- 31 Aralık 2012
- 299
- 1
- 46
Konu sahibinin sevgilisiyle eşinin belirtileri aynı mı ?
Senin eşin tedavi oluyor mu
ilk zamanlar çok sakindi,hatta sinirli halini düşünemezdim diyorsun,sorun bence senin alttan alman,oda istediği gibi bağrırıp çağırıyor.Hiç kimse dört dörtlük değil,başkasıda olsa başka sorunların olacak bence.Düzeltmeye bak.
Evet tamamen ayni.hatta burcu bile ayni.
Arkadaslar sizin dediginiz kadar ciddi bisey olsaydi tekrarlanan periyodik muyanelerinde cikardi.sadece baslangic olan anskiyete bozuklugu bu.esim tedavi goruyor askeri hastanede psikiyatride rutin kontrolleri var ve ilacta kulllaniyor.
Sizin dediginiz gibi melek normal zamanlarda , 4 5 ayda ani ofke patlamalari olur sebep cokta onemli degildir o anda onlar icin.hic tahmin etmeyeceginiz hic beklemediginiz bi anda dunyanin sonu gemis gibi tepki alabilirsiniz onlardan.
Ve unutkanlik soylemediginiz seyleri soylemissiniz gibi size kabul ettirme inat ve senaryolar yazma.agziniz acik bakarsiniz soylediklerine.kabul de etmezler yanlis hatirladiklarini.
Tedaviden sonra daha mulayim oluyorlar degisim oluyor ama tedavi sureci cok uzun.
izne geldiğinde mutlaka söyleyeceğim çok teşekkür ederim ilginiz için
Asker olduğu için ,birde doğuda görev yapıyor stresli bir ortam haliyle ondan kaynaklanıyor diye düşünüyorum,psikolojisi bozuk çok komutanlar var doğuda.Çatışmalara katılıyorlar,ölen arkadaşları oluyor gözlerinin önünde zor ya,birde askerler çok disiplinli oluyorlar eşine bile o disiplinle davranıyorlar,arkadaşımın babası mesela ailesine bile disiplinli davranırdı,askerden alışkanlık galiba.Askerden gelenleri dinleyin komutanlarını anlatırlar çoğu çok sinirlidir.
Ben sumayindan tut, polisine kadar herzaman, bunlarib hepsi piskopat derdim:)bence işleri cok sitresli ve ruh galerini değiştiriyor olmalı, is icabı ise sert görünmeye çalıştıkları için, alışkanlık haline gelmiş olmalı. İşiniz zor görünuyor..
Rica ederim ne demek.
Şunu unutmamak lazım. Huy ayrı bir şeydir hastalık ayrı.
Sevgilinin içinde bulunduğu ortamdan dolayı depresyona girmesi ya da diğer saydığımız hastalıkların oluşabilmesi çok normal.
Ve nasıl grip olunca doktora gidiliyorsa bu da doktorla tedavi olabilecek bir şey.
Her şey emek ister.Olabildiğince destek olup tedavi olmasını sağlayın.
Ama uzun süre ısrarla tedavi olmazsa hastalık ve durum ilerler daha çok zarar verir size.
Elimden geleni yaptım diyene kadar yapın.
Olmuyorsa olmuyordur.
Allah sabır versin canım.
Ben sumayindan tut, polisine kadar herzaman, bunlarib hepsi piskopat derdim:)bence işleri cok sitresli ve ruh galerini değiştiriyor olmalı, is icabı ise sert görünmeye çalıştıkları için, alışkanlık haline gelmiş olmalı. İşiniz zor görünuyor..
sık sık, her olayda mı böyle..
benim içimi rahatlatan şey, her zaman her kızdığı olayda yapmıyor, 3-4 ayda bir denk geliyor ve bazı zamanlarda da o beni alttan alır hatta " bana hasta diosun" die dalga geçer
aşırı sinirli anları dışında bana olumsuz gelen bir yönü yok, tam tersine tanıdığım en iyi kalpli insanlardan biri.. böyle yaptığı anların sonrasında çok vicdan yapıyor beni üzdüğü için o yüzden çok da kızamıyorum..
