Erkek arkadaşım ve işi

noclearmind

WTF?
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
3.786
6.952
158
Kızlar merhaba,
Bi süredir ilişkim var, şuanlık iyi gidiyor. Aranızda dert mi şimdi bu diyenler olabilir fakat erkek arkadaşımın işinden gücünden aşırı sıkıldım ve bunaldım. Yaklaşık 8 aydır kendini işine yapıyor bi düzen oturtma peşinde anlıyorum anlayış göstemeye çalışıyorum ama nereye kadar böyle olacak onu da merak ediyorum. Sürekli toplantı sürekli sabahlara kadar bi çalışma durumu. Muhabbetimiz bile sadece iş oldu. Plan yapamaz olduk.
her şeyi aşırı programlı ve kendimi iyice saf dışı hissetmeye başladım.
Evlensekte mi böyle olacak diye sorgulamaya başladım. Haftasonu görüşemediğimiz çok oluyor ve anladığım kadarıyla o bunu benim kadar dert etmiyor. Umarım bunlar iş oturana kadar geçici bi dönemdir ki hiç öyle durmuyor.
Sanki evlensek her seyin sorumlulugunu ben taşıyacakmışım gibi duruyor. Ayrılık için geçerli sebep midir bunlar bilmiyorum. Sadece bunaldım.

Kendi işini yapan insanın pek tatili olmaz. Çünkü kafasında hep iş vardır, elinde, cebinde, telefonunda yani kısacası hayatının her alanında. Ha belki rahatlayabilir durumu, ama hep böyle kalabilir de. Bunu göze alabiliyorsanız evlenmelisiniz.

Kendi işini yapan insanın pek tatili olmaz. Çünkü kafasında hep iş vardır, elinde, cebinde, telefonunda yani kısacası hayatının her alanında. Ha belki rahatlayabilir durumu, ama hep böyle kalabilir de. Bunu göze alabiliyorsanız evlenmelisiniz.
Ya artık öyle bi durum oldu ki ben o ve laptopu seyahat ediyoruz. Sürekli bak şöyle bak böyle oldu. Toplantıya girdiği kişilerin bile fotograflarını gösteriyo şöyle biri tarzında :D gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum. Adam iyice uçtu.
Dedim bugün ona senle değil işinle ilişki yaşıyorum diye. Evet öyle diyo.

Kendi isini yapan insanlarda bu olabiliyor. Ayrilmak icin gecerli sebep degil bence. Calismayip yan gelip yatan biri ise o zaman ayrilmayi dusunun evlenmeniz durumunda sorumlululuk sizde olur derim.
Isi oturdugu zaman eminim gecirdiginiz zaman da kaliteli zaman olacaktir.

Evlenmeden önce benim eşim de işten dolayı bana pek vakit ayıramazdı, söylenir dururdum. Ama gerçekten yoğundu. Biz de hep işten konuşurduk, anlatırdı. Baydın yaa! diye bağırasım geliyordu ne yalan söyleyim. Kus gelmişti. Bak yine gıcık oldum. 😂Evlendikten sonra aksine eve mutlulukla geldi hep. Daha ilgili oldu, akşam hep dibimdeydi. Çünkü dinlendiği, huzur bulduğu bi evi, o zamanlar anlayışlı, tatlışko(?!) bi karısı vardı.. 🤪 Tabi şimdi aradan 10 yıl geçince ilk yıllar gibi olmuyor. :) Umarım sizin için her şey çok güzel olur.. ayrılacak bir sebep değil bence bu.

bir insanın kendi kariyerine ve hedeflerine bu denli bağlı olmasında ne gibi bir sorun olabilirki bırakın çocuk geleceğini garanti altına alsın şimdi size fazla vakir ayıramamasını sorun ediyorsunuz ama yarın öbür gün evlendiğinizde minnet duyarsınız ve bence en azından işi düzgün, düzenli kalıcı bir iş olursa kendi işini yaptığı için yorgun olacaktır evde bulacağı huzur sayesinde hem size hem evinize düşkün olur cefa çekilmeden sefa sürülmezmiş...

Evlenmeden önce benim eşim de işten dolayı bana pek vakit ayıramazdı, söylenir dururdum. Ama gerçekten yoğundu. Biz de hep işten konuşurduk, anlatırdı. Baydın yaa! diye bağırasım geliyordu ne yalan söyleyim. Kus gelmişti. Bak yine gıcık oldum. 😂Evlendikten sonra aksine eve mutlulukla geldi hep. Daha ilgili oldu, akşam hep dibimdeydi. Çünkü dinlendiği, huzur bulduğu bi evi, o zamanlar anlayışlı, tatlışko(?!) bi karısı vardı.. 🤪 Tabi şimdi aradan 10 yıl geçince ilk yıllar gibi olmuyor. :) Umarım sizin için her şey çok güzel olur.. ayrılacak bir sebep değil bence bu.
Bende o raddeye geliyorum ama ses etmiyorum destek oluyorum. Bi ara sendeledi gibi oldu, bunaldım moduna girdi. Dedim silkelen ve kendine gel madem ağır gelecekti niye böyle sorumluluk altına girdin diye. Full yapıcı olmaya çalışıyorum ama bu akşam cok sevdiğim bi filmi anlattım görmüş mesajlarımı ses yok. Sabahlayacağını söylemişti, biraz canım sıkıldı duruma. Bi şey bile paylaşamıyorum diye

Abim 30 senedir kendi işini yapıyor 30 senedir bayramlarda tatile çıkar, o da mecburi tatil. Çalışabilse o zaman da çalışır. Eşim kendi işini yapmıyor, kurumsal bir şirkette çalışıyor yine de her yere laptopla gidiyoruz. Bir uzvu oldu laptop. Erkek milleti böyle, yapacak bir şey yok.

