Erkek arkadaşım ve ailem

Anladığım kadarıyla aileniz sizi gözünden sakınıyor ...fakat siz 3aydır yaşadığınızı hissediyormuşsunuz... Ya benimde kızım var bir gün böyle şeyler konuşursa dünyam kararır sanki... ailenize çok üzüldüm..

Üstteğmen kendisi
Ne guzel mesleği var bu iyi seviyorsanız bekliyeceksiniz yıllarca evli kalıp yada sevgili olupta hiç tanımamışım diyen ayrılan bir dünya insan var evlilik nasılsa olur ama eğitimi ertelemek kendine yaptığın en büyük ceza olur heleki biri için aileden vazgeçmek olacak şey değil

Aslında evlilik benim için çok uzak. Ama en azından bir yüzük takalım diye inanılmaz ısrarcı oluyor.
Çok saçma.Acelesi ne?Yüzük takıldıktan sonra aileler işin içine girecek.Berbat bir hal alacak.Yıllarca öyle mi bekleyeceksiniz?Tam tahmin ettiğim gibi elinden kaçırmak istemiyor bir an önce elde etmek istiyor.Lütfen yanlıştan uzak dur.

Daha çok gençsin. 20 yaşında evlenirsen tıp gibi bir bölümü okumakta güçlük çekebilirsin çok uzun ve yorucu bir süreç çünkü. Kaldı ki eşin asker olursa onun görev yaptığı şehir merkezinde yaşayacaksın ama en iyimser ihtimalle o zamanlarda bile çok sık görüşemeyeceksin. Yalnız kalacağın çok zaman olacak. Bu hislere sahip çıkmanın tek yolu bu yaşta evlenmek olmamalı. Kaldı ki 3 aydır tanışılan üstelik büyük oranda telefonla görüşülen bir ilişkide karşındaki insanı ne kadar tanıdın da hislerin ne olduğunu nasıl sahip çıkacağını bu kadar yoğun düşünüyorsun.
Ailevi farklar konusuna bir şey diyemiyorum. Ailesinin çiftçi olmasından öte kafa yapısı önemli. ailen doktormuş. Bu da demektir ki iyi bir çevrede büyüdün muhtemelen tek çocuk olarak hem maddi hem manevi desteklendin. kendini geliştirmen için çok fırsatın oldu. peki bu sevdiğin kişi de seni böyle destekleyecek mi? hayat tarzını, düşünce yapını kendine uydurmadan eşit iki insan gibi evlilik sürdürebileceğine inanıyor musun? çok çok seviyorsan bile, her şey uygun olsa bile 20 yaş çok erken. bu pandemi elbet bitecek. senin yaşaman gereken bir üniversite hayatı olduğunu düşünüyorum kendi adıma.

Seni seviyorsa okulunun bitmesini bekler.Ailen senin icin guzel bir yol çizmis.inan senin yerinde olmak isteyen bir suru insan var.Evlilik her zaman olur.Ask guzel seydir ama gelip gecicidir.Yarin obur gun cok pisman olursun.

Haklısınız. Çok teşekkür ederim gerçekten.

3 ayda böyle hisler oluşabilir tabii şimdi örnekle gelecekler olduğu için diyorum. Ama yine de 3 ayda bu kadar açık konuşan olup biten hemen evlenelim olaylarına giren birine acaba diyin bir. Nasıl onla yaşadığınızı hissettiniz onu da anlamadım. Fazla bir anlam bu. Ya da hayatınız nasıl bilmiyorum.

Üniversite mezunu değilsen kastı elle tutulur bir bölüm olmaması. 2 yıllık dış ticaret mezunu
Elle tutulur bir bölüm olup olmadığı size kalmaz. Üniversite mezunu olan birine değil diyorsunuz, 3 aylık çok farklıyız ailem mi sevgilim mi diyorsunuz, bence ders çalışmaktan kafanız çok bulanmış gidin biraz oksijen alın.

Çok naziksiniz, iyi saatte olsunlarınıza denk geldim sanıyorum. :)

3 aylık biri için de aileyi karşıya almak düşünmek de ilginç. Madem ayrıldık deyin devam edin. Emin olmadığınız bir şey icin karşılarına dikilmeye gerek yok. Sonra gerçekten karşılarına dikileceginiz bir durum olunca geçen böyle olmuştu yanılmıştım deyip boş yere kuşkuya düşersiniz. Ya da yüzünüz tutmaz falan.

Egitimini tamamlayip hedeflerinee yonel derim..ne güzel yaşın var farkında degilsin hey yavrum hey..

İleride;
"Annem vizyonsuzsun dedi" degil de "vizyonsuzum" demeye baslamamak icin yapılması gerekeni biliyorsun

Haklısınız, çok sağolun.

Aslında evlilik benim için çok uzak. Ama en azından bir yüzük takalım diye inanılmaz ısrarcı oluyor.
Aman ne büyük aşk!

Bulmuş gencecik kızı, tez elden kandırıp evleneyim derdinde.
O yüzüğün devamı gelecek biliyor çünkü.

Size de romantik geliyordur bu ama cıks, öyle değil küçük hanım.

20yasındasın evlenmek icin cok erken. 3aylık bi iliski dogru düzgün görüsememissiniz telefonla insan cok bağlanır, iki taraf da birbirini gercek hayatta görmedigi icin şu an pembe bulutlarda yaşıyorsunuz. Gercek sevgililik gecirmeden evlenme karari almak mantıklı degil.
Ailelerle ilgili fark da evlilikte sıkıntıya sebep oluyor. Para mevki degil kültür farkı sıkıntı olur. Sizin yetisme sekli farklı sevgilinizin ailesinin sizden bekledigi seyler farklı olacak. Insan alısmadigı standardlarda yasayınca cok bunalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…