Anladım.. Sizinde söylediğiniz gibi en azından farkında bu hareketlerinin. Yanlış olduğunu anlıyor sizi üzmemek için incitmemek için caba gösteriyor yani size değer veriyor. Bence bunu onunla konuşun kafanıza takılan herne varsa bunu onunda bilmesi lazım yoksa başka türlü bir çözüme ulaşamazsınız. Mesela diyebilirsiniz ki birbirimize hoşlanmadığımız huylarımızı söyleyelim. Yada önce sen sor bende hoşlanmadığın sevmediğin bir huyum varmı deyin. Sonrada o size sorsun onada böylelikle anlatmış olursunuz. Senin bu huyun bazen kafama çok takılıyo diyin tabiki üzmeden incitmeden tatlı tatlı konuşun. Zaten oda farkında yaptıklarının siz kafanıza takıp durdukça sadece kendinizi yıpratırsınız. :112:
merhaba.. erkek arkadaşımın sinirsel bir hastalığı olduğunu düşünüyorum ama bir fikrim olmadığından adını koyamıyorum
Tepkileri; sinirlenince aşırı öfkeli, yeri göğü inletir sesi o derece (ben tepki verdikce azalmaya başladı) ve aşırı hızlı konuşuyor sinirliyken
çıldırmış gibi konuşur, abuk subuk hikayeler yazar sanki ben o dediklerini yapmışım gibi emin bir şekilde ısrar eder kabul etmezsem isterse 10 gün sürsün kabul ettirene kadar zorlar.. her ne kadar hissettirsemde ona göre ben başkalarına daha çok değer veren onu dışlayan, her zaman haksız bulan, kötü biri muamelesi yapıyormuşum..Örnek: geçen gün yolda yürürken ayağına bastı biri,öfkeden deliye döndü, küfürler saydı adamı görse dövecek o derece..ben de sakinleştirmek için "hayatım zaten kalabalık kimse kimsenin ayağını görmüyor ki olur böyle şeyler" dedim.. başladı bana yolun ortasında bağıra bağıra "sen zaten beni dışla, başkalarını koru, ben senin hayatında hiçim" vs demeye şaştım kaldım.. 2 dk sonrada kahkaları havada uçuştu..
herkese sanki annesiymiş gibi karışır, karşısındaki yanlış yapıyorsa onun bildiğini yaptırına kadar diretir..örnek: arkadaşımın bebeğiyle 2 aylıkken tatile gitti demediğini bırakmadı.. karışmamasını, onu ilgilendirmediğini söylesem terslenir..
sinirli hali neşeli halinden çok çok farklı bazen ciddi ciddi ondan 2 tane olduğunu düşünüyorum:)
çok unutkan..önemli günler, benimle ilgili şeyler vs bu konularda değil, mesela yaşadığımız bir anı başka türlü yaşamışız gibi hatırlıyor..
birşey anlatıyorum, onu başka türlü anlayıp konuşuyor konuşuyor bir bakıyorum başka konuya geçmiş:S artık birşey diyemiyorum,bakakalıyorum öyle..
sürekli kötümser, ümitsiz ama bir bakıyorsunuz ertesi gün neşe saçıyor, allah şükrediyor vs.
erkek arkadaşım subay..istanbuldayken ben ve arkadaşlarım hep şakalaşırdık bu nasıl asker, bu kadar gülen, neşeli, enerjik bir adam olur mu falan derdik(sinirli halini görmeden önce tabi)..hatta bir arkadaşım X'i sinirliyken düşünemiyorum sinirlenemez o derdi ama birgün şahit oldu ve hala o günü hatırlattığımda hatırlatma ne olur der:) şimdi doğu da şark görevinde..belkide oranın şartlarından böyle oldu diyeceğim ama istanbuldaykende sinirliydi sadece bu kadar sık değildi..
bazen benimde tepem atıyor o zaman biraz pısıyor ama 1-2 kere olduktan sonra artık benide takmıyor, nasıl davranacağımı şaşırdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?