erkek arkadaşım hasta mı?

Konu sahibinin sevgilisiyle eşinin belirtileri aynı mı ?
Senin eşin tedavi oluyor mu

Evet tamamen ayni.hatta burcu bile ayni.
Arkadaslar sizin dediginiz kadar ciddi bisey olsaydi tekrarlanan periyodik muyanelerinde cikardi.sadece baslangic olan anskiyete bozuklugu bu.esim tedavi goruyor askeri hastanede psikiyatride rutin kontrolleri var ve ilacta kulllaniyor.
Sizin dediginiz gibi melek normal zamanlarda , 4 5 ayda ani ofke patlamalari olur sebep cokta onemli degildir o anda onlar icin.hic tahmin etmeyeceginiz hic beklemediginiz bi anda dunyanin sonu gemis gibi tepki alabilirsiniz onlardan.
Ve unutkanlik soylemediginiz seyleri soylemissiniz gibi size kabul ettirme inat ve senaryolar yazma.agziniz acik bakarsiniz soylediklerine.kabul de etmezler yanlis hatirladiklarini.
Tedaviden sonra daha mulayim oluyorlar degisim oluyor ama tedavi sureci cok uzun.

ben alttan alıyorum demedim, tam tersine dozunda olduğu sürece üstüne gidiyorum bunu kendiside söylüyor zaten
ilk zamanlar sakindi ama böyle ani çıkışları vardı, bir iki kere tepki verdim, güzellikle de söyledim düzeldi ve bunun için bana teşekkür etti.. ama doğuya gittikten sonra tekrar o haline dönmeye başladı ve ben buradan onu fazla kontrol edemiyorum..orada zaten mutsuz tepkimi ölçmek zorundayım

tedavisi varsa, düzelecekse sonuna kadar yanında olurum.. tedavisi olmasaydı da destek olurdum ama bir yere kadar

Asker olduğu için ,birde doğuda görev yapıyor stresli bir ortam haliyle ondan kaynaklanıyor diye düşünüyorum,psikolojisi bozuk çok komutanlar var doğuda.Çatışmalara katılıyorlar,ölen arkadaşları oluyor gözlerinin önünde zor ya,birde askerler çok disiplinli oluyorlar eşine bile o disiplinle davranıyorlar,arkadaşımın babası mesela ailesine bile disiplinli davranırdı,askerden alışkanlık galiba.Askerden gelenleri dinleyin komutanlarını anlatırlar çoğu çok sinirlidir.

Ben sumayindan tut, polisine kadar herzaman, bunlarib hepsi piskopat derdim:)bence işleri cok sitresli ve ruh galerini değiştiriyor olmalı, is icabı ise sert görünmeye çalıştıkları için, alışkanlık haline gelmiş olmalı. İşiniz zor görünuyor..

izne geldiğinde mutlaka söyleyeceğim çok teşekkür ederim ilginiz için

Rica ederim ne demek.
Şunu unutmamak lazım. Huy ayrı bir şeydir hastalık ayrı.
Sevgilinin içinde bulunduğu ortamdan dolayı depresyona girmesi ya da diğer saydığımız hastalıkların oluşabilmesi çok normal.
Ve nasıl grip olunca doktora gidiliyorsa bu da doktorla tedavi olabilecek bir şey.
Her şey emek ister.Olabildiğince destek olup tedavi olmasını sağlayın.
Ama uzun süre ısrarla tedavi olmazsa hastalık ve durum ilerler daha çok zarar verir size.
Elimden geleni yaptım diyene kadar yapın.
Olmuyorsa olmuyordur.
Allah sabır versin canım.

Ben de aynısını diyecektim, mesleğini görünce direkt bundan dedim. Okulda da çok çektiriyorlar onlara, gencecikken daha ergenlikten çıkmamışken hakaretlere maruz kalıyorlar. Normal bir psikolojiye sahip olmaları imkansız.

tamam doğru ama işte neden 3 sene sonra böyle :)
en çok da karamsarlığına şaşıyorum.. önceden hiçbirşeyi takmazdı, hayatı severdi şimdi ise benim hayallerim yok, burada ot gibiyim vs. demeler..aslında niye şaşıryorsam, dağ başında başka ne düşünecekti kötü koşulda bile olsa umutlu biriydi, yine öyle davranır diye bekliyorum sanırım
öyle der der ama mesea bugün sanki dünyanın en mutlu adamıymış gibi coşku dolu mesajlar attı.. sağlığımıza, huzurumuza, hatta borçlarıma bile şükürler olsun gibi yazdı da yazdı :44:

işte tam da buydu söylemek istediğim..huy mu hastalık mı?
o zaten sakin olduğunda, ben çok dengesiz davranıyorum, ciddi ciddi doktora gitmeyi düşünüyorum der, kabul ediyor, etmese çıldırırdım zaten
seni tanımadan önce daha kötüydüm sen beni iyileştirdin der

bir dr olarak bana bipolar bozukluk gibi geldi. bence bunu erkek arkadaşınızla konuşun ve bi psikyatra görünme kararı alın.

