erkek arkadaşımın ağız kokusu

seraaaaaaaaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2023
3
0
1
29
erkek arkadaşımın ağzında bı koku var, kokuya inanilmaz derecede hassas biriyim. bunu biliyor ve eminim ki ağız kokusunun hiç farkinda değil. burnu küçükken kırılmış, iki burnundan da nefes alamıyor. acaba burun tıkalı ağızdan nefes alıyor diye mi diye düşündüm. iğne görünce bayılan sevgilimi sırf bana olan sevgisi ve kirmama isteği sayesinde ameliyata ikna ettim.. ama yine de aklıma takılıyor ne yapabilirim diye..
onu kirmadan nasıl söyleyebilirim lütfen yardımcı olun çünkü günlerdir bu durum aklımdan çıkmıyor

Büyük ihtimalle dişlerinde ya da midesinde sorun vardır. Dişlerini düzenli fırçalıyorsa ve bakımını yapıyorsa, sağlıksal bir sorundan dolayıdır.
Evet ben olsam ben de söyleyemez ve çok utanırdım ama başka çaresi yok gibi görünüyor.

erkek arkadaşımın ağzında bı koku var, kokuya inanilmaz derecede hassas biriyim. bunu biliyor ve eminim ki ağız kokusunun hiç farkinda değil. burnu küçükken kırılmış, iki burnundan da nefes alamıyor. acaba burun tıkalı ağızdan nefes alıyor diye mi diye düşündüm. iğne görünce bayılan sevgilimi sırf bana olan sevgisi ve kirmama isteği sayesinde ameliyata ikna ettim.. ama yine de aklıma takılıyor ne yapabilirim diye..
onu kirmadan nasıl söyleyebilirim lütfen yardımcı olun çünkü günlerdir bu durum aklımdan çıkmıyor
Dişinde çürük, diş eti iltihabı yada mide sorunu olabilir. Bence Çok tatlı bir dille kırmadan söyle çünkü insan kendisi farkedemiyor bu kokuyu. Başka yerlerde de kötü görülür en iyisi gücendirmeden söylemek

Diş taşı, üst solunum enfeksiyonu, reflü.. bunlar yoksa ağızdan nefes almak asla kokuya sebep olmaz, ayrıca bir insan ağzının kokup kokmadığını bilir ama alıştığı için umursamaz.

Bende aşırı hassasım bu konuda, otobüste falan duysam ki maskeye rağmen duyuyorum bazen, otobüsü değiştiriyorum 😄

Sizin için kokulara karşı özellikle hassas olmasanız bile çok zor bir durum. Değil öpüşürken, konuşurken bile insan hayattan soğur. Kendi farkında olmayabilir. Ağzı açık uyumak kendi başına koku yapmaz ama koku yapan sorunlara sebep olabilir. Diş bakımına ve dişçi kontrollerine azami dikkat etsin. Ama bazen faydası olmuyor. Bir tanıdığım iş yerinde günde 3-4 defa dişini fırçalar ve ardından gargara yapardı. Elinde diş fırçası ve macunuyla lavabodan çıkardı ve selam verdiğinde nefesi yine feci kokardı. Ağız bakımına rağmen geçmeyen ağır ağız kokusu midesinden kaynaklanıyor olabilir. Bir de daha önce hiç duymamıştım ama duyunca araştırdığımda sanıldığından daha yaygın olduğunu duydum: Bademcik taşı. Bademcikleri çocukken alınmadıysa bazı insanlarda orada biriken yemek artıkları hayvan leşi gibi bir kokuya sebep oluyor. Dişçiler kolayca temizliyor hatta bazı insanlar kendileri ayna karşısında kulak temizleme çubuğuyla dürterek boşaltıyorlar. Eğer kırılmayacaksa çözümler sunun. Belki ameliyata gerek kalmaz. Size de ona da yazık. Çok geçmiş olsun.

