Erkek arkadaşım kedimi sahiplenmek istiyor :(

MinervaMcGonagall

"Be a voice, not an echo."
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
2.399
6.263
158
Merhaba arkadaşlar. Dişi bir kedim var, kısırlaştıracaktık ama operasyondan önce çiftleşme gerçekleşti maalesef. Ben de kıyamadım ve doğurdu. Dört tane yavrumuz oldu, hepsine ayrı ayrı aşığım. İyi ki doğurmuş diyorum.

Sorun şu ki erkek arkadaşım "yavrulardan birini ben alayım" diyor. Kendisi veteriner olduğu için "benim kadar iyi bakamazsın" diyemiyorum. Ama benim kadar şefkat gösteremez sanki Hem kardeşleri birbirinden ayırmak da istemiyorum. Ayrılırsak yavruyu verdiğime çok pişman olurum biliyorum ama bu ihtimali de dile getiremem, çok bozuluyor geleceğe dair olumsuz imaya bile.

Bilemiyorum nasıl hayır diyeceğimi şaşırdım. Yavrulara bakınca dört yerine üç yavru göreceğimi düşünmek bile gözlerimi yaşartıyor, onlardan ayrılamam hiçbir şekilde Ne diyeyim sizce?

ya hepsini al ya da hiçbirini de . . .

ay benim bile içim parçalandı ona da bu şekilde açıklasan gözlerinden bir kaç damla yaş süzülür

Kıyamam çok teşekkür ederim. Kendisi gayet hayvansever olsa da çok fazla ölüm gördüğü için biraz katı bu konuda, hani doktorlar da biraz katılaşır ya. Ama bana kıyamaz umarım. Çok üzüleceğimi anlatmam gerek

Cok üzüleceğini anlatmaktansa birbirlerinden ayırmaya kıyamadığını anlat bence:) daha kolay olur. İlerde ayrılma durumu gibi bir şeyden dolayı olduğunu da hissetmez hem

Şu an yavru oldukları için kıyamıyorsunuz ama ileride zorlanabilirsiniz 5 kediye birden bakmaya. Benim 1 tane köpeğim var severek bakıyorum yüksünmüyorum hiç ama 1 tane bile kolay değil kaldı ki 5 can aynı evde, zor. Bence sahiplendirmeye bakın şimdiden.

Yavrulara bakınca dört yerine üç yavru göreceğimi düşünmek bile gözlerimi yaşartıyor, onlardan ayrılamam hiçbir şekilde
E bunu direk deyin işte, benim kedim Yok ama olsa bende veremezdim.

Kediler 15-20 yıl yasıyor, 5 kedıyede ömür boyu bakabılecek misiniz? Ona göre sahiplendirme yapın. Bılmıyorum evınız de mı bakıyorsunuz ama evinizde de değilse sahıplenılmelerı onlar ıcın daha iyi. Ömür boyu kardeş, anne olarak kalmıyorlar zaten.

Ayrılırsanız atarsa?

Ay allah korusun öyle bir şey yapabilecek biri değil. Vicdanlıdır üstelik sokak kedileri ile çalıştığı için zor koşullarını biliyor. Yapmaz ya

5 kedi bakabilecek misiniz ,
Buyudukleri zaman masraflari vs olacak ,simdi cok sirin ve guzeller ,haklisiniz ama mumkun oldugunca yuvalandirmaya calisin derim

Bes kediye birden surekli olarak bakabilecek misiniz? Anne bir sure sonra reddedecek yavrularini, istemeyecek. Benim evimde de su an uc yavru var. Hepsi sahiplenildi simdiden.

Evet bir süre sonra annelik güdüsünün yok olduğunu biliyorum ama yapabilirim. Bahçe içinde iki evimiz var, ufaklıkları bahçeye ve diğer eve alıştıracağım. Madden de üstesinden gelirim inşallah. Zaten bana ait olmayan bir sürü kediye mama alıyorum beş kediden ne olacak ki diye düşünüyorum. Ailem de çok seviyor. Sorun olmaz bakımları :)

Cok üzüleceğini anlatmaktansa birbirlerinden ayırmaya kıyamadığını anlat bence:) daha kolay olur. İlerde ayrılma durumu gibi bir şeyden dolayı olduğunu da hissetmez hem

Evet üzüleceğimi görüp kıyamaz değil mi. Oradan yürüyeyim ben :) Teşekkür ederim

Bahçedeki diğer evde yaşayacaklar yani sorun olmaz diye düşünüyorum

Ikisini alsa nasil olur hem tek basina sikilmaz hayvan.

Ay iki tanesinden nasıl ayrılacağım, kalbim acıdı düşününce

Canim biz kadinlarda olan annelik sefkatinden dolayi hissettiklerini anlayabiliyorum ama kediler biz insanlar gibi hissetmiyorlar. Kedi sutten kestikten sonra artik kendi cocugu veya kardesi gibi gormuyor onu. Onun icin bir yabanci oluyor. Yalniz kalmamasi acisindan 2 kedi olabilirler evde. Kedinin emzirme suresi 2 ay.

3-4 aydan sonra hepsinin bir arada durmasina gerek yok. Hem bakimi zor hem de masrafli. Gerci erkek arkadasin vet oldugu icin saglik giderleri olmaz ama mama ve tuvalet masrafi olur tabi.

en büyük derdiniz böyle olsun ne kadar tatlı bir dert :)

bence biraz büyüsünler ondan sonra alsın zaten bi evde 4 kedi çok fazla diğerlerini de sahiplendirirsiniz nasılsa.

Çok teşekkür ederim şu an başka bir sorunum yok çok şükür ki, belki de bu yüzden böyle üzdü bu konu beni ama gerçekten çok bağlandım ayrılamam yavrulardan

Yavrulara bakınca dört yerine üç yavru göreceğimi düşünmek bile gözlerimi yaşartıyor, onlardan ayrılamam hiçbir şekilde
E bunu direk deyin işte, benim kedim Yok ama olsa bende veremezdim.

Evet konu bir daha açıldığında duygularımı saklamayacağım.. Çok teşekkürler.

Şefkatim yeter ki ailem de çok iyi bu konuda. Maddi olarak da yük olmaz bize. Niye sıkıntı olsun ki

Evet biliyorum daha önce dişi kedi oldu evimizde, tabii yıllar önceydi ama iki üç ay sonunda yavruları yanına yaklaştırmadığını hatırlıyorum. O dengeyi bahçe içindeki iki ev sayesinde kuracağımızı düşünüyorum. Ne bileyim kıyamıyorum hani samimi söylüyorum benden iyi bakabilecek birini görsem bağrıma taş basar veririm ama sevgi ve ilgi anlamında çok zor.

Yavrulara özel hassas tartı aldım mutfak tartısı ve iki günde bir ölçüp gramlarını takip ediyorum düşünün..

Hihi biz de tartıyoruz her gün :) Birbirleriyle oynamaya başladılar, annelerinin kafasına filan çıkıyorlar zibidiler :) Benim sizin gibi bahçe imkanım olsa asla bırakmazdım. Evde iki kedim var. Sizin imkanınız varsa bırakmayın. Veterinermiş zaten, eline dünya kadar yavru geçecek. Aynen yazdığınız gibi söyleyin ona da. Bırakmak istemiyorum diye. Anlayacaktır eminim. Ayrılığı katmayın hiç konuşmaya. Uzun ömürlü, sağlıklı olsunlar inşallah. :) Sevgiler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…