar dediği gibi parayı denkleştirdiler sonra kıyamadı oraya vermeye, borçlara gitti deyip seni tırtıklamaya çalıştı. Senden bi hareket göremeyince -ki iyi ki vermemişsin bu arada- gideyim bari para biriktiririm diye düşünüp gitti. Orada zoru görünce de mıymıy seni suçluyor. Senin her dediğini yapıyor mu da bu olayda yapmış bunu merak ettim. Parası varsa vermeye kıyamamış sana bile yok demiş şimdi bu ne lahana turşusu demezler mi insana?
Öyle aldatılma şu bu umrunda olsa onu sorgulat bence derdi kendisiyle başkasını hiç düşündüğünü sanmam bencil birine benziyor.
Sen zaten olayları çok objektif değerlendiriyorsun o yüzden ayrıl demeyeceğim sen gerekiyorsa yaparsın zaten😉

Hepinize iyi geceler sevgili KK üyeleri. Benim yaklaşık 2 yıllık bir ilişkim var. Erkek arkadaşım şu an askerliğini yapıyor. Bugün bana yazdığı mesaja canım çok sıkıldı ve sizden fikir almak istedim. Kendisi zor durumlardan mütemadiyen şikayet eden birisi. Sağlığı konusunda inanılmaz hassas ve telefon konuşmalarımız çoğunlukla onun sağlığıyla ilgili endişeleri ve askerlikten şikayetleri üzerine geçiyor. Askerlikte de çok zorlanıyor ve askere gitmeyi hiç istemedi. Bedelli askerlik için yaşı tutuyordu ama ailesinin maddi durumu iyi değil. Bedelli parasını verebilmek için mallarını satmışlar ama bana paranın borçlara gittiğini söyledi. Bu arada ikimiz de çalışıyoruz, benim gelirim ondan daha iyi. İlişkimizin ciddiyetine gelince; kendisi beni sevdiğini söyleyen ama evlilik fikrine çok uzak, bana her zaman evlilik konusunda ben sana belli bir tarih veremem diyen biri. Sonuç olarak bedelli askerlik için parayı denkleştiremedi ve askere gitti. Ben de askerlik konusunda teşvik ettim çünkü mesleği genelde uzun dönem çıkan bir meslekti, bir yıl güzelce maaşını alır birikim yapar kimseye de borçlu olmazsın diyerek.

Gelelim bugüne. Attığı mesajda neden bana bedelli yaptırmadın demiş. Oldukça şaşırdım. Maddi olarak kast ettiğini düşünüyorum ben, gelirim iyi olduğu için bedelli parasını benim vermemi bekliyordu sanırım. Nişanlı değiliz, evlilik sözü verilmemiş, üstüne evlilikten uzak, ben neden vereyim ki? Ben de nasıl yani ben nasıl yaptıracaktım sana bedelli dedim. Benim param vardı dedi, orası sana çok yarar bedelli yapma demişim ben ona. Ben borçlanacaksan bedelli yapma dedim daha işini bile oturtamadı çünkü geliri gerçekten düşük, bir de borçlanırsa daha zor olacaktı. Ben tamamen haksız buluyorum onu uzun bir mesaj yazdım ve kızdım biraz. İlişkimizi bitirmeyi düşünüyorum çünkü genel olarak çoğunlukla şikayet eden, sorumluluk almayan, hep karşı tarafı yani beni suçlayan biri. Benim olayla bizzat alakam yokken ben suçlu çıktım. Siz ne düşünüyorsunuz

ay mıyır mıyır herşeyden şikayet eden insana gıcık olurum.
incilerimi dökülmüş kıyamam :KK53:

Aaa hem para denkleştiremiyor. Hem de sana sallıyor. Ne münasebet canım. Borçları kapatacağına yapaydın bedellini çok meraklıysan bana ne deyip ayırlırdım ben. Çok saçma. Ki her şeyi geçtim. Tut ki
Sen yapma dedin etkilemeye çalıştın diyelim, kararlı karakterli olsaymış da istediğini yapsaymış. Her türlü terkedilecek biri.

Hem sorumluluk almayan bencil biri hem size guven vermiyor hemde sizden Ortada bir bag yokken maddi beklentiye girmis konunun sonunu okumadan anlamistim cocugun sizden para beklentisi oldugunu boyle biriyle vakit harcamayin kesin olarak ayrilin ne derdi biter nede nazi

Konu sahibi bi çok şey yazardım burayada siz neyin ne olduğunu biliyorsunuz.Vicdan yapmayın ne olur ayrılın hak ediyor.

Bence de bitirin o sizin çocuğunuz değil neden sen bedelli parasını vereceksin artı verdin diyelim seni terketmecegini ne malum

Sürekli şikayet eden aynı şeyi döndürüp döndürüp senelerce sündüren insanlardan uzaklaşın hiçbir sonu olmuyor ve zaten bir süre sonra gözünde düştükçe düşüyor erkek dediğin güçlü durmalı sorumluluk alabilmeli. Bedelli yapmak istiyorsa yapacaktı kararı kendi verseymiş. Bu askerden dönecek bir dikiş tutturacakta sonra evliliğe hazır olacakta ölme eşeğim ölme. O sırada da senin yaşam enerjini bir güzel emer sonra kendi adam oldum sanıp sana yol verir. Bu hikaye hiç şaşmaz. Bas tekmeyi gitsin. Normalde bu cümleyi sevmem ama asalak insanlara tahammül edemiyorum

Memnuniyetsiz insan çekilmez evet ne kadar stresli olsa da bu kadar yansitmamalı sonucta siz ona mantıklı bir sey demissiniz,sinirini sizden çıkartmaya çalışıyor. Ama bedelli parasini sizin vermenizi istediğini tam olarak nereden çikardıniz ? Onu da geçtim adam size evlilik hakkindaki düsüncelerini acikca söylediği halde hem onunla beraberlige devam edip hem de şikayet etmeye hakkinız yoktu.

yani insan sevgilisinin bedellisine yardim edebilir elbette ama,

zaten sevgilinizin maddi durumu cok iyi degilmis, e askerdeyken de daha cok kazanacakmis, siz dogru yonlendirmissiniz.

Arkadas kendini bulunmaz hint kumasi saniyor anladigim, burnunu surtmek gerekir.

Bir de bu surekli sikayet etme hali cok sinir bozucu, benim esim de oyledir, ama ben onun benim modumu dusurmesine izin vermemeyi ogrendim. Hatta o sikayete basladigi an e o zaman sunu yap bunu yap deyip sikayet etmektense sorumluluk almasi gerektigini soylerim. Baya baya asti o da. Siz de devam edecekseniz dinlemeyin sikayetlerini surekli, size yazik.

Sen burda sevgiline şu sözleri soyletiyorsan ayrıl zaten. Ama askerdeyken ayrıldığın icin arkandan çok iyi sozler de etmeyecek, bunu da bil.

Aralari okumadim kusura bakmayin ama sanki bana sizden para bekliyormus gibi gelmedi yani beni neden yonlendirdin demis gibi. Ama haklisiniz sorumluluk almayi bilmeyen biri

Back
X