Sizin için kokulara karşı özellikle hassas olmasanız bile çok zor bir durum. Değil öpüşürken, konuşurken bile insan hayattan soğur. Kendi farkında olmayabilir. Ağzı açık uyumak kendi başına koku yapmaz ama koku yapan sorunlara sebep olabilir. Diş bakımına ve dişçi kontrollerine azami dikkat etsin. Ama bazen faydası olmuyor. Bir tanıdığım iş yerinde günde 3-4 defa dişini fırçalar ve ardından gargara yapardı. Elinde diş fırçası ve macunuyla lavabodan çıkardı ve selam verdiğinde nefesi yine feci kokardı. Ağız bakımına rağmen geçmeyen ağır ağız kokusu midesinden kaynaklanıyor olabilir. Bir de daha önce hiç duymamıştım ama duyunca araştırdığımda sanıldığından daha yaygın olduğunu duydum: Bademcik taşı. Bademcikleri çocukken alınmadıysa bazı insanlarda orada biriken yemek artıkları hayvan leşi gibi bir kokuya sebep oluyor. Dişçiler kolayca temizliyor hatta bazı insanlar kendileri ayna karşısında kulak temizleme çubuğuyla dürterek boşaltıyorlar. Eğer kırılmayacaksa çözümler sunun. Belki ameliyata gerek kalmaz. Size de ona da yazık. Çok geçmiş olsun.
çok tatlısınız, uzun yorum ve yardım için çok teşekkür ederim

Biz de öyle bir problem yaşadık, dişler ve ağız bakımı benden kat kat iyidir ama sorun mideden kaynaklanıyordu sanıyorum ki bir tür antibiyotik ve ilaç ile iki gün içinde geçmişti.

genelde şu 3 nedenden birinden dolayı ağız kokusu oluyor ;
1-diş çürümesi ve diş taşları
2-bademcik taşı (youtube da videoları var ,diş taşı gibi bir kalsiyum birikintisi bademciğin içindeki deliklerde birikiyor ve diş fırçalaması fayda etmiyor.acayip kötü kokusu var)
3-mideden gelen bir koku.

yüzde 90 ilk 2 seçenekten biridir .erkek arkadaşını önüne alıp açık açık anlatacaksın ,muhtemelen burnundan koku almadığı için farkında değil

Ağız kokusu giderici spreyler var. Onlardan iki tane alın. "Ben bu ara ağız kokusuna kafayı taktım nedense. Kendime sprey aldım. Sana da aldım indirimdeymiş." diyin. Verin kullansın

Ağız kokusu boşanma sebebidir. Bunda alınıp darılacak bir durum söz konusu değil. İnsan kendi ağzının koktuğunu fark edemiyor. Eş kişisi ikaz etmeyecekse kim edecek. Çürük olabilir, midesinde bir problem olabilir, solunumla alakalı olabilir ama muhakkak çözmek zorunda.

bunu söylecek samimiywtin yoksa neden adamla hala sevgilisin

Mutlaka farkındadır. Çünkü ağız kokusu insanın kendisine de geliyor bi dönem çürük ve mide asidinden bende çok yaşadım ki öncesinde yaşamıyordum kendimden rahatsız olmuştum hemen doktora gittim. Yirmiliklerin bile benim ki gibi yarısının içeride olması çürüğe ve kokuya sebep olabiliyor. Üsttekileri çektirdim. Diş ipi verdi doktor ve gece geç saatlerde yememeye çalış dedi. Benim yemelerimin saati olmadığı için zorlandım tabi :D Ama diş ipinin çok faydasını gördüm. Asıl mikrobu o alıyor. Diş taşlarını temizletirim, ağız çalkalama suyunu da her zaman değil de bazen ağız içi, diş etinde yara olur onları hemen iyileştiriyor. Velhasıl ben tüm işlemleri yaptırdıktan sonra koku sorunum kalmadı çok şükür. O ameliyatı bile zorlamanızla değil kendi isteğiyle girmeliydi. Açıkçası tek hijyen sorununun diş olduğunu sanmıyorum :)

Back
X