Bu bir ihtimal..
Bence iyi ihtimal
Bipolar da olabilir
Ama yaşanmışları farklı hatırlaması..
Bir yere koyamadım.
İyi düşün derim
intihar düşünmüyorsa bipolara daha yakın gibi arkadaşınız. borderlinelarda intihar eğilimi barizdir. arkadaşınızın doğu görevinde olması da etkenlerden biri olabilir. öncesi nasıldı? umarım bipolar değildir, halüsinasyonları var mı? kaç yaşında?
psikiyatriye gitmesi senin ve çevresi açısından iyi olacaktır.
bir şeyi yoksa da olmadığı ortaya çıkar en azından.
yok tam tersine intahar edenlere şaşırır,canı çok kıymetlidir, sağlığına çok dikkat eder
ilk tanıştığımızda daha fazlaydı, ben şaka yaptığını bile düşnümüştüm, sonra sakinleştti hatta beni değiştirdin önce dinliyorum, anlıyorum artık hemen parlamıyorum diyordu ama doğuyta gittikten sonra fazlalaştı.. 30 yaşında..halüsinasyonla ilgili bir sorunu olmadı benim bildiğim
Ben aslında pekte hasta olduğunu sanmıyorum. Ama normalde demiycem tabiki anladığım kadarıyla hayatındaki şeylere çok değer veren biri (sizinde söylemeniz üzere bu yorumu yapıyorum). Birazda takıntılı biri gibi geldi :) Bu kişiyi çok sevdiğiniz belli bir insan 7 sinde ne ise 70 inde de odur. İki kişinin anlaşması karşılıklı sevgi ve kusurları hoşgörmekle olur. Seven insan sevdiğine katlanmaz hoşgörür. Eğer siz bu kişi ile bir hayat kuracağınıza mutlu olacağınıza size değer verip el üstünde tutacağına inanıyosanız kafanıza bişey takmanıza gerek yok.3 yıldır birlikteymişsiniz az buz değil eminim biçok şey paylaşmışsınızdır ve çok iyi tanıyosundur. Artı ve eksi yönlerini oturup düşünün derim. Hangisi ağır basıyosa ona göre karar verirsiniz. Bu kadar yıl zaman geçirmişsiniz bi çırpıda bırakmak zor olur tabiki asla hemen kurtulun o kişiden demiyorum. Zaten sizi çok seviyosa nekadar sinirlenirse sinirlensin size el kaldıramaz. Öfkesini sizin üzerinizde dindirmeye çalışamaz. Tabiki eğer bu kişi ile bir gelecek hayaliniz var ise inanıyosanız mutlu olacağınıza sizde ona göre davranırsınız nabza göre şerbet yani :) Sinirli anında hoşgörülü olursunuz yumuşak başlı olarak sakinleştirmeye çalışırsınız. Yok ben katlanamam böyle hayat geçiremem diyosanız buda tamamen sizi ilgilendirir. Gittiği yere kadar gitsin bırakın derim. İlerde ne olucağını Allah bilir.. Yinede artı ve eksi yönlerini düşünün ona göre karar verin. :)
kesin bir sıkıntısı var bence, insanlar evleniyor da haberi olmuyor yıllar sonda eşim şizofrenmiş meğersem diye öğreniyor. tedbirli olmakta fayda var. öncelikle bu durumdan bi bahsedin ona neden böyle davranıyorsun farkında mısın gibi..bakalım ne diyecek..
merhaba.. erkek arkadaşımın sinirsel bir hastalığı olduğunu düşünüyorum ama bir fikrim olmadığından adını koyamıyorum
Tepkileri; sinirlenince aşırı öfkeli, yeri göğü inletir sesi o derece (ben tepki verdikce azalmaya başladı) ve aşırı hızlı konuşuyor sinirliyken
çıldırmış gibi konuşur, abuk subuk hikayeler yazar sanki ben o dediklerini yapmışım gibi emin bir şekilde ısrar eder kabul etmezsem isterse 10 gün sürsün kabul ettirene kadar zorlar.. her ne kadar hissettirsemde ona göre ben başkalarına daha çok değer veren onu dışlayan, her zaman haksız bulan, kötü biri muamelesi yapıyormuşum..Örnek: geçen gün yolda yürürken ayağına bastı biri,öfkeden deliye döndü, küfürler saydı adamı görse dövecek o derece..ben de sakinleştirmek için "hayatım zaten kalabalık kimse kimsenin ayağını görmüyor ki olur böyle şeyler" dedim.. başladı bana yolun ortasında bağıra bağıra "sen zaten beni dışla, başkalarını koru, ben senin hayatında hiçim" vs demeye şaştım kaldım.. 2 dk sonrada kahkaları havada uçuştu..
