erkek arkadaşım hasta mı?

Bu bir ihtimal..
Bence iyi ihtimal
Bipolar da olabilir
Ama yaşanmışları farklı hatırlaması..
Bir yere koyamadım.

İyi düşün derim

yani o kadar karışık ki..bazen yaşanmışlıkları tamamen unutkanlığına veriyorum ama abarttığında yok artık diyorum
bazen de ben yanlış hatırlarım o bütün detayları bilir, kanıtlar..anlam veremiyorum

intihar düşünmüyorsa bipolara daha yakın gibi arkadaşınız. borderlinelarda intihar eğilimi barizdir. arkadaşınızın doğu görevinde olması da etkenlerden biri olabilir. öncesi nasıldı? umarım bipolar değildir, halüsinasyonları var mı? kaç yaşında?
psikiyatriye gitmesi senin ve çevresi açısından iyi olacaktır.
bir şeyi yoksa da olmadığı ortaya çıkar en azından.

* Herkese annesiymiş gibi davranır.Kendi bildiğini yaptırana kadar diretir :

Kontrol saplantısı...
“kontrol delisi”.. çoğunlukla etraflarında olan her şeyin ve herkesin nasıl olması gerektiğini ısrarcı bir şekilde dikte etmeye çalışan insanlar için kullanılan bir kelimedir.

*Geçen yolda biri ayağına bastı.Küfürler etti.Adamı görse dövecek o derece:

Öfke kontrol bozukuğu...
Öfke kontrolü çocukluk çağında başlar ve beyin ön bölgesinin bir işlevidir. Kötü çocukluk çağı yaşantıları ve yanlış tutumlar çocuklarda öfke kontrolünü bozar. Öfke Kontrol Bozukluğu yaşayan bireylerde mutluluk hormonu adı verilen serotonin hormonunun çalışmasında da bir sıkıntı olduğu bilinmektedir.

*Bir bakıyorsun ümitsiz kötümser bir bakıyorsun neşeli şükreden...

Sınır kişilik bozukluğu...
Bu kişilerin ruh hali dalgalı denize benzer.Birgün yakıp yıkarlar birgün yere göğe sığmazlar.
Sürekli gelgitler yaşarlar.Duyguları değişiklik gösterir.

Unutkanlığını da ekleyecek olursak acilen psikiyatr yada nörolojiye başvurması gerekir...

yok tam tersine intahar edenlere şaşırır,canı çok kıymetlidir, sağlığına çok dikkat eder
ilk tanıştığımızda daha fazlaydı, ben şaka yaptığını bile düşnümüştüm, sonra sakinleştti hatta beni değiştirdin önce dinliyorum, anlıyorum artık hemen parlamıyorum diyordu ama doğuyta gittikten sonra fazlalaştı.. 30 yaşında..halüsinasyonla ilgili bir sorunu olmadı benim bildiğim

Bipolar da alkol ya da madde bağımlılığı görülür aynı zamanda.
Sanırım sevgilin bir çok rahatsızlığı aynı anda yaşıyor, sadece borderline sadece bipolar ya da sadece anksiyete denemez.
En kesin çözüm psikiyatriste gitmesi.
O teşhisi koyacaktır.Biz ne dersek diyelim doktor şart.

aşırı sinirli anları dışında bana olumsuz gelen bir yönü yok, tam tersine tanıdığım en iyi kalpli insanlardan biri.. böyle yaptığı anların sonrasında çok vicdan yapıyor beni üzdüğü için o yüzden çok da kızamıyorum..

sakin bir anında güzel bir dille söyleyince dinliyor, hak veriyor..ama şimdi gidipte "hayatm sen hastaymışsın doktora gidelim" desem yıkılır

yakın çevremde çok vardı subay polis ve evlilerde vardı bekarlarda. dengesiz oluyorlar. hafızalarında sürekli hikayeler kurup kendilerini inandırıyorlar ve karsıdaki inanmazsa tepkileri çoğalıyor ve bu zamanla şiddete kadar gidiyor. hastamıdır değilmiidr bilmem ama evlilik düşünüosan iyi düşün deerim

birebir ve çok mantıklı analizler..teşekkür ederim

Bu direk bir borderline davranışıdır.
Yıkılsa da söylemek zorundasın. Sen hastaymışsın deme tabi ki sakin bir anında en ılımlı şekilde bir doktora gitmenin faydası olacağını söyle.
Sana da zarar verdiğini hatta beraber gitmenizi öner.

Tipki benim esimi anlatmissiniz.
Anskiyete kisilik bozuklugu.
Ve ne tesaduf benim esim de subay.

izne geldiğinde mutlaka söyleyeceğim çok teşekkür ederim ilginiz için

Eğer evlilik düşünüyosan zor ama arkana bakmadan kaç sinirli insanla ugraşmak cok zor o arkdaşlıkta olan siniri evlilkte terminatöre dönüşüyo ve hiç değişmiyor ve dışarıya ii olan erkek evde sinirli ve takıntılıdır.

Elim gitmiyor, yazmayım dedim ama..

MS (multiple sklerosis) de ihtimaller dahilinde..

Aslında ne desek boş

Sonuçta sıkı bir kontrol gerekli..

Umarım tedavi olmayı reddetmez ...
Ölümden başka herşeye çare vardır Allahın da izniyle.
İnşallah kabul eder.
Söylerken ılımlı yaklaş.Alıştırarak söyle ki sana patlayıp kalbni kırmasın :13:

Tipki benim esimi anlatmissiniz.
Anskiyete kisilik bozuklugu.
Ve ne tesaduf benim esim de subay.

tamam, askerlerde bu gibi şeylerin olduğunu biliyoruz ama ben onun için farklı, hiç belli etmiyor derdim zaman zaman hala da diyorum..
ama bazen tam tersine ben öyle oluyorum..mesela hastaneye gitmiştik bir görevliye birşey sordu, adam bariz ters cevap verdi gıkı çıkmadı, bu sefer ben tutamadım kendimi adama bağırdım, bazen fazlasıyla sakin çok ilginç ama öyle
eşiniz değişmedi mi hiç?

eminimin buraya konu açtığımı bilse önce "beni ne hallere düşürdün deyip delirir" ertesi gün de "kızdım sana ama düşünce ne kadar ince bir davranış olduğunu düşündüm" der.. birşeyi güzelce söyleyince dinliyor allahtan

Elim gitmiyor, yazmayım dedim ama..

MS (multiple sklerosis) de ihtimaller dahilinde..

Aslında ne desek boş

Sonuçta sıkı bir kontrol gerekli..

okuyunca içim acıdı..
belirtileri okudum alakası yok aslında

Son düzenleme:
ilk zamanlar çok sakindi,hatta sinirli halini düşünemezdim diyorsun,sorun bence senin alttan alman,oda istediği gibi bağrırıp çağırıyor.Hiç kimse dört dörtlük değil,başkasıda olsa başka sorunların olacak bence.Düzeltmeye bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…