- Konu Sahibi Selinyyy43
-
Anladığım kadarıyla aileniz sizi gözünden sakınıyor ...fakat siz 3aydır yaşadığınızı hissediyormuşsunuz... Ya benimde kızım var bir gün böyle şeyler konuşursa dünyam kararır sanki... ailenize çok üzüldüm..Öncellikle merhaba. Uzun olmaması için gayret göstereceğim.
Ben henüz 20 yaşındayım ve ailemin yaşadığı şehirde diş hekimliği okuyorum. Bu yıl pandemiden dolayı evde olduğumuz için üniversite sınavına tekrar hazırlanma kararı aldım. Ailemin hayali tıp fakültesi okumamdı ve yaklaşık 7 aydır inanılmaz bir çalışma rutini içerisindeyim.
Son 3 aydır hayatımda biri var. Ona karşı çok özel şeyler hissediyorum. Kendisi asker ve çok uzun süre zarflarında burada olmuyor fakat sürekli telefon ile görüşüyoruz. Bana sürekli evlenmek istediğini ne zaman kabul edersem ailesiyle geleceklerini söylüyor. Hayatını değiştirdiğimi bana ne kadar çok aşık olduğunu söyleyip duruyor. Geçenlerde bu durumu annem öğrendi ve aşırı tepki gösterdi. Vizyonsuzsun, üniversite mezunu olmayan biriyle nasıl ciddi düşünebilirsin hemde daha yolun başındasın gibi şeyler söyledi. Haklı olduğunu biliyorum aslında ama onun yanındayken inanılmaz mutlu, huzurlu hissediyorum kendimi. Evin tek çocuğu olduğum için ailem ekstra özen gösteriyor ve bende onları üzmemek için elimden geleni yapıyorum fakat bu sefer durum çok farklı. İlk defa onunlayken yaşadığımı hissediyorum sanki ben. Ayrıca aile yapılarımız çok farklı. Bu benim için hiç sorun değil fakat ailem için çok büyük bir problem. Benim annem de babam da doktor fakat o çiftçi bir ailenin oğlu. Annem bu durumu da dile getirip duruyor. Şimdi bir seçim yapmam gerekiyor ve inanılmaz sıkıntı içerisindeyim. Ya ailemi, onların benim için planladıkları yolu seçeceğim yada annemi karşıma alıp yaşadığım bu ilişkiye, bu hislere sahip çıkacağım. Sizce ne yapmam gerekiyor?
Kırıcı olmazsanız çok sevinirim. Şimdiden güzel fikirleriniz için teşekkür ederim, sevgiler.
Ne guzel mesleği var bu iyi seviyorsanız bekliyeceksiniz yıllarca evli kalıp yada sevgili olupta hiç tanımamışım diyen ayrılan bir dünya insan var evlilik nasılsa olur ama eğitimi ertelemek kendine yaptığın en büyük ceza olur heleki biri için aileden vazgeçmek olacak şey değilÜstteğmen kendisi
Çok saçma.Acelesi ne?Yüzük takıldıktan sonra aileler işin içine girecek.Berbat bir hal alacak.Yıllarca öyle mi bekleyeceksiniz?Tam tahmin ettiğim gibi elinden kaçırmak istemiyor bir an önce elde etmek istiyor.Lütfen yanlıştan uzak dur.Aslında evlilik benim için çok uzak. Ama en azından bir yüzük takalım diye inanılmaz ısrarcı oluyor.
Üniversite mezunu değilsen kastı elle tutulur bir bölüm olmaması. 2 yıllık dış ticaret mezunuÜniversite mezunu değil ve üsteğmen?
Ve daha cicim ayları bunlar dur daha bakalım
Daha çok gençsin. 20 yaşında evlenirsen tıp gibi bir bölümü okumakta güçlük çekebilirsin çok uzun ve yorucu bir süreç çünkü. Kaldı ki eşin asker olursa onun görev yaptığı şehir merkezinde yaşayacaksın ama en iyimser ihtimalle o zamanlarda bile çok sık görüşemeyeceksin. Yalnız kalacağın çok zaman olacak. Bu hislere sahip çıkmanın tek yolu bu yaşta evlenmek olmamalı. Kaldı ki 3 aydır tanışılan üstelik büyük oranda telefonla görüşülen bir ilişkide karşındaki insanı ne kadar tanıdın da hislerin ne olduğunu nasıl sahip çıkacağını bu kadar yoğun düşünüyorsun.Öncellikle merhaba. Uzun olmaması için gayret göstereceğim.
Ben henüz 20 yaşındayım ve ailemin yaşadığı şehirde diş hekimliği okuyorum. Bu yıl pandemiden dolayı evde olduğumuz için üniversite sınavına tekrar hazırlanma kararı aldım. Ailemin hayali tıp fakültesi okumamdı ve yaklaşık 7 aydır inanılmaz bir çalışma rutini içerisindeyim.