herkese sanki annesiymiş gibi karışır, karşısındaki yanlış yapıyorsa onun bildiğini yaptırına kadar diretir..örnek: arkadaşımın bebeğiyle 2 aylıkken tatile gitti demediğini bırakmadı.. karışmamasını, onu ilgilendirmediğini söylesem terslenir..
sinirli hali neşeli halinden çok çok farklı bazen ciddi ciddi ondan 2 tane olduğunu düşünüyorum:)
çok unutkan..önemli günler, benimle ilgili şeyler vs bu konularda değil, mesela yaşadığımız bir anı başka türlü yaşamışız gibi hatırlıyor..
birşey anlatıyorum, onu başka türlü anlayıp konuşuyor konuşuyor bir bakıyorum başka konuya geçmiş:S artık birşey diyemiyorum,bakakalıyorum öyle..
sürekli kötümser, ümitsiz ama bir bakıyorsunuz ertesi gün neşe saçıyor, allah şükrediyor vs.
erkek arkadaşım subay..istanbuldayken ben ve arkadaşlarım hep şakalaşırdık bu nasıl asker, bu kadar gülen, neşeli, enerjik bir adam olur mu falan derdik(sinirli halini görmeden önce tabi)..hatta bir arkadaşım X'i sinirliyken düşünemiyorum sinirlenemez o derdi ama birgün şahit oldu ve hala o günü hatırlattığımda hatırlatma ne olur der:) şimdi doğu da şark görevinde..belkide oranın şartlarından böyle oldu diyeceğim ama istanbuldaykende sinirliydi sadece bu kadar sık değildi..
bazen benimde tepem atıyor o zaman biraz pısıyor ama 1-2 kere olduktan sonra artık benide takmıyor, nasıl davranacağımı şaşırdım.
* Herkese annesiymiş gibi davranır.Kendi bildiğini yaptırana kadar diretir :
Kontrol saplantısı...
“kontrol delisi”.. çoğunlukla etraflarında olan her şeyin ve herkesin nasıl olması gerektiğini ısrarcı bir şekilde dikte etmeye çalışan insanlar için kullanılan bir kelimedir.
*Geçen yolda biri ayağına bastı.Küfürler etti.Adamı görse dövecek o derece:
Öfke kontrol bozukuğu...
Öfke kontrolü çocukluk çağında başlar ve beyin ön bölgesinin bir işlevidir. Kötü çocukluk çağı yaşantıları ve yanlış tutumlar çocuklarda öfke kontrolünü bozar. Öfke Kontrol Bozukluğu yaşayan bireylerde mutluluk hormonu adı verilen serotonin hormonunun çalışmasında da bir sıkıntı olduğu bilinmektedir.
*Bir bakıyorsun ümitsiz kötümser bir bakıyorsun neşeli şükreden...
Sınır kişilik bozukluğu...
Bu kişilerin ruh hali dalgalı denize benzer.Birgün yakıp yıkarlar birgün yere göğe sığmazlar.
Sürekli gelgitler yaşarlar.Duyguları değişiklik gösterir.
Unutkanlığını da ekleyecek olursak acilen psikiyatr yada nörolojiye başvurması gerekir...
aşırı sinirli anları dışında bana olumsuz gelen bir yönü yok, tam tersine tanıdığım en iyi kalpli insanlardan biri.. böyle yaptığı anların sonrasında çok vicdan yapıyor beni üzdüğü için o yüzden çok da kızamıyorum..
Bu direk bir borderline davranışıdır.