Aile ve ev yasantisindan alinip yatili bir okula kapatiliyorsunuz a-dan z-ye herseyiniz ani bir degisime ugrarken ruhun saglam kalmasi mumkun degil.
Yine de Hepsi ayni degildir askerligi yasam tarzi olarak benimseyenler ve sadece meslek olarak bakanlar arasinda ucurum kadar fark vardir.

sık sık, her olayda mı böyle..
benim içimi rahatlatan şey, her zaman her kızdığı olayda yapmıyor, 3-4 ayda bir denk geliyor ve bazı zamanlarda da o beni alttan alır hatta " bana hasta diosun" die dalga geçer

Sürekli değil elbette.
Ama çoğunlukta böyle diyebiliriz
Bağırarak bastırıyorum onu biraz daha sakinleşebiliyor.

Az önce bipolar hastalık ile bir makale okudum sizin konunuz tam olarak onu hatırlattı bana...İsterseniz netten bir araştırın,ya da sevgilinizi doktora götürün en iyi tespiti o yapacaktır..Yalnız bipolar kişiler hastalıklarını kabullenmede çok direniyorlarmış yani hasta olduğunu kabullenmeyebilir..İnşallah öyle birşey yoktur..

Anladım.. Sizinde söylediğiniz gibi en azından farkında bu hareketlerinin. Yanlış olduğunu anlıyor sizi üzmemek için incitmemek için caba gösteriyor yani size değer veriyor. Bence bunu onunla konuşun kafanıza takılan herne varsa bunu onunda bilmesi lazım yoksa başka türlü bir çözüme ulaşamazsınız. Mesela diyebilirsiniz ki birbirimize hoşlanmadığımız huylarımızı söyleyelim. Yada önce siz sorun bende hoşlanmadığın sevmediğin bir huyum varmı deyin. Sonrada o size sorsun onada böylelikle anlatmış olursunuz. Senin bu huyun bazen kafama çok takılıyo diyin tabiki üzmeden incitmeden tatlı tatlı konuşun. Zaten oda farkında yaptıklarının siz kafanıza takıp durdukça sadece kendinizi yıpratırsınız. :112:

Son düzenleyen: Moderatör:

teşekkür ederim canım, dediğin gibi sorcağım

Neden toplumsal bir tabu vardır. Asker adam sinirli olur diye. Bence bilinmediğinden dolayı.. hemen sıfat yapışır “nasıl asker?” diye. Doğu şartlarından falan olabilir ama genel kavramlar açısından yok böyle bir şey kesinlikle…
Neyse konumuz bu değil tabi de arada belirtmek istedim. Erkek arkadaşın için de alt yapısında bir gerginlik vardır. Bu bir olasılık. Şu an doğuda olmanın sıkıntısı olabilir. Ama genel anlamda sinirli yapısının olması çok hoş bir durum değil.

biraz önce yine o nefret ettiğim sinirli, kendini kaybetmiş haline şahit oldum ve haketmediğim şeyler duydum..ortada benlik bir durum yok, oradan birine kızmış belliki bana patladı neyin var sesin bozuk dedim diye.. o kadar şaşırdım ki tek kelime etmedim, saydırdı saydırdı suratıma kapattı.. bu hepsinden farklıydı, ilk defa üzüntüden mideme kıramplar giriyor

cnm öncelikle allah sabır versin sana...böyle biriyle naıl ömür geçer valla idrak edemedim şimdi....
aklıma ilk gelen psikolojik yardım alması....ama böyle birine bunu söyleyecek cesareti olan babayiğit biri lazım...sen bunu söyelemeye kalksan emin ol dediğine diyeceğine pişman olucaksın gibi görünüyor....
biraz özgüven patlaması var sevgilinizde....zamanla düzelecek bişeye pek benzemiyor...bende etraflıca düşünün böyle biriyle nasıl ömür geçicek....şimdiden bukadarını yapan, evlenince kimbilir ne kadarını yapar.....

benim eşimde çok sinirlenir sinirlendiği zaman bağırır haklıysam bile ne yapar ne eder özür dilettirir,daha 6 aylık evliyim 2 kez kollarım mosmor oldu hırsından sıktı 2 haftadır hala o morluğu geçmedi kollarımın ağrısından bi iş yapamazdım yerinde olsam hiç uğraşmam üstelemem aramda ki bağı koparırım baş edemezsin demedi deme....

karacı ya da jandarmadır bence o:). askerle bir birliktellik düşünüyosan, heleki çalıştığı birlik azcık sıkıntılysa, okurken de hayatında iz bırakacak muameleler görmüşse, bunlara da katlanmaktan başka pek bi çaren yok. değiştirebilirsin, daha doğrusu değiştirdiğini sanarsın ama o senin hayatını kendi hayatına benzetir, ruhun bile duymaz. sonradan anlarsın. bi parça normale döndü diyelim ki, bakmışsın 3-5 ay sonra yine eski haline geri dönmüş. kısmeti hep askerlerden giden birisi olarak anlayabiliyorum seni, çünkü aynısını yaşadım. hem çok güzeldir, hem çok zordur. ruhuma yapacağı gel-ggitlere hazırım diyorsan, onunla gelecekte de beraber olabilirsin. ama her an böyle yaparsa, ben n'aparım, başedemem diyorsan, yeniden gözden geçirmen gerekebilir geleceğini. heleki doğu'daysa işin daha zor. ruhuna gidiş-geliş yapma konusunda usta anladığım kadarıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…