bir insanın kendi kariyerine ve hedeflerine bu denli bağlı olmasında ne gibi bir sorun olabilirki bırakın çocuk geleceğini garanti altına alsın şimdi size fazla vakir ayıramamasını sorun ediyorsunuz ama yarın öbür gün evlendiğinizde minnet duyarsınız ve bence en azından işi düzgün, düzenli kalıcı bir iş olursa kendi işini yaptığı için yorgun olacaktır evde bulacağı huzur sayesinde hem size hem evinize düşkün olur cefa çekilmeden sefa sürülmezmiş...
Umarım dediğiniz gibi olur cefasını çekiyorum sefasınıda başkası nasiplenmesin :)

Abim 30 senedir kendi işini yapıyor 30 senedir bayramlarda tatile çıkar, o da mecburi tatil. Çalışabilse o zaman da çalışır. Eşim kendi işini yapmıyor, kurumsal bir şirkette çalışıyor yine de her yere laptopla gidiyoruz. Bir uzvu oldu laptop. Erkek milleti böyle, yapacak bir şey yok.
Bazen o kadar değişik muhabbetler içinde oluyorum ki geçen şey dedi senle bile bu müşterimle geçirdiğim vakiti geçirmiyorum arkasından kahkaha. Bi afalladım böyle. Harbiden haklıydı.

Bazen o kadar değişik muhabbetler içinde oluyorum ki geçen şey dedi senle bile bu müşterimle geçirdiğim vakiti geçirmiyorum arkasından kahkaha. Bi afalladım böyle. Harbiden haklıydı.

Benim bey bugün söyledi benzer bir şey. Sabah 7’de çıkıyorum, akşam 7’de giriyorum eve, 12 saat iş yerinde vakit geçiriyorum tam tersi olması gerekmez mi falan filan saçmaladı. Aslında onlar da istemiyorlar belki o kadar çalışmayı ama para kazanma ve ev geçindirme misyonu doğuştan kodlandığı için çalışmak zorunda hissediyorlar belki de.

Benim bey bugün söyledi benzer bir şey. Sabah 7’de çıkıyorum, akşam 7’de giriyorum eve, 12 saat iş yerinde vakit geçiriyorum tam tersi olması gerekmez mi falan filan saçmaladı. Aslında onlar da istemiyorlar belki o kadar çalışmayı ama para kazanma ve ev geçindirme misyonu doğuştan kodlandığı için çalışmak zorunda hissediyorlar belki de.
Evet haklısınız, 2 günden beri sabahlama modunda sürekli iş iş. Ne bi filmden ne bi konserden bahsedebiliyoruz. Hızını alamayıp benim iş hayatımada burnunu sokuyo. :) Ben senin kadar hırslı değilim azıcık aşım kaygısız başım bana dokunma dedim.

Ne var ki bunda? Adam işini sağlama almak istiyor, belki hedeflediği kazanca ulaşmak için çok çabalıyor. Ben takdir ederim böyle insanı. Ayrıca bende çalışırken gecenin köründe telefonla konuşmak zorunda kalıyordum. Yeri geliyordu sinemaya gideceğimiz saatte operasyonda oluyordum. Çıkış saatimden 5 saat sonra çıktığım oluyordu. Eşim saatlerce klinikte bekledi beni. Napalım yani?
Bana aa yeter be senin işinden demedi bir günden bir güne. Mesleğimi bırakamayacağıma göre onu bırakmak zorunda kalırdım.

Evet haklısınız, 2 günden beri sabahlama modunda sürekli iş iş. Ne bi filmden ne bi konserden bahsedebiliyoruz. Hızını alamayıp benim iş hayatımada burnunu sokuyo. :) Ben senin kadar hırslı değilim azıcık aşım kaygısız başım bana dokunma dedim.

Çalışan adam iyidir, çalışmayandan kork
Hep böyle koşacak değil elbet durulacaktır
O kadar zor bir devirdeyiz ki şu an işi olan herkes onu ayakta tutmak için çok çabalamalı, zor bir dönem, sabır lazım

hani insan yeni bir ortama girince (yeni okul yeni şehir yeni iş) sürekli ondan bahseder, her şeyi paylaşır, yeni anne babalarda da olabiliyor bu durum, herkese sürekli çocuğunu anlatır vs. belki öyle bir dönemdir? biraz daha alışınca rutine binince bu kadar sık bahsetmez belki. ama kendi işini yapan insanlar telefonunu laptopını bir kenara bırakamaz. öyle bir beklentin olmasın.

peki sordun mu bizim haftasonları hep böyle ayrı mı geçecek yoksa bu işle ilgili yoğunluk mu? zamanla biraz daha rahat bir programımız olacak mı diye?

hani insan yeni bir ortama girince (yeni okul yeni şehir yeni iş) sürekli ondan bahseder, her şeyi paylaşır, yeni anne babalarda da olabiliyor bu durum, herkese sürekli çocuğunu anlatır vs. belki öyle bir dönemdir? biraz daha alışınca rutine binince bu kadar sık bahsetmez belki. ama kendi işini yapan insanlar telefonunu laptopını bir kenara bırakamaz. öyle bir beklentin olmasın.

peki sordun mu bizim haftasonları hep böyle ayrı mı geçecek yoksa bu işle ilgili yoğunluk mu? zamanla biraz daha rahat bir programımız olacak mı diye?
Daha hiç soramadım, cesarette edemiyorum. Bi dönem böyle gideceğini laf ile karısık söylemişti. O dönem ne kadar uzun bilmiyorum

Back
X