Yıkılsa da söylemek zorundasın. Sen hastaymışsın deme tabi ki sakin bir anında en ılımlı şekilde bir doktora gitmenin faydası olacağını söyle.
Sana da zarar verdiğini hatta beraber gitmenizi öner.
merhaba.. erkek arkadaşımın sinirsel bir hastalığı olduğunu düşünüyorum ama bir fikrim olmadığından adını koyamıyorum
Tepkileri; sinirlenince aşırı öfkeli, yeri göğü inletir sesi o derece (ben tepki verdikce azalmaya başladı) ve aşırı hızlı konuşuyor sinirliyken
çıldırmış gibi konuşur, abuk subuk hikayeler yazar sanki ben o dediklerini yapmışım gibi emin bir şekilde ısrar eder kabul etmezsem isterse 10 gün sürsün kabul ettirene kadar zorlar.. her ne kadar hissettirsemde ona göre ben başkalarına daha çok değer veren onu dışlayan, her zaman haksız bulan, kötü biri muamelesi yapıyormuşum..Örnek: geçen gün yolda yürürken ayağına bastı biri,öfkeden deliye döndü, küfürler saydı adamı görse dövecek o derece..ben de sakinleştirmek için "hayatım zaten kalabalık kimse kimsenin ayağını görmüyor ki olur böyle şeyler" dedim.. başladı bana yolun ortasında bağıra bağıra "sen zaten beni dışla, başkalarını koru, ben senin hayatında hiçim" vs demeye şaştım kaldım.. 2 dk sonrada kahkaları havada uçuştu..
herkese sanki annesiymiş gibi karışır, karşısındaki yanlış yapıyorsa onun bildiğini yaptırına kadar diretir..örnek: arkadaşımın bebeğiyle 2 aylıkken tatile gitti demediğini bırakmadı.. karışmamasını, onu ilgilendirmediğini söylesem terslenir..
sinirli hali neşeli halinden çok çok farklı bazen ciddi ciddi ondan 2 tane olduğunu düşünüyorum:)
çok unutkan..önemli günler, benimle ilgili şeyler vs bu konularda değil, mesela yaşadığımız bir anı başka türlü yaşamışız gibi hatırlıyor..
birşey anlatıyorum, onu başka türlü anlayıp konuşuyor konuşuyor bir bakıyorum başka konuya geçmiş:S artık birşey diyemiyorum,bakakalıyorum öyle..
sürekli kötümser, ümitsiz ama bir bakıyorsunuz ertesi gün neşe saçıyor, allah şükrediyor vs.
erkek arkadaşım subay..istanbuldayken ben ve arkadaşlarım hep şakalaşırdık bu nasıl asker, bu kadar gülen, neşeli, enerjik bir adam olur mu falan derdik(sinirli halini görmeden önce tabi)..hatta bir arkadaşım X'i sinirliyken düşünemiyorum sinirlenemez o derdi ama birgün şahit oldu ve hala o günü hatırlattığımda hatırlatma ne olur der:) şimdi doğu da şark görevinde..belkide oranın şartlarından böyle oldu diyeceğim ama istanbuldaykende sinirliydi sadece bu kadar sık değildi..
bazen benimde tepem atıyor o zaman biraz pısıyor ama 1-2 kere olduktan sonra artık benide takmıyor, nasıl davranacağımı şaşırdım.
Tipki benim esimi anlatmissiniz.
Anskiyete kisilik bozuklugu.
Ve ne tesaduf benim esim de subay.
Tipki benim esimi anlatmissiniz.
Anskiyete kisilik bozuklugu.
Ve ne tesaduf benim esim de subay.
Umarım tedavi olmayı reddetmez ...
Ölümden başka herşeye çare vardır Allahın da izniyle.
İnşallah kabul eder.
Söylerken ılımlı yaklaş.Alıştırarak söyle ki sana patlayıp kalbni kırmasın :13:
Elim gitmiyor, yazmayım dedim ama..
MS (multiple sklerosis) de ihtimaller dahilinde..
Aslında ne desek boş
Sonuçta sıkı bir kontrol gerekli..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?