- 4 Şubat 2019
- 4.214
- 9.023
- 158
- Konu Sahibi socialscientist
-
Annesi babası ayrı. Aileler birbirine tahammül edemiyor. Onunkiler gelemez yaniEş adayınızda hala ve teyze ve cocuklarıyla gelsin
Annenizede aynen bunu diyin
Bizim sülalenin gelecegini söyleyince iyi bizimkilerde gelsin dedi
Annen bunu bilmeyecek kiAnnesi babası ayrı. Aileler birbirine tahammül edemiyor. Onunkiler gelemez yani
Söylediklerşnizi aynen anneme ben söyledim zaten ama anlamıyor.İlk tanışmada sadece aile olur. Söz değil nişan değil bu ne acele? Oldu olacak yüzüğü de takın sülale toplanmışken.
Bunları yaptım malesef annem tek bir taviz bile vermiyor kafasından. İptal edeceğiö ama yine ben kaybetmiş olucam ya da karşı tarafa yine ayıp, olacaksocialscientist kuzum tanışmayı iptal edin dışarda bir yerde tanışma ayarlayın. Ve son anda annene soyle. Veya erkek tarafı istemiyor önce sizi bi tanımak istiyorlar diyebilirsin. Gerekirse tanıştırma. Bu ne saçma şey. Inada inat kizim. Bunda bile bu kadar karisan annen daha ne kadar karisacak acaba. Bastan ipleri eline al
Kesinlikle yanlış ilk buluşma sadece aileler arası olmalı ama ertesi gün bi organizasyon yapın piknik vs gibi oraya herkes gelsin. Hem ilk gün iki ailenin kendilerince konuşacak konulariyolur diğerlerini ilgilendirmeyenErkek arkadaşımın ailesi anne baba çocuk olarak bize formalite icabı tanışmaya gelecek. Onlar 3 kişi biz annemin çağırdıkları ile 15 kişi oluyoruz. Normal mi bu? Ayıp değil mi karşı tarafa? Annem teyzemleri çocuklarını ve halamla çocuklarını çağırıyor.
Halamın çocukları ile erkek arkadaşımın ailesi siyaseten ve kültürel olarak taban tabana zıt. Bizim taraf böyle cemiyetlerde siyaset konuşmaya atıp tutmaya bayılır.
Anneme hiç kimse benim onayım olmadan davet edilmeyecek dedim. Hiç bir şey senin istediğin gibi olmayacak dedi bana. Ben de çıldırdım tabi.
Asla hiç bir konuda geri adım atmıyor.
Allahını seven yardım etsin
Yoo sen erkek arkadaşınla konuş bi, güzelce düşünüp çözüm bulun. Annene göre plan yapma annen gelsin planına uysun anlatmak istediğim bu. Uyarsa bu anne uymazsa tamam sen tanışma dersin.Bunları yaptım malesef annem tek bir taviz bile vermiyor kafasından. İptal edeceğiö ama yine ben kaybetmiş olucam ya da karşı tarafa yine ayıp, olacak
Takı vs konuşulmaz bizde ama annem inatla bohça istiyor ve karşı taraf böyle şeylerden habersiz. Bunlar hep tanışılma da konuşulacakAnneniz yol yordam bilmiyor. Net..
Teyzenizle, halanızla aranız nasıl onlara anlatın "rezil oluruz" diye..
Babanızdan destek alın..
Tanışmaya gelinen ortamda nişan tarihi, kız ailesinin takı olarak ne isteyeceği vs. konuşulur.
Bu akraba olan ortamda konuşulmaz. Yakışıkalmaz erkek tarafına baskı kuruyormuş gibi durur..
Takı vs konuşulmaz bizde ama annem inatla bohça istiyor ve karşı taraf böyle şeylerden habersiz. Bunlar hep tanışılma da konuşulacak
Tanışmada erkek tarafı konu açmazsa hiç yakışmaz konuşmak. Belki istemeyecekler, biz şunu isteriz demek garip değil mi?Takı vs konuşulmaz bizde ama annem inatla bohça istiyor ve karşı taraf böyle şeylerden habersiz. Bunlar hep tanışılma da konuşulacak
Ben de aynı fikirdeyim. Ama gel de anlat anneme. Herkes bohça bilmek zorundaymış, yapmazsak evime gelmezmişş.. Canıma minnet dedim sonundaTanışmada erkek tarafı konu açmazsa hiç yakışmaz konuşmak. Belki istemeyecekler, biz şunu isteriz demek garip değil mi?
Erkek tarafının öyle takı falan soracağını sanmam. Sorsalar da ailemi değil beni muhattap alırlar. Bana soruyorlar kızım sen ne istersen söyle diye. Ben de bir şey istemiyorum tabiki.Takı konusunda erkek tarafı ne istersiniz diye sormaz mı?
Biz de kilolarca istemedik ama anneme 6 kızda da soruldu her seferinde "biz dillendirmeyiz siz yakışanı yaparsınız sonuçta çocukların olacak" dedi..
Bu şekil yani.. Yoksa utanmadan isteyenler de var çevrede..
Diğe taraftan bohça falan normal şeyler zaten. Karşı taraf da öğrenmiş olur.
Oldu ki sizin tarafa engel olamadınız. Birini emniyet sibobu tayin edin ki biri çıkıp densizlik etmesin.
Ay onlar ayrı mal. Teyzemler sorun değilde. Baba tarafı insanlarla kavga bile eder yani kraldan fazla kralcı.Anneniz pek ikna olacak gibi görünmüyor
Hala teyze ve kuzenlerle siz mi konuşsanız acaba tamam gelin ama siyaset vs. konuşmayın diye bastan uyarsanız mi
Zor bir durum
Takı vs konuşulmaz bizde ama annem inatla bohça istiyor ve karşı taraf böyle şeylerden habersiz. Bunlar hep tanışılma da konuşulacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?