Son 3 aydır hayatımda biri var. Ona karşı çok özel şeyler hissediyorum. Kendisi asker ve çok uzun süre zarflarında burada olmuyor fakat sürekli telefon ile görüşüyoruz. Bana sürekli evlenmek istediğini ne zaman kabul edersem ailesiyle geleceklerini söylüyor. Hayatını değiştirdiğimi bana ne kadar çok aşık olduğunu söyleyip duruyor. Geçenlerde bu durumu annem öğrendi ve aşırı tepki gösterdi. Vizyonsuzsun, üniversite mezunu olmayan biriyle nasıl ciddi düşünebilirsin hemde daha yolun başındasın gibi şeyler söyledi. Haklı olduğunu biliyorum aslında ama onun yanındayken inanılmaz mutlu, huzurlu hissediyorum kendimi. Evin tek çocuğu olduğum için ailem ekstra özen gösteriyor ve bende onları üzmemek için elimden geleni yapıyorum fakat bu sefer durum çok farklı. İlk defa onunlayken yaşadığımı hissediyorum sanki ben. Ayrıca aile yapılarımız çok farklı. Bu benim için hiç sorun değil fakat ailem için çok büyük bir problem. Benim annem de babam da doktor fakat o çiftçi bir ailenin oğlu. Annem bu durumu da dile getirip duruyor. Şimdi bir seçim yapmam gerekiyor ve inanılmaz sıkıntı içerisindeyim. Ya ailemi, onların benim için planladıkları yolu seçeceğim yada annemi karşıma alıp yaşadığım bu ilişkiye, bu hislere sahip çıkacağım. Sizce ne yapmam gerekiyor?
Kırıcı olmazsanız çok sevinirim. Şimdiden güzel fikirleriniz için teşekkür ederim, sevgiler.
Burda sağlam bir hata var ama? Kandırılıyorsun gibime geldi?Üniversite mezunu değil ve üsteğmen?
Ve daha cicim ayları bunlar dur
Haklısınız. Çok teşekkür ederim gerçekten.Daha çok gençsin. 20 yaşında evlenirsen tıp gibi bir bölümü okumakta güçlük çekebilirsin çok uzun ve yorucu bir süreç çünkü. Kaldı ki eşin asker olursa onun görev yaptığı şehir merkezinde yaşayacaksın ama en iyimser ihtimalle o zamanlarda bile çok sık görüşemeyeceksin. Yalnız kalacağın çok zaman olacak. Bu hislere sahip çıkmanın tek yolu bu yaşta evlenmek olmamalı. Kaldı ki 3 aydır tanışılan üstelik büyük oranda telefonla görüşülen bir ilişkide karşındaki insanı ne kadar tanıdın da hislerin ne olduğunu nasıl sahip çıkacağını bu kadar yoğun düşünüyorsun.
Ailevi farklar konusuna bir şey diyemiyorum. Ailesinin çiftçi olmasından öte kafa yapısı önemli. ailen doktormuş. Bu da demektir ki iyi bir çevrede büyüdün muhtemelen tek çocuk olarak hem maddi hem manevi desteklendin. kendini geliştirmen için çok fırsatın oldu. peki bu sevdiğin kişi de seni böyle destekleyecek mi? hayat tarzını, düşünce yapını kendine uydurmadan eşit iki insan gibi evlilik sürdürebileceğine inanıyor musun? çok çok seviyorsan bile, her şey uygun olsa bile 20 yaş çok erken. bu pandemi elbet bitecek. senin yaşaman gereken bir üniversite hayatı olduğunu düşünüyorum kendi adıma.
Elle tutulur bir bölüm olup olmadığı size kalmaz. Üniversite mezunu olan birine değil diyorsunuz, 3 aylık çok farklıyız ailem mi sevgilim mi diyorsunuz, bence ders çalışmaktan kafanız çok bulanmış gidin biraz oksijen alın.Üniversite mezunu değilsen kastı elle tutulur bir bölüm olmaması. 2 yıllık dış ticaret mezunu
Çok naziksiniz, iyi saatte olsunlarınıza denk geldim sanıyorum. :)Elle tutulur bir bölüm olup olmadığı size kalmaz. Üniversite mezunu olan birine değil diyorsunuz, 3 aylık çok farklıyız ailem mi sevgilim mi diyorsunuz, bence ders çalışmaktan kafanız çok bulanmış gidin biraz oksijen alın.
4 yıllık lisans mezunları subay olabilirler bence sen bu durumu bir irdele... 2 yıllıklar astsubay olurlarÜniversite mezunu değilsen kastı elle tutulur bir bölüm olmaması. 2 yıllık dış ticaret mezunu
Emin misiniz? Ben hiç araştırmadım bilgim yok4 yıllık lisans mezunları subay olabilirler bence sen bu durumu bir irdele... 2 yıllıklar astsubay olurlar
Haklısınız, çok sağolun.3 aylık biri için de aileyi karşıya almak düşünmek de ilginç. Madem ayrıldık deyin devam edin. Emin olmadığınız bir şey icin karşılarına dikilmeye gerek yok. Sonra gerçekten karşılarına dikileceginiz bir durum olunca geçen böyle olmuştu yanılmıştım deyip boş yere kuşkuya düşersiniz. Ya da yüzünüz tutmaz falan.
Aman ne büyük aşk!Aslında evlilik benim için çok uzak. Ama en azından bir yüzük takalım diye inanılmaz ısrarcı oluyor.
Çok incesiniz, sağolun.Egitimini tamamlayip hedeflerinee yonel derim..ne güzel yaşın var farkında degilsin hey yavrum hey..
İleride;
"Annem vizyonsuzsun dedi" degil de "vizyonsuzum" demeye baslamamak icin yapılması gerekeni biliyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?